Καθαρή νίκη του ΝΔΣΟΚ στις χθεσινές εκλογές: ο Σαμαράς ανασύρθηκε από τη σαλαμούρα και αναλαμβάνει την πρωθυπουργία και ο Βενιζέλος όχι μόνο επιβίωσε αλλά είναι ο παράγοντας – κλειδί για την επόμενη μέρα.Το μέλλον του ΠΑΣΟΚ παραμένει ερωτηματικό, αλλά δεν φαίνεται πλέον τόσο σκοτεινό και ερεβώδες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε την ευκαιρία – κυρίως γιατί δεν ήταν ο ίδιος έτοιμος να κερδίσει. Με διαφορετική στάση (φιλοευρωπαϊκή, χωρίς ερωτηματικά) ίσως πήγαινε πολύ καλύτερα. Το παιγνίδι μένει ανοιχτό, αλλά όσοι ονειρεύονται ότι η περαιτέρω άνοδος είναι εξασφαλισμένη, κάνουν λάθος.

Η ΔΗΜΑΡ στάθηκε καλά, ίσως συμμετέχει και στην κυβέρνηση Σαμαρά. Δεν έχει μεγάλη σημασία.Οι ψηφοφόροι της θα επιστρέψουν στο ΠΑΣΟΚ, είναι θέμα χρόνου.

Η Χρυσή Αυγή πήγε πολύ καλά. Οι Καμμένοι, τρίχες: ήδη έχουν πολιτικά τελειώσει, αφού η βασική τους αποστολή (= να μην κάνει κυβέρνηση ο Σαμαράς) απέτυχε. Θέμα χρόνου η σταδιακή επιστροφή τους στη ΝΔ.

Το ΚΚΕ δυστύχησε, από κάθε άποψη. Καλώς!

Τραγικές ήττες για τους Τζήμερο & Μάνο, το ΛΑΟΣ και τους Οικολόγους Πράσινους. Το μέλλον θα δείξει αν συνεχίσουν στην πολιτική σκηνή – με τους ΟΠ να έχουν τις καλύτερες πιθανότητες για κάτι τέτοιο. Με ερωτηματικά, βεβαίως.

Και η Ελλάδα;

Η Ελλάδα κέρδισε, μ’ εκείνο το γκολ του Καραγκούνη. Μη τα θέλουμε όλα δικά μας…

 

Advertisements