Τους ψεκάζουν δεν εξηγείται αλλιώς!  ;-)

http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=14360:2013-11-28-19-48-30&catid=83:aristera&Itemid=200

ΜΕ ΚΟΝΤΡΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ: ΕΞΟΔΟΣ ΑΠ’ ΤΗΝ ΕΥΡΩ

(Πεμ. 28/11/13 – 21:43)

SALUS EXTRA ECCLESIAM NON EST

Του ΜΑΚΗ ΜΑΛΑΦΕΚΑ*                  arkas-01

Η έξοδος απ’ την Ευρώ, όπως καταλαβαίνεις, δεν είναι καμιά μεγάλη πύλη ξενοδοχείου τριών αστέρων με κόκκινο χαλί, περιστρεφόμενη πόρτα και γκρουμ που σου λέει «χαίρετε». Και σίγουρα δεν ξαναβγαίνεις σε θελξικάρδιο εαρινό βουλεβάρτο με μεγάλα πεζοδρόμια και Γκαλερί Λαφαγιέτ. Αντιθέτως,υπάρχει ο Λαφαζάνης που σου λέει «από δωαπό δω!», δείχνοντάς σου μια ύποπτη πίσω πόρτα με σκουριασμένη εξωτερική σκάλα.Όταν την κατεβείς και είσαι πλέον έξω -έξω απ’ την Ευρώ-, θα σε περιμένουν με το «καλημέρα» δύο αφιονισμένοι Ταλιμπάν να σε γαμήσουν όρθιο. Κι εσένα και την κορούλα σου – έχεις δεν έχεις. Γιατί έτσι είναι έξω απ’ την Ευρώ. Πάσης φύσεως ανώμαλοι τουρμπανοφόροι καραδοκούντουρκόσποροιτουρκεμένοιΤσετσένοι και μύγες τσε-τσε. Αυτό θέλεις; Όχι πες μου!Την καταδικάζεις τη βία ναι ή όχι; Έξω απ’ την Ευρώ δεν θα σε ρωτήσουν καν, να το ξέρεις. Βία ή βίζα, αποφάσισε. Ή το ένα ή το άλλο. Δεν ξέρω… ίσως και να θες να γίνουμε Βουλγαρία, Αλβανία, Βόρειος Κορέα, τι να πω;.. Λες ότι υπερβάλλω, ότι παρεκτρέπομαι; Έτσι λες; Μα εσύ τον εαυτό σου τον ακούς; «Έξοδος απ’ την Ευρώ»! Θες να το δούμε πιο ψύχραιμα; Ας το δούμε πιο ψύχραιμα. Ας δώσουμε μια αντικειμενική εικόνα. Κανένα πρόβλημα, και τοπογραφική αν θες. Έξω απ’ την Ευρώ, κατ’ αρχάς, είναι γκρεμός. Πού παςΤι θα πει «έξω»; Έξω απ’ την Ευρώ δεν έχει τίποταείναι το κενόη Άβυσσος,ο Λεβιάθανη Σκύλλα και η Χάρυβδη. Κι η Όλγα Τρέμη. Έξω απ’ την Ευρώ έχει πλάσματα απερίγραπτα, Σομαλούς πειρατές και Νιγηριανούς σοδομίτες. Και μην φανταστείς κάτι μεταξύ Τζόνι Ντεπ και Λένι Κράβιτς γιατί ξέρω πολύ καλά πού πάει το μυαλό σου. Αυτά ξέχασέ τα! Μιλάμε για έξω απ’ την Ευρώ, καταλαβαίνεις; Μιλάμε για Σαράγεβο, για Σρεμπρένιτσα, για Βηρυτό. Το όνομα Χασάν Νασράλα σού λέει κάτι; ΕετοιμάσουΓιαταγάνιαΑλλάχου Άκμπαρ κι όλες λεν’ Αλλάχ Αλλάχ.

Έξω απ’ την Ευρώ σημαίνει πέρα από την Αφρική χωρίς τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ. Σημαίνει ο Τεντέν στο Κονγκό χωρίς τον Τεντέν, και τσάι στη Σαχάρα χωρίς τον Στινγκ και χωρίς τσάι. Μαυριτανοί και Μαμελούκοι, Μαορί, Αβορίγινες και Παπούα Νέα Ιωνία.

Γι’ αυτό σου λέω, λοιπόν, ψυχραιμία. Ρεαλισμός. Ξανασκέψου τα καλύτερα τα πράγματακι αν δεν θες να γίνουμε έτσι και χειρότερα(!) καταδίκασε τη βία απ’ όπου κι αν προέρχομαι και ξανάνοιξε την τηλεόραση χωρίς απότομες κινήσεις.

*Δημοσιεύθηκε στην ηλεκτρονική έκδοση του «Δρόμου της Αριστεράς» την Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013.

Η φράση στα λατινικά σημαίνει: Έξω από την εκκλησία δεν υπάρχει σωτηρία.

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013.