Αν ακούτε διάφορα γκντούπ, είναι από ψηφοφόρους 
που ψήφισαν με κριτήριο την τιμωρία και πέφτουν από τα σύννεφα.   Πολλοί ψήφισαν ότι μικρό κόμμα βρήκαν διαθέσιμο (μην ξεχνάμε ότι τα μικρά κόμματα που δε μπήκαν στη βουλή είναι αθροιστικά …πρώτη δύναμη) έχοντας ταυτόχρονα τη σιγουριά ότι θα σχηματιστεί μια αδύναμη κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.  Οι επόμενες εκλογές στις 17 Ιουνίου θα γίνουν με άλλα κριτήρια. Οι πολίτες θα πάνε στις εκλογές πιο ήρεμοι και κατασταλαγμένοι. Θα είναι μια μορφή δημοψηφίσματος για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και την ΕΕ.  Ετσι τα αποτελέσματα θα είναι εντυπωσιακά διαφορετικά.

Τρεις θα είναι οι βασικές παράμετροι:

1.  Η κεντροδεξιά θα γίνει πραγματική παράταξη και  θα  έχει σαφέστατη εκλογική διαφορά από το δεύτερο κόμμα.  Ο Σαμαράς θα βάλει στην πρώτη γραμμή την επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου και μάλιστα με τις ευλογίες  σημαντικών στελεχών της Ευρωπαϊκής ηγεσίας.

2.  Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να παραμείνει καβάλα στο ρεύμα και να είναι αξιωματική αντιπολίτευση (βοηθούμενος και από τους …γενναίους  που ετοιμάζονται να συνεργαστούν)

3.  Το ΠΑΣΟΚ θα μείνει αναγκαστικά σε χαμηλές πτήσεις που θα του κάνουν και …καλό.  Θα βοηθήσει αν χρειαστεί στη στήριξη μιας κυβέρνησης  Ευρωπαϊκής παραμονής.