Μια ακόμα ένδειξη ότι η Ευρώπη θα αλλάξει στα επόμενα χρόνια ηγεσία και πολιτική.  Το …διακύβευμα είναι αν εμεις θα είμαστε τότε στο τραπέζι ή θα κοιτάμε σαν μαλωμένα παιδάκια.  Και θα φασκελωνόμαστε.

http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=125349&catID=2

«Πάγωμα» των τραπεζικών λογαριασμών των Ελλήνων φοροφυγάδων στο εξωτερικό, περιορισμό των αμυντικών δαπανών, πολιτική κατά της ανεργίας και «Σχέδιο Μάρσαλ» για τη Νότια Ευρώπη προτείνει ο επικεφαλής του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Γερμανίας (SPD) Ζίγκμαρ Γκάμπριελ για την αντιμετώπιση της κρίσης στην Ελλάδα.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Rheinische Post, ο κ. Γκάμπριελ διερωτάται «γιατί δεν είναι δυνατόν να συμφωνήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση στο πάγωμα λογαριασμών πλούσιων Ελλήνων σε τράπεζες του εξωτερικού, μέχρι αυτοί να καταβάλουν τους φόρους που χρωστούν, τη στιγμή που η ίδια προσφέρει βοήθεια πολλών δισεκατομμυρίων».

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα λιτότητας που έχει επιβάλει στην Ελλάδα η τρόικα, ο επικεφαλής του SPD κάνει λόγο για πολιτική η οποία «πλήττει τους συνταξιούχους και τους εργαζόμενους» και προειδοποιεί ότι «έχουμε ήδη φθάσει στο όριο της αντοχής» των πολιτών.

Παράλληλα, επικρίνει την πολιτική της Άνγκελα Μέρκελ, η οποία, όπως λέει, οδηγεί όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και όλη την Ευρώπη σε βαθιά οικονομική κρίση. «Η κ. Μέρκελ έχει κάνει τη διάγνωση: η Ελλάδα είναι παχύσαρκη. Αρκεί λοιπόν μια αυστηρή δίαιτα. Η Ελλάδα όμως είναι καρδιοπαθής. Χρειάζεται βηματοδότη και ενδοφλέβιο ορό, αλλιώς ο ασθενής θα πεθάνει», σημειώνει ο επικεφαλής της SPD και ζητεί την εφαρμογή ενός «Σχεδίου Μάρσαλ» με επενδύσεις σε τομείς ανάπτυξης.