Δημοσκόπηση Alco: Ξεκάθαρο προβάδισμα Τζιττζικώστα για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, μάχη σώμα με σώμα στα… χαμηλά για Χαραλαμπίδου και Μπόλαρη. Τι δείχνει η πρόβλεψη για τον δεύτερο γύρο
Picture 0 for Διευρύνεται στις έξι μονάδες η διαφορά Τζιτζικώστα – Ιωαννίδη

Ξεκάθαρη πρωτιά του Απόστολου Τζιτζικώστα, με διαφορά έξι ποσοστιαίων μονάδων έναντι του Γιάννη Ιωαννίδη, και «χαμηλή πτήση» για τη Δέσποινα Χαραλαμπίδου που καταγράφει οριακά μονοψήφιο ποσοστό, δείχνει η δημοσκόπηση της Alco, που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».

Η δημοσκόπηση αφορά στο χρονικό διάστημα από 24 μέχρι 28 Μαρτίου και φέρνει πρώτο στην πρόθεση ψήφου, σε δείγμα 800 ατόμων τον κ. Τζιτζικώστα με ποσοστό 23,9%, δεύτερο τον κ. Ιωαννίδη με ποσοστό 17,9%, τρίτη την κ. Χαραλαμπίδου με ποσοστό 9,6% και τέταρτο τον Μάρκο Μπόλαρη με ποσοστό 9,5%.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η πρόθεση ψήφου για το δεύτερο γύρο των περιφερειακών εκλογών, καθώς η διαφορά Τζιτζικώστα – Ιωαννίδη διευρύνεται στις 17 μονάδες! Η «Αλληλεγγύη» του κ. Τζιτζικώστα λαμβάνει ποσοστό 37% και η «Περιφέρεια Πρωταθλήτρια» του κ. Ιωαννίδη 20%.

Η κ. Χαραλαμπίδου δεν έχει κατορθώσει ακόμη να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, αφού σύμφωνα με τη δημοσκόπηση μόνο το 41% αυτών προτίθεται να την ψηφίσει, ενώ οι υπόλοιποι κατευθύνονται σε άλλες λύσεις, με πρώτη αυτή του κ. Τζιτζικώστα (10%) και του κ. Μπόλαρη (10%), αλλά και του κ. Ιωαννίδη (9%).

Εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά εμφανίζουν οι υπόλοιπες υποψηφιότητες. Ο Γιάννης Ζιώγας του ΚΚΕ λαμβάνει 4%, ο Νίκος Χρυσομάλλης της Χρυσής Αυγής 3,5%, ο Μιχάλης Τρεμόπουλος των Οικολόγων Πράσινων 2,1%, η Νιόβη Παυλίδου της συνεργασίας ΠΑΣΟΚ, Κίνησης 58, Δράσης, Δημιουργίας Ξανά κτλ. («Ελιά») λαμβάνει μόλις 1,8% και ο κ. Αγαπητός 1,1%.

Η αδιευκρίνιστη ψήφος (δεν ξέρω/δεν απαντώ) είναι στο πολύ υψηλό 18,2% και η αποχή/λευκό στο 8,4%.

Διευρύνεται στις έξι μονάδες η διαφορά Τζιτζικώστα – Ιωαννίδη.