Όποιος διαβάσει τη συνέντευξη του Σόιμπλε στην εφημερίδα Le Figaro, εύκολα βγάζει το συμπέρασμα ότι οι αποφάσεις των Ευρωπαίων να συνεχίσουν τη συνεργασία με την Ελλάδα είναι ξεκάθαρες.  Η σκηνοθεσία με την τρόικα είναι για να περάσουν κάποια σκληρά μέτρα.   Η περιπέτεια με την …επαπειλούμενη κομμουνιστική αριστερά έχει ωριμάσει τους πάντες.  Αρκεί να προλάβουν τις εξελίξεις και να μην τους πάρουν αυτές στο κυνήγι.

http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4740076

Μόνος δρόμος οι μεταρρυθμίσεις

Σόιμπλε: Ηράκλεια η προσπάθεια του Σαμαρά          

Η Ελλάδα δεν μπορεί να αποφύγει τις δομικές μεταρρυθμίσεις αν θέλει να επιστρέψει στις αγορές, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε συνέντευξη του στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro. Παράλληλα, εξήρε τον έλληνα πρωθυπουργό, λέγοντας: «Η προσπάθεια που καταβάλλει ο Σαμαράς είναι ηράκλεια».

Τα προβλήματα της Ελλάδας υπάρχουν εδώ και δεκαετίες και ο λαός αντιμετωπίζει μία μεγάλη κρίση δημοσιονομικής προσαρμογής. Ομως, δεν υπάρχει δρόμος για να παρακαμφθούν αυτές οι προσπάθειες, σημειώνει.

«Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε την Ελλάδα», υπογραμμίζει «αλλά δεν μπορεί να αποφύγει τις δομικές μεταρρυθμίσεις. Δεν υπάρχει εύκολη λύση αν θέλει η Ελλάδα να έχει ξανά πρόσβαση στις αγορές».

» Για λόγους εσωτερικής πολιτικής, η εφαρμογή του προγράμματος καθυστέρησε. Τώρα η τρόικα πρέπει να εξετάσει την κατάσταση με τη νέα ελληνική κυβέρνηση και στη συνέχεια πρέπει να εξάγει συμπεράσματα. Όμως είναι στο χέρι της ελληνικής κυβέρνησης να εξηγήσει στο λαό τι είναι απαραίτητο για τη χώρα», καταλήγει.