Δεν μπορούσα τελικά να αντισταθώ στον πειρασμό να ποστάρω για κάτι που είναι αντιδιαμετρικά ξένο ως προς τα ενδιαφέροντα που καίνε αυτές τις μέρες την συντριπτική πλειοψηφία των συνελλήνων. Όμως από την άλλη, ίσως σε τέτοιες συμπεριφορές, απόμακρες από αυτές που κυριαρχούν γύρω μας, βρίσκεται ο πυρήνας της εξιλέωσης για κάτι κακό που έκανε η γενιά μου προς τις γενιές που θάρθουν.
Διαβάζουμε λοιπόν στη σημερινή Ναυτεμπορική:
Περίπου 200 μέλη ηλικίας άνω των 60 ετών έχει συγκεντρώσει η οργάνωση «Σώμα Εκπαιδευμένων Βετεράνων» της Ιαπωνίας, τα οποία δηλώνουν έτοιμα να βοηθήσουν στην αποκατάσταση των ζημιών στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα.
«Καλύτερα να υποστούμε εμείς τις συνέπειες της ραδιενέργειας, παρά οι νέοι», όπως δήλωσε ο συνταξιούχος μηχανικός, Γιασουτέρο Γιαμάντα, ένας εκ των ιδρυτών της οργάνωσης.
«Είμαι 72 ετών και έχω ακόμη 12 με 15 χρόνια ζωής. Ακόμη κι αν πάθαινα καρκίνο από την έκθεσή μου στη ραδιενέργεια αυτός θα έκανε να εκδηλωθεί 20-25 χρόνια» αναφέρει.
Ανάμεσα στους εθελοντές βρίσκονται συνταξιούχοι μηχανικοί, δάσκαλοι, ακαδημαϊκοί, εργάτες.
«Η γενιά μας, που συνειδητά ή ασυνείδητα ενέκρινε την κατασκευή των πυρηνικών σταθμών της Φουκουσίμα και που επωφελήθηκε των μεγάλων ποσοτήτων ενέργειας που παράγουν, θα πρέπει να είναι η πρώτη που θα συμμετέχει στο Σώμα Εκπαιδευμένων Βετεράνων», δήλωσε ο Γιαμάντα.
«Νέοι άνθρωποι δεν πρέπει να βρίσκονται στη θέση να πρέπει να κάνουν μια τέτοια δουλειά. Η έκθεση της γενιάς από την οποία θα προέλθει η επόμενη γενιά στην ακτινοβολία θα πρέπει να αποφευχθεί», πρόσθεσε.
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1984724