Υποτίθεται ότι δεν πρέπει κανείς να προβάλει ανταγωνιστικούς συνδυασμούς (θετικά, εννοείται 😉 ) αλλά ως μπλόγκερ δε μπορώ να πω όχι σ’ αυτό το ΔΤ!

Επίθεση στη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης, την οποία κατηγορεί για «ρατσισμό υψηλής αισθητικής», εξαπέλυσε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη – Ανοιχτή Πόλη», Τριαντάφυλλος Μηταφίδης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Λαμπρή προεκλογική ημερίδα σε αίθουσα του Δήμου, για την έναρξη λειτουργίας του γραφείου του Διεθνούς Οργανισμού Μεταναστεύσεως στη Θεσσαλονίκη. Παρίστατο ο Δήμαρχος, η αντιδήμαρχος , δημοτικοί σύμβουλοι και φορείς της πόλης.  Μετά τις ενημερώσεις,  χαιρετισμούς απεύθυναν  υποστράτηγος και αστυνόμος Α. Όλοι λαμπροί και καθαροί και «προοδευτικοί»,  καλοντυμένοι και ευγενείς – έψαχναν κάποια στιγμή μια καρέκλα, στην πρώτη σειρά, για την κ. Καϊλή.

»Στο τέλος βραβεύτηκαν με τιμητική πλακέτα ο δήμαρχος και η αντιδήμαρχος για τη σημαντική συμβολή του δήμου στην αποτελεσματικότερη διάχυση της πληροφόρησης σχετικά με τη δυνατότητα της εθελοντικής επιστροφής των υπηκόων τρίτων χωρών στις πατρίδες τους. Κατά τη διάρκεια της ημερίδας κλούβα των ΜΑΤ στάθμευε για λόγους προστασίας έξω από το κτήριο, κάτω από τον ήλιο.

»Εννοείται πως μετανάστες δεν εθεάθησαν. Ούτε όρθιοι, ούτε καθιστοί.

»Για ποιόν άνθρωπο θα όφειλαν όλοι αυτοί, να ψάχνουν μια καρέκλα, στην πρώτη σειρά των επισήμων, να καθίσει, χωρίς να φοβάται τη «σκούπα», χωρίς να δέχεται τη βαθειά περιφρόνηση και την απαξίωση, χωρίς να εξευτελίζεται, χωρίς να νιώθει σκουπίδι και απόρριμμα χωρίς δικαιώματα; Πόσες ανάσες, πόση απόγνωση, πόσος φόβος, πόση πείνα, πόση αληθινή ζωή, απουσίαζαν από αυτήν  την προοδευτική …κοσμοπολίτικη συνάθροιση;

»Ο κ. Μπουτάρης άπιστος όπως πάντα στις προεκλογικές του δεσμεύσεις, όχι μόνο δε στάθηκε στο πλευρό των μεταναστών ως όφειλε, όχι μόνο δεν έκανε αγορές για τους μετανάστες όπως είχε υποσχεθεί, αλλά ούτε καν υλοποίησε τις προτάσεις των συλλογικοτήτων που στήριζαν τον Ξενώνα μεταναστών και προσφύγων. Συχνές ήταν οι επιχειρήσεις «σκούπα» τα προηγούμενα χρόνια.

Από λόγια και από αισθητική ο Δήμος πάει καλά. Το πρόβλημα αρχίζει όταν έχει να κάνει με την αληθινή ζωή».

Μηταφίδης: Ρατσισμός υψηλής αισθητικής στον δήμο.

*

Εννοείται ότι αναζήτησα ένα ρεπορτάζ από την εκδήλωση, χωρίς σχολιασμό. Ιδού: http://www.thestival.gr/culture/actions/item/162125-ekdilosi-gia-to-grafeio-diethnous-organismoy-metanasteusis-sto-dimarxeio-thessalonikis