Εντάξει, στη Ρωσία θα τις έχωναν βαθιά στα μπουντρούμια. Ελπίζω να μη συμβεί το ίδιο στη Γερμανία, για χάρη της Ρωσίας.
Εκπληκτος ο ρώσος Πρόεδρος και αμήχανη έως οργισμένη η γερμανίδα Καγκελάριος μπροστά στη γυμνόστηθη διαμαρτυρία.

Το Κρεμλίνο ζητά από το Βερολίνο να καταδικάσει τη γυμνόστηθη διαμαρτυρία κατά του Πούτιν

Η ρωσική κυβέρνηση ζήτησε από τη γερμανική την απόλυτη και κατηγορηματική καταδίκη την γυμνόστηθης διαμαρτυρίας κατά του ρώσου Προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του σε εμπορική έκθεση στο Ανόβερο, όπου συνοδευόταν από τη γερμανίδα Καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ.

Μέλη της γυναικείας οργάνωσης FEMEN, που έχει και στο παρελθόν οργανώσει πορείες και διαδηλώσεις κατά της καταπάτησης των πολιτικών δικαιωμάτων στη Ρωσία και της σύλληψης και φυλάκισης του γυναικείου συγκροτήματος Pussy Riot διαμαρτυρήθηκαν «βγαίνοντας από τα ρούχα τους», τουλάχιστον από τη μέση και πάνω μπροστά στον Πούτιν και την Μέρκελ ενώ φώναζαν δικτάτορα το ρώσο Πρόεδρο.

Ο Πούτιν και η Μέρκελ ήταν στο περίπτερο της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen, συνοδευόμενοι από τον πρόεδρο του ομίλου Μάρτιν Βίντερκορν, όταν τέσσερις γυναίκες που φώναζαν «dictator!» (δικτάτορα!), όρμησαν πάνω στην εξέδρα.

Σε εικόνες που μετέδωσε το γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ενημέρωσης NTV, βλέπει κανείς δύο απ’ αυτές τις γυναίκες, που είχαν γραμμένο στο σώμα τους με μαύρη μπογιά το σύνθημα που φώναξαν, να τίθενται με δυσκολία υπό έλεγχο από την αστυνομία.

Ο Πούτιν και η Μέρκελ επισκέπτονταν την έκθεση του Ανόβερου, η οποία καυχάται πως είναι η μεγαλύτερη βιομηχανική έκθεση στον κόσμο.

merkel-putin-strea_2529776b

Χθες Κυριακή το βράδυ, στη διάρκεια των εγκαινίων της έκθεσης, η γερμανίδα καγκελάριος είχε καλέσει τον Βλαντίμιρ Πούτιν και τη Ρωσία να δώσουν «μια ευκαιρία στις μη κυβερνητικές οργανώσεις και στις πολλές ενώσεις που στη Γερμανία ξέρουμε πως είναι ένας κινητήρας καινοτομίας».

Οι δηλώσεις αυτές υπαινίσσονταν τις έρευνες που διεξάγονται στη Ρωσία εναντίον πολλών διεθνών οργανώσεων, μεταξύ των οποίων τα γερμανικά πολιτικά ιδρύματα.

Οι έρευνες αυτές έχουν προκαλέσει την οργή των εταίρων της Μόσχας.

BHUVEUFCcAA1kEE

Η ένωση φεμινιστριών ακτιβιστριών Femen, η οποία ιδρύθηκε στην Ουκρανία και συνηθίζει τις γυμνόστηθες διαμαρτυρίες, είχε διαδηλώσει την περασμένη Πέμπτη εναντίον του ισλαμισμού μπροστά από τεμένη και διπλωματικές αντιπροσωπείες της Τυνησίας σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Ωστόσο δεν επιβεβαιώθηκε άμεσα πως οι διαδηλώτριες στην έκθεση του Ανόβερου ανήκουν σ’ αυτή την οργάνωση.

Νωρίτερα το πρωί της Δευτέρας η Μέρκελ και ο Πούτιν είχαν αποτίσει φόρο τιμής στα θύματα του ναζισμού, σ’ ένα κοιμητήριο για τους κρατούμενους στα στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας κοντά στο Ανόβερο, όπου είναι θαμμένα 386 θύματα, εκ των οποίων 154 Ρώσοι, που δολοφονήθηκαν από την Γκεστάπο το 1945.

«Πρόκειται για συνήθη χουλιγκανισμό και δυστυχώς τον συναντάει κανείς σε όλο τον κόσμο. Κάποιος όμως πρέπει να τους τιμωρήσει» δήλωσε σήμερα Δευτέρα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόβ.

«Σταματήστε την πολιτική τρομοκρατία» έγραφαν τα πανό και άλλων διαδηλωτών στο Ανόβερο κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Πούτιν.

Η Καγκελάριος της Γερμανίας ζήτησε τη μετατροπή της Ρωσίας σε «ενεργή πολιτική κοινωνία» δίνοντας περισσότερη ελευθερία και στις μη κυβερνητικές οργανώσεις στη χώρα, οι οποίες τελούν υπό διωγμό το τελευταίο διάστημα.

Στα «αγκάθια» της σχέσης Κρεμλίνου – Βερολίνου έχουν προστεθεί όμως, πρόσφατα άλλα δύο, που εντείνουν το ψυχρό κλίμα : Πρώτον η ρωσική στήριξη στο καθεστώς Ασαντ της Συρίας και δεύτερον οι κατηγορίες της Μόσχας για ενορχηστρωμένο από τη Γερμανία σχέδιο διάσωσης της Κύπρου ώστε να ζημιωθούν οι Ρώσοι.

Το Κρεμλίνο ζητά από το Βερολίνο να καταδικάσει τη γυμνόστηθη διαμαρτυρία κατά του Πούτιν – Κόσμος – Επικαιρότητα – Τα Νέα Οnline.

Η δεύτερη και η τρίτη φωτογραφία είναι από ευρωπαϊκές εφημερίδες.