Στη χθεσινή Athens Voice  o Νίκος Γεωργιάδης  ασχολείται με το who is who και τα τυλίγματα στο κουβάρι της Βορειοελλαδίτικης παρέας για την οποία πρόσφατα κάναμε ότι πέσαμε από τα σύννεφα με τα λιγοστά( ακόμα) κατορθώματά της που βγήκαν στη φόρα.
 http://www.athensvoice.gr/the-paper/article/376/%CF%84%CE%B1-%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%AC%CE%BA%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82%E2%80%A6-%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%BF%CF%85%CF%82

Σε ένα πρόσφατο ερασιτεχνικό βιντεάκι ο Μάρκος Καραμπέρης φαίνεται να διασκεδάζει με την παρέα του ραίνοντας με άνθη τον Ρέμο. Πρόκειται για στιγμές ανεμελιάς. Το βιντεάκι γυρίστηκε το καλοκαίρι που μας πέρασε.

Χρόνια πριν, ο Μάρκος Καραμπέρης κληρονομούσε από τον πατέρα του τη θέση του «νονού» στη νύχτα της Θεσσαλονίκης. Με «σύγχρονες» ιδέες, ο Καραμπέρης προτίμησε βαθμηδόν να ασχοληθεί με το Real Estate. Για το λόγο αυτό στήνει το network της τοκογλυφίας.

Τιμώμενο μέλος της τοπικής «Γαλάζιας Πολυκατοικίας» ο Καραμπέρης, συνδέεται άμεσα με τον ηγούμενο Εφραίμ και νταλαβερίζεται με το δικηγόρο της Μονής, τον περιώνυμο Κοκοβίνο. Στην παρέα θα ανακαλύψει κανείς και τον επιχειρηματία Πάπιστα, συνεργάτη του ηγουμένου Εφραίμ και επιχειρηματική βιτρίνα της Μονής Βατοπεδίου διά της εταιρείας «Ανθεμιάς ΑΕ». Ο Πάπιστας, ο οποίος αιφνιδίως βρίσκεται πίσω από κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα του Εφραίμ και του Αρσενίου στην Ελλάδα ή στην Κύπρο, είναι κουμπάρος με τον Καραμπέρη. Μάλιστα ο τελευταίος βάπτισε και ένα από τα τρία παιδιά του Πάπιστα και του έδωσε το όνομα…. Εφραίμ.

Ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, την προφυλάκιση του οποίου ζήτησε ο εισαγγελέας για την εμπλοκή του σε κακουργήματα της υπεξαίρεσης και της απιστίας, είναι επίσης κουμπάρος του αρχιτοκογλύφου της Θεσσαλονίκης.

Ο Μάρκος Καραμπέρης διατηρεί άριστες σχέσεις με τον Γιώργο Καρατζαφέρη και το ΛΑΟΣ. Στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές συμπεριλαμβάνεται στο ψηφοδέλτιο του Κυριάκου Βελόπουλου, ο οποίος διεκδικεί το αξίωμα του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας. Ο Βελόπουλος σε κατ’ ιδίαν συνομιλίες ισχυρίζεται πως είναι ο ίδιος ο Γ. Καρατζαφέρης που τοποθέτησε τον αρχηγό της εγκληματικής οργάνωσης της Θεσσαλονίκης στο κομματικό ψηφοδέλτιο. Εδώ γελάμε. Ο Κυριάκος Βελόπουλος διατηρεί φιλική σχέση και με ένα άλλο μέλος της εγκληματικής οργάνωσης και αρχηγό ενός εκ των πλοκαμιών της. Για του λόγου το αληθές δημοσιεύεται και μία φωτογραφία. Πρόκειται για τον Δημήτρη Λαμπάκη.

Ποιος είναι ο κοινός παρανομαστής μεταξύ των Καρατζαφέρη, Βελόπουλου και Καραμπέρη; Μα ο ηγούμενος Εφραίμ. Είναι ο βουλευτής του ΛΑΟΣ που μεταβαίνει στο Άγιο Όρος και επισκέπτεται τον ηγούμενο που κρατείται στο κελί του. Είναι ο Καρατζαφέρης που μεταβαίνει στον Κορυδαλλό και επισκέπτεται τον ηγούμενο για να τον παρηγορήσει.

Στη «Γαλάζια Πολυκατοικία» της Θεσσαλονίκης ο Καραμπέρης ως θεοσεβούμενος και πατριώτης καταλαμβάνει περίοπτη θέση. Διατηρεί φιλικές σχέσεις και με τον Παναγιώτη Ψωμιάδη, πολιτικό φίλο του Καρατζαφέρη και έκπτωτο περιφερειάρχη. Κατά τη δικογραφία ο Ψωμιάδης συζητά σε πολύ οικείο στιλ με τους «νονούς».

Ο Ψωμιάδης το 1992 στήνει εταιρεία, την «Αύρα Τεχνοχώρος ΑΕ» με τον Νίκο Κασιμάτη, ο οποίος βρίσκεται στη φυλακή. Ο Κασιμάτης είναι ο μεγαλύτερος οφειλέτης του Δημοσίου, με ένα χρέος που ξεπερνά τα 900 εκατ. ευρώ. Ο Κασιμάτης δεν είναι μέλος της εγκληματικής οργάνωσης. Είναι απλά ένας μεγαλοαπατεώνας αλλά και συνεργάτης του πρώην νομάρχη και πρώην περιφερειάρχη και μεγαλοστελέχους της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη. Τελικά, και μετά από διάφορους κύκλους, η κοινή αυτή εταιρεία καταλήγει στο στήσιμο ενός μπουζουκσίδικου στη Θεσσαλονίκη όπου τραγουδά ο Ψωμιάδης. Τα λογιστικά αρχεία της εταιρείας καίγονται ολοσχερώς σε μία… πυρκαγιά.

Στη Βόρεια Ελλάδα δραστηριοποιείται γνωστή αλυσίδα super market. Πολύ πρόσφατα ο υπουργός Οικονομικών Βαγγέλης Βενιζέλος έγινε παραλήπτης επιστολής στελέχους της εταιρείας το οποίο καταγγέλλει παράνομη εξαγωγή κεφαλαίων στην Ελβετία από τον Βορειοελλαδίτη επιχειρηματία. Πρόκειται για 78 εκατ. ευρώ. Ο καταγγέλλων δίνει στοιχεία, διευθύνσεις και «καρφώνει» γνωστή εταιρεία γαλακτοκομικών μέσω της οποίας διακινήθηκε παρανόμως το «μαύρο χρήμα» με προορισμό την Ελβετία. Κατά τον καταγγέλλοντα ο Παναγιώτης Ψωμιάδης είναι επιστήθιος φίλος του επιχειρηματία, ο οποίος τυγχάνει και βασικός χρηματοδότης της «Γαλάζιας Πολυκατοικίας» της Θεσσαλονίκης.

Πολύ πρόσφατα
 γερμανική εταιρεία αποφασίζει να επενδύσει στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα σχεδιάζει να εγκαταστήσει φωτοβολταϊκά σε έκταση 2.000 στρεμμάτων στον Θεσσαλικό Κάμπο. Τα κτήματα ανήκουν σε μία ηλικιωμένη κληρονόμο από την περιοχή της Καλαμπάκας. Οι Γερμανοί συμφωνούν στην τιμή αγοράς ανά στρέμμα (πρώτη τιμή ήταν 800.000 ευρώ για το σύνολο) αλλά ζητούν να λάβουν τη διαβεβαίωση πως θα εκδοθεί η τελική άδεια για την κατασκευή και εκμετάλλευση του έργου.

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν ωστόσο στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα σε συγγενικό πρόσωπο ισχυρού πολιτικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ αυτή την φορά. Ο συγγενής του στελέχους-υπουργού ζητά ούτε λίγο ούτε πολύ 30% επί του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας προκειμένου να φροντίσει να εκδοθεί η άδεια. Οι Γερμανοί φεύγουν από την Ελλάδα. Η επένδυση δεν θα υλοποιηθεί ποτέ.

Στο επίκεντρο της εγκληματικής οργάνωσης της Θεσσαλονίκης σκοντάφτει κανείς στον Χρήστο Παπαχατζή. Από το 1995 πρόεδρος των εφοριακών Θεσσαλονίκης. Αναρριχάται στην κομματική ιεραρχία. Μετά το 2005 αναλαμβάνει διευθυντής ΔΟΥ στη Θεσσαλονίκη. Το καλοκαίρι του 2011, ένα μήνα μετά την τοποθέτηση Βενιζέλου στο Υπουργείο Οικονομικών, αναλαμβάνει την Επιχειρησιακή Διεύθυνση ειδικών υποθέσεων του ΣΔΟΕ. Τον Ιανουάριο του 2012, μόλις έξι μήνες μετά, συλλαμβάνεται ως βασικό στέλεχος της εγκληματικής οργάνωσης των τοκογλύφων. Ο σημερινός υπουργός Οικονομικών φέρεται να λέει στους συνεργάτες του: «Δεν μπορεί πια κανείς να έχει εμπιστοσύνη σε κανέναν». Από τότε που ανέλαβε υπουργός ξέσπασε πληθώρα θεσμικών σκανδάλων. Υπόθεση Καπελέρη, Παπαχατζή, ο εξαναγκασμός σε παραίτηση της επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, το σκάνδαλο με τις παραιτήσεις στην ΕΛΣΤΑΤ, και τέλος το τσίρκο με οσμή σκανδάλων και κυρίως δοσοληψιών θεσμικών και αντιθεσμικών, με την υπόθεση των δύο οικονομικών εισαγγελέων Πεπόνη και Μουζακίτη. Τέλος, η μεγαλύτερη υπόθεση όλων αφορούσε τις αποκαλύψεις του Ειδικού Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών Διομήδη Σπινέλη κατά των εφοριακών (συνέδριο ΕΛΙΑΜΕΠ για τη φοροδιαφυγή) ή κατά του Γενικού Γραμματέα Καπελέρη, ο οποίος οδηγήθηκε μοιραία σε παραίτηση αφού εμπλέκεται ως ύποπτος σε υπόθεση θαψίματος προστίμων σε λαθροκινητές καυσίμων.

Από την υπόθεση του ακροδεξιού Καραμπέρη
 και την εγκληματική οργάνωση τοκογλυφίας έως την υπόθεση Παπαχατζή, αρχισυνδικαλιστή του ΠΑΣΟΚ, περνώντας από το Βατοπέδι, τον Καρατζαφέρη, τον  Καπελέρη, τον Πανίκα Ψωμιάδη, τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, τους Βελόπουλους και τους μεγαλομπακάληδες-επιχειρηματίες, έως το συγγενή υπουργού που «διευκολύνει» επενδυτές, μία λεπτή κλωστή συνδέει πρόσωπα, πράγματα και δραστηριότητες. Πρόκειται για το θεσμικό υπόκοσμο που ανέλαβε το κυρίαρχο νταλαβέρι στην κοινωνία αυτή της χώρας από το 1987 έως σήμερα. Με λίγη τύχη, τους επόμενους μήνες ενδεχομένως να υπάρξουν στοιχεία και για άλλα πρόσωπα, κόμματα και διασυνδέσεις. Καλή σοδειά να ’χουμε.