Φαίνεται ότι στο ΠΑΣΟΚ άρχισαν να καταλαβαίνουν σε ποιες καταστροφικές πολιτικές γίνονται πολιτικά συνυπεύθυνοι και προσπαθούν να βγουν από το κάδρο των εξτρεμισμών του Γεωργιάδη. Πολύ λίγο και πολύ αργά – εξάλλου η ΔΗΜΑΡ (που έδωσε, μη πω τι έδωσε…) να είναι καλά… 😉

ΠΑΣΟΚ: Άγονη η σύγκρουση στο χώρο της υγείας

Άγονη χαρακτηρίζει το ΠΑΣΟΚ τη σύγκρουση στο χώρο της υγείας και καλεί τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη να καταθέσει άμεσα τη μελέτη και τις προτάσεις του για όλες τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν, προκειμένου ν’ αρχίσει ένας σοβαρός διάλογος, αλλά και τους γιατρούς να πάρουν μέρος σε αυτόν, επισημαίνει δε ότι ο διάλογος πρέπει να γίνει με τα νοσοκομεία ανοιχτά.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ, «αντί του δημιουργικού διαλόγου για τη μεταρρύθμιση του ΕΟΠΥΥ και την αναβάθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), εξελίσσεται μια άγονη σύγκρουση στο χώρο της Υγείας, που τελικά στρέφεται κατά των ίδιων των πολιτών» και προστίθεται ότι «η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχισθεί».

Αναφέρεται επίσης ότι «ο εγκλωβισμός του διαλόγου για τη μεταρρύθμιση, σε σύγκρουση για το αν και πόσες απολύσεις θα γίνουν, οδηγεί σε αδιέξοδο. Υπονομεύει κάθε μελλοντική προσπάθεια».

Απευθυνόμενο στον υπουργό Υγείας, το ΠΑΣΟΚ αναφέρει:

«Ο Υπουργός οφείλει τώρα να παρουσιάσει τη μελέτη και τις συνολικές προτάσεις του για το σύνολο των αλλαγών και τις ειδικότητες που χρειάζονται και να σταματήσει κάθε αναφορά σε απολύσεις ιατρών και προσωπικού. Έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα να συζητηθεί νηφάλια και παραγωγικά η υλοποίηση της μεταρρύθμισης».

Το ΠΑΣΟΚ καλεί εξάλλου «τους ιατρούς και το προσωπικό να προσέλθουν σ’ αυτό το διάλογο, διακόπτοντας τις κινητοποιήσεις οι οποίες επιφέρουν μεγάλη ταλαιπωρία στους ασφαλισμένους».

Ο στόχος του ΠΑΣΟΚ, όπως αναφέρεται, «είναι ένας: Το πώς θα πετύχουμε την ποιοτική αναβάθμιση και την καθολικότητα των υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες. Κι αυτό απαιτεί τη μετεξέλιξη των δομών του ΕΟΠΥΥ και των Κέντρων Υγείας σ’ ένα Εθνικό Δίκτυο για την Πρωτοβάθμια Υγεία. Φυσικά με καθορισμό των ειδικοτήτων ιατρών που είναι αναγκαίες και αξιολόγηση του προσωπικού που θα μεταφερθεί».

ΠΑΣΟΚ: Άγονη η σύγκρουση στο χώρο της υγείας | Newsroom | Newsroom.