Ανώτερον και από τούρκικο σήρεαλ!

Η γυναίκα που κατέφυγε στο FBI και διαμαρτυρήθηκε για απειλητικά ηλεκτρονικά μηνύματα που ελάμβανε με αποτέλεσμα να έρθει στο φως εξωσυζυγική σχέση του διευθυντή της CIA Ντέιβιντ Πετρέους είναι η 37χρονη Τζιλ Κέλεϊ, φίλη του απόστρατου στρατηγού και της οικογένειάς του, όπως απακαλύφθηκε.

Η Κέλεϊ παρέδωσε τα μηνύματα τον περασμένο Μάιο στο FBI και μετά από έρευνες αποκαλύφθηκε πως αποστολέας του ήταν η βιογράφος του Πετρέους Πόλα Μπρόντγουελ, σύμφωνα με αξιωματούχους που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους.

Από την έρευνα ήρθαν στο φως προσωπικά ηλεκτρονικά μηνύματα και η ερωτική σχέση ανάμεσα στον Πετρέους και την Μπρόντγουελ, γεγονός που οδήγησε την Παρασκευή τον διευθυντή της CIA σε παραίτηση.

Tα emails που εστάλησαν στην Κέλεϊ, την κατηγορούσαν ότι προσπαθεί να συνάψει ερωτικές σχέσεις με τον Πετρέους, σύμφωνα με την εφημερίδα The Washington Post.

Η 37χρονη, κάτοικος της Τάμπα στη Φλόριντα, με ανακοίνωσή της δήλωσε πως η ίδια και η οικογένειά της είναι φίλοι με τον Πετρέους και τη σύζυγό του για περισσότερα από πέντε χρόνια.

«Σεβόμαστε τον ίδιο και την οικογένειά του και επιθυμούμε το ίδιο για εμάς και τα τρία παιδιά μας», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Κέλεϊ, η οποία δεν αναφέρει την εμπλοκή της στις έρευνες.

Η σχέση του Πετρέους με την Κέλεϊ ήταν πλατωνική, σύμφωνα με φίλους της που μίλησαν σε αμερικανικά ΜΜΕ.

«Είναι σαφές πως δεν υπήρξε τίποτε περισσότερο από μια φιλία», είπε ένας από τους φίλους της στο ABC News.

Ο 60χρονος Πετρέους παραδέχτηκε τη σχέση του με την 40χρονη Μπρόντγουελ στον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα και παραιτήθηκε. Ο ίδιος ο Πετρέους χαρακτήρισε τη συμπεριφορά του «απαράδεκτη».

Η σχέση τους άρχισε αρκετούς μήνες αφότου ο Πετρέους αποστρατεύτηκε και έληξε πριν από τέσσερις μήνες, διευκρίνισε ο πρώην εκπρόσωπος του στρατηγού Στιβ Μπόιλαν στο ABC News.

Σύμφωνα με πηγές της έρευνας, δεν έχουν βρεθεί μέχρι τώρα στοιχεία που να δείχνουν κάποια εγκληματική δραστηριότητα στην υπόθεση αυτή και τα απόρρητα έγγραφα που βρέθηκαν στον ηλεκτρονικό υπολογιστή της Μπρόντγουελ δεν προέρχονται από τον Πετρέους, όπως είπε η ίδια και ο στρατηγός.

Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι διαμαρτύρονται ότι δεν ενημερώθηκαν εγκαίρως και αφήνουν υπόνοιες για συγκάλυψη.

Η γερουσιαστής Ντιάν Φέινστάιν, πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων δήλωσε χθες Κυριακή στο Fox News ότι επιθυμεί να διεξαχθεί έρευνα για το ποιος είναι ο λόγος που το FBI δεν ενημέρωσε τους ηγέτες του Κογκρέσου ότι ερευνά μια υπόθεση στην οποία εμπλέκεται ο Πετρέους.

Η ίδια είπε ακόμα πως υπάρχουν ερωτήματα που εκκρεμούν σχετικά με το γιατί η έρευνα κρατήθηκε μυστική.

Ο Πετρέους θα κατέθετε στην επιτροπή σχετικά με τις επιθέσεις εναντίον του αμερικανικού προξενείο στη Βεγγάζη. Το καθήκον αυτό ανέλαβε τώρα ο Μάικλ Μόρελ, που εκτελεί από την Παρασκευή χρέη διευθυντή της CIA.

ΗΠΑ: Αποκαλύφθηκε το όνομα της δεύτερης γυναίκας στην υπόθεση Πετρέους – 12/11/2012 12:41:00 μμ.