Του Μιχάλη Μιχελή

Το Μαλάουι, αυτό το παράξενο κράτος της Αφρικής, που πρωτοπορεί σε δικαστικές αποφάσεις, στέλνοντας  για 14 χρόνια φυλακή τους ομοφυλόφιλους, http://www.bbc.co.uk/news/10121618, τώρα επιχειρεί μια ακόμη «κάθαρση».

Σύμφωνα λοιπόν  με το νόμο για τη ρύπανση του αέρα (βγάζει πολλά λεφτά από την ανταλλαγή ρύπων), θα στέλνει στα δικαστήρια, όποιος … κλάνει σε δημόσιο χώρο και βρωμίζει την ατμόσφαιρα!

http://www.dailymail.co.uk/news/article-1351174/African-country-set-make-breaking-wind-crime.html

Οι εκκενώσεις, πρέπει να γίνονται στην τουαλέτα, διαμήνυσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Τζόρτζ Τσαπόντα. Όπως απαγορεύεται η ούρηση σε δημόσιους χώρους, έτσι θα ισχύσει και για την κακή συνήθεια των ελεύθερων πορδών!  Οι διαμαρτυρόμενοι πολίτες επισημαίνουν, ότι αυτό είναι δύσκολο να ισχύσει, ιδίως όταν η πορδή εκτοξεύεται σε κλειστό χώρο, είναι ακατόρθωτο, να επισημανθεί ο δράστης. Όταν του έρχεται κάποιου η όρεξη κι είναι μέσα σε λεωφορείο, τι πρέπει να κάνει;

Πάντως εκτός από το συγκεκριμένο νόμο, προβλέπεται και η τιμωρία εκείνων, που κάνουν τους μάγους και μάγισσες και παρασύρουν κερδοσκοπώντας τον αφελή κόσμο, όπως επίσης η προσβολή της σεμνότητας μιας γυναίκας κλπ.

Δηλαδή για τα καλά στο Μαλάουϊ οι κυβερνώντες, περνάνε στον κόσμο στο δικό τους made in Africa «ευ ζην», που έχει δόσεις συντηρητικού χριστιανισμού και σουνίτικου ισλαμισμού.

Τα σοβαρά προβλήματα της εν λόγω χώρας, http://news.bbc.co.uk/2/hi/africa/8607365.stm, όπως ο υπερπληθυσμός και η αύξηση του AIDS (απαγορεύεται η διάδοση του προφυλακτικού), για την κυβέρνηση, είναι δευτερεύοντα θέματα και θα τα λύσουν σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, οι πρώην «ιμπεριαλιστές-αποικιοκράτες», αυτοί που κατά κύριο λόγο είναι ένοχοι και υπεύθυνοι, για τη σύγχρονη κατάρα, που θερίζει την Μαύρη ήπειρο. Διότι ώς γνωστόν στην Αφρική, κυκλοφορεί ευρέως η άποψη, ότι η επιστημονική αστοχία των φαρμακευτικών εταιρειών σε συνεργασία με την CIA (συνομωσιολογία εναντίον των ερευνητικών κέντρων), σκόρπισαν στους ντόπιους, τον ιό HIV /AIDS, για να εξαφανίσουν τον κόσμο. (Θεωρία της «πράσινης» κενυάτισσας νομπελίστριας Βαγκάρι Ματάι, που ήρθε και τιμήθηκε και στην Ελλάδα).

Οι πόρνες στο Μαλάουι (ή οι κατηγορούμενες για πορνεία ανήλικες), διώκονται σκληρά και αναγκάζονται σε μετανάστευση, βάζοντας έτσι ως δικαιολογία (ερχόμενες στην Ελλάδα), τ’ ανθρώπινα δικαιώματα που διώκονται στη χώρα τους. http://www.stopdemand.org/afawcs0112878/ID=131/newsdetails.html

Στο Μαλάουι οι κρατούντες, έχουν ως κύρια προπαγάνδα, τον αγώνα υπέρ ενός δυναμικού εθνικισμού κι εναντίον όλων εκείνων, που θέλουν να περάσουν στον κόσμο τις αμαρτίες της Δύσης. Ο πατριωτικός αγώνας επικεντρώνεται, υπέρ της ομογενοποίησης των φυλών, στα πρότυπα ενός ενιαίου μοντέλου κινέζικης εκδοχής. Γιατί να μην ξεχνάμε, το Μαλάουι είναι από τα πρώτα κράτη της Αφρικής, στην κινέζικη επιχειρηματική διείσδυση, που μαζί με άφθονα χρήματα, εξάγει και πολιτιστική συμπεριφορά http://news.xinhuanet.com/english/2008-03/25/content_7858327.htm