Τις παλαιές εποχές, όταν εκνευριζόσουν με ένα άρθρο της εφημερίδας σου, έπαιρνες χαρτί και στυλό και, συνήθως, …δεν έγραφες. Ελάχιστες «επιστολές αναγνωστών» έφταναν στις εφημερίδες και δημοσιευόντουσαν.

Τώρα όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ένα και μόνο άρθρο γνώμης σε εφημερίδα μπορεί να μαζέψει δεκάδες σχόλια αναγνωστών – γιατί η επικοινωνία με το δίκτυο είναι εύκολη και άμεση. Οι εφημερίδες μιμήθηκαν σε αυτό το θέμα τα μπλογκ – και πολύ καλά έκαναν.

Πολλές φορές τα σχόλια είναι επιβεβαιωτικά (εύγε, κύριε Μανδραβέλη μου, τι ωραία που τα λέτε!) αλλά καμιά φορά φτάνει στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ένα τσουνάμι σχολίων (επιστολών, σα να λέμε) εντελώς αντίθετων με την άποψη του δημοσιογράφου. Για παράδειγμα, έδοξε τω Μαντέλα (όχι στον μαύρο Μαντέλα) να ειρωνευτεί τους Αθηναίους ΙΧήδες, ότι έκαναν άσκοπες βόλτες με τα αυτοκίνητά τους – οι οποίες κόπηκαν τώρα με την κρίση, με αποτέλεσμα να μειωθούν τα μποτιλιαρίσματα. Και τον περιλαβαίνουν  οι αναγνώστες και τον κάνουν εκατό οκάδες:

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathpolitics_1_13/07/2011_1295782

Ας πρόσεχε!

*

Στη φωτογραφία Αθηναία οδηγός, εκνευρισμένη με τον Μαντέλα (το Γιώργο, όχι το Νέλσονα).

Advertisements