image001(380)

Υπό του ευαγγελοσυριζιστού Νικολάου Α.

Περπατώντας ανάλαφρα πάνω στα κυματάκια του Σαρωνικού, σε μια θάλασσα που ριγούσε ηδονικά από την παρουσία Του, εμφανίστηκε να προσέρχεται φορώντας ένα λευκό χιτώνα και ξυπόλητος ο Ιησούς (πως αλλιώς;) στην ηλιόλουστη παραλία και μετά με θεία χάρη πλησίασε στην είσοδο του υπερσύγχρονου κλειστού γυμναστηρίου όπου συνωστίζονταν από το πρωί οι μαχητές της αλλαγής και της πορείας προς τον σοσιαλισμό.

Μια σκιά πέρασε από το βλέμμα του καθώς έκανε ελιγμούς για να προσπεράσει τις καντίνες, τα τραπεζάκια των μικροπωλητών που πωλούσαν σημαιάκια, κονκάρδες με τον σύντροφο Αλέξη, μικρά πανώ με τον σύντροφο Τσε που έγραφαν επάνω με κόκκινα γράμματα
Hasta la viktoria siempre ενώ ακούστηκε να λέει μέσα απ τα σφιγμένα χείλη του.

-Έπρεπε να πάρω το φραγγέλιο μαζί μου να σας δείξω εγώ που κάνατε τον οίκο της δημοκρατίας οίκο εμπορίου τσογλάνια αλλά έχετε χάρη που έρχομαι πρώτη φορά από τα μέρη σας!

-Ρε συ ποιος είναι αυτός με τη χλαμύδα; Είπε συνοφρυωμένος ο σύντροφος της περιφρούρησης στον συνάδελφο του στην πύλη. Έχουμε καλέσει και τους δωδεκαθειστές στο συνέδριο;

-Μην ακούς αγαπητέ μου , απάντησε γαλήνια ο Ιησούς στον δεύτερο της περιφρούρησης.
Ου γαρ οίδασι τι ρωτούσι.
Ανήγγειλε σε παρακαλώ στους αδελφούς και συντρόφους ότι ο Ιησούς Χριστός, ο Ναζωραίος βρίσκεται εδώ και θέλει να απευθύνει αγωνιστικό χαιρετισμό στο ποίμνιο, ουπς στο συνέδριο ήθελα να πω!

-Έχουμε οργάνωση βάσης στη …Ναζαρέτ; αναρωτήθηκε ο πορτιέρης και μετά στράφηκε στον Χριστό.
-Έχετε κάρτα συμμετοχής, πρόσκληση, διαπίστευση αγαπητέ; ρώτησε βαριεστημένα .

-Μα δεν άκουσες ποιος είμαι; Δεν αφήνεις τα γραφειοκρατικά κατά μέρους μη σας πάρει χαμπάρι ο Πατέρας μου και γίνει εδώ Αρμαγεδώνας στα καλά καθούμενα;
Απάντησε έκπληκτος και φανερά δυσαρεστημένος ο Ιησούς.

-Τσε ρε φίλε! Κι αν είσαι και παπάς με την αράδα σου θα πας. Περίμενε εδώ να δούμε τι θα πει η οργανωτική επιτροπή, είπε και μπήκε μέσα ο άλλος.

Μετά από μια ώρα και κάτι που περίμενε ο Ιησούς στην πόρτα φάνηκε ασθμαίνων ο φύλακας.

-Είσαι τυχερός που δεν είχε ξεκινήσει η διαδικασία και διαλύθηκε και η κομμουνιστική πλατφόρμα με τις άλλες συνιστώσες εκτός από αυτήν του ….ημίθεου Γλέζου κι έτσι μπήκες εκτός ημερησίας διατάξεως στους ομιλητές μετά από ψηφοφορία και πρόταση του προεδρείου, ανακοίνωσε χαρούμενα.
-Πέντε λεπτά και τιμητικά, θα μιλήσετε πρώτος, συνέχισε πιο ευγενικά. Παρακαλώ περάστε μέσα.

Μια δροσερή αύρα διαπέρασε την αποπνιχτική από τους χιλιάδες συνέδρους ατμόσφαιρα καθώς ο Ιησούς εισήλθε στο αμφιθέατρο. Σιγά -σιγά οι φωνές χαμήλωναν καθώς οι σύνεδροι έδειχναν ο ένας στον άλλο τον Ιησού που προχωρούσε χαμογελαστός προς το βήμα.

Αλαφιασμένος ο Ρούντι έτρεξε να τον υποδεχθεί ενώ ο Αλέξης με ένα πλατύ αλλά αμήχανο χαμόγελο παρακολουθούσε.
Λες να κλέψει την παράσταση ετούτος; σκέφτηκε.
Μπα… αυτός ενδιαφέρεται μόνο για τη βασιλεία των ουρανών, είπε στον εαυτό του μ ένα στεναγμό ανακούφισης.

Αφού ανέβηκε στο βήμα ο Ιησούς, προσπερνώντας τον Ρούντι που υποκλινόταν μπροστά του, κάνοντας μια μεγαλόπρεπη κίνηση με τα χέρια ανοικτά προς τους συνέδρους που τον κοίταζαν με περιέργεια και προσμονή ανάμικτες με θαυμασμό και δέος ξεκίνησε την ομιλία Του.

Αδέλφια μου,
μαθητές μου και συνοδοιπόροι μου,
συναγωνιστές και συναγωνίστριες, συντρόφισσες και σύντροφοι,
δεν θα μπορούσα, δεν θα μπορούσα λέω επ ουδενί,
να απουσιάσω από αυτό το μεγάλο προσκλητήριο, από αυτό το σάλπισμα για τη συνέχεια των αγώνων για την ελευθερία, την ισότητα, την αδελφοσύνη και την αγάπη, ενάντια στην προσπάθεια της υποδούλωσης, της καταρράκωσης της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, της λεηλασίας των μισθών και εισοδημάτων μας, της ίδιας μας της ζωής που εκπορεύεται και ξεκινά από την τρόικα του μνημονίου όπως ακριβώς από την άλλη τρόικα του Άννα, του Καιάφα και του Πόντιου Πιλάτου ξεκίνησε και εξετελέσθη το μιαρόν σχέδιο της εξόντωσης μου και η προσπάθεια να σβήσει η διδασκαλία μου στους αιώνας των αιώνων. Άμ δε!
Μας συνδέουν κοινοί αγώνες !

Όμως όπως τότε, έτσι και σήμερα, που ο πονηρός Φώτης-Φανούρης σαν νέος Πόντιος Πιλάτος έπλυνε τας χείρας του και απεσύρθη, η αντίσταση στα σχέδια των άλλων δύο συνεχίζεται αμείωτη με στόχο την οριστική ανατροπή που θα φέρει και πάλι την ανάσταση στον λαό μας.

Βρίσκομαι σήμερα ανάμεσα σας γιατί εσείς είστε το άλας της γης.
Επειδή με το παράδειγμα και τους αγώνες σας έχετε τη δυνατότητα να νοστιμεύετε τη ζωή των ανθρώπων και να προλαμβάνετε την ηθική σαπίλα του κατεστημένου, ως άριστα ….συντηρητικά. Αλλά προσέξτε, εάν το αλάτι χάσει αυτήν την ιδιότητά του με τι άλλο θα αλατισθεί, ώστε να αποκτήσει πάλιν την ουσία και δύναμη του;
Γι αυτό να ακολουθείτε πάντοτε τις γραφές, τις αποφάσεις του συνεδρίου, της κεντρικής επιτροπής και φυσικά του προέδρου.

Να θυμάστε δε πάντα.
Μην κρίνετε, για να μην κριθείτε!
Όταν ετοιμάζεστε να καταθέσετε αντιεισηγήσεις και αντιρρήσεις να βλέπετε και να βγάζετε πρώτα το δοκάρι από το μάτι σας και τότε θα δείτε καθαρά, ώστε να βγάλετε με προσοχή και αγάπη το αχυράκι από το μάτι του ….μεγαλύτερου αδελφού σας.

Σας λέγω δε και τούτο. Εάν η αρετή σας δεν ξεπεράσει πολύ την επιφανειακή και τυπική αρετή των Γραμματέων και Φαρισαίων, των λακέδων της ενημέρωσης, των υπηρετών του κεφαλαίου, δεν θα εισέλθετε εις την βασιλείαν της εξουσίας, τον κώλο σας κάτω να βαράτε.

Ας είναι δε ο λόγος σας αληθινός πάντοτε, το ναι, ναι και το ου, ου!
Διότι το παραπάνω από αυτά είναι από τον πονηρόν, τον πατέρα του ψεύδους.

Ναι στην αλλαγή. Όχι στη συντήρηση. Ναι στην πρόοδο, όχι στα πισωγυρίσματα.

Όταν δε συνεδριάζουμε να μην πολυλογείτε και φλυαρείτε, χωρίς να παρακολουθείτε και να καταλαβαίνετε αυτά που λέτε, όπως κάνουν οι αντίπαλοι μας, διότι αυτοί φαντάζονται ότι θα εισακουσθούν με ένα τρόπον μαγικό χάρις εις την πολυλογία των. Λίγα λόγια και σταράτα. Τέρμα τα σεντόνια.

Δέκα πράγματα για τις 100 πρώτες ημέρες φτάνουν και περισσεύουν. Γκέγκε;

Πρέπει δε να ξέρετε, ότι εις τον οίκον της εξουσίας και του σοσιαλιστικού παραδείσου δεν θα εισέλθει καθένας, που απλώς επικαλείται και ισχυρίζεται ότι είναι αγωνιστής και Συριζαίος, αλλά εκείνος που εφαρμόζει στην πράξη τα οράματα μας. Δεν είναι δύσκολο να διακρίνετε τους ψευδοπροφήτες και υποκριτές, διότι θα τους γνωρίσετε πολύ καλά από τα έργα τους.

Και καθένας που ακούει αυτούς τους λόγους μου και δεν τους εφαρμόζει, θα είναι όμοιος με μωρόν άνθρωπον, ο οποίος έκτισε το σπίτι του εις την άμμο!

Για εκείνους που διαπράττουν το αμάρτημα της απιστίας, δεν πιστεύουν τα λόγια μας, που αναρωτιούνται που θα βρούμε τα λεφτά, ας κοιτάξουν οι κακοπροαίρετοι γύρω τους.

Παρατηρήστε με προσοχή τα άνθη του αγρού, πως φυτρώνουν και πως αυξάνουν. Ούτε κοπιάζουν ούτε γνέθουν.

Και όμως σας λέγω τούτο, ούτε και αυτός ο Σολομών με όλην του την βασιλική μεγαλοπρέπεια και δόξα δεν εφόρεσε ποτέ ένα τόσον περίλαμπρο ένδυμα σαν αυτό, με το οποίο περιβάλλεται ένα από τα ταπεινά αυτά άνθη. Εάν δε η φύση ντύνει με τόσην λαμπρότητα τα χορτάρια του αγρού, που σήμερα υπάρχουν και αύριο ρίπτονται στον φούρνο, δεν θα ντύσει πολύ περισσότερο εσάς, ολιγόπιστοι η σοσιαλιστική πατρίδα ;;;

Να ζητάτε δε κατά πρώτον και κύριον λόγον την επιτυχία του σοσιαλισμού και την αρετή που θέλει από σας η κρίσιμη αγωνιστική συγκυρία, και όλα αυτά τα επίγεια αγαθά θα σας δοθούν μαζί με τα ανεκτίμητα αγαθά της ελεύθερης και ισότιμης κοινωνίας που μας περιμένει.

Ας φροντίσουμε την επιτυχία του συνεδρίου , όπως φροντίζουμε για τον άρτον τον καθημερινό τον επιούσιον και μην καταληφθείτε ποτέ από την ανήσυχη μέριμνα για τις ανάγκες της αυριανής μέρας.

Διότι η αύριον θα φροντίσει για όσα θα χρειασθείτε κατ’ αυτήν. Σε κάθε ημέραν αρκούν οι δικές της ασχολίες και τα δικά της βάσανα.

Μακάριοι οι έχοντες ειρήνη μέσα τους.
Μακάριοι οι έχοντες καθαρή καρδιά που δεν μολύνονται από σεχταριστικές δοξασίες.
Μακάριοι οι σεμνοί και ταπεινοί!

Χαίρεστε και αγαλλιάσθε που η ανταμοιβή σας θα είναι μεγάλη και ανυπολόγιστος!

Έχετε την ευχή μου ευλογημένοι. Γεια σας και με τη νίκη. Γεια σας!

Μόλις τελείωσε ο Ιησούς τους λόγους αυτούς, τα πλήθη έμειναν έκπληκτα και ενεά για την υψηλή αυτήν διδασκαλία του.
Όταν δε συνήλθαν και τον αναζήτησαν η θύρα του ναού της δημοκρατίας έκλεινε ήδη πίσω Tου!

Η πηγή, στην καλύβα: https://panosz.wordpress.com/2013/07/10/thomaidis/#comment-188733