Άλλα διακόσια μέτρα αναβαθμισμένης ποιότητας ζωής, σε συνέχεια του πιο χάι (χούι) πεζόδρομου της Ευρώπης – μπορεί και της Αφρικής. Ποιος μας πιάνει! 😉

Επισπεύδει ο δήμος Θεσσαλονίκης τις διαδικασίες για την ανάπλαση του ιστορικού άξονα Αγίας Σοφίας – Αχειροποιήτου, σε συνέχεια της πεζοδρόμησης της οδού Αγίας Σοφίας.

Την Τετάρτη, εγκρίθηκε πίστωση 200.000 ευρώ από τον Προϋπολογισμό Εξόδων του Πράσινου Ταμείου οικονομικού έτους 2013 για την εκπόνηση μελέτης για την ανάπλαση του ιστορικού άξονα. Η πίστωση παραχωρήθηκε  με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος, Ευάγγελου Λιβεριάτου, σε συνέχεια  ολοκλήρωσης του σχετικού διαγωνισμού του υπουργείου.

Σύμφωνα με την απόφαση, ο δήμος Θεσσαλονίκης ορίζεται ως ο δικαιούχος φορέας που θα διαχειριστεί τα θέματα της μελέτης. Γι’ αυτόν το λόγο, ο αντιδήμαρχος Αστικού Περιβάλλοντος, Ανδρέας Κουράκης, πρόκειται να συναντηθεί την Παρασκευή με το μελετητή του πρώτου βραβείου του διαγωνισμού, ο οποίος, σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του δήμου, θα εκπονήσει την οριστική μελέτη προκειμένου να τεθούν τα χρονοδιαγράμματα για την ολοκλήρωση της μελέτης και την εκτέλεση του έργου.

Να σημειωθεί ότι με πρόσφατη απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής έχει χαρακτηριστεί πεζόδρομος το τμήμα της οδού Αγίας Σοφίας, από την πλατεία Αγία Σοφίας μέχρι την οδό Τσιμισκή.

egnatiapost.gr – Ανάπλαση του άξονα Αγ. Σοφίας – Αχειροποιήτου.