2661072

Είναι έξω από κάθε λογική ότι οι πρωθυπουργοί των κυβερνήσεων του ΝΔΣΟΚ  (Ανδρέας Παπανδρέου, Μητσοτάκης, Σημίτης, Κωστάκης Καραμανλής και ΓΑΠ) δεν γνώριζαν με λεπτομέρειες, εν τω γεννάσθαι  και σε βάθος χρόνου, ποιοι υπουργοί και ποια στελέχη της διοίκησης επιδίδονταν συστηματικά στο ευγενές άθλημα της βουταρίας, όταν η έρημη (η έρμη)  χώρα αποφάσιζε και υλοποιούσε τα εξοπλιστικά της προγράμματα.

Το να ισχυρίζεται κανείς ότι δε γνώριζαν ή δεν έμαθαν εκ των υστέρων, είναι ευθεία προσβολή στην κοινή λογική, αλλά και ευθεία αμφισβήτηση της αντιληπτικής ικανότητας των κορυφαίων  πολιτικών μας.

Εφ’ όσον, λοιπόν, δεχόμαστε ότι ούτε ανόητοι υπήρξαν, ούτε απληροφόρητοι, το ερώτημα είναι γιατί τόσα χρόνια όχι μόνο δεν έβγαλαν μιλιά, αλλά ένας από αυτούς έκανε κιόλας σημαία το κατάπτυστο εκείνο «όποιος έχει στοιχεία, να τα πάει στον εισαγγελέα».

Κανείς δε μπορεί να ισχυριστεί ότι οι ίδιοι οι πρωθυπουργοί είχαν ευθεία συμμετοχή στο μοίρασμα τη λείας. Τα κόμματά τους, όμως; Είναι δυνατόν να γινόταν τέτοιο πάρτι και να μην «ελάμβανον τα δεόντα» το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία, με τα οποία «δεόντα» χρηματοδοτούσαν, δηλαδή εξαγόραζαν, την  πολιτική τους ηγεμονία – κυρίως μέσω των  ΜΜΕ;

Δε νομίζω ότι υπάρχει έστω και ένας νουνεχής άνθρωπος που να διατηρεί πλέον αμφιβολίες για το τι συνέβαινε επί δεκαετίες – ούτε για το ποιοι είναι οι κορυφαίοι υπεύθυνοι γι’ αυτό.