Τα ονόματα των υποψηφίων Ευρωβουλευτών που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο στις εκλογές της 25ης Μαΐου, ανακοίνωσαν την Τρίτη οι Οικολόγοι Πράσινοι.
Κατά την παρουσίαση των υποψηφίων, ο συντονιστής της Εκτελεστικής Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων Γιάννης Τσιρώνης, ανέφερε μεταξύ άλλων πως «Οι επικείμενες ευρωεκλογές είναι οι κρισιμότερες για την Ελλάδα και την Ευρώπη», ενώ τόνισε πως «καλούμε τους πολίτες να πάρουν την τύχη στα χέρια τους. Να καταδικάσουν τις χρεοκοπημένες πολιτικές και να ψηφίσουν την αλλαγή της Ευρώπης. Κάθε ψήφος στους Οικολόγους Πράσινους μετράει».
Παράλληλα, η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος έκανε λόγο για «ολοκληρωμένο εναλλακτικό μοντέλο οικονομίας» από τη μεριά των Οικολόγων Πράσινων.
Οι υποψήφιοι είναι οι εξής:
Αγογλωσσάκης Σταύρος, Διερμηνέας. Από το 1990 έως σήμερα εργάζεται για τα Ευρωπαϊκά Θεσμικά Όργανα, μέλος πολλών διεθνών επιστημονικών εταιρειών. Ζει στην Κηφισιά. Κατάγεται από το Ηράκλειο Κρήτης.
Αλαβάνος Ιάκωβος, Πολιτικός Μηχανικός. Ασχολείται με την κατασκευή κτηρίων με συμβατικό ή βιοκλιματικό σχεδιασμό. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.
Αλάτση Φραίλιχ Δέσποινα, Νηπιαγωγός, συγγραφέας. Ίδρυσε στη Γλυφάδα τον 1ο οικολογικό Παιδ. Σταθμό και Νηπιαγωγείο σε ξύλινα κτήρια. Κατάγεται από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου.
Αληθεινός Δημήτρης, Ζωγράφος. Από το 1972 μέχρι σήμερα έχει πραγματοποιήσει 30 ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έχει συμμετάσχει σε περίπου 100 ομαδικές.
Γιαννίρης Ηλίας, Αρχιτέκτονας. Με σπουδές, έρευνα και θητεία στην τοπική βιωσιμότητα, τ. Σύμβουλος Περιφέρειας Β. Αιγαίου (εναλλαγή).
Δημαράς Γιώργος, Πολιτικός Μηχανικός. Συμμετείχε στον αντιδικτατορικό αγώνα. Είναι Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Κατάγεται από το Μεσολόγγι.
Ζαχαρόπουλος Παναγιώτης, εικαστικός. Εργάζεται στον Οργανισμό Καρναβαλιού Πάτρας.
Καλαποθαράκος Νικόλαος, Δημοσιογράφος. Ασχολείται με τη μελέτη θεμάτων «Περιβάλλον και Οικολογία» από το 1975. Μοιράζει το χρόνο του στην Αθήνα και τη Μάνη. Κατάγεται από την Αρεόπολη Λακωνίας.
Καλλιβρούσης Φρατζέσκος, Αρχιτέκτονας. Εξειδικευμένος, στο βιοκλιματικό σχεδιασμό κτιρίων – Παθητικά και Ενεργητικά Συστήματα Εξοικονόμησης Ενέργειας και την επανάχρηση – ανασχεδιασμό παλαιωμένων/εγκαταλειμμένων βιομηχανικών κτιρίων. Ζει και εργάζεται στην Άνδρο.
Καλογράνης Κώστας, Δημοσιογράφος. Διευθύνει την πολιτικοαυτοδιοικητική ιστοσελίδα OTAnews στην οποία προβάλλονται με έμφαση θέματα Αυτοδιοίκησης – Οικολογίας και Περιβάλλοντος. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.
Κιτσίκης Κώστας, Αρχιτέκτονας. Ζει και εργάζεται στη Ζάκυνθο.
Κοσμίδου Κωνσταντίνα, Οικονομολόγος – Πολιτικός Επιστήμονας. Ειδική Εμπειρογνώμονας για τον Οργανισμό Θεμελιωδών Δικαιωμάτων (FRA) της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Κατάγεται από τη Δράμα.
Κράγκαρης Διονύσης, Υποθηκοφύλακας Μυρτουντίων Ηλείας. Δραστηριοποιείται στον πολιτιστικό τομέα αλλά και στον οικολογικό.
Λαζόπουλου Βάσω, παγκόσμια πρωταθλήτρια ποδηλασίας. Απόφοιτη του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής.
Λαμπροπούλου Νίκη, Εκπαιδευτικός. Είναι συνεργαζόμενη ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και σύμβουλος σε ευρωπαϊκά προγράμματα. Διδάσκει στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών.
Μαραγκάκης Μιχάλης, Γεωλόγος Εκπαιδευτικός. Αγωνίστηκε για την αναγνώριση του δικαιώματος Άρνησης Στράτευσης και την θέσπιση Εναλλακτικής Κοινωνικής Θητείας. Ζει και εργάζεται στη Λευκάδα. Γεννήθηκε στο Κάιρο της Αιγύπτου.
Μπάκα Παναγιώτα, καπνεργάτρια. Ζει και εργάζεται στην Καλαμάτα.
Μπάτα Μωχάμετ, επί πτυχίω ιατρικής και αθλητής του σκι. Ζει στην Αθήνα όπου σπουδάζει και εργάζεται. Έχει αναπτύξει έντονη κοινωνική και πολιτική δράση, διακρίθηκε ιδιαίτερα ως αθλητής χιονοδρόμος. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα όπου και σπουδάζει. Κατάγεται από την Παλαιστίνη.
Μπίμπασης Φώτης, Υποψήφιος Διδάκτωρ στο ΑΠΘ. Αντιπρόεδρος στο Παρατηρητήριο Οργανώσεων Κοινωνίας των Πολιτών Κεντρικής Μακεδονίας. ΑμΕΑ, συμμετέχει σε πολλά κινήματα και συλλόγους που προασπίζονται τα δικαιώματα των ΑμΕΑ. Ζει στη Θεσσαλονίκη. Κατάγεται από τα Ιωάννινα.
Νόεκρανς Έρικ (Ερρίκος), Μηχανολόγος Μηχανικός. Ζει και εργάζεται στην Κόρινθο. Γεννήθηκε στο Αμβούργο.
Πισσίας Βαγγέλης, Καθηγητής Τ.Ε.Ι. Αθήνας, υπεύθυνος Εργαστηρίου Δ.Υ.Π. Διδάκτωρ του «Université de Picardie Amiens» (Γαλλία 1993) στο αντικείμενο Τεχνολογικές μεταλλαγές και περιφερειακές προσαρμογές και Δρ ΙΙΙ κύκλου σπουδών του «Institut d΄Etudes du Développement Economique et Social» (IEDES) του Université de Paris I – Sorbonne (Γαλλία 1980) στο αντικείμενο Γεωργική Ανάπτυξη και Προγραμματισμός. Έχει πάρει μέρος σε πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες, συμμετέχοντας ενεργά στην προσπάθεια για την αποτροπή της επεξεργασίας των χημικών του Πολέμου της Συρίας στη Μεσόγειο.
Ριτσατάκη Άννα, Σύμβουλος Πολιτικών Υγείας, Συνταξιούχος. Εργάστηκε στο Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) στο Ευρωπαϊκό Γραφείο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.). Ήταν επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την Πολιτική Υγείας στις Βρυξέλλες
Στάμου Άννα, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων στη Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδας. Ακτιβίστρια για την Παλαιστίνη, συμμετείχε στο «Ένα Καράβι για τη Γάζα».
Στασινός Βασίλης, Κοινωνιολόγος. Δραστηριοποιήθηκε στο φοιτητικό κίνημα. Συμμετέχει ως επιστημονικός σύμβουλος στο «Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Αυτοδιοίκησης». Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.
Οι υποψήφιοι των Οικολόγων Πράσινων για τις Ευρωεκλογές | Newsroom | Newsroom.
2 Σχόλια
Comments feed for this article
17 Απριλίου, 2014 στις 9:29 μμ
Αναγνώστης ο αθηναίος
Ο (κόκκινος) Ντάνι πάντως δεν θα κατέλθει στα εκλογάς στη χώρα μας, μπορεί να αποχώρησε από τη γερμανική πολιτική σκηνή, αλλά αντί να έλθει στην Ελλάδα και να ηγηθεί του οικολογικού χώρου, θα ασχοληθεί ως παράγων με το ποδόσφαιρο.
http://www.tovima.gr/world/article/?aid=587935
22 Απριλίου, 2014 στις 4:15 μμ
Αφώτιστος Φιλέλλην
«ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΕΣ ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ ΟΙ ΩΚΕΑΝΟΙ ΤΗΣ ΓΗΣ
«Δίνες» σκουπιδιών φέρνουν στην επιφάνεια οι έρευνες για το Boeing
Του Κοσμά Ζακυνθινού
kzakinthinos@pegasus.gr
Το μείζον ζήτημα της «Μεγάλης Δίνης Σκουπιδιών» στους ωκεανούς επαναφέρει στο προσκήνιο η αναζήτηση του χαμένου Μαλαισιανού Boeing, καθώς μέχρι στιγμής οι έρευνες φέρνουν στην επιφάνεια τεράστιες χωματερές σκουπιδιών. Όπως αποκαλύπτει το National Geographic, εκατοντάδες αντικείμενα πλέουν στα ανοικτά των ακτών της Αυστραλίας. Εξαρτήματα από container, πλαστικές σακούλες και ένα σωρό άλλα αντικείμενα -καταστροφικά για τη θαλάσσια ζωή- αναδύονται από τις έρευνες. Σε μια προσπάθεια χαρτογράφησης της έκτασης του προβλήματος, ο ΟΗΕ ανέφερε πως σε κάθε τετραγωνικό χιλιόμετρο ωκεανού υπάρχουν περίπου 18.000 κομμάτια πλαστικό, όμως στις συγκεκριμένες περιοχές του Ειρηνικού τα πλαστικά ανέρχονται σε 334.271 κομμάτια ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο.
Το 80% αυτών των απορριμμάτων προέρχεται από τις ακτές της Βόρειας Αμερικής και της Ανατολικής Ασίας, ενώ το υπόλοιπο 20% προέρχεται από την αποβολή σκουπιδιών αλλά και τις απώλειες εμπορεύματος από τα φορτηγά πλοία που διαπλέουν τον Ειρηνικό Ωκεανό. «Αυτή είναι η πρώτη φορά που όλος ο κόσμος παρακολουθεί τις έρευνες και γι’ αυτό είναι μια καλή στιγμή για τους ανθρώπους να καταλάβουν ότι οι ωκεανοί μας είναι χωματερές», όπως τονίζει η Κάθλιν Ντόχαν επιστήμονας της Γης και Διαστημικής Ερευνας στο Σιάτλ της Ουάσιγκτον.
«Δίνες» σκουπιδιών φέρνουν στην επιφάνεια οι έρευνες για το Boeing
Σύμφωνα με τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, περίπου το 90% από τα σκουπίδια στις περίπου 5 «μεγάλες δίνες» σκουπιδιών που συγκεντρώνονται στους ωκεανούς, αποτελούνται από πλαστικό. Θεωρητικά, το ζήτημα αποτελεί καινούργιο μέτωπο καταστολής, καθώς μόλις από το 1950 οι καταναλωτές χρησιμοποιούν πλαστικά.
Η υψηλότερη συγκέντρωση πλαστικών βρίσκεται στον Βόρειο Ατλαντικό, ο οποίος δέχεται το μεγαλύτερο μέρος των σκουπιδιών από τις ΗΠΑ, τον Καναδά, το Μεξικό και την Ευρώπη. Λόγω της απομόνωσής της, η κηλίδα σκουπιδιών στον Ινδικό Ωκεανό παραμένει ένα μυστήριο. Καλύπτει μια τεράστια περιοχή, τουλάχιστον 5.000.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα, αλλά χωρίς σαφή όρια. Το περιεχόμενο των σκουπιδιών που κυκλοφορούν συνεχώς ακολουθούν τη δίνη του Ινδικού Ωκεανού που κινείται από την αυστραλιανή πλευρά προς την αφρικανική, κάτω από την αφρικανική ακτή και πίσω στην Αυστραλία, εξηγούν οι ερευνητές. Η πλήρης περιστροφή διαρκεί περίπου έξι χρόνια, εκτός εάν τα συντρίμμια κολλήσουν στο κέντρο της κηλίδας, όπου θα μπορούσαν να παραμείνουν επ ‘αόριστον…..»
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26515&subid=2&pubid=113257904