Οι γείτονές μας έχουν δίκιο που διαμαρτύρονται! Δεν ξέρω πόσο επικίνδυνη είναι αυτή η υπόθεση, αλλά υπάρχει, επιπλέον, το θέμα της αξιοπρέπειας!

Συνεχίζονται, εδώ και πολλές ημέρες, οι πορείες διαμαρτυρίας σε όλες τις μεγάλες αλβανικές πόλεις εναντίον της παραλαβής και καταστροφής χημικών όπλων από τη Συρία.

Αρκετές χιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν, σήμερα, μπροστά από το αλβανικό Κοινοβούλιο, στα Τίρανα, για να διαμαρτυρηθούν κατά της αποδοχής του χημικού οπλοστασίου της Συρίας.Τα ΜΜΕ αναφέρουν ότι μαθητές Λυκείου και φοιτητές των Τιράνων απείχαν, σήμερα, από τα μαθήματά τους προκειμένου να λάβουν μέρος στη διαδήλωση, με το σύνθημα: «Όχι χημικά όπλα στην Αλβανία».

Οι περισσότεροι πολίτες οργανώθηκαν μέσω ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης, όπως το «Facebook» και το «Twitter».

Στην είσοδο του Κοινοβουλίου βρίσκονται σε επιφυλακή αστυνομικές δυνάμεις ταχείας επέμβασης, καθώς αναμένεται να ξεκινήσει η συνεδρίαση της ολομέλειας.

Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και στο Δυρράχιο, το Ελμπασάν, τη Σκόδρα, την Κορυτσά και το Φίερι.

Πορείες κατά των χημικών όπλων οργανώθηκαν από Αλβανούς που ζουν στο Παρίσι και στο Μιλάνο, έξω από τις πρεσβείες της Αλβανίας, ενώ πορεία διαμαρτυρίας αναμένεται να πραγματοποιηθεί, σήμερα το απόγευμα, και στο Βερολίνο.

Η αλβανική κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι δεν έχει ακόμη ληφθεί καμία απόφαση, αλλά ο διευθυντής του Διεθνούς Πράσινου Σταυρού Paul Walker δήλωσε στο αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο «Al Jazeera» ότι έχει ήδη ληφθεί η απόφαση για την αποστολή 1.600 τόνων χημικών ουσιών προκειμένου να καταστραφούν στην Αλβανία.

kathimerini.gr – Διαμαρτύρονται οι Αλβανοί για την καταστροφή των συριακών χημικών στη χώρα τους.