http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=402276
Νέοι φόροι, περικοπές μισθών και αποκρατικοποιήσεις εξπρές
Νέους ειδικούς φόρους στο φυσικό αέριο και τα αναψυκτικά και περικοπές σειράς επιδομάτων (πλήν του οικογενειακού και του χρονοεπιδόματος) αποφάσισε στη συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες τα πρώτα μέτρα του νέου πακέτου που θα έρθουν στη Βουλή και αποτελούν προϋπόθεση για τη συνέχεια της βοήθειας από τους δανειστές μας είναι τα εξής:
Νέοι φόροι
-Επιβάλονται ειδικοί φόροι κατανάλωσης στα αναψυκτικά.
-Εξισώνεται ο φόρος πετρελαίου θέρμανσης με κίνησης.
-Επιβάλεται ειδικός φόρος στο φυσικό αέριο αλλά θα εξακολουθήσει να είναι φθηνότερο από το πετρέλαιο
-Αυξάνονται κατά 20% τα τέλη κυκλοφορίας των ΙΧ
Περικοπές μισθών
-Κόβονται υπερωρίες, επιδόματα και κίνητρο απόδοσης – εξομάλυνσης στο δημόσιο.
-Επιβάλεται εισφορά (τύπου ΛΑΦΚΑ) στις επικουρικές συντάξεις από 1ης Ιουλίου
Αποκρατικοποπιήσεις «εξπρές»
-Ταχυδρομικό ταμιευτήριο, ΟΛΠ, ΟΛΘ, ΕΥΑΘ, ΟΤΕ, καζίνο Πάρνηθας, επέκταση σύμβασης παραχώρησης του Ελ. Βενιζέλος
-ΤΤ και λιμάνια πρώτα στη λίστα των ιδιωτικοποιήσεων
Δηλώσεις ανώνυμης κυβερνητικής πηγής στο Bloomberg
Η ιδιωτικοποίηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και των δύο μεγαλυτέρων λιμανιών της χώρας, της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των προτεραιοτήτων του προγράμματος εκποίησης δημόσιας περιουσίας για τη μείωση του χρέους, αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg επικαλούμενο αξιωματούχο της ελληνικής κυβέρνησης που μετείχε σε σημερινή υπουργική συνάντηση στην Αθήνα.
Σε δεύτερη φάση θα ακολουθήσει η ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ και της ΔΕΠΑ, σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, που μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες έχουν μείνει ακόμη αδιευκρίνιστα μέτρα ύψους 1,5 δισ. ευρώ που θα περιληφθούν στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα σταθερότητας 2011 – 2015.
83 Σχόλια
Comments feed for this article
23 Μαΐου, 2011 στις 7:27 μμ
Πάνος
Μία από τα ίδια… Τα έσοδα θα μειωθούν περισσότερο (άρα το έλειμμα δεν θα στρώσει, παρά το νέο κούρεμα των μισθών*) – ο πληθωρισμός θα τσιμπήσει κλπ. Όσο για το πως θα ζεσταθούν τα σπίτια τη νέα σεζόν, ο θεός να βάλει το χέρι του…
—
* για τους οποίους ΠΡΟΧΘΕΣ έλεγε ο Τόμσεν να τους αφήσουν ήσυχους…
23 Μαΐου, 2011 στις 7:36 μμ
pap
Tα νέα μέτρα είναι ίδια με τα παλιά. Είναι αυτά που θα κάνουν τη κρίση ακόμα πιο βαθειά ώστε να μην υπάρχει καμιά δυνατότητα αποφυγής της χρεοκοπίας.
23 Μαΐου, 2011 στις 8:01 μμ
δεξιος
H ΔΕΗ τη γλυτωσε παλι.Μαλλον εκτιμα οτι το καζινο και δυο λιμανια αρκουν για να παρει το νεο δανειο.
Αλλα η συναινεση τι χρειαζεται – για να μπουν φοροι στις γκαζοζες;
Eαν δηλαδη δεν συναινεσει στη φορολογια των αναψυκτικων ο Σαμαρας χρεωκοπουμε;
23 Μαΐου, 2011 στις 8:10 μμ
σχολιαστης
Δεξιέ, το μεγαλύτερο χουνέρι για το Σαμαρά θα ήταν να την κάνει ο ΓΑΠ και να τον αφήσει να βγάλει αυτός το σβέρκο του.
23 Μαΐου, 2011 στις 8:10 μμ
δεξιος
Eν οψει της εξισωσης φορων πετρελαιου θερμανσης και κινησης το σουξε του επομενου χειμωνα.
23 Μαΐου, 2011 στις 8:13 μμ
Πάνος
Ρελάνς:
23 Μαΐου, 2011 στις 8:14 μμ
δεξιος
Σχο εγω λεω να αναθεσουμε την εξοδο απο την κριση στον Τσιπρα.
Εαν ομως θελεις πραγματικα κυβερνηση δεξιας για να κοψει το γορδιο δεσμο μη ψαχνεις στη ΝΔ.
Ενα μιγμα Ντορας – Μανου και Βοριδη ειναι η σωστη συνταγη.Η ΝΔ ειναι δεξια light.
23 Μαΐου, 2011 στις 8:16 μμ
Πάνος
«Ενα μιγμα Ντορας – Μανου και Βοριδη ειναι η σωστη συνταγη»
Βεβαίως, αν θέλουμε ένα ισχυρότατο εμετικό…
23 Μαΐου, 2011 στις 8:18 μμ
Πάνος
Στο Υπ. Συμβ. την έπεσαν αγρια στον Παπακ οι Βενιζέλος και Καστανίδης – ενώ τον υπεράσπισαν οι Ραγκούσης και Χρυσοχοϊδης.
Γενικώς, απ’ ό,τι καταλαβαίνω, ήταν μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα…
24 Μαΐου, 2011 στις 7:27 πμ
Πάνος
Το κύριο βάρος της πρόσθετης προσαρμογής, ύψους 6,4 δισ. ευρώ το 2011, δίδεται στη περικοπή και την ανακατανομή των δαπανών στο Δημόσιο.
Συγκεκριμένα αποφασίστηκαν τα παρακάτω μέτρα:
1. Μείωση μισθολογικής δαπάνης στο Δημόσιο για εξοικονόμηση 550 εκατ. ευρώ. Προβλέπεται μείωση του αριθμού συμβασιούχων με τη μη ανανέωση των συμβάσεων. Παράλληλα τίθεται σε εφαρμογή η αναστολή μισθολογικής ωρίμανσης, η αύξηση ωρών εργασίας από 37,5 σε 40 ώρες την εβδομάδα και ενεργοποιείται η δυνατότητα μερικής απασχόλησης στο Δημόσιο.
2. Εισφορά αλληλεγγύης υπέρ ανεργίας στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα για 380 εκατ. ευρώ. Η κυβέρνηση αποφάσισε την θέσπιση εισφοράς «υπέρ ανεργίας» στο Δημόσιο, δηλαδή την περικοπή μισθών κατά ένα ποσοστό για την πληρωμή των επιδομάτων ανεργίας και την στήριξη των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ. Για την ίδιο σκοπό αυξάνεται και η «εισφορά υπέρ ανεργίας» στον ιδιωτικό τομέα.
3. Καταργήσεις – συγχωνεύσεις φορέων, για εξοικονόμηση 450 εκατ. ευρώ. Ερωτηματικό οι απολύσεις. Το μέτρο περιλαμβάνει την άμεση κατάργηση και συγχώνευση φορέων του Δημοσίου, ενώ τις επόμενες ημέρες θα αποφασιστεί αν θα γίνουν απολύσεις ή μετατάξεις μέσω ΑΣΕΠ των υπαλλήλων σε φορείς που καταργούνται. Παραλλήλως προωθείται η μείωση δαπανών σε ΔΕΚΟ, σε φορείς εκτός γενικής κυβέρνησης, και η μείωση επιχορήγησης σε απομακρυσμένες περιοχές, δηλαδή οι πρόσθετες ενισχύσεις σε όσους υπηρετούν σε απομακρυσμένες υπηρεσίες.
4. «Μαχαίρι» στις λειτουργικές δαπάνες για εξοικονόμηση 140 εκατ. ευρώ. Τα μέτρα που θα τεθούν σε εφαρμογή προβλέπουν μείωση ως και 50% στις δαπάνες για τηλεπικοινωνίες και ύδρευση (ΕΥΔΑΠ), μείωση της προμήθειας προς την Τράπεζα της Ελλάδας και παρακράτηση 7% από τις ελαστικές λειτουργικές δαπάνες.
5. Μείωση δαπανών υγείας για εξοικονόμηση 310 εκατ. ευρώ. Προβλέπεται μείωση ιατροφαρμακευτικής δαπάνης με επέκταση της λίστας μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων, ψηφιοποίηση και έλεγχος συνταγών ΙΚΑ, εισαγωγή ασφαλιστικής τιμής στο φάρμακο, αλλά και η σύναψη ειδικών συμφωνιών παροχής υπηρεσιών από νοσοκομεία σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες.
6. Περικοπές σε ασφαλτικά ταμεία και σε κοινωνικές δαπάνες για εξοικονόμηση 800 εκατ. ευρώ. Εγκρίθηκε η μείωση του εφάπαξ στο Δημόσιο, η μείωση επικουρικών συντάξεων στα ταμεία με ελλείμματα, η νέα μείωση των υψηλών συντάξεων μέσω αύξησης της «εισφοράς αλληλεγγύης», η επιβολή εισφοράς για συνταξιούχους κάτω των 60 ετών με υψηλές συντάξεις (υπό την προϋπόθεση ότι δεν έχουν βγει υποχρεωτικά σε σύνταξη). Παραλλήλως προωθούνται διασταυρώσεις στοιχείων συνταξιούχων και δικαιούχων επιδομάτων, επανεξέταση των αναπηρικών συντάξων, εφαρμογή αυστηρότερων κριτηρίων στη χορήγηση επιδομάτων (ΟΑΕΔ, ΟΕΕ – ΟΕΚ, ΕΚΑΣ), ενιαίος κανονισμός παροχής επιδομάτων υγείας.
Το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο 2012-2015 περιλαμβάνει τις παρακάτω παρεμβάσεις στο σκέλος των δαπανών:
– Μείωση ασφαλιστικής και κοινωνικής δαπάνης για εξοικονόμηση 2,63 δισ. ευρώ.
– Περικοπή κόστους στις ΔΕΚΟ, 1,49 δισ. ευρώ.
– Μείωση μισθολογικής δαπάνης στο Δημόσιο, 1,19 δισ. ευρώ.
– Κατάργηση/συγχώνευση φορέων του Δημοσίου, 1,2 δισ. ευρώ.
– Μείωση αμυντικών δαπανών, 1,2 δισ. ευρώ
– Μείωση αμυντικών δαπανών υγείας, 694 εκατ. ευρώ.
http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=402394
24 Μαΐου, 2011 στις 12:07 μμ
Πάνος
Το Χρηματιστήριο τσιμπάει, τα σπρεντ πέφτουν (αλλά περί το 14%), το ευρώ κερδίζει έναντι του δολαρίου.
Είδες η αποκρατικοποίηση του ΤΤ; Φαντάσου τι θα γινόταν αν ήταν η ΔΕΗ…
24 Μαΐου, 2011 στις 12:15 μμ
Πάνος
Στο μεταξύ, τα άλλα μέτρα είναι για τον #$%^&*().
Φόρος στις γκαζόζες (η 3Ε πήγε Βουλγαρία;)
Αύξηση ΦΠΑ, που θα πλήξει (και) τον τουρισμό (τη μοναδική ελπίδα για ζεστό χρήμα)
Αύξηση 20% στα τέλη κυκλοφορίας, ενώ η κυκλοφορία στις εθνικές οδούς έχει πέσει 25% και η κατανάλωση καυσίμων 25% επίσης.
Παράλληλα, μαχαιριά στα λαϊκά στρώμματα η νέα τιμή του πετρελαίου θέρμανσης.
Όσο για το δημόσιο, τα θετικά μέτρα εκσυγχρονισμού (πχ παρτ τάιμ) πακέτο με νέες, θηριώδεις μειώσεις, που θα αφήσουν χιλιάδες νοικοκυριά εκτεθειμένα απέναντι στις Τράπεζες, ιδίως για τα στεγαστικά.
(γεγονός που μεταθέτει και την ανάκαμψη της οικοδομής …για την άλλη ζωή).
…και βέβαια, ο πληθωρισμός που δημιουργούν τα μέτρα θα κάνει κι αυτός το καθήκον του, μειώνοντας κι άλλο το εισόδημα.
Ορέα!
24 Μαΐου, 2011 στις 12:39 μμ
Στάθης Δ
Μείωση αμυντικών δαπανών…
Τα στρατόπεδα «φαντάσματα» υπολογίζονται σε 300 (σύμφωνα με υπάρχουσα μελέτη του ΥΕΘΑ που προτείνει κλείσιμο) ή 400 κατ’ άλλους, ενώ συνολικά έχουμε ~850!. Κάτι πήγε να κάνει ο Μπεγλίτης (τους πήρε βέβαια πάνω από ένα χρόνο) και πέσαν να τον φάνε ο Πετσάλνικος και ο Τζίμας (τομεάρχης Αμύνης στην ΝΔ, υπέβαλλε και επερώτηση στην Βουλή ο «πατριώτης») μαζί με άλλους βουλευτές εννοείται.
Αποτέλεσμα: θα κλείσουν 6
Κι’ υστερα λένε πώς φταίει ο φονιάς
24 Μαΐου, 2011 στις 12:39 μμ
kimon
Από μικρονοϊκό αρχηγό είναι σίγουρο ότι τα μέτρα θα ήταν μικρονοϊκά…άντε και καλό χειμώνα, προσοχή μην κόψουμε όλα τα δάση, νάχουμε και του χρόνου.
24 Μαΐου, 2011 στις 12:44 μμ
Άγγελος
Στάθη,
Κάποτε είχα κάνει μια σύντομη εφαρμογή με πολύγωνα Thiessen.
Conclusio:
Η Ελλάς χρειάζεται περί τα 20 μόνιμα στρατόπεδα.
24 Μαΐου, 2011 στις 12:48 μμ
Στάθης Δ
Ωχ, και εθνομηδενιστές στην καλύβα…
Ρε συ Αγγελε, θα μπουκάρουν Τούρκοι, Σκοπιανοί, Τσάμηδες, άσε τους μουσουλμάνους λαθρομετανάστες που θα μας σφάξουν μόλις δώσουν εντολή οι νεφελίμ…
Σοβαρέψου
24 Μαΐου, 2011 στις 12:50 μμ
tradforum
Η δική μου απορία είναι η εξής: αφού μπορεί να βρει 50 δισ σε τρία χρόνια από αποκρατικοποιήσεις/πώληση δημόσιας περιουσίας, γιατί δεν ξεκίνησε από εκεί πριν δύο χρόνια και μετά να αρχίσει τις περικοπές στους μισθούς και την αύξηση της φορολογίας;
Θα μπορούσε, έτσι, να βρει τον χρόνο που χρειαζόταν ώστε, στο μεταξύ, να αρχίσουν να αποδίδουν οι διαρθρωτικές αλλαγές. Χώρια που έτσι θα δούλευε κάπως και ο κρατικός μηχανισμός (π.χ. οι εφοριακοί δεν θα έκαναν λευκή απεργία…).
24 Μαΐου, 2011 στις 12:57 μμ
Άγγελος
Στάθης Δ:
μάλλον σουβλακομηδενιστές
tradforum
το κόψιμο μισθών αποδίδει άμεσα, οι αποκρατικοποιήσεις είναι επισφαλείς. το πόσο των 50 δις εμπεριέχει σημαντικά μεθοδολογικά λάθη. αν υπάρχει ενδιαφέρον να το αναλύσω.
24 Μαΐου, 2011 στις 1:02 μμ
χρήστος
Η δική μου απορία είναι η εξής: αφού η Κυβέρνηση λέει ότι μπορεί να βρει τόσα δισ από τις αποκρατικοποιήσεις/πώληση δημόσιας περιουσίας, γιατί δεν ξεκίνησε από κει πριν 2 χρόνια, ώστε να μη χρειαστούν τόσες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις (και μάλιστα επί «δικαίων» και «αδίκων») και τόσες αυξήσεις φόρων.
Στο μεταξύ, θα μπορούσε να κάνει αυτές τις περιβόητες διαρθρωτικές αλλαγές και να περιορίσει τις περικοπές και την αύξηση της φορλογίας.
24 Μαΐου, 2011 στις 1:04 μμ
Άγγελος
από παλιότερη συζήτηση στον κ. χασοδίκα
http://xasodikis.blogspot.com/2011/02/blog-post_14.html
24 Μαΐου, 2011 στις 1:05 μμ
Στάθης Δ
@ Αγγλος
Ετσι. Μαζί πάνε και οι θέσεις διοικητών βέβαια. Εχουμε παραπάνω ταξιάρχους (85 ζωή να ‘χουν…) από τον US Army αλλά είμαστε large ως γνωστόν
@ tradforum
Γιατί (επίσης) πρίν από 18 μήνες το ΧΑΑ ήταν στις 3.000 μονάδες και όλες οι προς αποκρατικοποίηση σχεδόν 100% πάνω. Αλλά τότε λεφτά υπήρχαν
24 Μαΐου, 2011 στις 1:22 μμ
χρήστος
Σόρι για την επανάληψη του σχολίου, νόμιζα ότι σβήστηκε κατόπιν κρασαρίσματος του μπράουζερ.
Οι αποκρατικοποιήσεις έχουν όντως αβέβαιο αποτέλεσμα και το ποσό των 50 δισ είναι σίγουρα υπερβολικό. Αλλά ούτε οι περικοπές και η αύξηση των φόρων έχουν σίγουρα αποτελέσματα όπως μαρτυρεί η υστέρηση των εσόδων. Και εν πάση περιπτώσει, το εύλογο θα ήταν να ξεκινήσουν από τα λιγότερα επώδυνα για τον κόσμο και την αγορά μέτρα.
24 Μαΐου, 2011 στις 1:27 μμ
Στάθης Δ
Μην ανησυχείτε πάντως, η συναίνεση είναι εδώ ενωμένη δυνατή, τον καβατζάρανε τον κάβο:
«Ο Αντ. Σαμαράς χαρακτήρισε θετική τη διαφαινόμενη πρόθεση του πρωθυπουργού να υιοθετήσει κάποιες από τις προτάσεις της Ν.Δ. από το «Ζάππειο2», αναφερόμενος στις ρυθμίσεις για τα αυθαίρετα,, στην εργασιακή εφεδρεία και στον επαναπατρισμό κεφαλαίων»
http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=278206
24 Μαΐου, 2011 στις 2:20 μμ
Άγγελος
χρήστο
μήπως είσαι μάρτυρας του ιεχωβά; 😉
24 Μαΐου, 2011 στις 3:05 μμ
Ενη
Σήμερα λοιπόν γράφει ο Πρετεντέρης στη στηλη του ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΆ και με τίτλο «το πρωτο βήμα», μεταξύ αλλων και αυτά :
«ΕΝΩ ΑΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ κυβερνούσε κανονικά, οι µεταρρυθµίσεις προχωρούσαν µε ικανοποιητικό ρυθµό, το Μνηµόνιο απέδιδε, ο προϋπολογισµός εφαρµοζόταν µέσα στις προβλέψεις, οι οικονοµικοί δείκτες βελτιώνονταν κι αν διαγραφόταν κάποια ρεαλιστική προοπτική για τον χειρισµό του χρέους, τώρα θα ασχολούµασταν µε τα πλέι οφ του µπάσκετ.»
Εν τάξει κατανοώ τους δημοσιογράφους, κάτι πρέπει κι αυτοί οι δόλιοι να γράφουν, μέρα μπαίνει μέρα βγαίνει, ομως οχι και με τη λογική ανωθεν σχολιαστή, γιατί ας πούμε δεν αρχισε η κυβέρνηση τον Οκτώβριο 2009 απο τις κρατικοποήσεις………..
Ετσι και ο Πρετεντέρης μας λέει τα παραπάνω λες και υπάρχει χώρα και οικονομία στην εποχή της παγκόσμιας κρίσης ,που ολα βαινουν καλώς σύμφωνα με ενα ……….προδιαγεγραμμένο και καλώς σχεδιασμένο κεντρικό οικονομικό πλάνο.
οταν ολα ειναι ρευστα, οι αποφάσεις και σε ευρωπαικό επίπεδο αλλά και σε παγκόσμιο ειναι σε ενα περιβάλλον «συγκοινωνούντων δοχείων», τίποτα δεν μπορεί να αποφασισθεί μονομερώς ως «περίκλειστη περιοχή», οπου μια κυβέρνηση εχει κάνει εναν κεντρικό σχεδιασμό και…….προχωράει στην υλοποίηση του (οπως μας λέει περισπουδαστα ο κ. Πρετεντέρης).
Πολύ περισσότερο οταν πρόκειται για τη χώρα μας η οποία εχει ενα σοβαρότατο δημοσιονομικό «παλούκι» και ταυτόχρονα ενα δάνειο 110 δισ. το οποίο εχει ως προυπόθεση την υπογραφή ενος μνημονίου.
Το ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ οτι η υλοποίηση ενος οικονομικού προγραμματος γίνεται ΄ταυτόχρονα με την προσπάθεια ριζικής αλλαγής διαχρονικών νοοτροπιών, οπου το δημόσιο ηταν το αποκούμπι για την «τακτοποίηση» οσων ηθελαν μια «σίγουρη δουλειά».
Το να γραφεται και να κριτικάρεται ειτε ενας πρωθυπουργός ειτε οι υπουργοί, σε μια κατάσταση που καθε μέρα παρουσιάζονται και νεα δεδομένα ειναι………..νάχαμε να λέγαμε, οταν δεν εχουμε να πούμε κάτι ουσιώδες και χρήσιμο για ολη την κοινωνία ΤΕΛΙΚΆ.
24 Μαΐου, 2011 στις 3:31 μμ
Ενη
Απο την ΗΜΕΡΗΣΊΑ
«Λοβέρδος: «Όλα τα ζημιογόνα σπίτια του Δημοσίου να τα κλείσουμε τώρα»
Ο κ. Λοβέρδος τάχθηκε κατά των πρόωρων εκλογών και είπε μάλιστα ότι «δεν προλαβαίνουμε παλικαριές και ομορφιές του παρελθόντος της μεταπολίτευσης. Αυτά είναι για τα σκουπίδια».
Σύμφωνα με τον κ. Λοβέρδο δεν υπάρχει χρόνος για εκλογές, καθώς τα χρήματα φτάνουν μέχρι τις 14 Ιουλίου και τόνισε ότι η πτώχευση θα σημάνει την απόλυτη φτώχεια. Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι η χώρα δεν θα πτωχεύσει και υπογράμμισε ότι: «Κακώς έλεγε ο Παπακωνσταντίνου ότι δεν θα πάρει άλλα μέτρα», χαρακτήρισε άδικους τους έμμεσους φόρους που θα αυξηθούν και είπε: «Κάνουμε προσπάθεια να πάμε σε όλους. Σίγουρα όσοι έχουν χαμηλό εισόδημα βιώνουν σκληρότερα τα μέτρα».
Σημείωσε ότι όσοι πιστεύουν ότι η κρίση τελειώνει το 2011 κάνουν λάθος και επεσήμανε: «Η κρίση θα κρατήσει. Δεν θα φύγει. Την παλεύουμε όμως. Κάνουμε προσπάθειες, λάθη, σφάλματα. Δεν είμαστε μια ομάδα μάγων»
Ο κ. Λοβέρδος τάχθηκε κατά των πρόωρων εκλογών και είπε μάλιστα ότι «δεν προλαβαίνουμε παλικαριές και ομορφιές του παρελθόντος της μεταπολίτευσης. Αυτά είναι για τα σκουπίδια».
Μίλησε για «άφρονες» πολιτικούς του παρελθόντος χωρίς να τους κατονομάσει και είπε ότι «όλες τις εκλογές από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα, εκτός από δύο, τις κέρδισε το πελατειακό κράτος».
Ο υπουργός Υγείας είπε ότι το Μεσοπρόθεσμο θα πάει ως ένα άρθρο στη Βουλή, όμως στη συνέχεια κάθε θέμα του θα εξειδικεύεται και θα ψηφίζεται χωριστά.
Επανέλαβε ότι στις 14 Ιουλίου «τελειώνουν τα χρήματα» και απέρριψε την πτώχευση σημειώνοντας πως: «Θα σημαίνει ότι οι συντάξεις θα πάνε στα 150 ευρώ και οι μισθοί στα 200 ευρώ».
Επίσης τόνισε ότι: «οι οργανισμοί- σφραγίδες πρέπει να διαλυθούν» ενώ για τους πολιτικούς δήλωσε: «Ο πολιτικός είναι υποχρεωμένος να ανησυχεί. Αν φοβάται, κιοτεύει, ας μην είναι στην πολιτική».
«Όλα τα ζημιογόνα σπίτια του ελληνικού δημοσίου να τα κλείσουμε τώρα» επεσήμανε.»
24 Μαΐου, 2011 στις 3:42 μμ
Τάλως
Ευτυχώς που δεν πρόλαβε να ψηφιστεί ο νόμος (του ΓΑΠα) που απαγορεύει την πώληση Δημόσιας Περιουσίας…
Τσαπρρρρ
24 Μαΐου, 2011 στις 3:49 μμ
Ενη
Τι γίνεται τζάμπα τα διαβάσαμε ολα τα πιο πάνω «μέτρα»;
Απο την ΗΜΕΡΗΣΙΑ
«Υπ.Οικονομικών: Διαψεύδει τα σενάρια για εξειδικεύσεις του Μεσοπρόθεσμου
Σύμφωνα με το υπουργείο οι παρεμβάσεις για το 2011 θα οριστικοποιηθούν με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του Προγράμματος Οικονομικής Πολιτικής από την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ και μετά το διάλογο με τα άλλα πολιτικά κόμματα.
περισσότερα »Για «απλές υποθέσεις» και «σενάρια» κάνει λόγο το υπουργείο Οικονομικών αναφορικά με δημοσιεύματα που αναφέρονται σε συγκεκριμένες εξειδικεύσεις παρεμβάσεων πέραν όσων παρουσιάστηκαν κατά το χθεσινό Υπουργικό Συμβούλιο.
Συγκεκριμένα σε α νακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών σχετικά με τις παρεμβάσεις του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής αναφέρεται:
Στη χθεσινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, διευκρίνισε ότι οι παρεμβάσεις για το 2011, καθώς και αυτές που εντάσσονται στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής, θα οριστικοποιηθούν με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του Προγράμματος Οικονομικής Πολιτικής από την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ και μετά το διάλογο με τα άλλα πολιτικά κόμματα.
Σημερινά δημοσιεύματα στις εφημερίδες, που αναφέρονται σε συγκεκριμένες εξειδικεύσεις παρεμβάσεων, πέραν όσων παρουσιάστηκαν στο Υπουργικό Συμβούλιο, αποτελούν απλές υποθέσεις και σενάρια και δεν αντιστοιχούν σε ειλημμένες αποφάσεις.»
24 Μαΐου, 2011 στις 3:58 μμ
Β.Δ. Καργούδης
@Στάθης: επειδή ακριβώς συμβαίνει μερικές (αλλά όχι λίγες) επισημάνσεις σου να τις βρίσκω
-πέρα από την επάρκεια της στοιχειοθέτησής τους σε πηγές αδιαμφισβήτητου κύρους & αξιοπιστίας-
να πατάνε και σε ένα στέρεο έδαφος,
τόσο πραγματολογικό όσο (λιγότερο) και ευρύτερα πολιτικό,
θα ήθελα πραγματικά να ρωτήσω:
(σε βάση καλής πίστης πάντα )
Τί είναι αυτό που σε κάνει να πιστεύεις ότι έχει την παραμικρή δυνατότητα να λειτουργήσει πολιτικά
(όχι με την έννοια του να προσελκύσει πιστούς, αλλά τουλάχιστο να προκαλέσει στοχευμένες συζητήσεις)
αυτή ή επιλογή σου
(όχι ύφους αλλά ουσίας)
της συνολικής/ισοπεδωτικής απαξίωσης του σημερινού πολιτικού συστήματος,
πάει να πει των φορέων/θεσμών του, αλλά και συλλήβδην του πολιτικού του προσωπικού.
Και μάλιστα μιας απαξίωσης που τις περισσότερες φορές, έχει μια βάση λίγο-πολύ αλλαζονική!
(Έτσι για να το πω όσο πιο κομψά μπορώ, γιατί πολλές φορές βλέπω την κριτική σου
-αν ή όσες φορές μπορεί κανείς να τη λογαριάζει για τέτοια-
να διακρίνεται από μια ανέρειστη
-το λιγότερο που μπορώ να πω-
«κοσμοπολίτικη»-τεχνοκρατική υπεροχή του «επαϊοντα» απέναντι σε κάποιους «άσχετους/αστοιχείωτους επαρχιώτες», που Κύριος οίδε πώς και γιατί, η περίσταση τους έφερε να ασχολούνται με τη διακυβέρνηση της χώρας! )
Θα βοηθούσε μάλιστα να ξεκαθάριζες επ αυτού,
αν πιστεύεις ότι
μια ριζοσπαστική ανανέωση του πολιτικού προσωπικού, μπορεί να περάσει (και ιδίως πώς)
ΜΟΝΟ από την εξουδετέρωση/εξάλειψη των σημερινών κομματικών/πολιτικών φορέων!
Και στην περίπτωση αυτή πώς εσύ βλέπεις να συνεχίζουν να ζουν και να εκφράζονται και να παρεμβαίνουν πολιτικά,
οι δύο μεγάλες ιστορικές πολιτικές οικογένειες του τόπου:
*η Συντηρητική/Μοναρχική/Κεντροδεξιά-φιλελεύθερη, και
*η αντίπαλή της, η Βενιζελογενής/Δημοκρατική/Κεντροαριστερά,
όπως σήμερα εμφανίζονται μέσα από τις ιστορικές τους μεταλλάξεις…
Εκτός αν κι αυτές πρέπει να εκλείψουν δια Νόμου
(ΔΕ βλέπω πώς αλλιώς…)
24 Μαΐου, 2011 στις 4:43 μμ
Ενη
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=3&artid=4632402
24 Μαΐου, 2011 στις 4:48 μμ
Ενη
Τάλως, θα εννοεις την κρατική «ακίνητη περιουσία» για την οποία θα προβλέπει ο νόμος, τον οποιο υπονοεις.
Γιατί π.χ. ο οργανισμός λιμένος Πειραιώς η ο οργανισμός λιμένος Θεσσαλονίκης η το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο κ.α. δεν ανήκουν στην «κρατικη ακίνητη περιουσία».
24 Μαΐου, 2011 στις 5:00 μμ
δεξιος
Ετοιμος για συνευθυνη ο Καρατζαφερης.
http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231109999
Υπουργειο στο ΛΑΟΣ για να σωθουμε τωρα.
24 Μαΐου, 2011 στις 5:12 μμ
Ενη
Να σου πώ, Δεξιέ, αν δεν σκεφτόμασταν ως σώφρονες ανθρωποι οτι μια εκλογική αναμέτρηση στην παρούσα περίοδο θα ηταν μια ενδειξη πλήρους και ηλίθιας ανευθυνότητας, θα ευχόμασταν
να γίνονταν εκλογές να ερχονταν πρώτο κόμμα ο Σαμαράς και να προσπαθούσε να κάνει κυβέρνηση ειτε με τον ΛΑΟΣ ειτε με τον Τσίπρα (γιατί το ΚΚΕ μάλλον προσβλέπει σε μια εξουσία μόνο του), για να δουν αρκετοι…….πόσα απίδια πιάνει ο σακκος. 😆 😆 😆
και κάνουν τα θηρία τώρα για μια συναίνεση που ειναι μια πράξη υπευθυνότητας απέναντι στη χώρα και οχι στους ψηφοφόρους.
24 Μαΐου, 2011 στις 5:43 μμ
Στάθης Δ
@ B.Δ.Κ
Η απαξίωση δεν αφορά το σημερινό πολιτικό σύστημα και βέβαια ούτε φαντασιώνομαι ούτε ευαγγελίζομαι élites (ή κομματικές πρωτοπορίες) αξίων που θα κυβερνούν το πόπολο. Εδώ θα χρησιμοποιήσω (μιάς και δεν βρίσκω καλύτερο τρόπο) τα λόγια του Winston Churchill, ότι «η δημοκρατία είναι το χειρότερο πολίτευμα, με την εξαίρεση όλων των άλλων που έχουν δοκιμαστεί.”
Η απαξιωτική κριτική αφορά τους τοπικούς φορείς του (εδώ περιλαμβάνεται και η δικαστική εξουσία που την θεωρώ εξίσου συνυπεύθυνη για τα χάλια μας) και τον τρόπο που αυτοί υλοποιούν το θεσμικό πλαίσιο που, μην ξεχνάμε, οι ίδιοι έχουν ορίσει με τα γνωστά αποτελέσματα. Για δε τα φυσικά πρόσωπα που απαρτίζουν το σημερινό (και πρόσφατο) πολιτικό «σύστημα» (πλήν τιμητικών εξαιρέσων) η ισοπεδωτική και αλλαζονική (όπως την αναφέρεις) γνώμη μου βασίζεται στα αποτελέσματα της δράσης τους, στο κάτω κάτω όλοι κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος και όχι από τις (τζάμπα) δηλώσεις μας. Θέλω να πιστεύω ότι εδράζεται στην αγάπη μου για την πατρίδα μου (που την συνειδητοποίησα ακόμα περισσότερο στα χρόνια δουλειάς στο εξωτερικό), τεκμηριώνεται από πληροφόρηση μέσω ανοικτών πηγών και όχι από τίποτα «σκοτεινά παραπολιτικά», και συνοψίζεται στο ότι αποτελούν μιά (ακόμα) συντεχνία από αυτές που λυμαίνονται τον τόπο, και μάλιστα την χειρότερη από όλες μιάς και είτε νέμονται εναλλάξ την εξουσία (η συχνή εναλλαγή φορέων από πρόσωπα είναι ενδεικτική για το πώς αντιλαμβάνονται την πολιτική) προσποριζόμενοι κατ’ αρχάς και άμεσο προσωπικό όφελος, είτε συναινούν στο πλιάτσικο έναντι προφανών ανταλλαγμάτων (θεωρώ π.χ ότι η εδώ και 30 χρόνια «παραχώρηση» του χώρου της παιδείας & του πολιτισμού στην οιωνεί «αριστερά» μπορεί να ιδωθεί και με αυτή την προοπτική)
Οσο για το «άσχετους και επαρχιώτες», νομίζω ότι και η πανθομολογούμενη ανικανότητα τους (επαναλαμβάνω, όχι όλων) πρός διοίκηση και ο φοβικός τρόπος αντίληψης, χάραξης και υλοποίησης αυτού που αποκαλούμε «Εθνική πολιτικη» αρκεί, ενώ είναι γνωστό ότι την ίδια άποψη έχουν και οι εξ εσπερίας συναδέλφοι τους (δεν είναι λίγα τα σχετικά τραγελαφικά ανέκδοτα). Πρέπει όμως να ομολογήσω ότι η ενασχόληση (και η επιβίωση) τους στην Ελληνική πολιτική σκηνή μου προκαλεί απορία ανάμεικτη με θαυμασμό, ίσως και με αρκετές δόσεις φθόνου (ειδικά αν θυμηθώ π.χ ποιοί συμφοιτητές «ανελίχθησαν» έχοντας κολλήσει τα απαραίτητα κομματικά ένσημα βεβαίως)
Τέλος, πραγματικά δεν ξέρω αν υπάρχει (άμεση) διέξοδος και ποιά είναι αυτή, σίγουρα όμως δέν μπορεί να είναι η δια νόμου κατάργηση τους. Ο τόπος χρειάζεται υγιείς πολιτικές παρατάξεις (κοινότοπο), μόνο που και δεν βλέπω (τις υπάρχουσες) «ζωηρές» στο να κάνουν χώρο σε νέα πρόσωπα, ιδέες και προτάσεις, και δεν νομίζω ότι φημίζονται για εσωτερικές δημοκρατικές διαδικασίες που θα επέτρεπαν την ομαλή ανάδειξη τους, εξάλλου ο νεποτισμός και η καμαρίλα είναι στο DNA τους.
Το τι πρόκειται να γίνει εξαρτάται από δεκάδες παραμέτρους, πολλές από τις οποίες δεν είναι κάν στο χέρι μας πιά, θεωρώ τουλάχιστον παρήγορο ότι όλο και περισσότερος κόσμος ενημερώνεται και συμμετέχει ξανά (έστω και μέσω πληκτρολογίου πρός το παρόν), κάτι το οποίο οι ηγεσίες από ότι φαίνεται είτε δεν το έχουν πάρει χαμπάρι είτε το θεωρούν (για πόσο;) χειραγωγήσιμο
24 Μαΐου, 2011 στις 5:44 μμ
γιαννης ιωαννου
ΑΣΚΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ ( ΙΣΩΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ):
…αν οι δανειστες κρινουν οτι δεν μπορει να συνεχισει ο ΓΑΠ ακομη και με εναν ανασχηματισμο , τοτε οι εκλογες μαλλον ειναι πολυ κοντα : ο ΓΑΠ και το «ολον» ΠΑΣΟΚ λογικα διεκδικουν τη πρωτη θεση -ωστε να εχουν το πανω χερι σε κυβερνησεις συνεργασιας-αναποφευκτες πλεον λογω της εξασθενισης ΠΑΣΟΚ και ΝΔ…
…ΚΑΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ το χαρτι της » υπευθυνης», «σωφρονος» κλπ δυναμης θα ειναι το βασικο της προεκλογικης καμπανιας…
…επειδη η καλπη ομως περιεχει συχνα εκπληξεις , πιθανη-αρκετα πιθανη ειναι και η πρωτη θεση της ΝΔ….ΝΔ πρωτη , με ΛΑΟΣ κοντα στο 8-10% , αφηνει και τη δυνατοτητα σχηματισμου κυβερνησης ΝΔ-ΛΑΟΣ …αν αυτο το σχημα «λυσει» το μεταναστευτικο -εστω και με το μοντελο ΣΑΡΚΟΖΥ-ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΙ , του οποιου μια ελληνικη παραλλαγη εισηγηθηκε ο ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ , τοτε πιθανον να ανατραπει για δεκαετιες η πολιτικη-ιδεολογικη ηγεμονια της κεντροαριστερας -που θεωρειται γνωρισμα της μεταπολιτευσης αλλα προσωπικα νομιζω οτι θεμελιωνεται στη δεκαετια του 60…σε οτι αφορα ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ , η νεα ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ μαλλον θα αργησει αρκετα, και αυτη η εκτιμηση πια εχει γινει βιωμα στο κοσμο (κατι που δεν ισχυε το φθινοπωρο το 2009), δηλ. σε καθε περιπτωση η ψηφος σε οτι αφορα την οικονομικη πολιτικη θα ειναι ψηφος μειωμενων προσδοκιων…
24 Μαΐου, 2011 στις 5:52 μμ
Πάνος
Σ.Κούλογλου:Η κυβέρνηση μπορεί να προσφέρει ακόμη
Το πακέτο άρον – άρον πώλησης της δημόσιας περιουσίας, που πιθανότατα θα συνδυαστεί και με νέα σκληρά φορολογικά μέτρα, αποτελεί τη χαριστική βολή στη κυβέρνηση Παπανδρέου. Πρόκειται για την ομολογία της πλήρους αποτυχίας του μνημονίου και επομένως της κυβέρνησης που ταύτισε την τύχη της με αυτό, ένα χρόνο πριν.
Του Στέλιου Κούλογλου
Οι αιτίες της πανωλεθρίας είναι δύο. Πρώτα απ’ όλα, η ίδια η γνωστή συνταγή του ΔΝΤ, την οποία η ευρωπαϊκή πλευρά ώθησε μάλιστα στα άκρα, και η οποία δεν έχει πετύχει σε καμιά από τις χώρες όπου έχει εφαρμοσθεί. Δεν χρειαζόταν άλλωστε να έχει κανείς το νόμπελ Οικονομίας για να προβλέψει ότι τα μέτρα αυτά θα οδηγούσαν σε ένα φαύλο κύκλο ύφεσης-περισσότερων μέτρων λιτότητας-ύφεσης.
Μπορεί από το μυαλό του κ.Παπακωνσταντίνου να μην πέρασε πότε μια τέτοια σκέψη, αλλά οι δανειστές της τρόικας ήξεραν καλά τι έκαναν: γιατί ο στόχος του μνημονίου που επέβαλλαν σε μια κυβέρνηση, ανίκανη και να διαπραγματευθεί, δεν ήταν η σωτηρία της ελληνικής οικονομίας, αλλά βασικά των γαλλικών και γερμανικών τραπεζών. Ο επόμενος είναι η υφαρπαγή της ελληνικής περιουσίας, που εγκαινιάζεται τώρα με την ιδιωτικοποίηση των πάντων.
Ο δεύτερος λόγος της μνημονιακής πανωλεθρίας είναι η πλήρης ανικανότητα της κυβέρνησης να παράξει έργο, υλοποιώντας εκείνες τις αλλαγές του μνημονίου(περιορισμός σπατάλης και γραφειοκρατίας, πελατειακών σχέσεων κλπ) τις οποίες οι μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις θα έπρεπε να είχαν υλοποιήσει χωρίς να το επιβάλλουν οι ξένοι.
Δεν εμπόδισε το μνημόνιο να αξιοποιηθούν τα ευρωπαϊκά προγράμματα ΕΣΠΑ: δισεκατομμύρια χάνονται, καθώς ολοκληρωμένες προτάσεις μουχλιάζουν στα γραφεία υπουργών, που δεν τα υπογράφουν συχνά επειδή στους δικαιούχους δεν συμπεριλαμβάνεται κάποιος δικός τους. Δεν οφείλεται στο μνημόνιο το πάρτι διαφθοράς που συνεχίζεται στα νοσοκομεία, η κατάντια της Δικαιοσύνης, η ανεξέλεγκτη κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας, με την αδυναμία αντιμετώπισης του μεταναστευτικού προβλήματος και χιλιάδες άλλα προβλήματα που λιμνάζουν.
Ταπεινωμένη από τους ξένους δανειστές και έχοντας χάσει κάθε νομιμοποίηση στο εσωτερικό, η κυβέρνηση θα αναγκαστεί σύντομα να αποχωρήσει. Πριν όμως, μπορεί να προσφέρει μια σημαντική υπηρεσία: να αλλάξει τον εκλογικό νόμο. Η σημερινή κατάντια της χώρας οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο αειθαλές πελατειακό σύστημα των Μαυρογιαλούρων, το οποίο περιόριζε σημαντικά ο νόμος που είχε υποσχεθεί το ΠΑΣΟΚ, με τη κατάργηση του σταυρού κλπ. Επειδή στο ερχόμενο διάστημα θα υπάρξει πολιτική αστάθεια και πιθανότατα διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις, ο νέος αυτός εκλογικός νόμος θα εφαρμοζόταν σύντομα.
Το κυβερνητικό επιτελείο δεν τολμάει να υποβάλλει το νόμο για ψήφιση στη Βουλή, φοβούμενο τις αντιδράσεις των βουλευτών της πλειοψηφίας, που ίσως τον καταψηφίσουν αναγκάζοντας τη κυβέρνηση σε παραίτηση. Τόσο το καλύτερο: θα πρόκειται για την πιο αξιοπρεπή αποχώρηση που μπορεί κανείς να φανταστεί για την σημερινή κυβέρνηση.
http://tvxs.gr/node/85286
24 Μαΐου, 2011 στις 5:53 μμ
Πάνος
Ως συνήθως, άριστα στην ανάλυση, ΜΗΔΕΝ στο δια ταύτα. Διότι το πρόβλημα δεν είναι μονάχα το ποιός πρέπει να φεύγει, αλλά και το ποιός (θα) έρχεται στο πόδι του…
24 Μαΐου, 2011 στις 5:57 μμ
Πάνος
Ταμάμ η γραμμή Τσίπρα…
http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=278234
(και Κουβέλη)
24 Μαΐου, 2011 στις 6:00 μμ
Πάνος
Σαμαράς: όχι, είπα!
http://www.megatv.com/megagegonota/summary.asp?catid=17532&subid=2&pubid=27340136
24 Μαΐου, 2011 στις 6:02 μμ
Πάνος
…και ο Ομπάμα βρέθηκε να είναι Ιρλανδός αντί Γρεβενιώτης…
http://www.megatv.com/megagegonota/summary.asp?catid=17572&subid=2&pubid=27340226
24 Μαΐου, 2011 στις 6:03 μμ
Στάθης Δ
Σχετικά με τις (ερχόμενες) εκλογές: δέν ξέρω αν θα γίνουν με τον νέο νόμο που ετοιμάζει το ΠΑΣΟΚ, νομίζω ότι γίνονται με τον ήδη ισχύοντα και ο νέος εφαρμόζεται από τι επόμενες εκλογές (κάπως σαν ανάχωμα στο να στήνουν τον νόμο όπως βολεύει κάθε φορά). Κανείς γνώστης?
Υ.Γ ποινού το γραπτό μηδένισες (πάλι…) καλυβάρχη? Είμαστε (ελπίζω…) πολλοί οι υποψήφιοι 😎
24 Μαΐου, 2011 στις 6:06 μμ
Β.Δ. Καργούδης
@Ένη καλή μου,
όσο κι αν ομολογώ ότι πρόκειται για απίστευτα διασκεδαστικό άμα και ψυχωφελές θέαμα, το
«ΟΣαμαράς πρωθυπουργός»
(κατά το γνωστό αριστούργημα «Ο Καραγκιόζης Δήμαρχος»)
με καρατερίστες /συμβούλους τους,στην υλοποίηση του
«Μεγάλου Φιλελεύθερου οράματος με εσάνς βαλκανο/εθνικιστικού Μ-Λ» τους «μάγους της πενιάς»
Φαηλο/Λαζαρίδηδες, με τον Καραμπελιά πάντα στο ρόλο του μέντορα/εξωφυλαρούχα,
πρέπει ταυτόχρονα να πω αυτοσυγκρατούμενος, ότι
«όλα έχουν ένα όριο…»
24 Μαΐου, 2011 στις 6:09 μμ
δεξιος
O Koυλογλου που τωρα αναμεσα στα προβληματα βαζει και την «ανεξελεγκτη κατασταση στο κεντρο της Αθηνας» ηταν απο τους υποκινητες και διοργανωτες της διαδηλωσης για το «σκισμενο κορανι» μια εβδομαδα πριν τις ευρωεκλογες του 2009 για να καταγγειλει το «ρατσισμο της κυβερνησης Καραμανλη».
24 Μαΐου, 2011 στις 6:15 μμ
Πάνος
Μηδενισμός στο «δια ταύτα» του Κούλογλου. Μην ανησυχείς Στάθη, τα δικά μας «δια ταύτα»… είναι εξαιρετικά 😉
24 Μαΐου, 2011 στις 6:20 μμ
Στάθης Δ
Ουφ….
24 Μαΐου, 2011 στις 6:29 μμ
Πάνος
Τουλάχιστον εμείς δεν διαθέτομεν το ύφος των (1000) καρδιναλίων του Κούλογλου… 😉
24 Μαΐου, 2011 στις 6:32 μμ
δεξιος
Ενη ειναι σημειο των καιρων οτι η παραδοση της εξουσιας εκλαμβανεται αυτη την εποχη και ως απειλη του ενος κομματος προς το αλλο.
Ενα μονο κομμα επιθυμει διακαως τη συμμετοχη σε αυτην και ειναι ο ΛΑΟΣ.Δεν κρατιεται λεμε.
24 Μαΐου, 2011 στις 6:54 μμ
Talos
@Ένη: Ταπεινά εκλιπαρώ την επιείκειά σας. Ίσως χαθήκαμε λίγο στη μετάφραση του «εκ διασποράς» ΓΑΠα, λίγο στη χρήση της Ελληνικής απ’ το ΠΑΣΟΚ – μη ξεχνάμε πως βάπτισαν Περιφερειακό ακόμα και το Ιπποκράτειο επί της Βασ. Σοφίας.
Άλλωστε όλα βαίνουν καλώς! Οι οικογένειες δεν δύνανται να διαχειριστούν, οπότε πουλάνε.
ΥΓ. Σας κόβω να μη χρειάζεστε ψέκασμα. Μήπως είχατε πέσει μικρή στη μαρμίτα; χο
24 Μαΐου, 2011 στις 7:49 μμ
σχολιαστης
Μου αρέσει που έγιναν τόσες κουβέντες για τα σκάνδαλα, το νόμο περί ευθύνης υπουργών, την ατιμωρησία.
Και τώρα, η δημόσια περιουσία πουλιέται στο γιουσουρούμ για ένα κουστουμ.
Αυτό είναι το μέγιστο θέμα, που δεν μπορείς να το ξεπεράσεις γιατί ξέρεις ότι η περιουσία θα ξεπουληθεί κοψοχρονιά χωρίς να λύσει το πρόβλημα του χρέους. Ταχαμου ότι θα …σηκωθεί των αγορών, ωραίος τρόπος για να νομιμοποιηθεί η αρπαγή.
Φτάσαμε στο σημείο να λέμε, πουλάμε τον ΟΤΕ, πληρώνεται η γραφειοκρατία για ένα μήνα, πουλάμε τα λιμάνια, πληρώνεται η …νομεγκλατούρα για 3 μήνες, πουλάμε κανα νησί, τρώνε οι καπάτσοι για κανα τετράμηνο.
Δε …δύναμαι και δε θέλω να συμμετέχω σε αυτή την καταστροφή. Θα παρακολουθώ λυπημένος.
24 Μαΐου, 2011 στις 9:31 μμ
kimon
Προς Β.Δ. Καργούδης
πολύ αδιευκρίνιστοι οι βερμπαλισμοί σου μου θυμίζουν Γιανναρά, αντε και να σε πούν μερικοί μπράβο ,η ουσία είναι τα καταλαβίσυικα κείμενά σου δεν αντέχονται, μπράβο στο blog που τα δημοσιεύει.
24 Μαΐου, 2011 στις 10:33 μμ
Β.Δ. Καργούδης
@kimon: εσύ πάλι αδερφέ, τί θες και μου σπάζεσαι και ασχολείσαι με «αδιευκρίνιστους βερμπαλισμούς»,
και τζάμπα μου χαλιέσαι;
….Αα μην ξεχάσω, σ’ αυτό εδώ το κονάκι, έχω μάθει ότι τ αφεντικά -λέει- τον καταργήσανε τον έλεγχο τον προληπτικό, του τί λέει ο άλφα και ο βήτα!
Ξέρεις μωρέ, αυτό που διάφοροι «θολοκουλτουριαραίοι», επιμένουν ακόμα να το λένε «προληπτική λογοκρισία»,
και ισχυρίζονται μάλιστα οι ξεδιάντροποι, ότι αυτή
(η προληπτική, ντε),
είναι -λέει- ακόμα πιο χυδαία & αποκρουστική από την κατασταλτική…
(τη λογοκρισία, ντε)
24 Μαΐου, 2011 στις 10:41 μμ
Β.Δ. Καργούδης
@δεξιός (στο 24/5, 6:09 μμ)
Νάμαστε πάλιιιι.
Στα όσα ολόσωστα λες,
να προσθέσω ότι με τον ΚΚ τον Β’, δεν ξέρω ακριβώς πότε και γιατί στράβωσε
(υποθέσεις μόνο μπορώ να κάνω κατά το ήθος και το έθος του ανδρός)και άρχισε να του «την χοντροπέφτει» ο κος ΕΚΚΕ,
αλλά με τον ΓΑΠ (μαθαίνω «εξ εγκύρων» ότι) χοντροστράβωσε, όταν δεν τούκατσε ο ειδικός ρόλος που παζάρευε στην κρατική ραδιοτηλεόραση…
(σε αντίθεση με τα «ψίχουλα» που -κακώς, κάκιστα- του πρόσφεραν στο πιάτο)
24 Μαΐου, 2011 στις 10:53 μμ
Β.Δ. Καργούδης
@σχο: («Θα παρακολουθώ λυπημένος…»)
Μαζί σου.
Θα χαλαλίσω ΚΑΙ τη λύπη ΚΑΙ τη στενοχώρια όμως, μονο αν, ΈΣΤΩ ΚΑΙ ΤΏΡΑ:
*σιγουρευτώ ότι τώρα πια, δεν ΜΠΟΡΕΊ να δικαιολογείται κανείς,
στα όσα ΤΩΡΑ λέει, να επικαλεστεί αργότερα, ελλειπή γνώση της ακριβούς φύσης της συγκυρίας, και
*μάθω ότι ο ΓΑΠ κατάλαβε επί τέλους, ότι το «μείζον γεγονός» που περιμένει για να αλλάξει το πρόσημο των εξελίξεων,
δεν πρόκειται ΠΛΕΟΝ νάρθει ποτέ,
αν Ο ΙΔΙΟΣ δεν αντιληφθεί,
(έστω και τώρα)
ότι εδω και ΕΝΑ ΜΗΝΑ τουλάχιστο, μιλάμε ΚΑΙ για ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΗΓΕΣΙΑΣ, σε συνδυασμό με την
(διαπιστωμένη απ την αρχή του χρόνου)
ΑΠΟΥΣΙΑ ΣΧΕΔΙΟΥ που να μπορεί το ίδιο να απαιτεί ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΑΠΟΔΟΧΗ & ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ….
24 Μαΐου, 2011 στις 11:22 μμ
δεξιος
@ Bαγγελης
Πρωτα εβγαλε ενα ντοκυμανταιρ στη ΕΤ που παρουσιαζε τον Πουτιν ως απληστο δικτατορα (οχι οτι δεν ειναι) την εποχη που ο Καραμανλης ηθελε να προωθησει σχεσεις μαζι του και μετα ηθελε να παει στην Κινα για τους Ολυμπιακους Αγωνες με υποπτους σκοπους.
Θα πεις να μην εχουμε λογοκρισια – σωστο αλλα ειναι αλλο πραγμα ο ιδιωτικος σταθμος και αλλο ο κρατικος τον οποιο τα ξενα κρατη βλεπουν ως επισημο καναλι της κυβερνησης και δεν μπορει να ειναι πεδιο για να βγαζει ο καθενας τα αντισοσιαλιμπεριαλιστικα απωθημενα του απο τα νιατα του.
Αυτος φυσικα ειπε οτι κοπηκε γιατι προβαλλε το «φοιτητικο κινημα» αλλα η χρονικη στιγμη (2008) λεει αλλα.
25 Μαΐου, 2011 στις 12:16 πμ
πιπη φακιδομυτη
συμφωνώ δεξιέ, αν έβγαινε πρωτη η ΔΕΗ θα ειχαμε ανασάνει όλοι, αλλα ελα που την κρατάνε για το τέλος , αυτό ειναι το κακό, ετσι κάνουνε και χάνουμε συνεχώς σε αξιοπιστία….
αν γινότανε απο την αρχή κρατικοποίηση, θα είχαμε περισσότερο χρόνο να διαπραγματευτούμε ορισμένα σημαντικά κριτήρια …αλλά εγωισμός και εξυπνάδες στην πολιτική (για να μην θιχτούν συμφέροντα) στο τέλος στοιχίζουν ακριβά…
γιατί να μην γελοιομαστε….ολοι ξεραμε οτι θα ρθει αυτη η στιγμή …
Αν γινοτανε νωριτερα θα ηταν καλυτερα, και παλι πρεπει εμεις να πρωτινουμε να αποκρατικοποιηθουν πρωτες αυτες οι υπηρεσίες που ειναι ζημιογόνες κσι σε καμιά περίπτωση η εκπαίδευση , η υγεία και κρατικές τηλεπικοινωνίες …
25 Μαΐου, 2011 στις 12:52 πμ
Πάνος
Καργούδης:
Εδώ και κοτζάμ έναν ολόκληρο μήνα το καταλάβατε; Τι λες, βρε θηρίο!;
25 Μαΐου, 2011 στις 12:59 πμ
Ανώνυμος
Kακίες….
«Η συναίνεση της κλίκας» Του Γιώργου Καισάριου
Η Ελλάδα είναι χωρισμένη σε κλίκες αγαπητέ αναγνώστη. Έχουμε την κλίκα των κομμάτων, των πολιτικών, των φαρμακοποιών, της ΓΕΝΟΠ, των πανεπιστημιακών και πάει λέγοντας.
Όπως η Ιρλανδία και η Σκωτία είναι χωρισμένες σε φατρίες, έτσι η Ελλάδα είναι χωρισμένη σε κλίκες.
Αυτές οι κλίκες νιώθουν τώρα ότι απειλούνται. Βλέπουν ότι τελειώνει η περίοδος της ρεμούλας (της μεταπολίτευσης) και ανησυχούν. Ανησυχούν τόσο πολύ, που είναι ίσως η πρώτη φόρα που σκέπτονται πραγματικά να συνεργαστούν και να συναινέσουν.
Διότι αν δεν συναινέσουν από δω και στο εξής, ίσως βγουν όλοι χαμένοι και δεν θα έχει μάσα για κανέναν. Όπως αντιλαμβάνεστε, όλα κρέμονται από μια κλωστή. Οι περιστάσεις απαιτούν λεπτούς χειρισμούς.
Μέχρι πρόσφατα, ό,τι και να έλεγε η τρόικα, η ΕΕ και όλοι οι διεθνείς οργανισμοί (εδώ και 50 χρόνια), κανείς δεν έδινε σημασία. Οι απειλές αυτές δεν μπόρεσαν να πείσουν την κλίκα ότι χρειαζόμαστε αλλαγές. Και ως συνήθως, μόνο όταν φτάσει ο κόμπος στο χτένι (και ακόμα πάρα πέρα) διανοείται η κλίκα να πάρει αποφάσεις για αλλαγές.
Προσοχή όμως, όχι επαναστατικές αλλαγές για την επαγρύπνηση της ελληνικής επιχειρηματικότητας (προς θεού) και όχι αλλαγές που θα θίξουν τους ίδιους, αλλά αλλαγές κοσμητικής φύσεως για να λέμε ό,τι κάτι κάνουμε.
Πάρτε για παράδειγμα τα κλειστά επαγγέλματα. Ξαφνικά ανακοινώθηκε ότι ανοίγουν μερικές εκατοντάδες επαγγέλματα. Διαβάζω και εγώ να δω ποια είναι αυτά, αλλά δεν βλέπω δικηγόρους, ούτε συμβολαιογράφους, ούτε φαρμακοποιούς και προπάντων δεν βλέπω πολιτικούς (ναι είναι και αυτό ένα κλειστό επάγγελμα).
Αντί αυτού, διαβάζουμε για Γραφείο Τελετών, Διερμηνέας, Εικονολήπτης, Δύτης, Ενεχυροδανειστής, Επιχείρηση Εμπόρων Αρχαίων ή Νεώτερων Κινητών Μνημείων (τι είναι αυτό;;), Θαλάσσιο ταξί, Μακιγιέρ, Τεχνικός Λήψης Φωτογραφίας, Τεχνίτης Εξαερωτήρων – Αναμεικτήρων (καρμπυρατέρ). Και ποιος να το φανταζόταν, άνοιξε και το κλειστό επάγγελμα του ψυχολόγου!!!
Όλα αυτά βέβαια δεν συνιστούν το άνοιγμα κανενός επαγγέλματος. Απλά για άλλη μια φορά η κλίκα ρίχνει στάχτη στα μάτια μας για να μην βλέπουμε καθαρά. Και ως συνήθως, η κλίκα θα κερδίσει τις εντυπώσεις.
Πώς να εξηγήσει κανείς το ότι υπάρχουν κάποιοι που ακόμα πιστεύουν τα σημερινά κόμματα. Ναι μεν έχει μειωθεί η δύναμη των δυο μεγάλων κομμάτων, αλλά ακόμα συγκεντρώνουν το 50% του συνόλου αθροιστικά μεταξύ τους. Αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο ποσοστό για να πειστώ ότι ο ελληνικός λαός είναι αρκετά αγανακτισμένος ώστε να επιθυμεί αλλαγές.
Η κλίκα είναι αδίστακτη και αχόρταγη αγαπητέ αναγνώστη. Θα κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό (και όχι μόνο) για να διατηρήσει τα προνόμια της, τους τίτλους της (που τους βάζετε αυτούς) αλλά και τα “κεκτημένα”, τα εισοδήματα της. Ενδεικτικό είναι το χθεσινό άρθρο εδώ στο Capital.gr όπου ογκώδες φάκελος στην εισαγγελία Αθηνών καταλήγει στο ακόλουθο πόρισμα:
Φάμπρικα παράνομα αυξημένων συντάξεων από το Ταμείο Ασφάλισης Προσωπικού ΔΕΗ, εις βάρος πλέον του ΙΚΑ στο οποίο έχει ενταχθεί, αποδεικνύει πόρισμα που κατατέθηκε μαζί με τον ογκώδη φάκελο του ΤΑΥΤΕΚΩ, στην εισαγγελία Αθηνών.
…
Έτσι, επί 18 χρόνια, το ταμείο των εργαζομένων στη ΔΕΗ, σύμφωνα με το πόρισμα, έδινε παρανόμως, «χαριστικά», προσαυξημένες τις συντάξεις, μην εφαρμόζοντας το πλαφόν.
Αυτά δεν είναι προνόμια που η κλίκα θα παραδώσει εύκολα. Και να ήταν μόνο αυτά, στα κομμάτια να πάει. Όλες οι ΔΕΚΟ και όλο το δημόσιο βράζουν στο ίδιο καζάνι της διαφθοράς και ρεμούλας. Και ακόμα και αυτοί που δεν είναι οι ευνοούμενοι του συστήματος, συνηγορούν με την κλίκα, διότι ευελπιστούν ότι και αυτοί θα μπουν στο κόλπο και στον εσωτερικό κύκλο (εκεί που η μάσα είναι μεγάλη).
Η κλίκα των νομικών (δικηγόρων και συμβολαιογραφών) για άλλη μια φορά κατάφερε να γλιτώσει την αναδιάρθρωση. Η ημέρα όπου άπαντες θα πάψουν να πληρώνουν χαράτσι στο συνταξιοδοτικό τους ταμείο δεν θα έρθει ακόμα αγαπητέ αναγνώστη.
Σήμερα λοιπόν η κυβέρνηση θα μαζέψει τις κλίκες και θα προσπαθήσουν να συνεννοηθούν, διότι τα πράγματα είναι πλέον σοβαρά. Θα πρέπει να βρεθεί η χρυσή τομή έτσι ώστε όλες οι κλίκες να τρώνε την ίδια ποσότητα και όχι κάποια κλίκα να τρώει περισσότερο από την άλλη.
Η κλίκα του ΚΚΕ όμως δήλωσε ότι δεν δέχεται καμία διαπραγμάτευση διότι δεν έχει τι να συζητήσει με την κυβέρνηση. Η κλίκα της ΝΔ παραδέχεται ότι πρέπει να συναινέσει, αλλά επίσης λέει ότι δεν θα συναινέσει με τον τρόπο που θέλει η κυβέρνηση να συναινέσει. Με λίγα λόγια, θα συναινέσει μόνη της, σε αυτά που θεώρει πρέπον να συναινέσει. Και βέβαια η κλίκα του ΣΥΡΙΖΑ θα πάει μεν, αλλά θα συναινέσει μόνο αν συναινέσει η κυβέρνηση σε αυτά που θέλει να συναινέσει. Πάντως το μόνο σίγουρο είναι ότι θα υπάρξει συναίνεση.
Μέχρι τώρα όλες οι κλίκες ήταν μαζί στον αγώνα (στο στίβο της πολιτικής αγαπητέ αναγνώστη), αλλά χωριστά στη μάσα. Η πίτα όμως είναι προφανές ότι δεν φτάνει για όλους. Για να υπάρχει αρκετό ψωμί ώστε να τρώνε όλοι, θα πρέπει να γίνει αναδιάρθρωση της μάσας και θα πρέπει όλοι να συναινέσουν οι μπουκιές να είναι μικρότερες.
Συναίνεση επετεύχθη
http://www.capital.gr/News.asp?id=1201516
25 Μαΐου, 2011 στις 1:22 πμ
Στάθης Δ
Και άλλες αποκρατικοποιήσεις (aka ακόμα μια λίβρα κρέας) θέλει ο Γιούνκερ
Aυτός ντέ, που (υποτίθεται ότι) δουλεύει για το καλό μας (μέσω του Εurogroup τέλος πάντων…)
http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=278306
25 Μαΐου, 2011 στις 3:35 πμ
Γιάννης - 2
Το παρακάτω άρθρο προτρέπει τις ΗΠΑ να ακολουθήσουν την συνταγή του Καναδά γιά να καλυτερεύσουν την δημοσιονομική τους κατάσταση.
Την ίδια συνταγή θα μπορούσε να ακολουθήσει και η Ελλάδα πριν το Μνημόνιο, αλλά το άρθρο δείχνει και πόσο δύσκολο θα είναι η χώρα να βρεθεί σε πλεόνασμα λόγω του πολύ μεγάλου ποσοστού ελλείματος σε σχέση με το ΑΕΠ(5.6% τότε στον Καναδά, γύρω στο 10% στην Ελλάδα), και μη λαμβάνοντας υπ’ όψη άλλες σοβαρές οικονομικές διαφορές (π.χ. τα προϊόντα που έχουν οι 2 χώρες και τη ζήτησή τους από τις διεθνείς αγορές).
David Rosenberg
The U.S. fiscal solution: Follow Canada’s lead
http://www.theglobeandmail.com/report-on-business/economy/economy-lab/david-rosenberg/the-us-fiscal-solution-follow-canadas-lead/article2033256/
«…In 1993, Canada had a 5.6-per-cent deficit-to-GDP ratio. By 1998, that deficit had swung to a 0.3-per-cent surplus, and by 2008 it was in the black to the tune of 0.6 per cent.
Canada’s federal debt-to-GDP ratio, which was stable at around 30 per cent to start off the 1980s, was 50 per cent at the end of the decade and then approached 70 per cent (where the U.S. is today) by the mid-1990s, which was the threshold for action. At one point in the 1990s, almost 40 per cent of Canada’s revenue base was being absorbed by interest costs on the mounting level of public debt.
It took years of painful retrenchment and tax increases, and it took public acquiescence to make Canada’s fiscal progress stick. For the U.S., it will end up playing out much the same way. The process will be contractionary, deflationary, and very bullish for the bond market, and it will ultimately pave the way for more sustainable economic growth….»
25 Μαΐου, 2011 στις 10:41 πμ
Ενη
Mετά την ανακοίνωση των μέτρων για την αποκρατικοποίηση δημόσιων οργανισμών, ακολουθησε ενας «ορυμαγδός» αντιρρήσεων, αγανάκτησης και διαφόρων «ερμηνειών» απο πολλούς.
Αν το δει κανείς και απο μια άλλη πλευρά θα διανοηθεί, πότε το ελληνικό καταναλωτικό κοινό αισθάνθηκε οτι οι δημόσιοι οργανισμοί (κυρίως κοινής ωφέλειας) του ανήκουν, ως πολίτη αυτού του κράτους;
Ολοι θα θυμηθούμε οτι κατά καιρούς λέμε «σβήστε και μερικά φώτα, εμεις θα κάνουμε πλούσια τη ΔΕΗ»; το ιδιο ισχύει και για τα τηλέφωνα και για το νερό, μόνο «δικά μας» περιουσιακά στοιχεία» δεν τα αντιλαμβανάμασταν.
Γιατί; μα επειδή ποτέ δεν ειδαμε μια κοινωνική πολιτική αυτών των οργανισμών σε οφελος των καταναλωτών, αντιθέτως
αποδεικνύεται τώρα, (με την τροικα) οτι πλήθος ρυθμίσεις και προνόμια που «κατακτήθηκαν» διαχρονικά σ’ αυτόν το δημόσιο τομέα ηταν σε οφελος και μόνον των εργαζομένων-συνταξιούχων τους
με τη συμβολή της θεμελίωσης του πελατειακού κράτους αφ΄ενος απο τις κυβερνώσες πολιτικές δυνάμεις και αφ΄ετέρου απο την «προστασία των κατακτήσεων των εργαζομένων» απο τις αριστερές πολιτικές δυνάμεις.
Οταν λοιπόν ηρθε κάποια στιγμή και λόγω συγκυρίας της κρίσης και λόγω του οτι ολο αυτό το σύστημα το αντελήφθησαν και οι «κακοί μάγοι» (η τρόικα) και λόγω ΚΥΡΙΩΣ οτι μιά κυβέρνηση αποφάσισε να κόψει τους ομφάλιους λώρους του πελατειακού συστήματος
οι αντιδράσεις πολλών αντί να ειναι θετικές για την προσπάθεια (αυτών που δεν εχουν κανέναν πελατειακό δεσμό με κανέναν), αντίθετα κόπτονται και αγανακτούν
ενάντια σ΄αυτήν τη διακυβέρνηση, υποστηρίζοντας οτι χάνουμε την ΚΡΑΤΙΚΗ ΜΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ.
ενώ συμβαίνει το αντίθετο, οταν μπαίνουν φραγμοί σε αυθαιρεσίες χρόνων , οπως κάθε μέρα βλέπουν το φώς της δημοσιότητας απίθανες περιπτώσεις προνομιακών ρυθμίσεων για τους εργαζόμενους- συνταξιούχους των ΔΕΚΟ και οχι για το καταναλωτικό κοινό που………πληρώνει κάθε μηνα τους λογαριασμούς των προνομίων.
Μόνο πολιτικοί χωρίς παλαιοκομματικές δεσμεύσεις εχουν το θάρρος να κάνουν μια πολιτική σε οφελος των πολλών και οχι των λίγων ευνοημένων διαχρονικά. Μια πελατειακή πολιτική που εχει θεμελιωθεί απο της ενάρξεως του ελληνικού κράτους.
Ολη η περιοχή Μακρυγιάννη, ηταν κάποτε ιδιοκτησία του Μακρυγιάννη.
25 Μαΐου, 2011 στις 11:15 πμ
vel
α ρε Ένη,
-πρώτα μας έλεγες δεν ήξερε ο ΓΑΠ τι παρέλαβε και αναγκάστηκε να αλλάξει το πρόγραμμά του(εκείνο το «λεφτά υπάρχουν»..)
-όταν αποδείχτηκε ότι όχι μόνο ήξερε αλλά το πρόγραμμά του ήταν εξαρχής να μας πάει στο ΔΝΤ μας έλεγες ότι ναί, ήξερε αλλά τι μπορούσε να κάνει ..
-όταν πριν έξι μήνες έγινε η «συμφωνία» με την ΕΕ για τον μόνιμο μηχανισμό έγραψες εδώ στην καλύβα ότι δεν χρειάζονται νέα μέτρα ..
-τώρα τα μέτρα έγιναν αναγκαία, πρέπει να αλλάξουμε , φταίμε., οι προνομιούχοι..μπλαμπλα μπλα …
– όταν φωνάζανε μερικοί εδώ μέσα ότι το μνημόνιο και τα νούμερα δεν βγαίνουν εσύ, με μεγάλη συνέπεια ομολογώ, μας φλομώνεις με link απο την Καθημερινή , το Βήμα κλπκλπ.. ότι φαίνεται έξοδος και βλέπω φώς – άλλωστε τα ίδια λέει και ο πρωθυπουργός μας..
Παρ’ όλα αυτά όλες οι απόψεις είναι σεβαστές, φιλοξενούμενοι είμαστε εδώ στην Καλύβα,λέμε την γνώμη μας με ΑΓΩΝΙΑ να ανακαλύψουμε και να φιλτράρουμε ψήγματα γνώσης και αλήθειας -όσο αυτό είναι δυνατό- την καλημέρα μου σου στέλνω και να είσαι καλά..
25 Μαΐου, 2011 στις 11:36 πμ
Στάθης Δ
Ισως θεωρηθεί άσχετο, αλλά (νομίζω ότι) είναι ενδιεκτικό:
Συναίνεση ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ. για τις μεταμοσχεύσεις [1]:
Ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε εξαρχής ότι αποδέχεται τελικώς την παραίτηση του επικεφαλής του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων κ. Ι. Βλαχογιάννη, ενώ απέρριψε την κατηγορία ότι δεν ρωτήθηκε ο ΕΟΜ για το νομοσχέδιο, λέγοντας ότι «κανείς δεν θα υποδείξει στην κυβέρνηση πώς θα νομοθετήσει» (aka L’ Etat c est Moi…)
Ο (καθ’ ύλην αρμόδιος μην ξεχνάμε) ΕΟΜ είναι κάθετα αντίθετος στο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε σε τρία βασικότατα σημεία [2]:
α) Οχι στην επέκταση της δωρεάς σε άτομα με συναισθηματικό δεσμό, διότι θεωρούν ότι είναι αδύνατον με οποιονδήποτε τρόπο να κριθεί με αξιοπιστία η ύπαρξή του
β) Η εικαζόμενη συναίνεση που προβλέπει το άρθρο 9, ακόμα και σε χώρες που είναι νομοθετημένη, όπως στην Ισπανία, στην πράξη δεν χρησιμοποιείται και δεν αφαιρούνται ποτέ όργανα χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των συγγενών
γ) Η δημιουργία Οργανισμών Αφαίρεσης Οργάνων δεν έχει καμία θέση. Η αφαίρεσή των διεθνώς γίνεται από τις ομάδες των Μεταμοσχευτικών Κέντρων και σε καμία περίπτωση από τρίτους, οι οποίοι μάλιστα εργάζονται σε ιδιωτικά νοσηλευτήρια
[1] http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_1_25/05/2011_443354
[2] http://www.tovima.gr/society/article/?aid=402313
25 Μαΐου, 2011 στις 11:42 πμ
Ενη
Αγαπητέ vel,
Nομίζω θα συμφωνήσεις οτι μόνο σε μια μονοκομματική διακυβέρνηση (δικτατορικού τύπου), μπορούν να χαράσσονται «πενταετη πλάνα οικονομικής πολιτικής» που «απαρέγκλιτα» θα εφαρμοσθούν……..ο κόσμος να χαλάσει.
Και οχι μόνο μονοκομματική διακυβέρνηση αλλά μια χώρα που ειναι παντελώς ανεξαρτητοποιημένη απο οτιδήποτε συμβαίνει στο παγκόσμιο στερέωμα.
Η δική μας περίπτωση ειναι οτι βρεθήκαμε στη δίνη του κυκλώνα, μια με την κρίση και μια με ο,τι συνεπάγεται ενα δημόσιο ελλειμμα 36 δισ. και ενα χρέος 380 δισ.
ταυτόχρονα με μιανευ προηγουμένου αναξιοπιστία μας ως κράτος.
Απο κει και πέρα μια κυβέρνηση, νομίζω, εκανε τα αδύνατα δυνατά για να μη βρεθούμε σούμπιτοι στο γκρεμό
με δάνειο 110 δισ. που προυποθέτει και υποχρεώσεις.
Αν βέβαια ταυτόχρονα επιχειρείται και μια ξεθεμελίωση ενος πελατειακού κράτους ,εν ισχύουν «βεβαιότητες»,οταν καθημερινά προκύπτουν και νεα «καζίκια» ως αποτέλεσμα των χρόνιων παθογενειών αυτού του κράτους.
25 Μαΐου, 2011 στις 11:44 πμ
Ενη
«δεν ισχύουν βεβαιότητες»
25 Μαΐου, 2011 στις 3:56 μμ
Στάθης Δ
Εδώ Πολυτεχνέίο, εδώ Πολυτεχνείο!
Δραματική έκκληση Δαμανάκη
Το σενάριο για απομάκρυνση της Ελλάδας από το ευρώ είναι στο τραπέζι
http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=402776
Εισαγγελέας για διασπορά ψευδών ειδήσεων ή τρίτο κουδούνι?
25 Μαΐου, 2011 στις 4:21 μμ
Στάθης Δ
Και στα καπάκια, ο Δούκας «δίνει» στεγνά τον ΚΚ Β’ (και μαζί και τους αποδέλοιπους) για την «επανίδρυση». Τα ποντίκια πηδάνε απ’ το καράβι
http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/175306/apo-to-2004-i-kuvernisi-karamanli-ixere-oti-ta-heirotera-erhodai-alla/
Υ.Γ Τσέκαρα όσο μπορούσα τα στοιχεία από τις επιστολές, ήταν έτσι
25 Μαΐου, 2011 στις 4:27 μμ
Άγγελος
και στικ και ρευστή
η μαλακία που τους (μας) δέρνει.
25 Μαΐου, 2011 στις 6:00 μμ
Πάνος
Ο Δούκας και η Δούκισσα…
Όλοι ήξεραν, Στάθη. Και όταν λέμε όλοι, εννοούμε όλοι. Γι’ αυτό και ο λογαριασμός (θα τον πληρώσουμε εμείς, βέβαια) θα έρθει για όλους… Γιατί κανείς δεν θα μπορέσει να ισχυριστεί ότι ήταν ηλίθιος (=δεν ήξερα…) ή μισοκακόμοιρος (=ήξερα, αλλά δεν τα έλεγα δυνατά…) – όπως κάνει τώρα ο Δουξ.
25 Μαΐου, 2011 στις 6:05 μμ
Στάθης Δ
Αφιερωμένο, μέρες (και ώρες) που ‘ναι…
25 Μαΐου, 2011 στις 6:07 μμ
Άγγελος
και ιδού ο νέος εθνικός ύμνος
25 Μαΐου, 2011 στις 6:38 μμ
dina kazana
Αγγελε,
χο!χο! Καλο!
25 Μαΐου, 2011 στις 6:49 μμ
δεξιος
Και η αναποφευκτη διαψευση.
http://www.star.gr/politics/93181/
Η Δαμανακη δεν ειναι πια βουλευτης αλλα επιτροπος στην ΕΕ και παρομοιες δηλωσεις προκαλουν αναταραχη στις αγορες.
25 Μαΐου, 2011 στις 6:51 μμ
dina kazana
Την πτωχευση εξηγγειλε και η Παπαρηγα σημερα οτι ειναι επι θυραις.
25 Μαΐου, 2011 στις 6:54 μμ
Άγγελος
Δεξιέ
ήταν όμως και ή πρώτη φορά που η Επιτροπή αντελήφθη την ύπαρξη της Δαμανάκη. να λέμε και τα θετικά έτσι;
όχι μόνο στείρα αντισοσιαλιστική αντιπολίτευση.
25 Μαΐου, 2011 στις 7:04 μμ
dina kazana
Αγγελε, σημερα εχουμε μια ρεντα στην καλυβα!
25 Μαΐου, 2011 στις 7:46 μμ
Ενη
Ρέντα και Πτώχευση,
ενας ορεος συνδυασμός
25 Μαΐου, 2011 στις 8:09 μμ
Στάθης Δ
H EE προφανώς και θα το διέψευδε. Οποιος όμως δεν θέλει να καταλάβει (ή να αποδεχθεί) ότι ήδη το συζητάνε και ελέγχουν τις παραμέτρους θα μου επιτρέψει να του πώ ότι σφάλει. Οι Ευρωπαίοι (και οι Αμερικάνοι) είναι τουλάχιστον σοβαροί, σοβαρότεροι από εμάς και αναλύουν εξωνυχιστικά όλες τις καταστάσεις, όσο «αδιανόητες» και αν φαίνονται. Just in case (ή Plan B) σύμφωνα με την δική τους λογική, εκτός αν θεωρείτε ότι είναι αυτοί που είναι από τύχη
Οσο για την δήλωση Μιχελάκη, άλλα λόγια ν’ αγαπιώμαστε…Κανείς δεν μας θέτει το δίλλημα «μέσα ή έξω από το ευρώ». Οι άνθρωποι εννοείται πώς συζητάνε για το δικό τους συμφέρον, και αν αυτό εξυπηρετείται (ή έτσι εκτιμήσουν) με την Ελλάδα εκτός δεν θα το πολυσκεφθούν
Και οι ευσεβείς πόθοι περί «μη θεσμικής δυνατότητας αποπομπής χώρας-μέλους» που κάποιοι «ελπίζουν» (και ποντάρουν) ότι θα μας σώσουν, έχουν την ίδια βαρύτητα με τα ψηφίσματα του ΟΗΕ για την Κύπρο. Καμμία δηλαδή
25 Μαΐου, 2011 στις 8:15 μμ
Πάνος
Ήταν μια πατάτα ολκής η δήλωση Δαμανάκη. Και πολύ επικίνδυνη…
25 Μαΐου, 2011 στις 8:23 μμ
Στάθης Δ
Πάνο, μπορεί να είναι:
α) Πατάτα ολκής όπως λές
α.1) Ισχύει και της «ξέφυγε»
α.2) Δεν ισχύει και κάνει τον λαγό κάποιου, του ΓΑΠ π.χ
β) Συνειδητή επιλογή
β.1) Βλέπε α.2
β.2) Την πιάσαν οι τύψεις – νοιώθει υπεύθυνη απέναντι στον τόπο
Η ουσία είναι ότι τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά, η νεκροψία θα δείξει 😦
25 Μαΐου, 2011 στις 9:23 μμ
Ενη
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_25/05/2011_392141
26 Μαΐου, 2011 στις 8:10 πμ
Vita
Ουφ… Ησύχασα! Ειδικά με την τελευταία παραπομπή διαπίστωσα για άλλη μια φορά την ικανότητα και το μέγεθος του ανδρός!
26 Μαΐου, 2011 στις 8:54 πμ
vel
αφήστε ήσυχο τον γιωργάκη να δουλέψει…ΕΜΑΣ!
27 Μαΐου, 2011 στις 2:56 μμ
πιπη φακιδομυτη
συμφωνω Ανωνυμε:
μην στεναχωριέσαι με τις κλίκες, πρωτα θα βγουν αυτοι που ανακοινώθηκαν, για να ρίξουν σταχτη στα ματια , αλλα οι επόμενοι θα ειναι οι ακατονόμαστοι, δε θα αργισει , αλλα η κυβέρνηση ειναι έξυπνη , δεν το κανει η ίδια, περιμένει μπας και έρθει και το 5ο πακετάκι ευρωπουλα, για γλιτώσουνε την απόφαση , εαν δεν ερθει το 5ο πακετακι , τοτε το προβλημα θα λυθεί απο μόνο του, χα…..χα…. αν καταλάβατε τι εννοώ…
μετα απο την κατάρρευση θα εξυγιανθεί η κατασταση απο μονη της…