Τους …διάβασε και ο Πάπας

http://www.avgi.gr/article/2286988/benezouela-proti-sunantisi-madouro-antipoliteusis

Βενεζουέλα: Πρώτη συνάντηση Μαδούρο – αντιπολίτευσης          Νικολάς Μαδούρο

Έξι ολόκληρες ώρες κράτησε η πρώτη συνάντηση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα με στόχο τον τερματισμό της κοινωνικής αναταραχής του τελευταίου διμήνου. Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να επαναλάβουν τις συνομιλίες την Τρίτη.

Τη συνάντηση άνοιξε ο εκπρόσωπος του Βατικανού στο Καράκας, ο οποίος διάβασε το μήνυμα του Αργεντινού Πάπα Φραγκίσκου για την ανάγκη συνεννόησης ώστε η χώρα να πάει μπροστά.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος της Βενεζουέλας κατέστησε σαφές ότι στόχος των συνομιλιών δεν είναι να υπάρξει κάποια συμφωνία, αλλά να βρεθεί ένας τρόπος συνύπαρξης.

Από την πλευρά του ο Ενρίκε Καπρίλες, ο άνθρωπος που έχασε στις τελευταίες προεδρικές εκλογές από τον Μαδούρο, τόνισε ότι κανείς δεν μιλά για πραξικοπήματα και αναφέρθηκε σε προβλήματα που, όπως είπε, μαστίζουν τη βενεζουελάνικη κοινωνία, όπως η εγκληματικότητα, ο πληθωρισμός και η έλλειψη αγαθών πρώτης ανάγκης. Άλλα στελέχη της αντιπολίτευσης που έλαβαν τον λόγο ζήτησαν την απελευθέρωση των στελεχών τους που είναι στη φυλακή.