«Η ηγεσία του υπ. Υγείας φέρεται να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο το εναλλακτικό σχέδιο να μην υλοποιηθεί, εξαρτώντας το άμεσα από τη στάση που θα τηρήσουν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ».

Αν ισχύει αυτό, φανερώνει μια απίστευτη, εγκληματική ανευθυνότητα! Η κυβέρνηση υποτίθεται ότι έχει πολιτικό σχέδιο, δεν είναι δυνατόν να λειτουργεί με νοοτροπία συνοικιακού μπράβου!

sidogrothiaa

Μέχρι και «ξαφνικό θάνατο» του ΕΟΠΥΥ, όπως έγινε με την ΕΡΤ, προβλέπει εναλλακτικό σχέδιο της κυβέρνησης εάν οι γιατροί των πολυϊατρείων επιμείνουν σε συνεχόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις.

Το υπουργείο Υγείας, όπως αναφέρει δημοσίευμα της «Καθημερινής», έχει εκπονήσει σχέδιο διάρκειας σχεδόν ενός μηνός για την αντιμετώπιση του προβλήματος και περιλαμβάνει τέσσερα βασικά βήματα.

Το πρώτο έγινε με τη διακοπή της σύμβασης με τα ιδιωτικά ιατρεία 700 γιατρών που παράλληλα εργάζονται στα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ.

Το επόμενο αναμένεται την ερχόμενη Δευτέρα, όταν το υπουργείο θα αυξήσει το μηνιαίο «πλαφόν» των επισκέψεων ασφαλισμένων που αποζημιώνει ο ΕΟΠΥΥ στους 4.300 συμβεβλημένους γιατρούς, από 200 που είναι σήμερα σε 300.
Τη μεθεπόμενη εβδομάδα το υπουργείο περνάει στο τρίτο βήμα. Το «άνοιγμα» του συστήματος προς όλους του ιδιώτες γιατρούς, με υπογραφή νέων συμβάσεων από τον ΕΟΠΥΥ.

Το τελευταίο στάδιο -πρόθεση του υπουργείου είναι να υλοποιηθεί τέλη Δεκεμβρίου- είναι το οριστικό κλείσιμο του ΕΟΠΥΥ που θα σημάνει την απόλυση όλων των εργαζομένων.

Λίγες ημέρες μετά θα δημιουργηθεί ένας νέος οργανισμός, που θα έχει διοικητικές υπηρεσίες, αφού θα είναι αποκλειστικά αγοραστής υπηρεσιών υγείας. Το αντίστοιχο προσωπικό αυτών των υπηρεσιών αναμένεται να επαναπροσληφθεί.

Για το υπόλοιπο, θα προκηρυχθούν θέσεις στο νέο Σύστημα Πρωτοβάθμιας Υγείας που δημιουργείται και τις οποίες θα μπορούν να διεκδικήσουν με αυξημένη μοριοδότηση.

Η ηγεσία του υπ. Υγείας φέρεται να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο το εναλλακτικό σχέδιο να μην υλοποιηθεί, εξαρτώντας το άμεσα από τη στάση που θα τηρήσουν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ.

Πηγή:www.capital.gr

Σκέφτονται μέχρι και «ξαφνικό θάνατο» του ΕΟΠΥΥ αλά ΕΡΤ- Capital.gr.