Ομολογώ ότι αγνοώ παντελώς τα άσματα του τοπ- τεν και από τους καλλιτέχνες έχω δυο τρεις ακουστά, φατσικά ξέρω μόνο το τσαλίκι και – ίσως – το γονίδι, αν και αποκλείεται να αναγνωρίσω τη φωνή τους. Ωστόσο, οι αμφιβολίες της ανάρτησης είναι αβάσιμες – dogs rule! Ούτε καν ο Πάριος, τα καθαρόαιμα ημίαιμα λέμε! Υποψιάζομαι ότι το Μνημόνιο που μας βρήκε κατακέφαλα είναι η (δίκαιη) τιμωρία των Ελλήνων για τις μουσικές τους προτιμήσεις – μόνο που μαζί με τα πολλά ξερά καήκανε και τα λίγα χλωρά! :mrgreen:

 

Ακούνε μόνο «σκυλάδικα» οι Έλληνες; Ή οι εταιρείες με τα ψεύτικα views και την μονοπωλιακή προβολή συγκεκριμένων καλλιτεχνών, θέλουν να μας κάνουν να πιστέψουμε ότι οι Έλληνες έχουν πάψει να ακούνε καλή μουσική;

Αν δει κάποιος τη λίστα με τα πιο «δημοφιλή» τραγούδια του 2013 θα πιστέψει οτι στην Ελλάδα τελικώς υπάρχει σοβαρότατη κρίση, πέραν της οικονομικής.

Δεν ειναι τόσο ότι «πρωταθλητής» και μάλιστα με 12.733.559 views στο youtube αναδείχθηκε ο Παντελής Παντελίδης. Αλλά κυρίως οτι απο τη λίστα λείπουν παντελώς καλλιτέχνες που δεν τραγουδούν λαϊκά ή το νεο-ελληνικό λαικό-rnb-hip hop. Kάποιο λάκκο θα έχει η φάβα.

Στην εν λόγω λίστα λοιπόν, τον Παντελή Παντελίδη ακολουθεί με 8.017.654 προβολές το τραγούδι «Έλεγες» του συγκροτήματος Μέλισσες και στη τρίτη θέση βρίσκουμε τους Kings με το τραγούδι τους «Πάω όπου με Πας».

Δύο θέσεις στη χρυσή δεκάδα καταλαμβάνει ο Γιώργος Τσαλίκης. Την τέταρτη με το  ραδιοφωνικό hit «Απαγορευμένο» και την έβδομη με την γνωστή διασκευή του τραγουδιού «Δεν σου κάνω το άγιο». Από τη λίστα δεν λείπει φυσικά ο αγαπημένος των εφήβων, ο Stan που βρίσκεται στην πέμπτη θέση με το τραγούδι του «Σε θέλω εδώ». Ακολουθούν οι Stavento και το κομμάτι «Πηδάω τα κύματα» με τη συμμετοχή της Πάολα, στην έκτη θέση.

Στις τρεις τελευταίες θέσεις που συμπληρώνουν το top ten ελληνικών τραγουδιών στο Youtube, συναντάμε τον Νικηφόρο (Φτάνω στον θεό), ο Σταμάτης Γονίδης και οι Knock Out (Έχεις θέματα) και ο Σάκης Αρσενίου που τραγουδά «Συγκεντρώσου».

Για έλληνες καλλιτέχνες που γεμίζουν στάδια και θέατρα κι όχι μπουζουκομάγαζα, φυσικά ούτε λόγος.

Η Ελλάδα ακούει μόνο Παντελίδη και Τσαλίκη; | Το Κουτί της Πανδώρας.