Άνοιγμα στο κέντρο σηματοδοτεί η τάση των «Πασοκογενών»

Άνοιγμα στο κέντρο σηματοδοτεί η τάση των «Πασοκογενών»
Το άνοιγμα προς τον κεντρώο χώρο σηματοδοτεί για την Κουμουνδούρου η ίδρυση αύριο «Σοσιαλιστικής Τάσης» από τους «πασοκογενείς» στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σε τάση αναμένεται να μετατραπούν και η Αριστερή Πλατφόρμα των Παν. Λαφαζάνη, Δημήτρη Στρατούλη και Αντώνη Νταβανέλλου κ.α., καθώς και η Πλατφόρμα 2010 των Δημήτρη Παπαδημούλη, Γιάννη Μπαλάφα, Κώστα Πουλάκη, Ρένας Δούρου κ.λ.π.Την πρωτοβουλία για τη συγκρότηση της «Σοσιαλιστικής Τάσης» (ή «Σοσιαλιστικού Ρεύματος» όπως πιθανόν θα ονομάζεται) αναλαμβάνουν σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε οι Αλέξης Μητρόπουλος, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, Δημήτρης Τσουκαλάς, Αντώνης Κοτσακάς, Κώστας Χρυσόγονος, Κώστας Τσουκαλάς, Τάσος Βούτσας, Έφη Κοτσάκη, Στάθης Παντελής, Αδάμ Στάμος, Ράνια Σταυροπούλου.Οι «πασοκογενείς» δεν συγκροτούν την τάση μόνο και μόνο για να αμυνθούν απέναντι στον κομματικό μηχανισμό της Κουμουνδούρου, που στο Συνέδριο τους απέκλεισε σχεδόν στο σύνολό τους από τη νέα Κεντρική Επιτροπή. Το κάνουν βεβαίως και γι’ αυτό. Η πράξη τους όμως συνιστά και «άνοιγμα» της Κουμουνδούρου προς το χώρο της κεντροαριστεράς και των ψηφοφόρων που εγκατέλειψαν ή τυχόν εγκαταλείψουν τη Χαριλάου Τρικούπη.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τις πληροφορίες, ενθαρρύνθηκαν για την κίνησή τους αυτή από την ηγεσία, ενδέχεται δε -όπως τους έχει ενημερώσει ο Γραμματέας της ΚΠΕ Δημήτρης Βίτσας- να παραβρεθεί στην ανακοίνωση της ίδρυσης τάσης και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να ιδρυθεί μια τάση πρέπει να καταθέσει κείμενο Καταστατικού και κείμενο Θέσεων, ώστε να δείχνει που διαφοροποιείται από το κόμμα. Οι Θέσεις της «Σοσιαλιστικής Τάσης» (ή «Σοσιαλιστικού Ρεύματος» όπως πιθανόν θα λέγεται) αποτελούν άνοιγμα προς τους «πασοκογενείς» και τον κεντρώο χώρο, πολύ περισσότερο που κάποιες εξ αυτών χαρακτηρίζονται ήδη ως «παλαιοπαπανδρεϊκές» και αναμένεται να προκαλέσουν «ρίγη» στην αριστερή πτέρυγα της Κουμουνδούρου. Μεταξύ αυτών οι θέσεις για την εκκλησία, την αυτοδιαχείριση και την κοινωνικοποίηση των επιχειρήσεων κ.ο.κ.

Ο Π. Λαφαζάνης

Η κατάργηση των συνιστωσών, πάντως, και η δημιουργία τάσεων, οδηγεί και την Αριστερή Πλατφόρμα του Παν. Λαφαζάνη σε κατάθεση άμεσα κειμένου Θέσεων και Καταστατικού, ώστε και το Αριστερό Ρεύμα να μετατραπεί σε τάση.

Ο Δ. Παπαδημούλης

Στην μετατροπή της «Πλατφόρμας 2010» σε ιδεολογική-πολιτική τάση προσανατολίζονται και οι Δημ. Παπαδημούλης, Γιάννης Μπαλάφας, Κώστας Πουλάκης, Ρένα Δούρου κ.α.

Πηγή: Real.gr

enikos.gr – Πολιτική: Άνοιγμα στο κέντρο σηματοδοτεί η τάση των «Πασοκογενών».