Σήμερα η κ. Διαμαντοπούλου ανακοίνωσε ότι ο κανόνας των προσλήψεων 1προς 10 θα τηρηθεί και για τις προσλήψεις εκπαιδευτικών στα σχολεία. 6000 άτομα πήραν σύνταξη φέτος, το πολύ 600 νέοι εκπαιδευτικοί θα διοριστούν. Άντε να τον δεχτούμε τον μικρό αυτό αριθμό αφού πρέπει να μειωθούν οι δαπάνες. Όμως, πώς να τον δεχτείς όταν ξέρεις ότι άλλοι διορισμοί ρυθμίζονται αλλιώς;
Αναφέρομαι βέβαια στην απάντηση που έδωσε προ ημερών η ίδια η κ. Διαμαντοπούλου στη βουλή σχετικά με τον περιορισμό στη χειροτονία- τοποθέτηση ιερέων, όταν διευκρίνισε ότι το θέμα του διορισμού των εφημέριων κατ΄ εξαίρεση του μέτρου 1 προς 5 εξετάστηκε από την Επιτροπή Διαλόγου Εκκλησίας- Κράτους και αποφασίστηκε για το 2011 ο διορισμός 100 εφημερίων για την Εκκλησία της Ελλάδος. Οι οργανικές θέσεις των εφημερίων στην Ελλάδα είναι 8300. 1,2% δηλαδή νέων διορισμών, τη στιγμή που για τους εκπαιδευτικούς είναι μόλις 0,3%.  Άντε και πάλι να δεχτούμε ότι αλλιώς θα έμεναν ποίμνια χωρίς τον ποιμένα τους.
Πάλι όμως το ίδιο το υπουργείο δια βίου κλπ, εξέδωσε πριν λίγες μέρες δελτίο Τύπου που αφορούσε τον αριθμό των ιερέων που λειτουργούν στην Ελλάδα. Διότι από τα στοιχεία που δημοσιοποίησε ανέκυψε το εξής απίστευτο: Ενώ οι «οργανικές» θέσεις ιερέων στην Ελλάδα είναι περίπου 8.300, το υπουργείο διαπίστωσε έπειτα από σύντομη έρευνα ότι οι διορισμένοι κληρικοί της Ορθοδόξου Εκκλησίας είναι 10.368 (με στοιχεία της 31/12/2010). Πού ακριβώς λειτουργούν οι 2.000 «πλεονάζοντες» ιερείς ουδείς το ξέρει, παρότι, όπως συνάγεται από την ανακοίνωση, μισθοδοτούνται κανονικά…
Και παρόλα αυτά διορίζουν άλλους 100, χωρίς εννοείται να διανοηθούν να μιλήσουν στο χώρο των ενοριών για συγχωνεύσεις όπως κάνουν με τα σχολεία!
Χωρίς να σκεφτούν τι θα κάνουν με τους 2000 πλεονάζοντες. Να πάρουμε κι άλλους για να ικανοποιηθούν οι παράγοντες της εκκλησίας.
Όχι κυρία Διαμαντοπούλου, δεν πείθετε κανέναν ότι οι αποφάσεις σας είναι δίκαιες.