Λέμε για τους Έλληνες πολιτικούς και το επίπεδό τους αλλά αυτό που παίχτηκε στις ΗΠΑ αυτές τις μέρες είναι κλάσεις ανώτερο από τις αλληλοκατηγορίες που εκτοξεύουν οι δικοί μας πολιτικοί, ο ένας για τον άλλον.
Τελικά φαίνεται να μην είναι σωστό ότι η πολιτική κάνει τους ανθρώπους καραγκιόζηδες. Μερικοί έχουν γεννηθεί καραγκιόζηδες και παραμένουν και κατά τον πολιτικό τους βίο.
Η ιστορία εν ολίγοις έχει ως εξής:
Οι προεδρικές εκλογές του 2012 πλησιάζουν και ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος  Ντόναλντ Τραμπ(βασιλιάς των μεσιτών και των καλλιστείων),  βάλθηκε να γίνει ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ. Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας αποφάσισε να βάλει υποψηφιότητα στις επόμενες προεδρικές εκλογές του 2012 και ο αντίπαλός του θα είναι ο Μπαράκ Ομπάμα και γι’ αυτό άρχισε να τον… χτυπάει από τώρα. Σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Ντόναλντ Τραμπ ισχυρίστηκε ότι ο Μπαράκ Ομπάμα δεν έχει γεννηθεί στη Χαβάη, όπως είναι γνωστό, αλλά στην Κένυα κι αφού δεν γεννήθηκε σε αμερικανικό έδαφος δεν μπορεί να είναι πρόεδρος των ΗΠΑ σύμφωνα με το Σύνταγμα. Ο επιχειρηματίας ισχυρίζεται ότι ο Αμερικανός πρόεδρος έχει διαπράξει τη μεγαλύτερη απάτη στην ιστορία της χώρας και μάλιστα δεν διστάζει να κατηγορήσει ως συνένοχους τα ΜΜΕ τα οποία -όπως λέει- τον καλύπτουν.
Σύμφωνα λοιπόν με τον Ντόναλντ Τραμπ τα «αδιάσειστα» στοιχεία του που αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς του είναι τα εξής:
• Η γιαγιά του Ομπάμα σε συνέντευξή της είπε ότι ο εγγονός της γεννήθηκε στην Κένυα.
• Στη Χαβάη δεν υπάρχει επίσημο πιστοποιητικό γέννησης, αλλά ένα «Πιστοποιητικό γέννησης παιδιού εν ζωή».
• Δεν υπάρχουν ιατρικά στοιχεία σε κάποιο νοσοκομείο για τη γέννηση του Ομπάμα.
• Και τέλος ο Ντόναλντ Τραμπ ισχυρίζεται ότι κανένας κάτοικος στη Χαβάη δεν γνώρισε τον Ομπάμα όταν εκείνος ήταν παιδί.
Επίσης, ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι έχει στείλει μια ομάδα ερευνητών στη Χαβάη αναζητώντας το παρελθόν του Μπαράκ Ομπάμα, αλλά και ένα πιστοποιητικό γέννησής του, το οποίο να αποδεικνύει τον τόπο γέννησης του Αμερικανού προέδρου.
Υποστηρικτής του Ντόναλντ Τραμπ είναι η Σάρα Πάλιν, η οποία δήλωσε ότι ο επιχειρηματίας θα πρέπει να συνεχίσει την έρευνά του για τον τόπο γέννησης του Μπαράκ Ομπάμα.
Οι εφημερίδες πάντως δεν άργησαν να απαντήσουν στους ισχυρισμούς του Ντόναλντ Τραμπ καταρρίπτοντάς τους έναν έναν και φέρνοντας στη δημοσιότητα επίσημα έγγραφα και φωτογραφίες από την παιδική ηλικία του Μπαράκ Ομπάμα, αλλά και μαρτυρίες δασκάλων που τον θυμούνται παιδί και που αποδεικνύουν ότι ο πρόεδρός τους γεννήθηκε στη Χαβάη.
Ο Ντόναλντ Τραμπ μετά τα δημοσιεύματα του τύπου όχι μόνο δεν το έβαλε κάτω, αλλά άρχισε να στέλνει επιστολές προς τον Τύπο που υποστήριζε με θέρμη όσα έλεγε.
http://www.paraskevi13.com/?p=19682
Χθες ο Μπάρακ Ομπάμα  αποφάσισε να «απαντήσει» με αποδείξεις στις κατηγορίες του Ντόναλντ Τραμπ. Ο Λευκός Οίκος, λοιπόν, έδωσε στη δημοσιότητα με κάθε… τρόπο που μπορούσε, το πιστοποιητικό γέννησης του Αμερικανού προέδρου. Το 2008, στο πλαίσιο της προεδρικής καμπάνιας του, ο Ομπάμα είχε δώσει στη δημοσιότητα τη σύντομη εκδοχή του πιστοποιητικού. Αλλά μετά τις… παραπάνω πιέσεις, έδωσε και μια πιο αναλυτική εκδοχή, θέλοντας να σταματήσει οριστικά και πολύ πριν τις εκλογές του 2012 τις συζητήσεις για το που γεννήθηκε.

Μένει να δούμε τις προσεχείς μέρες να δίνει ο Ομπάμα στη δημοσιότητα και τους ελέγχους προόδου που έπαιρνε όταν ήταν μαθητής στο σχολείο. Διότι ο Τραμπ δεν έμεινε μόνο στις κατηγορίες περί τόπου γέννησης. Προχώρησε και στην αμφισβήτηση των διανοητικών ικανοτήτων του αντιπάλου του και στον «ύποπτο» κατ’ αυτόν τρόπο που έγινε δεκτός και φοίτησε σε πανεπιστήμιο ανώτατης κλάσης. Ο  Τραμπ ισχυρίστηκε ότι ο Μπαράκ Ομπάμα ήταν ένας πολύ κακός μαθητής και δεν του άξιζε να φοιτήσει στα καλύτερα πανεπιστήμια. «Ακουσα», είπε σε συνέντευξή του στο Ασοσιέιτεντ Πρες, «ότι ήταν απαίσιος μαθητής. Και πώς ένας τέτοιος κακός μαθητής πάει στο Κολούμπια κι εν συνεχεία στο Χάρβαρντ; Πώς συμβαίνει αυτό;». Και χωρίς να δώσει απάντηση, συνέχισε να διερωτάται: «Είναι κακός μαθητής και πάει στο Κολούμπια, ένα κορυφαίο πανεπιστήμιο. Κι ύστερα πάει στο Χάρβαρντ, ακόμη πιο κορυφαίο πανεπιστήμιο».