Αυτό είναι το ΝΔΣΟΚ, αυτός είναι ο Μπουτάρης – αυτή είναι και η προεκλογική τους συνεργασία, που επιβεβαιώνεται για νιοστή φορά! Το γεγονός ότι θα χρειαστεί να απολυθεί αντίστοιχος αριθμός άλλων υπαλλήλων (οι οποίοι θα επιλεγούν με το ήδη δοκιμασμένο κριτήριο, να μη μπορούν να διαμαρτυρηθούν αποτελεσματικά) είναι μια απλή παράπλευρη απώλεια. Το κράτος του Κωλέττη ζει και βασιλεύει, δοξάστε το!

Η δικαίωση ήρθε και με τη σφραγίδα του υπουργείου Εσωτερικών τόσο για τους 557 συμβασιούχους του Δήμου Θεσσαλονίκης, που γίνονται πλέον αορίστου χρόνου, όσο και για τη διοίκηση του Γιάννη Μπουτάρη που κράτησε μια τολμηρή στάση απέναντι στην κυβέρνηση, αρνούμενη να ασκήσει έφεση στη δικαστική απόφαση η οποία διατηρούσε τους συμβασιούχους στις θέσεις τους.

Είναι η πρώτη φορά στα τελευταία χρόνια που συμβαίνει κάτι τέτοιο, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του δήμου Θωμα Ψαρρά. «Το υπουργείο Εσωτερικών απέστειλε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και από εκεί διαβιβάστηκε σε εμάς η απόφαση με την οποία 557 συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου, που δικαιώθηκαν σε πρώτο βαθμό από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης ότι καλύπτουν διαρκείς και πάγιες ανάγκες, γίνονται αορίστου χρόνου. Αυτό οφείλεται στο ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης, όπως είχε αποφασίσει, δεν άσκησε έφεση κατά της απόφασης και έτσι στις 2 Ιανουαρίου 2014 η δικαστική απόφαση τελεσιδίκησε» εξήγησε ο κ.Ψαρράς.

 

Αυτό που απομένει πλέον είναι οι θέσεις να γίνουν προσωποπαγείς με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, κάτι που αναμένεται να γίνει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Το 60% των 557 συμβασιούχων που δικαιώνονται εργάζονταν στην υπηρεσία καθαριότητας του δήμου και οι υπόλοιποι σε διάφορες άλλες διοικητικές υπηρεσίες.

 

Οταν η δικαστική απόφαση τελεσιδίκησε έπρεπε να πάει στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση, ωστόσο η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης την καθυστέρησε υποβάλλοντας ερώτημα στο υπουργείο Εσωτερικών, που τελικά χθες απάντησε καταφατικά προχωρώντας σε μια πρωτόγνωρη κίνηση η οποία θα μπορούσε κάλλιστα να ερμηνευτεί και ως ακόμη ένα «δώρο» στη διοίκηση Μπουτάρη.

 

Νίκος Φωτόπουλος

Επιστρέφουν ως αορίστου χρόνου 557 συμβασιούχοι! | Εφημερίδα των Συντακτών | online έκδοση.