O φίλος Θανάσης έγραψε την ορέα ιστορία που ακολουθεί!  Τίτλος και εικονογράφηση επίσης δικά του!

Του μισθού το κάγκελο και του καπιταλισμού τη μάνα       mia-xapsia

Πίνοντας ένα δεύτερο καφέ και διαβάζοντας την ειδησεογραφία, μου γεννήθηκε μια απορία την οποία θα διατυπώσω σύντομα και χωρίς καμία εριστική διάθεση. Είναι και παραμονές Βαλεντάιν, δεν έχω διάθεση για ταραχές.

Πραγματικά ποιά είναι η διαφορά μας από τους Βούλγαρους ,τους Ρουμάνους ή ακόμα τους Πορτογάλους και υποτιμάμε τους μισθούς τους και σε τι μοιάζουμε τους Σουηδούς κι αξιώνουμε τους μισθούς τους ?

Πριν μου απαντήσετε διαβάστε ένα περιστατικό που μου συνέβη μόλις χτες.

Ξεκίνησα απ΄το πρωί να πάω σε μια περιφερειακή ΔΟΥ , 60 χλμ από δω, για να υποβάλω μια δήλωση φόρου μεταβίβασης ακινήτου. Ήμουν εκεί 8.45 το πρωί, αποφασισμένος βέβαια να ξοδέψω όλη μου τη μέρα, για να τελειώσω αυτή ..τη μία δουλιά. Να σημειώσω ότι η διαδικασία για τον έλεγχο και απόδοση της δήλωσης στο φορολογούμενο δεν διαρκεί πάνω από μισή ώρα.

Μπαίνω στο αρμόδιο γραφείο, από τις τρεις υπαλλήλους που έπρεπε να βρίσκονται εκεί βρίσκω μόνο μία (στην ηλικία μου). Μόλις βγάζω τα χαρτιά απ΄την τσάντα, σηκώνεται όρθια και με υστερία φωνάζει «τι είναι αυτά???? δήλωση μεταβίβασης ????? » ……. δεν προλαβαίνω ν’ απαντήσω…. συνεχίζει ακάθεκτη : «εγώ δεν ξέρω να τα κάνω αυτά και δεν μπορώ να την παραλάβω, οι άλλες δυο λείπουν σήμερα…..»…… και συνεχίζει : » η Μ. είναι στο νοσοκομείο με άδεια , γιατί χειρουργείται η πεθερά της (!!!!!)….. η άλλη ??? τολμώ να ρωτήσω…… «αρρώστησε η κόρη της που δουλεύει στον κάτω όροφο και πήγε η Ν. να την αναπληρώσει για σήμερα» (!!!!!!!).

Μαθημένος ή καλύτερα εκπαιδευμένος να μη γαμωσταυρίζω σε δημόσιες υπηρεσίες, παίζω το τελευταίο μου χαρτί και το μοναδικό σε ισχύ σ’ αυτή τη χώρα….» το φιλότιμο»….. : «Σας παρακαλώ, είναι κρίμα να κάνω για δεύτερη φορά 120 χλμ. , να έλθω από Θεσσαλονίκη να πάρω τη δήλωση…. θα κάτσω εδώ ως το μεσημέρι, θα πάω για καφέδες, τσίπουρα κλπ , αλλά ελέγξτε τη δήλωση, ζητήστε κάποια βοήθεια και πέστε μου μόνο τι ώρα να έλθω να την πάρω».

Ξανατσιρίζει : «δεν μπορρρωωω σας είπα… αποκλείεται»…… «τι να σας κάνουμε, δεν έχουμε προσωπικό, πρέπει να πάρουμε κι από 60 μέρες (!!!!) άδεια το χρόνο η καθεμιά μας εδώ…. πότε θα τις πάρουμε???? περιμένουμε να έλθουν κι οι άλλοι υπάλληλοι από τη ΔΟΥ ….. ,που συγχωνεύτηκε μαζί μας, αλλά αυτοί δεν έρχονται, δεν θέλουν !!!!!!!!!»

* να σημειώσω ότι ο φόρτος εργασίας του τμήματος πλέον είναι ανύπαρκτος, γιατί ποιος αγοράζει ή μεταβιβάζει ακίνητα σήμερα ……

Φεύγω άπρακτος, αφήνοντας εκεί τη δήλωση για έλεγχο…..που μόνο ο θεός ξέρει πότε θα γίνει… και μουρμουρίζω κατεβαίνοντας τα σκαλιά…

Πέφτω πάνω σ’ ένα συνάδελφο και του λέω τον πόνο μου……  μου απαντά :  » αααα…. εγώ έρχομαι συχνά εδώ… μη σκας…. και να ήταν εδώ οι υπάλληλοι δεν πρόκειται να τις έπαιρνες αυθημερόν…… εκτός…. αν μέσα στις δηλώσεις έβαζες και κανα πενηντάρικο….. έτσι κάνω εγώ και δεν ξοδεύω στις βενζίνες…..» !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ξαναρωτώ λοιπόν…… πόσο πρέπει να πληρώνεται αυτή η εργασία το μήνα ????? φταίει ο καπιταλισμός ,το ΔΝΤ και του διαόλου τα κέρατα ????? …..τόσο παραμύθι πια ….. νομίζω φτάνει…. μπουκώσαμε….