Τώρα που η συζήτηση περί ισοδύναμων μέτρων έχει φουντώσει, ο Γιώργος Προκοπάκης δημοσίευσε ένα κείμενο http://www.facebook.com/groups/256491611039499/444662488889076/?notif_t=group_activity  στο οποίο θυμήθηκε όσα έλεγαν οι φίλοι της ΔΗΜΑΡ προεκλογικά. Το παρουσιάζει με μορφή λογικού διαγράμματος στο οποίο το ζητούμενο είναι το σημείο εξόδου του. Δηλαδή ποια ακριβώς εξέλιξη συνέβη φίλοι μας, και τι έγινε παρακάτω; Οι απορίες του και δικές μου. Χο.
Προς τους φίλους ΔΗΜΑΡΙΤΕΣ
Κατά τις δύο προεκλογικές περιόδους, γινόταν συνεχώς αναφορά στα ισοδύναμα του κόμματος τα οποία θα αντικαθιστούσαν τα μέτρα των 11.5 δισ του Ιουνίου. Ο Πρόεδρος πλειστάκις αναφέρθηκε από τηλοψίας στο «συγκεκριμμένο και κοστολογημένο πρόγραμμα με τα ισοδύναμα». Τι έγινε τώρα; Η ΔΗΜΑΡ μετέχει στην κυβέρνηση οπότε:
1. Δεν είναι πολύ θερμή η συμμετοχή της και ο Χατζησωκράτης κράτησε τα «συγκεκριμένα και κοστολογημένα ισοδύναμα» και δεν τα έδωσε στον Λαζαρίδη και Σκανδαλίδη. Αυτή η εκδοχή παραπέμπει σε εκτίμηση για νέες εκλογές σύντομα, οπότε το οικονομικό επιτελείο του κόμματος ήθελε να έχει υλικό για την νέα προεκλογική εκστρατεία.
2. Τα παρουσίασε ο Χατζησωκράτης, συγκεκριμμένα και κοστολογημένα, στους Λαζαρίδη και Σκανδαλίδη αλλά αυτοί δεν τα δέχτηκαν:
2.1 Γιατί ήταν κάθε άλλο παρά «ισοδύναμα»
2.2 Γιατί εκπροσωπούν πελατείες και δεν ήθελαν να τις πειράξουν.
3. Οι Λαζαρίδης, Σκανδαλίδης δέχθηκαν εντυπωσιασμένοι τις προτάσεις Χατζησωκράτη, τις πέρασαν με την ευλογία Σαμαρά, Μπένι στους αρμόδιους υπουργούς.
3.1 Οι φερέγγυοι εξ αυτών τα πέρασαν στους τροϊκανούς.
3.2 Οι μη φερέγγυοι υπουργοί τα έκρυψαν γιατί ήθελαν να προστατεύσουν πελατείες.
4. Επειδή είναι κυβέρνηση φερέγγυων προσώπων, το πιθανότερο είναι ότι θα πήγαν όλα στην τρόικα, οπότε
4.1 Αυτοί έβαλαν τα γέλια
4.2 Συνειδητοποίησαν ότι τελικά υπάρχει σοβαρή πολιτική και υπάρχει κίνδυνος να λυθεί το ελληνικό πρόβλημα με την κοινωνία όρθια, αντίθετα με το πλάνο τους, και τα απέρριψαν.

Τι έγινε ρε παιδιά; Θέλουμε να βάλουμε πλάτη, αλλά να ξέρουμε κιόλας!