“Το έθνος να λυπάστε αν ένδυμα φορεί που δεν το ύφανε. Ψωμί αν τρώει αλλά όχι απ’ τη σοδειά του. Κρασί αν πίνει, αλλά όχι από το πατητήρι του.
Το έθνος να λυπάστε που δεν υψώνει τη φωνή παρά μονάχα στη πομπή της κηδείας. Που δεν συμφιλιώνεται παρά μονάχα μες τα ερείπιά του. Που δεν επαναστατεί παρά μονάχα σαν βρεθεί ο λαιμός του ανάμεσα στο σπαθί και την πέτρα.
Το έθνος να λυπάστε που έχει αλεπού για πολιτικό, απατεώνα για φιλόσοφο, μπαλώματα και απομιμήσεις είναι η τέχνη του.
Το έθνος να λυπάστε που έχει σοφούς από χρόνια βουβαμένους.”
Xαλίλ Γκιμπράν “ο Κήπος του Προφήτη” – 1923
52 Σχόλια
Comments feed for this article
17 Νοεμβρίου, 2011 στις 1:21 μμ
John
το κείμενο αυτο μιλάει για έθνος /πολλοί ούτε θέλουν να ακούσουν τη λέξη αυτή
το κειμενο αυτο μιλαει για κάποια αυτάρκεια τροφίμων /πολλοί μέχρι χθες μιλούσαν για την παγκοσμιοποίηση με θρησκευτική ευλάβεια -α .. μόνο τα φτωχά κράτη παράγουν τρόφιμα
το κείμενο αυτό κατηγορεί τις απομιμήσεις /πολλοί μέχρι χθες μιλούσαν κατά των απομιμήσεων και εθεωρούντο καθυστερημένοι
το κείμενο αυτο μιλάει για σοφούς βουβαμένους και τους κατηγορεί γι` αυτό /εδώ μέχρι χθες εθεωρείτο εξυπνάδα το να εισαι βουβός αλλά ενταγμένος σε κάποιο προοδευτικό κόμμα
φευ, τι κάνει η συγκινισιακή φόρτιση της γλώσσας…
17 Νοεμβρίου, 2011 στις 1:24 μμ
John
συγκινησιακή … προς όλες τις κατευθύνσεις…
17 Νοεμβρίου, 2011 στις 3:35 μμ
sissa ben dahir
Το έθνος μας δεν είναι για λύπηση. Είναι πεπρωμένο του να σωθεί. Με έπεισε περί τούτου ο Πάνος Καμένος, ο οποίος στη χθεσινή του τοποθέτηση στη βουλή εξήγησε γιατί καταψήφισε την κυβέρνηση. Διότι όπως είπε:
«Η Ελλάδα έχει την Παναγία από πάνω της – δεν έχει πρόβλημα.»
Και υπάρχουν πολλοί που τους ψηφίζουν αυτούς τους τύπους.
17 Νοεμβρίου, 2011 στις 4:56 μμ
zeppos
Όλο λύπηση είμαστε…Για μας το κράτος είναι ένα απρόσωπο τέρας που πρέπει να το πολεμάμε συνεχώς, να το ξεγελάμε, αλλά να απιτούμε να μας τρέφει και να κοκορευόμαστε από πάνου…
Μόλις είπε ο χοντρός το ανεπανάληπτο «μαζί τα φάγαμε», όρμηξαν ολοι οι «σωστοί και τίμιοι φορολογούμενοι» να τον φάνε… μια και έχει λαρδί περίσσιο..
«Περίπου 60 δισ. ευρώ από ανείσπρακτους φόρους (ληξιπρόθεσμες οφειλές και εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις) χάνει η Ελλάδα, σύμφωνα με την πρώτη τριμηνιαία έκθεση της Ειδικής Ομάδας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Task Force) που παρουσίασε σήμερα ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης Χορστ Ράιχενμπαχ.
Στην έκθεση αναφέρεται πως ένα ποσό μεταξύ 6 και 8 δισ. ευρώ από τις φορολογικές οφειλές προς το Δημόσιο μπορεί να εισπραχθεί, ενώ περίπου τα 30 από τα 60 δισ. ευρώ βρίσκονται στο στάδιο της εκδίκασης, η διάρκεια του οποίου σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπερνά τα 10 χρόνια.«
Να σημειώσετε οτι όπως λέει ο Γκάου-γκάου, τα παραπάνω αφορούν ανείσπρακτους βεβαιωμένους φόρους και φυσικά είναι εκτός της τερατώδους φοροδιαφυγής, δηλαδή της μη έκδοσης κανεός παραστατικού…
17 Νοεμβρίου, 2011 στις 8:57 μμ
Στάθης Δ
Υποθέτω ότι στους ανείσπρακτους βεβαιωμένους φόρους δεν περιλαμβάνονται και οι παρακάτω:
α) Κέρδη ναυτιλίας: συνταγματικά -και διακομματικά κατοχυρωμένο αφορολόγητο εδώ και ~50 χρόνια. Ούτε καν τυπικοί έλεγχοι δεν γίνονται (έχω φίλους που δουλεύουν στην ναυτιλία). Και όταν έσκασε η ιστορία του εφοπλιστή με τις 120 offshore και τα 120 ακίνητα και το «πόθεν έσχες» «πέσαν όλοι από τα σύννεφα». Α, και υποσχέθηκαν «μαχαίρι στο κόκκαλο». Ακόμα το τροχίζουν
β) Λαθρεμπόριο καυσίμων: υπολογίζεται σε 1-2 δις / έτος. Κάτι πήγε να κάνει ο Σπινέλλης και «παραιτήθηκε» για «προσωπικούς» λόγους. Υπό την υψηλή εποπτεία Καπελλέρη (ναι, του γνωστού «αδέκαστου διώκτη» του ΣΔΟΕ) και Μπένυ (ένας είναι ο Μπένυ)
γ) Transfer pricing: αγαπημένη τακτική πολυεθνικών και, εννοείται, φαρμακευτικών και εμπορίας ιατρικών αναλωσίμων. Ευγενής χορηγία των Υπ Υγείας και Υπ Οικονομικών. Μιλάμε για ΤΟ party
Μαζί τα φάγαμε, που λέει και ο διαχρονικός αντιπρόεδρος. Μάλλον θα εννοεί τους ομοίους του και τους γαλαντόμους χορηγούς των προεκλογικών τους εκστρατειών
17 Νοεμβρίου, 2011 στις 9:01 μμ
Vita
Περίπου 60 δισ. ευρώ από ανείσπρακτους φόρους (ληξιπρόθεσμες οφειλές και εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις) χάνει η Ελλάδα,
17 Νοεμβρίου, 2011 στις 9:04 μμ
Vita
Έφυγε το σχόλιο πριν σχολιάσω…
Ήθελα να ρωτήσω ποιοι κυβερνούσαν το διάστημα που δεν εισπράχτηκαν αυτοί οι φόροι;
17 Νοεμβρίου, 2011 στις 9:17 μμ
σχολιαστης
Και τι έκαναν γι’ αυτό οι χιλιάδες υπάλληλοι στις εφορίες;
17 Νοεμβρίου, 2011 στις 9:25 μμ
Vita
….που δεν ελέγχθηκαν ποτέ για την ανεπάρκειά τους από κανένα προϊστάμενο γιατί ήταν «του κόμματος» και τα παίρνανε για να κάνουν πως δεν τα βλέπουν; Και τώρα που δημοσιεύτηκε ότι β΄ρεθηκαν εφοριακοί με καταθέσεις στην Ελβετία, πέφτουν όλοι από τα σύννεφα γιατί κάνουν ότι δεν ήξεραν αυτό που ήξερε και ο τελευταίος Έλληνας φορολογούμενος!
17 Νοεμβρίου, 2011 στις 9:26 μμ
Άγγελος
γνωστός μου είπε πρόσφατα ότι η ΔΟΥ του τον έδιωξε όταν πήγε να πληρώσει 70.000 γιατί έκαναν λευκή απεργία. δεν ξέρω εάν αληθεύει.
Vita: Η δεξιά!
18 Νοεμβρίου, 2011 στις 10:37 πμ
Ενη
Σημερα διαβάζω στο in gr. Τέσσερις συνελήφθησαν για βεβαιωμένους ανείσπρακτους φόρους περίπου ενα εκατομμυριο εκαστος.
Δεν ειδα ομως ποτέ ενα θέμα στη μπλογκοσφαιρα (οχι μονο στην Καλύβα) που να καταπιάνεται μάυτό το μέγα πρόβλημα την εκτεταμένη φοροδιαφυγή. Για να μη μιλήσουμε για την φοροκλοπή δηλαδή ολες τις χωρίς παραστατικά πράξεις, υδραυλικοι, ηλεκτρολόγοι, παντός ειδους μάστοροι για να πάμε μέχρι τους γιατρούς κλπ. επιστήμονες.
Οι εφοριακοί απο εξεπανέκαθεν ηταν οι «φακελλάκηδες», σχεδόν σύστημα ,ολοι οι επιχειρηματίες και οι εμποροι τώρα και δεκαετίες «κατέβαλαν» φάκελλο αλλιως θα ειχαν τσιμπούρι τον εφορο μέχρι να τα πάρει
Βέβαια η κυβέρνηση Παπανδρέου επρεπε σε δυο χρόνια να «ξηλώσει» τα διαχρονικά συστήματα.
Μόνο φανατίλες τα λένε αυτά..
18 Νοεμβρίου, 2011 στις 10:54 πμ
Πάνος
Η καλύβα δεν ασχολείται με τη φοροδιαφυγή;
Τι λες, Ένη;
Ορίστε, φρέσκο σημερινό ποστ του Μιχελή:
https://panosz.wordpress.com/2011/11/18/mihelis-139/
18 Νοεμβρίου, 2011 στις 11:38 πμ
Vita
Για την κ. Ένη ο ΓΑΠ προέκυψε από παρθενογένεση τα δύο τελευταία χρόνια. Τα προηγούμενα 20 δεν υπάρχουν απλώς! Πάντα μεγαλο-υπουργός ήταν. Πού είναι οι παρεμβάσεις του και η επανάστασή του στη ρεμούλα που υπέθαλπτε και υποθάλπτει το ΠΑΣΟΚ; Δεν συμμετείχε στα κυβερνητικά συμβούλια ο αντιεξουσιαστής (τρομάρα του)! Για να μη μιλήσουμε και για τις ΜΚΟ για τι οποίες πολλά λέγονται για το ρόλο του.
Επαναλαμβάνω και είναι πια πεποίθηση όλων πλην των φανατίλων ότι αν ήθελε το ΠΑΣΟΚ θα έφτιαχνε τέτοιους θεσμούς στην προηγούμενη διακυβέρνησή του που η πενταετία της ΝΔ δεν θα μπορούσε να επιφέρει στο κράτος αυτά που οι πασόκοι ισχυρίζονται ότι επέφερε.
Δεν ήθελαν! Γιατί η πολιτική αλητεία είναι αυτό που τους χαρακτηρίζει, πλούτισαν και επιβίωσαν μέσα από αυτή, και εκ των υστέρων έρχονται και ζητάνε και τα ρέστα.Ευτυχώς που οι φανατίλες που τους υποστηρίζουν γίνονται όλο και λιγότεροι…
18 Νοεμβρίου, 2011 στις 11:59 πμ
Άγγελος
όχι φανατίλες, true believers.
18 Νοεμβρίου, 2011 στις 12:08 μμ
Δύστροπη Πραγματικότητα
Μην τα λές αυτά στην Ενη Vita, θα της χαλάσεις τις φαντασιώσεις …
18 Νοεμβρίου, 2011 στις 2:05 μμ
zeppos
ΜΙΡΑΚΟΛΟ! Θάμα…
Μόλις «έφυγε» ο ΓΑΠ, αναφωνεί ο ΥΠΟΙΚ:
Ύφεση 2,8% και πρωτογενές πλεόνασμα προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2012
«Συγκεκριμένα:
Το έλλειμμα του προϋπολογισμού αναμένεται να διαμορφωθεί στο 5,4% του ΑΕΠ (ή 11,427 δισ. ευρώ) μετά την εφαρμογή του προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων, από 9% εφέτος (ή 19,683 δισ. ευρώ). Χωρίς το PSI, το έλλειμμα θα διαμορφωθεί στο 6,7% του ΑΕΠ (14,221 δισ. ευρώ).
Η μείωση στο ύψος των τόκων υπολογίζεται ότι μπορεί να προσεγγίσει τα 5 δισ. ευρώ (σε ταμειακή βάση) για το 2012 και τα 13,6 δισ. ευρώ συνολικά έως το 2014.
Σημειώνεται ότι στο προσχέδιο η πρόβλεψη για το φετινό έλλειμμα ήταν 8,5%. Η διαφορά αυτή (περίπου 1,1 δισ. ευρώ) θα καλυφθεί εντός του 2012. Το κρατικό χρέος θα μειωθεί στα 309,3 δισ. ευρώ (145,5% του ΑΕΠ), από 352,05 δισ. ευρώ ή 161,7% του ΑΕΠ εφέτος.»
Είναι να μην χαίρεσαι που «γλυτώσαμε» από αυτόν που μας κατάστρεψε;
18 Νοεμβρίου, 2011 στις 3:39 μμ
Ενη
zeppos
«Είναι να μην χαίρεσαι που “γλυτώσαμε” από αυτόν που μας κατάστρεψε;
Ειναι να μη γελά κανείς με τις γελοιότητες που διαβάζει;
Χα, χα, χα,
υγ. Πολλοι συχνά πυκνα αναφέρονται σε ΜΚΟ, για να το τονίζουν κάτι θα ξέρουν, (επι Σαμαρά ΎΠΕΞ πολλά κονδύλια αμφισβητουνται ακόμα και σήμερα).
Ομως προς μεγάλη λύπη τους κα΄ποιοι αλλοι δεν εχουν καμιά ιδέα
η ανάμειξη με ΜΚΟ η οποιας μορφης μυστικά κονδύλια η μυστικές επαφές.
Λυπάμαι για την απογοήτευση τους. Χα
Καποιοι πρέπει να αρχίσουν να σκέφτονται οτι υπάρχουν αναμέσα τους και εντιμοι πολίτες και να σταματήσουν το αισχρό υβρεολόγιο τους περί αλητών.
18 Νοεμβρίου, 2011 στις 3:43 μμ
Ενη
.Εφυγε το σχόλιο πριν το στείλω.
Συμπληρώνω οτι δεν προκειται να ξανασχοληθώ με τέτοιου ειδους υβρεολόγια.
18 Νοεμβρίου, 2011 στις 3:51 μμ
Ενη
ΔΠ πως σε ειπε ο Ζέππος; οπλονόμο;
Κι εσύ κάποτε θα πρέπει να αρχίσεις να διαχωρίζεις τις εντιμες σκέψεις και την πίστη σε μια κοινωνική δικαιοσύνη απο τις φαντασιώσεις.
Οι φαντασιώσεις συνήθως βρίσκονται σε άλλα » γνωστικά πεδία» και οχι στις πολιτικές ιδέες.
18 Νοεμβρίου, 2011 στις 3:56 μμ
Ενη
Πάνο,
Εντάξει, χαίρομαι και ευχομαι……καλή αρχή.
υγ. δεν διάβασα ακόμα το ποστ του κ. Μιχελη αλλά ασφαλώς θα ειναι ενδιαφέρον.
18 Νοεμβρίου, 2011 στις 4:22 μμ
zeppos
Να το διαβάσεις αμέσως Ενη, ΜΗΝ το χάσεις.
Θα μάθεις τι εστί να ζούμε… «άνετα» σαν μοναχικοί καβαλλάρηδες μην δίνοντας λογαριασμό σε κανέναν…
Πάντως οφείλω να δηλώσω αληθινά, οτι μου άρεσε πολύ η σύνταξή του.
18 Νοεμβρίου, 2011 στις 4:37 μμ
zeppos
Μετά τα δις των ανείσπρακτων, τα μύρια που χανότουσαν με τους διαγωνισμούς για τα φάρμακα, τις συλλήψεις μεγαλοφειλετών που το «γλεντούσαν» εις βάρος μας, μαθαίνουμε οτι και στα πανεπιστήμια η ρεμούλα από τους φοιτητές πήγαινε σύννεφο.
«Με περισσότερα από 17 εκατ. ευρώ επιβαρύνθηκε ο κρατικός προϋπολογισμός από την διανομή πάσο σε φοιτητές που δεν το δικαιούντο, όπως αποκαλύφθηκε μετά την αλλαγή στην έκδοση πάσο που πλέον γίνεται ηλεκτρονικά.
Μεγαλύτερη διασπάθιση χρήματος παρουσιάζεται στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, καθώς μόνο πέρυσι σπαταλήθηκαν 2.609.552 ευρώ για πάσο σε μη δικαιούχους.
Στο Πανεπιστήμιο Αθηνών δόθηκαν από τον κρατικό προϋπολογισμό 1,252.362 ευρώ.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει η «Καθημερινή», πέρυσι δόθηκαν 505.966 πάσα απ’ όλα τα πανεπιστήμια, τα ΤΕΙ και τις εκκλησιαστικές ακαδημίες. Από φέτος η διαδικασία άλλαξε και το πάσο θα έχει χαρακτηριστικά ασφαλείας για να μην μπορεί να αντιγραφεί. Το αποτέλεσμα ήταν φέτος οι αιτούντες να μειωθούν στους 282.254 και τελικά να εγκριθούν οι 263.546 αιτήσεις.
Πού εξαφανίσθηκαν οι υπόλοιποι 242.420 φοιτητές από τους συνολικά 505.966, που πέρυσι είχαν πάσο; Μέσα σε ένα χρόνο μειώθηκαν στο ήμισυ οι προπτυχιακοί φοιτητές (που έχουν ξεπεράσει τα ν+2 έτη σπουδών), οι μεταπτυχιακοί φοιτητές και οι υποψήφιοι διδάκτορες, που δικαιούνται πάσο;
Τα ποσά που δόθηκαν χαριστικά σε «ξεχασμένους» φοιτητές είχαν ως αποτέλεσμα ο κρατικός προϋπολογισμός να επιβαρυνθεί συνολικά με 17.237.912 ευρώ. Και αυτό διότι:
– Τα ΑΕΙ δαπάνησαν επιπλέον 487.364 ευρώ για την αγορά των δελτίων.
– Η μεγάλη δαπάνη, ωστόσο, αφορά τη συνολική επιβάρυνση του υπ. Παιδείας αλλά και των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς από τη χρήση των εκπτώσεων από μη δικαιούχους. Με βάση τους υπολογισμούς, η δαπάνη αυτή έφθασε το 2010-2011 τα 16.750.548 ευρώ. Η συνολική δαπάνη υπ. Παιδείας και ΜΜΜ για όσους δικαιούνται πάσο πέρυσι ήταν 36.231.975 ευρώ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, την τελευταία δεκαετία μόνο ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ) για τις μεταφορές των φοιτητών ζήτησε από το υπουργείο και συμψήφισε με το υπουργείο Οικονομικών περί τα 260 εκατ. ευρώ! «
‘Μαζί τα φάγαμε»; Μπαααα… 😉
18 Νοεμβρίου, 2011 στις 5:18 μμ
σχολιαστης
Βλέπω ότι μετά την πτώση λόγω βλακείας του ΓΑΠ, έχει πολωθεί η ατμόσφαιρα μεταξύ ΓΑΠικών και αντιφρονούντων. Μέχρι και η συνήθως ήρεμη Ενη, χρησιμοποιεί οξύτατη γλώσσα. 😉
18 Νοεμβρίου, 2011 στις 5:25 μμ
Δύστροπη Πραγματικότητα
Ενη έτσι είναι, αν έτσι νομίζεις. (…Μην σου χαλάω και τις φαντασιώσεις…)
18 Νοεμβρίου, 2011 στις 5:48 μμ
Στάθης Δ
Μιάς λοιπόν και θα έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα και μικρή ύφεση (όπως μας έλεγαν και για το τρέχον έτος άλλωστε), το μαλλί για τους 300 παραμένει σταθερό:
~117.000 / βουλευτή (ούτε 10.000 -ok, μικτά- τον μήνα δεν είναι ρε αχάριστοι). Συνολικά 35 εκατομυριάκια με μείωση 2,7% (όσο και των υπόλοιπων υπηρετών του δημοσίου δηλαδή) σε σχέση με το 2010
Και επειδή έχουμε γενικό σημαιοστολισμό και ρίψη κανονιοβολισμών σχετικά με το κούρεμα και την εξ’ αυτού φημολογούμενη (ταμειακή) ελάφρυνση του Π/Υ, να σας ενημερώσω ότι ανθελληνικά κέντρα όπως οι Financial Times και η Guardian λένε ότι είναι μουσαντένιο: εκεί που χρωστάγαμε 200 με μέσο επιτόκιο 4,5% και μέσο όρο αποπληρωμής 10 χρόνια, θα χρωστάμε 100 με επιτόκιο 8% και αποπληρωμή σε 20. Κάποιος έχων γνώσεις απλής αριθμητικής και κομπιουτεράκι ας κάνει τον λογαριασμό.
Α, και συν τις εμπράγματες εγγυήσεις, σύν το Αγγλικό δίκαιο, συν extra πληρωμές αν η οικονομία ανακάμψει
Πώς το έλεγε μιά παλιά διαφήμιση? Pas, pas mal…
Tα σχετικά άρθρα είναι:
Guardian
Greece’s bond haircut won’t make things easier in the short term
FT.com
Greek debt holders in bond swap offer
18 Νοεμβρίου, 2011 στις 6:47 μμ
Κωστής Γκορτζής
Μπρε καπετάν Ζέππο μου, τι εμμονή είναι αυτή να αποδείξεις το αυτονόητο «μαζί τα φάγαμε;».
Σωστά, έτσι είναι, και ο Πάγκαλος έχει 100% δίκιο μόνο που στη βάση του μαζί τα φάγαμε στήθηκε η επιχείριση «φέρτε αυτά που φάγατε εσείς πίσω και αφήστε τα δικά μας ανέγγιχτα».
Τώρα, γιατί καλοπροαίρετοι συσχολιαστές φαίνεται να ελπίζουν ότι οι υπεύθυνοι ηγέτες (του τυρκουάζ φάσματος) που μας έφεραν ως εδώ επί δεκαετίες ξαφνικά χρίστηκαν του Αγίου Φωτός και αποφάσισαν να καθαρίσουν την κόπρο τους, δεν μπορώ να το καταλάβω. Θα το καταλάβαινα αν μου έλεγε κάποιος τι γίνεται με το Τσουκάτειο εκατομμύριο, τις μίζες για τα όπλα, ένα ονοματάκι για τη SIEMENS, το Βατοπαίδι, τα δομημένα ομόλογα, το χρηματιστήριο, τα μισοτελειωμένα έργα.
Αν είναι ν’αρχίσει η κάθαρση από το …BODYLINE…. και αν είναι να διαλέξουμε μεταξύ Φαήλου-Λυκουρέντζου και Καρχιμάκη-Μπεγλίτη για να πορευτούμε στο μέλλον, ε, τα θέλει ο κ…ς μας. 🙂
18 Νοεμβρίου, 2011 στις 6:59 μμ
Στάθης Δ
Είναι στρατιωτικός και τα λέει τσεκουράτα…Και βαπορίσια ενίοτε 😎
18 Νοεμβρίου, 2011 στις 8:09 μμ
Ενη
Σχολιαστή,
Τώρα αν προσάπτεις στην Ενη «οξύτατη γλώσσα» και δεν σε πειραζε καθόλου η επιμονη υβριστικη και με χείριστα υπονοούμενα επι χρόνια συμπεριφορά απο κάποιους, (και μάλιστα χωρίς επι χρόνια καμιά απάντηση εκ μέρους μου που κάτι σήμαινε) αποδεικνύεται οτι η αντιμετώπιση σου γίνεται με δυο μέτρα και δύο σταθμά που
απο εσένα ειδικα΄δεν το περίμενα.
Θα σε παρακαλουσα να ανακαλέσεις την «οξύτατη γλώσσα» διότι ειναι παντελως αδικη. Ηταν το λιγότερο που θα εκανε κανείς, ένάντια σ΄αυτή τη χρόνια συμπεριφορά αυτών ,τους οποιους προφανως τους δικαιολογείς, με τη ερμηνεία των «πολιτικων αντιθέσεων».
Εδω δεν επρόκειτο για πολιτικές αντιπαραθέσεις αλλά μια μόνιμη και διαρκης προσβολή και υβρεις μονομερής κάποιου προς ενα πρόσωπο και μάλιστα χωρίς ποτέ να λάβει καμιά απάντηση. Λαθος γιατί ετσι εκτραχύνονται οι υβριστές.
Οσοι παρακολουθουν κρίνουν.
18 Νοεμβρίου, 2011 στις 8:21 μμ
σχολιαστης
Ανακαλώ!
18 Νοεμβρίου, 2011 στις 9:48 μμ
Vita
Ποσώς με ενδιαφέρει η γνώμη σας για το άτομό μου και αν μου απαντάτε ή αν δεν μου απαντάτε κ. Ένη μου. Σας το έχω ξαναπεί ότι δεν είμαι πλέον του political correct! Και όποτε με ενοχλεί κάτι θα το σχολιάζω χωρίς να περιμένω απάντηση και χωρίς να υβρίζω.Το να μην είναι κάποιος στην ίδια συχνότητα με σας δεν σημαίνει ότι είναι υβριστής.
Άλλωστε δεν βρίσκω πού είμαι περισσότερο υβριστική από σας. Το ότι θεωρείτε θέσφατες τις απόψεις σας και ανόητους και αφελείς και δογματικούς και μονολιθικούς όσους δεν τις ασπάζονται δεν συνιστά ύβρι κατά τη γνώμη σας; Κάλλιστα μπορώ να σας θεωρώ κι εγώ υβριστική.
ΥΣ. Δεν περιμένω και δεν θέλω απάντηση!
18 Νοεμβρίου, 2011 στις 9:51 μμ
Vita
Για τις ΜΚΟ είχατε κάτι να πείτε…Κατά την προσφιλή πασοκική μέθοδο, επί της ουσίας τίποτε! Και η ουσία που χρήζει απάντησης για μένα ήταν εδώ:
«Για την κ. Ένη ο ΓΑΠ προέκυψε από παρθενογένεση τα δύο τελευταία χρόνια. Τα προηγούμενα 20 δεν υπάρχουν απλώς! Πάντα μεγαλο-υπουργός ήταν. Πού είναι οι παρεμβάσεις του και η επανάστασή του στη ρεμούλα που υπέθαλπτε και υποθάλπτει το ΠΑΣΟΚ; Δεν συμμετείχε στα κυβερνητικά συμβούλια ο αντιεξουσιαστής (τρομάρα του)!»
18 Νοεμβρίου, 2011 στις 11:06 μμ
τάνια
Προσωπικά πιστεύω ότι όλες οι επιμέρους αναλύσεις και αναφορές στα σκανδαλώδη γεγονότα -θέματα στην ουσία «ξεπερνούν» ένα και μάλιστα το πλέον βασικό: υπάρχει κάποιος λόγος για να έχει κάποιος μια ηθική στάση προς τα κοινωνικά και πολιτικά διαδραματιζόμενα γεγονότα ή όχι? Γιατί αν δεν υπάρχει τότε καλώς κι ο καθένας να κοιτάζει την πάρτη του. Το θέμα δεν είναι ποιος καταβρόχθισε τι, αλλά γιατί. Από άγνοια? Από μείζον ενδιαφέρον για την πάρτη του? Μα είναι η πάρτη του οποιουδήποτε ξεκομμένη από την πάρτη των άλλων, των όλων? Κι αν είναι προς τι το μένος της τιμωρίας? Αλλά αν δεν είναι τότε πότε και πως το διαπιστώνουμε εμπράκτως και ποία η θέση μας εάν μας προσφερθεί κομμάτι της πίττας? Αθωώνουμε τους δράστες κάτω από την προσωνυμία του «βλάκα» ή του «καιροσκόπου» ( γιατί άφεση αμαρτιών είναι στην ουσία) ? Ή βάζουμε στον κατάλογο των υπαιτίων και τον εαυτό μας που χλιαρώς ασχολιόταν με όλο το όργιο της υποβάθμισης του πολιτικού και πολιτιστικού/πολιτισμικού χώρου , που μέσα του όμως ζούσαμε επί δεκαετίες? Ή απλά επαφιέμεθα στην ανακουφιστική αδυναμία επέμβασης στα κοινά?
18 Νοεμβρίου, 2011 στις 11:15 μμ
vel
εγώ θα συνεχίζω να βρίζω:
κα Ένη είστε πολύ ΠΑΣΟΚ!
18 Νοεμβρίου, 2011 στις 11:51 μμ
Άγγελος
beautifuuuuul!
19 Νοεμβρίου, 2011 στις 7:28 πμ
zeppos
Κωστή, αν θες να κάνουμε καφενοσυζήτηση μέσα..Ακριβώς αυτή η πιγκ-πογκ κουβέντα είναι που δείχνει μια προσπάθεια απενοχοποίησης του πόπολου από το «φάγαμε».
Αυτά τα σκανδαλομαζέματα πολιτικών τα έχουμε όλοι πει και ματαπεί και φυσικά πάει γάντι στο «μαζί τα φάγαμε». Τώρα ποιόν πειράζει και γιατί να το υπενθυμίζουμε πότε-πότε δεν το πιάνω..
Αν εννοείς οτι οι πολιτικοί είναι εκείνοι που κανόνισαν και εκτέλεσαν ολες τις ρυθμίσεις που τους βγάζουν λάδι κάθε τόσο; Μέσα!
Αυτό όμως δεν ακυρώνει με τίποτα τις πολύχρονες προσπάθειες όλων μας, να κοροϊδέψουμε τον υποτιθέμενο εχθρό κράτος, να το κλέψουμε, να το βρίσουμε και πάντοτε με «καλές» προθέσεις, ένα πράμα με τους πολιτικούς, ίδιες μέθοδοι..
Διαβάζεις ανακοίνωση των συνδικαλιστών της ΔΕΗ που μιλάει οτι αγωνίζονται για τον δημόσιο χαρακτήρα της και λες μπράβο στα παιδιά, ενώ ξέρεις οτι η βασική τους προσπάθεια είναι να μην χάσουν τον έλεγχο και όλα τα οικονομικά συμπορευόμενα. Η μικρότερη σύνταξη που έπαιρναν στα 55 τους χρόνια ήταν 2500 ευρώ! Είναι η Ελλάς τόοοοσο πλούσια;
Το ίδιο και οι φοιτητές με μπροστάρηδες τους καθηγητές. Μιλάνε συνεχώς για την αυτοδιοίκηση και ανεξαρτησία των δημόσιων πανεπιστημίων και λες μπράβο στους δημοκράτες μας, ενώ ξέρεις οτι η βασική τους ένοια είναι να μην τους φύγουν από τα χέρια τα δημόσια κονδύλια. Διαβάζεις για τα μύρια σε άσχετους «φοιτητές» για τα πάσα και ΔΕΝ λες, μα καλά ποιοί τους τα μοίραζαν; Θα πάνε μέσα;
κλπ κλπ κλπ
Αλλά μόλις κανείς τα γράφει, τσουπ εμφανίζονται τα σχόλια περί της μάσας των πολιτικών μας. Λες και αυτοί είναι από άλλο πλανήτη..
Είναι ή δεν είναι προσπάθεια «αθώωσης» του πόπολου;
Ε δεν πειράζει Κωστή, ας τα γράφει κάποιος…
Καλημέρα
19 Νοεμβρίου, 2011 στις 7:59 πμ
δεξιος
Βάλε όμως μέσα αγαπητέ Ζέπο και την ιδεολογική θεμελίωση της μάσας.
Γεννηθήκαμε σε ένα κράτος που προσπαθούσε να διαπαιδαγωγήσει τους πολίτες του να θυσιάζονται γιαυτό.
Κάποιοι πολέμησαν αυτή την αντίληψη και μάς πληροφόρησαν ότι το κράτος είναι όργανο των «ντόπιων και ξένων συμφερόντων» και όχι μόνο δεν έχουμε καμμιά υποχρέωση έναντί του αλλά πρέπει να κάνουμε «ταξικούς αγώνες» για να πάρουμε όσο γίνεται πιο πολλά από αυτό.
Μετά πως να μη φάει ο κόσμος;
19 Νοεμβρίου, 2011 στις 11:47 πμ
Κωστής Γκορτζής
Αγαπητέ Ζέππο, πολύ πριν το σκάσιμο της κρίσης, δήλωσα εγγράφως και επωνύμως (και μονίμως…) στη μοναδική συγγραφική μου απόπειρα «συνένοχος» (ως μέρος του ένοχου πόπολου).
Εγώ (το πόπολο) πληρώνω για τις ένοχες πράξεις μου. Πληρώνει κανείς από τους μεγάλους αυτουργούς, ηθικούς ή μη;
Καλά κάνεις και υπενθυμίζεις τις ενοχές του πόπολου. Και εκτιμώ ότι καλά κάνω κι εγώ να υπενθυμίζω τις ενοχές των αυτουργών και την αλητεία της αυτοαθώωσής τους που τους στερεί το δικαίωμα να μας κάνουν και τον δάσκαλο ηθικής ως νέοι Μεσσίες.
Τώρα, γιατί η δική μου υπενθύμιση ανάγεται σε «καφενειακή συζήτηση» ενώ η υπενθύμιση των ενοχών του πόπολου είναι άλλου επιπέδου (επιστημονικού συνεδρίου πολιτικής επιστήμης;), δεν κατέω… 🙂
19 Νοεμβρίου, 2011 στις 12:20 μμ
zeppos
Κωστή, όταν μου γράφεις: «Μπρε καπετάν Ζέππο μου, τι εμμονή είναι αυτή να αποδείξεις το αυτονόητο “μαζί τα φάγαμε;”.»
Εγώ ο χωριανός το εκλαμβάνω ως υπόδειξη να το κόψω. Και αυτό είναι ένα σύνηθες φαινόμενο καφενειακής προσέγγισης στα λεγόμενα κάποιου.
Καλά κάνεις και λες για τις πομπές των επωνύμων, αλλά όταν το κοτσάρεις ως αντιπαράθεση στα «ανακαλυπτόμενα» καθημερινώς φαγώσιμα του πόπολου, είναι απόπειρα απενοχοποίησης.
ΤΟ ΙΔΙΟ ακούω κάθε μέρα στο καφενείο.
Μιλάνε για την απίστευτη φοροκλοπή και φοροδιαφυγή και ακούς συνεχώς κραυγές… «να τα πάρουν από τους κλέφτες», «να τα γυρίσουν πίσω οι τσουκάτοι πρώτα».. Δε λέω είναι κάτι κι’αυτό, μονο που οι «τσουκάτοι» τα έδιναν στο κόμμα, ολοι οι τσουκάτοι, ολονόνε των κομμάτων….
Και αν αυτό παραμένει ως διαχρονικόν αίτημα, παραμένει ως δικαιολογία για την κάλυψη των δικών μας «παρατυπιών»…
Και τα δικά μας, του πόπολου γενικώς είναι απείρως μεγαλύτερη και διαχρονική ρεμούλα δισ και τρισ… που δυστυχώς συγκρίνονται μόνο ως πράξη με των πολιτικάντηδων και ουδόλως ως μέγεθος…
19 Νοεμβρίου, 2011 στις 12:29 μμ
zeppos
Ξαναβάζω εδώ για την ιστορία τα πρόσφατα στοιχεία για την φοροδιαφυγή που μου έγραψε ο φίλτατος «αθεόφοβος» σε σχόλιό του:
«Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπ, Οικονομικών οι επτά στους 10 ελεύθερους επαγγελματίες δήλωσαν το 2010 στην εφορία εισόδημα χαμηλότερο από το αφορολόγητο (τότε) όριο των 12.000.
Πρόκειται για 273.662 φορολογούμενους με εισοδήματα από ελεύθερα επαγγέλματα που ήταν αφορολόγητοι σε σύνολο 378.876 ελευθέρων επαγγελματιών που υπέβαλαν δήλωση στην εφορία το ίδιο έτος.
Την ίδια στιγμή, μόνο 443 ελεύθεροι επαγγελματίες δήλωσαν εισόδημα πάνω από 200.000 ευρώ και μόνο 6 ελεύθεροι επαγγελματίες πάνω από 900.000 ευρώ.
Σε ότι αφορά το σύνολο των φορολογούμενων μόνο 52 δήλωσαν στην εφορία εισόδημα πάνω από 900.000 ευρώ, εκ των οποίων μάλιστα, οι 15 ήταν μισθωτοί. Εισόδημα μεταξύ 500.000 ευρώ και 900.000 ευρώ δήλωσαν 204 φορολογούμενοι.
Την ίδια ώρα οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, το 2010 (για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2009) δήλωσαν εισόδημα που αντιστοιχεί στο 70,18% του συνολικού εισοδήματος. Το ποσοστό αυτό ήταν 68,23% το 2009. Ο φόρος που κατέβαλαν στην εφορία για τα εισοδήματα που δήλωσαν το 2010 αντιστοιχεί στο 55,54% του φόρου που κατέβαλαν όλοι οι φορολογούμενοι και ήταν αυξημένος σε σχέση με το 2009, όποτε το ποσοστό αυτό ήταν 52,59%.»
19 Νοεμβρίου, 2011 στις 12:47 μμ
Κωστής Γκορτζής
Sorry Ζέππο, μια ζωή στα καράβια έμαθα ότι και για την παραμικρή μαλα… οποιουδήποτε από το πλήρωμα, την κύρια ευθύνη έχει ο καπετάνιος. Που πρέπει να ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ τη συμπεριφορά όλων σε πλαίσια και κανόνες που ΔΕΝ θα διακινδυνέψουν να πάνε το παπόρι στον πάτο.
Κι αν κάτσει το καράβι στα βράχια δεν μπορεί να πεί ότι φταίει ο τιμονιέρης, ο λοστρόμος ή ο κακός καιρός.
Το «τσίγκλισμα» του πρώτου σχολίου μου (Μπρε Ζέππο) οφείλεται όχι στις προθέσεις σου αλλά στην εντύπωση που μου μένει από τα σχόλιά σου. Ότι δηλαδή εσύ προκαλείς το αντίστροφο απ’ αυτό για το οποίο με μέμφεσαι. Η συνεχής επικέντρωση στις ατομικές ευθύνες καθενός μας αποενοχοποιεί τους κύριους υπεύθυνους που μας άφησαν να μπαχαλεύουμε το κοινό καλάθι γιατί έτσι τους συνέφερε.
19 Νοεμβρίου, 2011 στις 12:55 μμ
Άγγελος
Κωστή Γκορτζή
έτς, ετς!
19 Νοεμβρίου, 2011 στις 1:05 μμ
zeppos
Κωστή, δείχνεις να το κατέχεις το θέμα της «μανούβρας»…
Το πας ζερβά το πας δεξιά.. κάνεις λίγο οπίσω και τσουπ. τόδεσες ακίνητο… Εγώ ομολογώ οτι ξέρω μόνο από βάρκες…
Με κάνεις να αναπολώ λεκτικές «ομηρικές μάχες» με παρόμοια ζητήματα με πρόσφατα αναχωρήσαντα εις τόπον χλοερόν πρωτοξάδερφό μου, που τύχαινε να είχε και εκείνος πλάκα τα χρυσά… Μόνο που ήταν από άλλο «πεζοδρόμιο»… Αν μας …»διαβάζει» θα γελά ασφαλώς…
19 Νοεμβρίου, 2011 στις 1:08 μμ
Δύστροπη Πραγματικότητα
Καπταν-Κωστή με το τελευταίο σου σχόλιο θέτεις τα πράγματα στην σωστή διάστασή τους.
+1 😉
19 Νοεμβρίου, 2011 στις 1:08 μμ
σχολιαστης
Ζέππο, να δεις φέτος τι θα δηλώσουν για το 2010..
Για το θέμα της φοροδιαφυγής, χρειάζεται ένα αξιοπρεπές λογισμικό που να κάνει ελέγχους για το δούνε και λαβείν του κάθε φορολογούμενου και των μελών της οικογενειάς του. Να υπάρχει απάντηση για το πως και το γιατί.
Φυσικά με αυτό τον τρόπο χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες θα την πληρώσουν και μακάρι. Αλλά θα την πληρώσουν και χιλιάδες που εμπίπτουν στον ορισμό «μισθωτοί και συνταξιούχοι» αφού θα αποδειχθεί ότι ο παράνομος πλουτισμός έχει οριζόντια εξάπλωση στην Ελληνική κοινωνία.
19 Νοεμβρίου, 2011 στις 1:17 μμ
zeppos
σχο: «αφού θα αποδειχθεί ότι ο παράνομος πλουτισμός έχει οριζόντια εξάπλωση στην Ελληνική κοινωνία.»
Οριζοντίως και καθέτως σχο… Να τα λέμε..αυτά..
Κοίτα τώρα το «παράξενο» .
Με ύφεση πάνω από 6% για το 2010, φέτος οι δηλώσεις θα ξεπεράσουν κατά πολύ τα 102 δισ!
Εισοδήματα ρεκόρ δήλωσαν φέτος οι φορολογούμενοι. Αναμένεται να φτάσουν μέχρι και στα 102 δισεκατομμύρια ευρώ
«Πάνω από 100 δισ. ευρώ δήλωσαν φέτος στην εφορία περίπου 5.500.000 φορολογούμενοι ενώ πέρυσι τα συνολικά εισοδήματα αντίστοιχου αριθμού φορολογουμένων δεν ξεπέρασαν τα 98,5 δισ. ευρώ.
Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από την επεξεργασία των φορολογικών δηλώσεων όπως αυτή προέκυψε κατά την εκκαθάρισή τους από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών σε σύνολο 4.979.893 φορολογικών δηλώσεων που έχουν εκκαθαριστεί μέχρι στιγμή το σύνολο των φορολογούμενων εισοδημάτων ξεπερνά τα 92,2 δισ. ευρώ. Αν συνυπολογίσει κανείς ότι απομένουν προς εκκαθάριση περίπου 750.000 φορολογικές δηλώσεις, τότε το συνολικό εισόδημα αναμένεται να διαμορφωθεί περί τα 102 δισ. ευρώ.
Είναι πράγματι εντυπωσιακό πως το 2010, μία χρονιά ύφεσης και σημαντικής αύξησης της ανεργίας οι φορολογούμενοι εμφάνισαν στην εφορία υψηλότερα εισοδήματα από το 2009 που ακόμη η κρίση ήταν στην αρχή της. Είναι επίσης εντυπωσιακό πως το κράτος ενώ οι φορολογούμενοι δήλωσαν παραπάνω εισοδήματα από τα προηγούμενα χρόνια δεν καταφέρνει όχι μόνο να πιάσει το στόχο των εσόδων του προϋπολογισμού αλλά να κινείται με αρνητικούς ρυθμούς, δηλαδή λιγότερα σε σύγκριση με τις περυσινές πραγματοποιήσεις.
Μία εξήγηση είναι ότι ελεύθεροι επαγγελματίες αλλά και οι χαμηλόμισθοι και οι χαμηλοσυνταξιούχοι λόγω της εφαρμογής των νέων τεκμηρίων αναγκάστηκαν να εμφανίσουν στις φορολογικές τους δηλώσεις υψηλότερα εισοδήματα τα οποία όμως εξακολουθούσαν να βρίσκονται κάτω από το περυσινό αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ. Ετσι, το κράτος υπουργείο Οικονομικών βλέπει τα δηλωθέντα εισοδήματα να αυξάνονται αλλά τους φόρους να κινούνται σε αντίθετη κατεύθυνση. Επίσης, το μέτρο των αποδείξεων με τις μεγάλες επιστροφές φόρου λειτούργησα αρνητικά για την πορεία των εσόδων. Ακόμη, τα έσοδα του εφετινού προϋπολογισμού είναι μειωμένα γιατί πολλές επιχειρήσεις δεν αποδίδουν τον ΦΠΑ που εισπράττουν αλλά και γιατί εμφανίζουν πολύ χαμηλότερους τζίρους.
Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών το μέσο δηλωθέν εισόδημα για το 2010 διαμορφώθηκε στα 18.516 ευρώ ενώ για το 2009 ήταν 17.661 ευρώ.
Επίσης, σημαντικό ρόλο στην απώλεια εσόδων έπαιξε σύμφωνα με αρμόδιους παράγοντες η αύξηση του αφορολογήτου για ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες στα 12.000 ευρώ από 10.500 ευρώ. Είναι προφανές ότι η εφαρμογή των τεκμηρίων διαβίωσης οδήγησαν χιλιάδες φορολογούμενους να αυξήσουν τα εισοδήματά τους όμως αρκετοί ήταν αυτοί που κατάφεραν με διάφορους τρόπους να βρεθούν κάτω από το «ραντάρ» των 12.000 ευρώ που ήταν το αφορολόγητο για τον άγαμο ή έγγαμο χωρίς παιδιά.
«
19 Νοεμβρίου, 2011 στις 1:18 μμ
Ενη
vel,
Εσεις βριζόσαστε μεταξύ σας, δεν θα βρίζατε τους αλλους;
«Νοεμβρίου 15, 2011 στις 10:09 μμ
vel
Χατζηγάκη, άντε στα τσακίδια …
κάποιος πρέπει να σου μιλήσει για το rexona…
ή πως ξεβρωμίζει ο τόπος…
που νομίζεις ότι σε χρειαζόμαστε κιόλας… λές και παρήγαγες έργο τόσα χρόνια τεμπέλης, μιζαδόρος και αργόμισθος..»
19 Νοεμβρίου, 2011 στις 1:19 μμ
Άγγελος
σχετικά με τους ελ.επ.
θα ήταν πολύ χρήσιμο να βλέπαμε και τον διάμεσο της κατανομής για να βγάλουμε συμπεράσματα. ο ΜΟ είναι πάντως στα 30.000
μην ξεχνάτε ότι στους 378.000 ελ. επ. έχουμε και καμιά 100.000 μπλοκάκια (30-40.000 είναι τουλάχιστον οι μηχανικοί) οπότε το ετήσιο εισόδημα<12.000/έτος δεν είναι παράλογο.
19 Νοεμβρίου, 2011 στις 1:23 μμ
Άγγελος
ζεππο,
για τους μηχανικούς και άλλους υπάρχει και μια πιο απλη εξήγηση
άλλαξε το σύστημα από ΜΣΚ σε έσοδα-έξοδα. Το καθαρό μου εισόδημα αυξηθηξε σε σταθερή βάση αναφοράς κατά 30%, απλά εφαρμόζοντας τον εκάστοτε νόμο.
19 Νοεμβρίου, 2011 στις 1:31 μμ
σχολιαστης
Για τα εισοδήματα του 2011, αν αναφερόμαστε στους μηχανικούς, υπάρχουν πολλοί που δεν θα δηλώσουν τίποτα. Σύμφωνα με την τρέχουσα λογική του κράτους «μισθωτών και συνταξιούχων» πρέπει να τους συλλάβουν και να τους βασανίσουν που τόλμησαν να είναι άνεργοι.
19 Νοεμβρίου, 2011 στις 1:31 μμ
Άγγελος
για τις δε αποδείξεις, άσε γάμησε τα,
στη ΔΟΥ της περιοχής μου, οι εφοριακοί πωλούσαν αποδείξεις 15.000 ευρώ προς 180 ευρώ. με την σακούλα.
19 Νοεμβρίου, 2011 στις 3:33 μμ
Πάνος
Ο καπετάνιος το βάζει στα σωστά μέτρα:
https://panosz.wordpress.com/2011/11/17/gibran/#comment-130239
Κι εμείς οι στεργιανοί μιλάμε τόσον καιρό για τη δύναμη του παραδείγματος (κάνε το πρώτος, πολιτικέ, πιάσε και την διαπλεκόμενη μαζί σου συμμορία / ελίτ – και μετά απαίτησε και από την κοινωνία να κάνει το ίδιο – θα το κάνει!) αλλά δεν. Και δε φτάνει που δεν, έχουμε και το ζέπο να προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα – κυρίως για τον πολιτικό και κοινωνικό καρκίνο του ΝΔΣΟΚ 😉
19 Νοεμβρίου, 2011 στις 6:44 μμ
zeppos
Δείχνω τις απόψεις μου και όποιος θέλει τις διαβάζει.
Σιγά μην μου κολλήσεις το «δικαιολογητής».
Αν ήταν έτσι ο κάθε εις εδώ και αλλού, θα ήταν απολογητής κάποιων άλλων και οχι ο/η μέσα του…
Σκοπεύω πάντα να υποστηρίζω τι μας συφέρει σαν κοινωνία με ρεαλισμό και οχι ονειρευόμενος την χώρα της ουτοπίας.
Ξέρω οτι αν είναι έτσι, θα περισσέψει και για πάρτη μου ένα τόσο δα κομάτι…