O Ντίνος Χριστιανόπουλος είναι, κατά την ταπεινή μου γνώμη, η σημαντικότερη προσωπικότητα της σύγχρονης Θεσσαλονίκης. Το ΑΠΘ τιμώντας τον τιμά τον εαυτό του.

http://www.enet.gr/?i=news.el.texnes&id=280059

Για πρώτη φορά, το Τμήμα Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) τιμά ένα λογοτέχνη που ταυτόχρονα είναι και απόφοιτος του τμήματος.

Αυτός ο λογοτέχνης είναι ο 80χρονος σήμερα Ντίνος Χριστιανόπουλος, ο ποιητής, κριτικός και εκδότης, ο οποίος θα αναγορευθεί σε επίτιμο διδάκτορα του Τμήματος Φιλολογίας. Η τελετή έχει οριστεί για αύριο στις 11 το πρωί, στην αίθουσα Τελετών της Παλαιάς Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ.

«Ισως και να αυτοαναιρούμαι, με την απόφασή μου να δεχθώ τη διάκριση αυτή -έχω αρνηθεί τα πάντα μέχρι σήμερα· και τιμητικές συντάξεις και διακρίσεις και άλλα, αλλά είναι που γίνεται από τη σχολή μου. Το ξέρω πως παλιότερα έχω δηλώσει ότι δεν θα λάμβανα ποτέ βραβείο, αλλά αυτό το κάνω για να μιλήσω επιτέλους εγώ για τους ποιητές αυτής της πόλης», δήλωσε ο ποιητής Ντίνος Χριστιανόπουλος, με αφορμή την αυριανή αναγόρευσή του. Βάσει του προγράμματος, στην αντιφώνησή του στη διάρκεια της τελετής θα μιλήσει με θέμα «Οι σημαντικότεροι ποιητές της Θεσσαλονίκης: μικρό γραμματολογικό σχεδίασμα». Ο ίδιος κάνει γνωστό πως θα αναφερθεί σε συνολικά 13 ποιητές της Θεσσαλονίκης του περασμένου αιώνα, ξεκαθαρίζει πως… «όχι, ο ποιητής Ντίνος Χριστιανόπουλος δεν συμπεριλαμβάνεται -από μένα- στους σημαντικότερους» και αφήνει το θέμα αυτό να το κρίνει ο μελετητής του μέλλοντος.