(το έφερε το μέηλ)
21 Σεπτεμβρίου 2013
ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Άρχισα να παρέχω τις υπηρεσίες μου στη Νεμέα τον Ιούνιο του 1973. Από τότε αγόρασα γη και δημιούργησα ένα αρχαιολογικό πάρκο, κατασκεύασα και εξόπλισα ένα Μουσείο, άρχισα την αναστήλωση του Ναού του Νεμείου Διός, έφερα στο φως το αρχαίο στάδιο με τη θολωτή του είσοδο, διαμόρφωσα το χώρο και το στάδιο, καθιέρωσα την Αναβίωση των αρχαίων Νεμέων Αγώνων (www.nemeangames.org), έκανα πολλές ανασκαφές και δημοσίευσα τα αποτελέσματά τους. Όλα αυτά έγιναν με χορηγίες που εξασφάλισα από Αμερικανούς ιδιώτες, με τελική κατάληξη τη δωρεά όλης της αγορασμένης γης με τα μνημεία στο Ελληνικό Δημόσιο.
Θα επιθυμούσα να ασχοληθώ πλέον μόνο με τα τελευταία δύο αντικείμενα (αποτελέσματα ανασκαφών και δημοσιεύσεις) αλλά πάντα προσέβλεπα στην αξιοποίηση του ερευνητικού μου έργου ως βάσης για μια εκπαιδευτική εμπειρία, που θα έδινε στον κάθε επισκέπτη της Νεμέας την ευκαιρία να μάθει ακόμα περισσότερα για τις αρχαιοελληνικές ρίζες του. Και αυτή η προσπάθεια έχει πετύχει: το καλοκαίρι του 1973, οι επισκέπτες στο Ναό του Νεμείου Διός ήταν μόνο ένας. Τον περασμένο χρόνο ξεπέρασαν τους 50.000, από όλο τον κόσμο.
Στις 27 Σεπτεμβρίου 2013, εκδικάζεται η υπόθεση παραμονής ή όχι στις θέσεις τους επτά εκτάκτων φυλάκων του αρχαιολογικού χώρου και του Μουσείου Νεμέας, που είχαν καταφύγει σε «ασφαλιστικά μέτρα». Εάν αυτοί απολυθούν, μένουν εν ενεργεία μόνο τρεις ημερήσιοι φύλακες, οι οποίοι δεν επαρκούν για να κρατηθεί ο χώρος και το Μουσείο ανοικτά στο κοινό. Αυτό σημαίνει ότι οι επισκέπτες θα τα βρίσκουν, πλέον, όλα κλειστά.
Εάν συμβεί κάτι τέτοιο, θα κοιτάζω τον εαυτό μου στον καθρέπτη και θα συνειδητοποιώ πόσο ανόητος και αιθεροβάμων ήμουν. Θα έχω πετάξει στα αζήτητα όλη μου τη ζωή.
Στέφανος Γ. Μίλλερ
Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Μπέρκλεϊ
Ομότιμος Διευθυντής Ανασκαφών Νεμέας
*
Η φωτογραφία του καθηγητή Μίλλερ, από εδώ:
22 Σχόλια
Comments feed for this article
25 Σεπτεμβρίου, 2013 στις 5:16 μμ
Γιάννης - 2
Αγαπητέ Πάνο,
Σε ευχαριστώ γιά το ποστ.
Ο καθηγητής Μίλλερ, μιά εξαιρετική προσωπικότητα, με πραγματική αγάπη γιά ότι η αρχαία Ελλάδα έδωσε στον κόσμο, πραγματικά αφιέρωσε τη ζωή του σ’αυτό το έργο της Νεμέας.
Και όταν δεν ήταν στην Ελλάδα, μιλούσε γιά την Ελλάδα συνεχώς και πάντα με θετικό τρόπο.
Βέβαια, πιστοί στο πνεύμα της «εποχής της κρίσης», μερικοί άρχισαν να του επιτίθενται ότι με την παρέμβασή του «υποστηρίζει τεμπέληδες, κρατικοδίαιτους, κομματικά διορισμένους».
Δηλαδή, στο πνεύμα της τιμωρίας έστω και παρομοίως διορισμένων «ΑΣ ΔΙΑΛΥΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ».
Δεν νομίζω ότι μιά παρόμοια αντιμετώπιση είναι σωστή. Εκκαθάριση ναί, αλλά όχι κλείσιμο των πάντων, όπως η ΕΡΤ (κόμη περιμένουμε εδώ στο εξωτερικό τη Νέα Τηλεόραση και το Νέο Ραδιόφωνο!).
25 Σεπτεμβρίου, 2013 στις 5:38 μμ
σχολιαστης
Βασική προυπόθεση αγαπητέ Γιάννη-2 είναι η απελευθέρωση των εγκαταστάσεων της πρώην ΕΡΤ από τους λίγους -πλέον- καταληψίες.
25 Σεπτεμβρίου, 2013 στις 5:44 μμ
Γιάννης - 2
Και πιός θα το κάνει, αγαπητέ μου σχολιαστή;
Αυτό δεν πρέπει να το κάνει η κυβέρνηση;
Μήπως πρέπει να γράψω «κυβέρνηση».;
Χαίρε!
25 Σεπτεμβρίου, 2013 στις 6:21 μμ
Ασμοδαίος
Σπαρακτική η επιστολή του Μίλερ και δυστυχώς δεν πρόκειται μόνο για τη Νεμέα. Σε παρόμοια κατάσταση βρίσκονται και άλλοι αρχαιολογικοί χώροι, στη βόρεια Ελλάδα. Αυτό που ξενίζει είναι ότι οι περικοπές είναι «τυφλές», δεν ακολουθούν ούτε καν μια λογική ανταποδοτικότητας -«κλείνουν», δηλαδή, χώροι με μεγάλη επισκεψιμότητα και αντίστοιχα έσοδα- ούτε πραγματικού περιορισμού των εξόδων, καθώς σε ορισμένες περιπτώσεις το αναγκαίο για τη λειτουργία του χώρου έργο διεκπεραιώνεται από μερικής απασχόλησης εργαζόμενους μέσω ΜΚΟ.
25 Σεπτεμβρίου, 2013 στις 6:39 μμ
Αφώτιστος Φιλέλλην
Εκτος απο αντιγραφα να πωλουν τον φημισμενον οινον Νεμεας σε αρχαιοπρεπεις ληκιθους, ωστε να εισπραττουν τα εξοδα συντηρησης και λειτουργιας των αρχαιολογικου χωρου.
ΥΓ » ΙΣΤΟΡΙΚΟ
Το Μουσείο ιδρύθηκε στο πλαίσιο του ανασκαφικού προγράμματος του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Berkeley, χάρη στη γενναιοδωρία του κ. Rudolph A. Peterson.
Το Μουσείο δωρήθηκε στο Ελληνικό Κράτος και εγκαινιάσθηκε το 1984.»
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
Στις συλλογές περιλαμβάνονται:
– Συλλογή απόψεων της Νεμέας από περιηγητές – επισκέπτες του 18ου και 20ου αιώνα,
– Συλλογή νομισμάτων αρχαίων επισκεπτών της Νεμέας,
– Συλλογή αντικειμένων σχετικά με αθλητικές δραστηριότητες της Νεμέας,
– Προϊστορικά ευρήματα (κεραμικά, εργαλεία, όπλα κ.τ.λ.) από προϊστορικές θέσεις στην περιοχή Νεμέας,
– Συλλογή αγγείων και κοσμημάτων από το μυκηναϊκό νεκροταφείο στα Αηδόνια και από τον οικισμό στην Αγία Ειρήνη,
– Συλλογή αρχιτεκτονικών μελών μνημείων αρχαιολογικού χώρου και άλλων θέσεων,
– Συλλογή Επιγραφών (Νεμέας, Φλιούντος, Πετρί).» Το Μουσείο ιδρύθηκε στο πλαίσιο του ανασκαφικού προγράμματος του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Berkeley, χάρη στη γενναιοδωρία του κ. Rudolph A. Peterson.
Ώρες Λειτουργίας Θερινό:
8:00 – 15:00 ως τις 31-10-2012
http://odysseus.culture.gr/h/1/gh152.jsp?obj_id=3399
Ο Οδυσσευς ειναι ο (ΑΘΛΙΟς) κομβος του Υπουργειου Πολιτισμου της Ελλαδος.
25 Σεπτεμβρίου, 2013 στις 6:54 μμ
σχολιαστης
Λίγο υπερβολικός ο σεβαστός καθηγητής όταν λέει «Θα έχω πετάξει στα αζήτητα όλη μου τη ζωή».
Ακόμα και να μείνει κλειστός ο χώρος για κάποιο διάστημα, δεν πάει με τίποτα η δουλειά στα αζήτητα.
Πάντως με τις απενταρίες του κράτους, μάλλον πρέπει να κάνει έναν ακόμα έρανο ώστε να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του χώρου. 🙂
25 Σεπτεμβρίου, 2013 στις 10:45 μμ
dina kazana
σχο, 50.000 επισκεπτες ετησιως με 5 ευρω εισητηριο εισοδου, ειναι 250.000 ευρω. Δεν φτανουν? Αρκει βεβαια μια ορθολογικη διαχειρηση προυποθεση τα εσοδα να μενουν εκει.
25 Σεπτεμβρίου, 2013 στις 10:54 μμ
dina kazana
Η κυβερνηση στο πολυ σοβαρο ζητημα της φυλαξης των αρχαιολογικων χωρων και μουσειων εχει πολυ μεγαλη ιστορικη ευθυνη, για να μην αλωθουν αυτοι οι χωροι απο αρχαιοκαπηλους, οπως εγινε στο Ιρακ. Οι θησαυροι που περιεχουν πρεπει να φυλαχτουν με καθε τροπο και η ελλειψη κονδυλιων δεν μπορει να αποτελεσει αλλοθι. Να κοψουν απο αλλου.
26 Σεπτεμβρίου, 2013 στις 12:47 μμ
papoylis
Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί υπάρχει πρόβλημα : οι τρεις εναπομένοντες αρχαιοφύλακες μπορούν να λειτουργούν μια χαρά με 20ωρα ωράρια όπως εκεί σττο προηγμένο Μπάγκλα Ντες οι εργάτες ενδυμάτων της LIDL 😉
Που θα μας την πει τώρα ο ανεκδιήγητος θολοκουλτουριάρης καθηγητής Μιούλλερ …. 😉
και σιγά αυτά που θα πετάξει στα αζήτητα …. κάτι παλιομάρμαρα και πέτρες 🙂
παρεπιφτού στη περιοχή ο ΔΕΝ ΔΙΑΣ έκανε πάλι το θαύμα του . Μετά από εντατικά σεμινάρια που χρηματοδοτήθηκαν από την ΕΕ με συμμετοχή του τοπικού επιμελητηρίου για εκπαίδευση σεκιουριτάδων ήρθε το κερασάκι. Η φύλαξη των κρατουμένων στο Νταχάου Κορίνθου θα ανατεθεί σε ιδιωτικές εταιρείες με διαγωνισμό. Το τερπνόν μετά του ωφελίμου : και απελευθέρωση των αστυνομικών που έρχονται από όλη τη πελοπόννησο για τη φύλαξη του ευαγούς ιδρύματος , και δουλίτσες – ψηφαλάκια στο νομό που έχει το μεγαλύτερο ποσοστό ΧΑ . ανάπτυξη λέμε 😉
26 Σεπτεμβρίου, 2013 στις 12:59 μμ
Δύστροπη Πραγματικότητα
«ανάπτυξη λέμε»
E, ναι! Ανάπτυξη, όχι αστεία!
…Και οσοι διαφωνούν είναι όλοι παλιοκουμούνια που θέλουν να μας κάνουν Βόρεια Κορέα!
26 Σεπτεμβρίου, 2013 στις 1:51 μμ
Αφώτιστος Φιλέλλην
papoylis
ΑΦ «Εκτος απο αντιγραφα να πωλουν τον φημισμενον οινον* Νεμεας σε αρχαιοπρεπεις ληκιθους, ωστε να εισπραττουν τα εξοδα συντηρησης και λειτουργιας των αρχαιολογικου χωρου.»
Υπερ της επιχειρηματικοτητας στον Πολιτισμο ο ΑΦ, υπερ της εκεμεταλλευσεως των 3 πραμενοντων εργαζομενων φυλακων «με 20ωρα ωράρια » ο Παπουλης, υποθετω δια να οξυνθουν αι συνθηκαι κρισεως και επιτευχθει η εληνοαρβανιτικη-κορινθιακη επαναστασις.
*»Η ευρύτερη περιοχή της Νεμέας αποτελεί την μεγαλύτερη αμπελουργική ζώνη της Ελλάδας στην οποία παράγονται τα ονομαστά κρασιά Ονομασίας Προέλευσης Ανωτέρας Ποιότητας (Ο.Π.Α.Π.) Νεμέα. Η περιοχή είναι ονομαστή για το κρασί της από τα αρχαία χρόνια,
26 Σεπτεμβρίου, 2013 στις 4:54 μμ
Γιάννης - 2
Δεν θα απαντήσω εγώ σε κάποια απαράδεκτα (κατά τη γνώμη μου, πάντα) τελευταία σχόλια. Θα φέρω εδώ το δημόσιο σχόλιο ενός φίλου από την περιοχή γιά το ίδιο θέμα:
» …Είχα και εγώ την ευκαιρία να επισκευθω την Νεμέα (αλώστε δεν είναι και πολύ μακριά από τις Μυκήνες από όπου κατάγομαι και ξέρω να εκτιμώ την αξία αυτών των αρχαιολογικών θησαυρών) και συναντήσει προσωπικά τον Δρ. Μιλλερ, και συμφωνώ ότι πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε για να βοηθήσουμε (βοηθώντας τον Δρ. Μιλλερ, βοηθάμε την Ελλάδα, δηλαδή τον εαυτό μας). Δεν θα ξεχάσω ποτέ το σοκ και δέος που αισθάνθηκα όταν για πρώτη φορά (πριν ίσως 15-20 χρόνια) επισκεπτόμενος εκεί τυχαία είδα μέσα σε μια αίθουσα/εργαστηρι περίπου 20 νέα παιδιά (προφανώς φοιτητές) να καθαρίζουν αρχαιολογικά ευρήματα σε μια ατμόσφαιρα εκκλησιαστικής κατάνυξης. Όταν αργότερα έμαθα ότι το όλο έργο ήταν υπό τη εποπτεία του Δρ. Μιλλερ κατάλαβα τον λόγο για την μικρή αυτή όαση επαγγελματισμού και ευγένειας μέσα στο απέραντο ‘φρενοκομείο’ (Ο Καραμανλής το είπε, όχι εγώ).»
Dr. A. P. (Tom) Papadopoulos
Honorary Senior Research Scientist, and
Adjunct Professor (Guelph, Laval)
Windsor, Ontario, Canada
26 Σεπτεμβρίου, 2013 στις 5:41 μμ
Αφώτιστος Φιλέλλην
Γιάννης – 2
Η υπερβολικη σοβαροτητα και οχι η περιεργεια σκοτωσε τελικα την γατα(κατά τη γνώμη μου, πάντα) .
26 Σεπτεμβρίου, 2013 στις 5:48 μμ
skipper
Mόνον δια του οίνου θα την «παλέψουν»οι τρεις εναπομείναντες.
Γιάννη 2…σαρκάζομεν αγαπητέ.
26 Σεπτεμβρίου, 2013 στις 6:09 μμ
Αφώτιστος Φιλέλλην
“Εκτος απο αντιγραφα να πωλουν τον φημισμενον οινον* Νεμεας σε αρχαιοπρεπεις ληκιθους, ωστε να εισπραττουν τα εξοδα συντηρησης και λειτουργιας των αρχαιολογικου χωρου.” Να προθεσω και κρυο φαγητον, οπως εις το αιθριον/ κηπον του Εθνικου & Αρχαιολογικο Μουσειου (Πατησιων 44 & Ηπειρου)
Εξ αλλου το καλυτερο γευμα το απολυασα στον τελευται οροφο του
Musée d’Orsay, βλεποντας μεσα απο μεσα απο το ωρολογιον του τον λοφο της Μονμαρτης και την εκκλησιαν Sacré-Cœur
http://www.timeout.com/paris/en/museums/musee-dorsay
ΥΓ Τωρα αν γερα μυαλα (στα μαθηματα του κυριως) απο την επαρχια πηγαν και εγιναν καθηγητες εις την αλλοδαπην, ουδεμια ευθυνη φερω 🙂
26 Σεπτεμβρίου, 2013 στις 6:28 μμ
σχολιαστης
Σε κάποια φάση είχαν διοριστεί 70 στο κάστρο της Πύλου. Υπάρχει και παλιό …ρεπορτάζ της καλύβας, που εξηγούσε ότι 2 ήταν στο χώρο και είχε και φωτογραφικό υλικό από το μποστάνι που είχαν φυτέψει μέσα στο χώρο.
Οπου κι αν πάω η Ελλάδα με πληγώνει είχε πει ο ποιητής.
26 Σεπτεμβρίου, 2013 στις 8:46 μμ
“Θα έχω πετάξει στα αζήτητα όλη μου τη ζωή”. Στέφανος Γ. Μίλλερ | ΑΘΡΗΣΚΟΣ
[…] Από: https://panosz.wordpress.com/2013/09/25/nemea/ […]
26 Σεπτεμβρίου, 2013 στις 10:33 μμ
Αφώτιστος Φιλέλλην
«Κική Τριανταφύλλη Κική Τριανταφύλλη
Εκδηλώσεις οίνου στη Νεμέα
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: TA NEA 05/09/2013 14:27
Ξεκινούν την Παρασκευή και ολοκληρώνονται την Κυριακή (8 Σεπτεμβρίου) οι «Μεγάλες Μέρες της Νεμέας 2013», ένας ετήσιος θεσμός για την προβολή του κρασιού ΠΟΠ Νεμέα, ο οποίος φέτος είναι αφιερωμένος στον οινοτουρισμό, καθώς η οινοπαραγωγική ζώνη της Νεμέας είναι ιδανική για την ανάπτυξή του.
Το διεθνώς αναγνωρισμένο Αγιωργίτικο, μια από τις καλύτερες και πιο πλούσιες σε χρώμα ελληνικές ποικιλίες, …..
Στη Νεμέα, τη μεγαλύτερη οινοπαραγωγική ζώνη των Βαλκανίων, έχουν συγκεντρωθεί τα περισσότερα μεγάλα και καλά οργανωμένα ελληνικά οινοποιεία – ξεπερνούν τα 40- στα οποία παράγονται εκατοντάδες ετικέτες κρασιού Ονομασίας Προέλευσης Ανωτέρας Ποιότητος (ΟΠΑΠ).
Το ανάγλυφο της περιοχής, κατάφυτο με αμπελώνες, παρουσιάζει ένα τοπίο μοναδικής φυσικής ομορφιάς και περιβαλλοντικής σπουδαιότητας με εξίσου μεγάλη αρχαιολογική αξία καθώς εδώ βρίσκονται ο Ναός του Νεμείου Διός, το Στάδιο των Νεμείων Αγώνων, Αρχαιολογικό Μουσείο κ.α. και στην ευρύτερη περιοχή η Αρχαία Κόρινθος, η Αρχαία Σικυών και οι Μυκήνες.
Οι φετινές εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν την Παρασκευή το βράδυ με μια ανοικτή για το κοινό εκδήλωση στο Δημαρχείο της πόλης, όπου θα ανακοινωθεί επίσημα η σύσταση Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας -από το Δήμο Νεμέας και τον Σύνδεσμο Οινοποιών Νεμέας- για την προβολή και την προώθηση του κρασιού ΠΟΠ Νεμέα, την ενίσχυση της εικόνας της περιοχής και ειδικά των αμπελώνων και των αρχαιολογικών χώρων καθώς και την βελτίωση των προσφερομένων τουριστικών υπηρεσιών.
…….
Το αναλυτικό πρόγραμμα του τριημέρου και στοιχεία επικοινωνίας με τους διοργανωτές μπορείτε να βρείτε στην επίσημη σελίδα της διοργάνωσης http://megalesmeresnemeas.blogspot.gr/2013/08/2013_31.html
ΥΓ Αργησαμε, του χρονου ομως….
28 Σεπτεμβρίου, 2013 στις 1:27 μμ
papoylis
Ορέα
οι τρείς εναπομένοντες θα αναλάβουν και το … μποστάνι 🙂
παρεπιφτού σχολιαστά , όταν στο Νιόκαστρο διορίστηκαν οι εβδομήκοντα ποιός ήταν υπουργός Πολιτισμού ( λέμε τώρα ) . μήπως ο ίδιος που κατόρθωσε να μεταφέρει ολόκληρο αρχαίο ναό μαζί με το σκέπαστρο ;; 🙂
Γιάννη μ’ δύε
ώρες ώρες μας ..χάνεις 🙂 Από το έργο και την ακεραιότητα του κου Μίλλερ έχω προσωπική εξαίρετη εμπειρία 🙂
29 Σεπτεμβρίου, 2013 στις 4:44 μμ
Γιάννης - 2
papa,
Ιδέα δεν έχω τι εμπειρίες εννοείς. Αν υποννοείς διαφθορά να το πεις, να το μάθουμε και άλλοι. Εγώ μία και μόνη φορά τον χαιρέτησα και τον άκουσα στο McGill και 2 φορές έχω συνεισφέρει μικρο-ποσά γιά τους Αγώνες της Νεμέας.
Εδώ, σήμερα.
Ancient Greek site threatened amid celebration
Published September 29, 2013 / Associated PressSept. 25, 2013: Stephen Miller, professor emeritus of classical archaeology at the University of California, Berkeley, stands in front of the Temple of Neamean Zeus in southern Greece. (AP)
While world leaders and top athletes lit the Olympic flame with pageantry drawn from antiquity, another important ancient site of athletic prowess sat overlooked and endangered.
Some 125 miles east of Ancient Olympia where the flame lighting for the 2014 Winter Games in Sochi went off without a hitch Sunday, the Nemea stadium and its humbler games are in danger of closing to the public because of crisis-hit Greece’s harsh budget cuts, according to a renowned American archaeologist who led excavations there for decades.
Stephen G. Miller, professor emeritus of classical archaeology at the University of California, Berkeley, arrived at Nemea in 1973, when the ancient site still lay buried beneath a highway and vineyards used by raisin farmers. Excavations there unearthed the temple and stadium, one of the four major sites where Ancient Greek games were held: Olympia, Delphi, Isthmia and Nemea.
The 71-year-old has held a revival of the Nemean games every four years since 1996, a lower-key, more egalitarian affair than the Olympics, in which athletes sporting white tunics engage in a no-prize competition with a relatively small but dedicated following.
«The idea is that anyone can feel like an ancient Greek athlete for 10 minutes,» he said, in a midweek interview at Nemea, standing at the stadium’s entrance tunnel, where graffiti from ancient athletes is still visible. «The thing I’m worried about is that this place is going to have to be closed.»
Seven of the site’s 10-member staff at Nemea have not have their contracts renewed. If they lose their final challenge in court next month, Miller said, the site will close. Staff shortages last year forced Nemea to close on weekends for 10 weeks.
«It’s sad for me that it’s come to this. There should be people crawling all over this place.»
Greece is suffering through its sixth year of recession, a financial crisis that has seen a surge in unemployment and poverty. Forced to make deeper cuts, the government has launched a program of mass state job cuts and involuntary transfers that have already made an impact on services from Athens to rural Greece.
Nemea, near the southern city of Corinth, is steeped in ancient history. The 2,300-year-old Temple of Zeus stands next to the ancient track and a museum built at the site.
«The treasure of Greece is its antiquities and the young archaeologists trained to look after those antiquities. Instead of making the investments that would have yielded archaeology an income producing venture, it’s always been shoved off to the side,» Miller said. «There’s no hotel here, no restaurant, no shop.»
Miller, who lives in Nemea and is popular in the nearby town, greets friends in accented but precise Greek. The road leading to the ancient site at Nemea has his name on it.
«My life’s work is right here,» he said. «For me, this is very personal.»
5 Οκτωβρίου, 2013 στις 10:50 μμ
papoylis
Γιάννη μ’ δύε
τώρα μπόρεσα να διαβάσω την απάντηση σου :
όπως συχνά δεν αντιλαμβάνεσαι πότε το χιούμορ σταματάει και πότε αρχίζει ο πραγματικός έπαινος για τον άνθρωπο και το έργο… 😉
6 Οκτωβρίου, 2013 στις 1:23 πμ
Γιάννης - 2
Pap,
Είναι γεγονός! Πάλι δεν κατάλαβα……… 🙂
Νομίζω πιά ότι ομιλείς θετικά γιά τον συγκεκριμένο άνθρωπο.