Να παρουσιάσουμε και τον άλλο …πόλο!

http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=271432

Στο ιδρυτικό συνέδριο της νεολαίας του κόμματός του

Π. Καμμένος: Θα σας ανατρέψουμε, κυρία Μέρκελ και κ. Σόιμπλε!                  kamenos

Στο ιδρυτικό συνέδριο της νεολαίας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων μίλησε ο πρόεδρος του κόμματος, Πάνος Καμμένος, ανοίγοντας τις εργασίες του, εν όψει του Συνεδρίου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, που θα πραγματοποιηθεί στο τέλος Απριλίου.

Ο κ. Καμμένος εξήρε τον κινηματικό χαρακτήρα της νεολαίας του κόμματος και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, τονίζοντας ότι προέκυψαν μέσα από τα κινήματα της πλατείας Συντάγματος και τους διαδικτυακούς τόπους.

Τόνισε ότι το κόμμα του δέχθηκε επιθέσεις με όλα τα μέσα, συκοφαντήθηκε και επλήγη απο αποστασίες, όπως είπε, αλλά «αποδειχθήκαμε πιο δυνατοί από αυτούς».

Ο κ.Καμμένος εξήρε επίσης το ρόλο του διαδικτύου στην ενίσχυση και ενδυνάμωση του κόμματός του, και είπε ότι ήταν μια άμυνα απέναντι στις επιθέσεις που δεχόταν από «τα κατεστημένα ΜΜΕ». Ζήτησε από τη νεολαία να αμφισβητήσει «ακόμη και εμάς τους ίδιους» και είπε ότι «τα όνειρά μας δεν τα παραδίδουμε σε κανέναν».

Υποστήριξε ότι το κόμμα του φέρνει την ελπίδα, η οποία «σημαίνει ανατροπή, αλλά και σχεδιασμό για το μέλλον του τόπου».

Οι ιδέες είπε, είναι σαν τα καρφιά, όσο πιο πολύ τις χτυπάς τόσο πιο βαθιά καρφώνονται και επιτέθηκε στην τρικομματική κυβέρνηση, ενώ είπε ότι το κόμμα του δέχθηκε οικονομικό πόλεμο, και πρόσθεσε πως «και χωρίς λεφτά, εμείς μπορούμε να τους ανατρέψουμε. Τα όνειρα δεν ανταλλάσονται με επιταγές».

Ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων επιτέθηκε επίσης σε τραπεζίτες, υποστηρίζοντας ότι «ταΐζουν μεγάλα συγκροτήματα του Τύπου».

Ο κ.Καμμένος είπε πως για το κόμμα του «η Ελλάδα βρίσκεται υπό κατοχή», πως «έχει καταργηθεί το Σύνταγμα» το οποίο «δεν λειτουργεί», ενώ τόνισε ότι «τώρα δεν υπάρχει νομιμότητα και η παραγραφή αδικημάτων αρχίζει μετά την εφαρμογή της νομιμότητας».

Κάλεσε σε συστράτευση όλους τους Έλληνες «του μεγάλου πατριωτικού τόξου» -και αυτούς που αποχώρησαν από το κόμμα του-, για να διεκδικήσουν μαζί με τους Ανεξάρτητους Έλληνες τη διακυβέρνηση της χώρας.

Είπε ότι κάποιοι σήμερα δείχνουν την Κύπρο «και λένε στους Έλληνες πως, εάν δεν υποταχθείτε, θα πάθετε χειρότερα. Όχι κυρία Μέρκελ και κ. Σόιμπλε. Δεν θα συμβιβαστούμε και θα σας ανατρέψουμε. Τα ίδια έλεγαν οι Τούρκοι, και οι Γερμανοί στην κατοχή, αλλά οι Έλληνες αντιστάθηκαν» ανέφερε ο κ.Καμμένος.

Κατηγόρησε τους κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλο, υποστηρίζοντας ότι υπέγραψαν σε προσωπικές επιστολές που απέστειλαν στην ΕΕ τη μείωση των συντάξεων και των μισθών στα 300 ευρω. Η κρίση, σύμφωνα με τον κ. Καμμένο «ήταν τραπεζική και την βάφτισαν δημοσιονομική, για να την μετατρέψουν σε ανθρωπιστική» και στο τέλος σε εθνική κρίση», γιατί, όπως υποστήριξε, «αυτός ήταν ο σκοπός τους».

Έκανε λόγο για «νταβατζήδες» που «χρησιμοποιουν τα ΜΜΕ για να χτυπήσουν όποιον είναι απέναντί τους», και πρότεινε τη δημιουργία μιας Επενδυτικής τράπεζας της Ελλάδος, ενώ ζήτησε να διασφαλιστεί ότι τα χρήματα που μπαίνουν στις τράπεζες μέσω της ανακεφαλαιοποίησης θα διοχετευθούν στην αγορά, κατηγορώντας τους τραπεζίτες ότι δεν έδωσαν χρήματα στην αγορά, από τα χρήματα που πήραν.

Ο κ. Καμμένος χρησιμοποίησε βαρύτατους χαρακτηρισμούς κατά του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, τον οποίο αποκάλεσε «υπάλληλο του Eurogroup» και κατηγόρησε την ελληνική κυβέρνηση για την στάση της απέναντι στις πρόσφατες εξελίξεις που αφορούν την Κύπρο.

Είπε ότι όταν το κόμμα του έφερε πριν απο καιρό το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων στην επικαιρότητα, κάποιοι κυβερνητικοί βουλευτές τους λοιδωρούσαν και κάλεσε την κυβέρνηση να εγγράψει στον προϋπολογισμό τις αποζημιώσεις, εάν πράγματι είναι αποφασισμένη να τις διεκδικήσει.

Έκανε λόγο για «κόκκινες γραμμές» στα εθνικά θέματα και είπε ότι δεν ανταλλάσσει τις πάγιες θέσεις του κόμματος.

«Με κανένα αντάλλαγμα με καμιά καρέκλα και δεν θα υποχωρήσουμε ούτε χιλιοστό από το Μακεδονικό τη Θράκη την Κύπρο. Εμείς στεφάνι στον Κεμάλ Ατατούρκ δεν καταθέτουμε» είπε ο κ. Καμμένος, κλείνοντας την ομιλία του.