…και όχι μόνο. Θα τη χαρούμε και μεις οι …οικονομικοί μετανάστες.  :-)

http://www.thessalonikiartsandculture.gr/ekdiloseis/i-nea-paralia-paradidetai-stous-thessalonikeis#.Upm-h9I_7nF

Η Νέα Παραλία παραδίδεται στους Θεσσαλονικείς

NPTH

Δεκάδες δράσεις στην αναπλασμένη Νέα Παραλία από το λιμάνι μέχρι το Μέγαρο Μουσικής!

Την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου, η Θεσσαλονίκη και ο Δήμος Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με φορείς και οργανώσεις της πόλης έχει προγραμματίσει για τη μέρα αυτή πολλές εκδηλώσεις.

Το παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης παραδίδεται ενιαίο ξανά μετά από 2,5 χρόνια στους κατοίκους, που έχουν πλέον τη δυνατότητα να περπατήσουν από το Ποσειδώνιο έως το Λιμάνι. Η δημοτική αρχή καλεί τους Θεσσαλονικείς να επισκεφθούν το ενιαίο θαλάσσιο μέτωπο, χωρίς να χρησιμοποιήσουν το αυτοκίνητό τους, να περπατήσουν κατά μήκος της παραλιακής διαδρομής, να ανακαλύψουν την αναπλασμένη Ν. Παραλία και τα πάρκα της και να απολαύσουν την πεζοδρομημένη Λ. Νίκης (από τις 11:00 έως τις 17:00)

Η εκδήλωση εμπλουτίζεται με δεκάδες διαφορετικές δράσεις, δρώμενα και διοργανώσεις φορέων, ομάδων και συλλογικοτήτων της πόλης που αφιλοκερδώς προσφέρθηκαν να ψυχαγωγήσουν και να ενημερώσουν το κοινό. Χορός, Μουσική, γνωριμία με τον ναυταθλητισμό, δραστηριότητες και δρώμενα για παιδιά, ενημέρωση για το AIDS/HIV στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του AIDS, rollers, yoga, Thessaloniki Food Festival, είναι ορισμένα από όσα θα συμβαίνουν σε ολόκληρο το παραλιακό μέτωπο.

Αναλυτικά οι εκδηλώσεις:

 

Λεωφόρος Νίκης

 16:00: Κρουστόφωνο – Μουσικό Εργαστήρι και Μπάντα δρόμου, από την Πλ. Αριστοτέλους προς τον Λ. Πύργο

15.00: Paranaue, από τον Λ. Πύργο προς το Λιμάνι

15.00: Ζumba από την Casa Sportiva, στο ύψος της οδού Στρ. Καλλάρη
Λευκός Πύργος – Βασιλικό Θέατρο – Κήπος του Αλέξανδρου

 

11:00 – 14:00 Λευκός Πύργος: Ενημέρωση & ευαισθητοποίηση για το AIDS/HIV από τον Όμιλο Ροταράκτ Θεσσαλονίκης & την Επιστημονική Εταιρεία Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας – Παράρτημα Θεσσαλονίκης

12:15 Λευκός Πύργος: Zumba από την ομάδα Line of Dance

12:30 Άγαλμα Βότση: Yoga (για παιδιά και ενήλικες) από τη σχολή Bodysoul Pilates yoga dance

13:00 Άγαλμα Βότση: Freestyle χορός από τη Σχολή Ροδούλας Γκουλιαμπέρη

14:00 Λευκός Πύργος: Yoga από τη Σχολή Evexia Training Studio

14:30 Άγαλμα Βότση: Hip Hop χοροί από τη Σχολή Asters International

15:30 Άγαλμα Βότση: Salsa & Tango από τη Σχολή «Το Σπίτι του Χορευτή»

16:00 Λευκός Πύργος: Zumba από Αρωγή + 12

16:30 Άγαλμα Βότση: Capoeira από Jacobina Capoeira Thessaloniki

13:30 Νέα Παραλία στο ύψος του Βασιλικού Θεάτρου: Μουσικοθεατρικό Happening του ΚΘΒΕ από την παράσταση «Με Μουσικές Εξαίσιες… Με Φωνές!»,

12:00 – 14:30 Λευκός Πύργος: Ενημέρωση & διανομή Οδηγού Συμπεριφοράς προς Άτομα με Αναπηρία με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Αναπηρίας (3η Δεκεμβρίου) από τον Σύλλογο Γονέων 1ου Σχολείου Ειδικής Αγωγής, τον Σύλλογο Γονέων 5ου Σχολείου Ειδικής Αγωγής, τον Σύλλογο ΑΜΕΑ Δυτικής Θεσσαλονίκης «Μέριμνα Ζωής», τον Σύλλογο ΑΜΕΑ Λαγκαδά «Η Άνοιξη», το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Συκεών και άλλους φορείς Αναπηρίας

13:30 Ομπρέλες Ζογγολόπουλου: Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης

15:00 Κήπος του Αλέξανδρου (άγαλμα Μ. Αλεξάνδρου):  Μαθήματα rollers (inline skate) – με εξοπλισμό των συμμετεχόντων – και πληροφόρηση για το άθλημα από τον Σύλλογο «Ώθηση», τους Τροχοπεδιλατιστές Θεσσαλονίκης και τον πρόεδρο των Τροχοπεδιλατιστών Ελλάδας Κωνσταντίνο Μαρτζέκη

Κήπος του Απογευματινού Ήλιου- Κήπος της Άμμου (Makedonia Palace)

 

10:00 – 11:00: Αξίες σωστής διατροφής για παιδιά μέσα από το παραμύθι «Η κουκουβάγια η σοφή μου μαθαίνει διατροφή» από τη διαιτολόγο-διατροφολόγο και συγγραφέα παιδικών παραμυθιών-βοηθημάτων διατροφής Βασιλική Παπαδοπούλου

11:00 – 17:00: Δημιουργική Απασχόληση Παιδιών με ζωγραφική, κατασκευές, παιχνίδια και κλόουν, 12:00 – 15:00: από τον Σύλλογο «Οικογένεια και Παιδί», στο Περίπτερο Αναψυχής του Κήπου της Άμμου (πρώην Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, στο ύψος της συμβολής Μ. Αλεξάνδρου-Παρασκευοπούλου)

11:00 – 11:30: Ινδικός χορός από το Bollywood group της Asrai που στεγάζεται στο Fix In Art

11:00 – 12:00: Επίδειξη Flamenco από την Ειρήνη Τσιτσίνια, εισηγήτρια στο Fix In Art

12:00 – 12:30: Αποσπάσματα από την όπερα Aida από το Opera Studio του Fix In Art

12:00 – 13:30: Παράσταση κουκλοθέατρου και αφήγηση παραμυθιού «Ο Μολυβένιος Στρατιώτης» από την Κουκλοθεατρική ομάδα Hocus Pocus και την ομάδα Επί Σκοπόν, στο Περίπτερο Αναψυχής του Κήπου του Απογευματινού Ήλιου (στο «τρίγωνο» Μακεδονία Παλάς – Λ. Μ. Αλεξάνδρου – οδός Έντισον)

12:00 – 15:00: Εικαστικό Εργαστήρι Χαρακτικής για παιδιά από την Vlassis Art Gallery και την ομάδα Επί Σκοπόν, στο Περίπτερο Αναψυχής του Κήπου του Απογευματινού Ήλιου (στο «τρίγωνο» Μακεδονία Παλάς – Λ. Μ. Αλεξάνδρου – οδός Έντισον)

12:30 – 13:00: Επίδειξη πολεμικών τεχνών NIJUTSU από το τμήμα πολεμικών τεχνών του Fix In Art

13:00: Το Thessaloniki Food Festival και το Makedonia Palace θα προσφέρουν αλμυρό και γλυκό κέρασμα

13:00 – 15:00: Θέατρο Σκιών του Χρήστου Στανίση

13:00 – 14:00: Επίδειξη τεχνικών decoupage από την Δάφνη Καζακίδου, εισηγήτρια του τμήματος χειροτεχνίας του Fix In Art

13:00 – 14:00: Επίδειξη διακόσμησης κεριού από τη Νόπη Κυριακίδου, εισηγήτρια του τμήματος χειροτεχνίας του Fix In Art

13:00 – 14:00: Χριστουγεννιάτικες κατασκευές με ανακυκλώσιμα υλικά από το Crafting Therapy by Evita  @ Fix In Art

14:00: Δημοτικοί Χοροί από τον Χορευτικό Σύλλογο «Το Σεργιάνι»

14:00 – 16:00: Ζωγραφική προσώπου (face painting) σε παιδιά από το τμήμα Εικαστικών του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Αμπελοκήπων, στο Περίπτερο Αναψυχής του Κήπου της Άμμου (πρώην Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, στο ύψος της συμβολής Μ. Αλεξάνδρου-Παρασκευοπούλου)

14:30: Παράσταση Σύγχρονου Χορού «Το Μουσικό Κουτί» και Δημοτικοί Χοροί από το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Αμπελοκήπων
Διαρκείς παράλληλες δράσεις

 

– Η ομάδα yoga του Fix In Art προσφέρει ανοικτό μάθημα σε όσους παρευρεθούν.

– Open air Βιβλιοθήκη του Fix In Art θα λειτουργεί καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας για όποιον θέλει να δανειστεί βιβλία, χωρίς να απαιτείται εγγραφή

Κήπος του Οδυσσέα Φωκά – Κήπος των Εποχών – Κήπος της Μεσογείου – Κήπος των Γλυπτών

 12:00 – 16:00: Γρήγορο τεστ HIV με την κινητή μονάδα εξέτασης και ενημέρωσης της PRAKSIS σε συνεργασία με το Ath Checkpoint, το Κέντρο Ζωής και τη Θετική Φωνή. Η κινητή μονάδα θα βρίσκεται σταθμευμένη στο ύψος του Κήπου των Εποχών (μετά το Δημοτικό Αναψυκτήριο, πρώην Maison Crystal)

11:00 – 15:00: Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης θα κινείται σε όλο το μήκος της Ν. Παραλίας φροντίζοντας για την παροχή πρώτων βοηθειών, εφόσον χρειαστεί, και ενημερώνοντας το κοινό, ενώ θα παρουσιάσει σωστούς τρόπους παροχής πρώτων βοηθειών στο κοινό, ενώ στο Περίπτερο Αναψυχής του Κήπου της Μεσογείου (στη συμβολή της Μ. Αλεξάνδρου με Στρ. Καλλιδοπούλου και Φλέμινγκ).

– Ενημερωτικές δράσεις για την Ανακύκλωση και την Καθαριότητα από το Δήμο Θεσσαλονίκης και την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) στο Περίπτερο Αναψυχής του Κήπου της Μεσογείου (στη συμβολή της Μ. Αλεξάνδρου με Στρ. Καλλιδοπούλου και Φλέμινγκ).

11:00 – 17:00: Ενημέρωση και διανομή ενημερωτικού υλικού για την πρόληψη και την αντιμετώπιση του AIDS/HIV από το ΚΕΕΛΠΝΟ, και σε συνεργασία με καθηγητές και σπουδαστές της σχολής Μαγειρικής-Ζαχαροπλαστικής-Αρτοποιίας «La chef» θα δημιουργηθεί μια τούρτα στο σχήμα της κόκκινης κορδέλας-συμβόλου ευαισθητοποίησης για τον AIDS/HIV, στο Περίπτερο Αναψυχής του Κήπου των Γλυπτών (στη συμβολή της Μ. Αλεξάνδρου με την 28ης Οκτωβρίου, έναντι Λαογραφικού Μουσείου)

11:00 – 17:00: Ενημέρωση για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού από την Άλμα Ζωής, Περίπτερο Αναψυχής του Κήπου των Γλυπτών (στη συμβολή της Μ. Αλεξάνδρου με την 28ης Οκτωβρίου, έναντι Λαογραφικού Μουσείου)

11:00-17:00: Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για τους σκοπούς του συλλόγου από το Σύλλογο Οικογενειών για την Ψυψική Υγεία Σ.Ο.Ψ.Υ. Περίπτερο Αναψυχής του Κήπου των Γλυπτών (στη συμβολή της Μ. Αλεξάνδρου με την 28ης Οκτωβρίου, έναντι Λαογραφικού Μουσείου)

Σε περίπτωση βροχής κάποιες από τις υπαίθριες δράσεις μπορεί να ματαιωθούν.

Οι «Φίλοι της Νέας Παραλίας» θα αναρτήσουν στους υαλοπίνακες των Περιπτέρων Αναψυχής φωτογραφικά στιγμιότυπα από τις εργασίες ανάπλασης του παραλιακού μετώπου και πληροφοριακά μηνύματα για την ίδια την αναπλασμένη Νέα Παραλία.

Από τη γιορτή της πόλης δεν θα λείψουν οι ναυταθλητικοί όμιλοι της Θεσσαλονίκης (ο Ναυτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης, ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Θεσσαλονίκης, ο Όμιλος Φίλων Θαλάσσης, ο Όμιλος Θαλασσίων Αθλημάτων, ο Ναυτικός Όμιλος Ανοιχτής Θάλασσας κα.), που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση και προσφέρθηκαν να γεμίσουν τον Θερμαϊκό με τα πανιά και τα κουπιά τους.

Στις εγκαταστάσεις του Ομίλου Φίλων Θαλάσσης και του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Θεσσαλονίκης, στο ύψος του «Κήπου των Γλυπτών», όπου και ολοκληρώνεται η πρόσφατη ανάπλαση της παραλίας, οι επισκέπτες θα μπορούν να ξεναγηθούν στις εγκαταστάσεις και να γνωρίσουν –είτε από τη στεριά είτε εν πλω– τις χάρες και τις χαρές του ναυταθλητισμού, τις ιδιαιτερότητες κάθε σκάφους και κάθε αγωνίσματος καθώς και να απολαύσουν τα κεράσματα ενός μικρού buffet. Το ίδιο θα συμβαίνει και από τους υπόλοιπους ομίλους σε όλο το μήκος της παραλίας σε μία προσπάθεια «συμφιλίωσης» των Θεσσαλονικέων με το υγρό στοιχείο.

Ταυτόχρονα, τα μεγαλύτερα ιστιοφόρα του Ναυτικού Ομίλου Ανοιχτής Θαλάσσης θα διοργανώσουν αγώνα με ταυτόχρονο τερματισμό (κατά τις 15:00) στο ύψος του Makedonia Palace.