…αλλά μη το παραχέσουμε κιόλας στην αισιοδοξία!  😉

 

Γράφει ο αισιόδοξος Στάμος Ζούλας:

Κατά πρώτο λόγο πιστεύω πως η φετινή έξοδος ήταν μαζικότερη από τις δύο-τρεις προηγούμενες. Αυτό δεν το αποδίδω σε καλυτέρευση των οικονομικών συνθηκών στα ελληνικά νοικοκυριά, αλλά κυρίως σε βελτίωση της διάθεσής μας.

Εντάξει, λες, σαχλαμάρες (χθες στην Ανάσταση μίλησα με μερικούς νέους της «αισιόδοξης» επαρχίας, η λέξη ΔΕΝ είναι τυχαία) αλλά λίγη αισιοδοξία, δε βλάπτει, βρε αδερφέ!

Έλα όμως που έρχεται άσπλαχνα η ίδια η εφημερίδα του αισιόδοξου δημοσιογράφου και βάζει τα πράγματα στη θέση τους:

Μειωμένη κατά περίπου 10% ήταν συνολικά η έξοδος των Αθηναίων αυτήν τη χρονιά σε σύγκριση με πέρυσι, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία της Τροχαίας.

Ειδικότερα, από την Παρασκευή, 11/4 μέχρι το Μ. Σάββατο πέρασαν τα διόδια της Αθηνών- Κορίνθου 382.859 αυτοκίνητα, ενώ το 2013 είχαν περάσει 394.948, σημειώνοντας μείωση της τάξης του 3,1%.

Τα διόδια Αθηνών- Λαμίας πέρασαν φέτος το ίδιο χρονικό διάστημα 304.478 οχήματα, ενώ πέρυσι 365.335. Η μείωση άγγιξε περίπου το 17%.

Το κλίμα απόγνωσης αρχίζει ν’ αλλάζει | Απόψεις | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.

http://www.kathimerini.gr/763535/article/epikairothta/ellada/metra-ths-troxaias-gia-thn-epistrofh-twn-ekdromewn-toy-pasxa

*

Παίδες και κόρες, δεν υπάρχει κανένα περιθώριο αισιοδοξίας για τους πολλούς (για λίγους υπάρχει) αν δεν αλλάξει ριζικά η προσέγγιση του προβλήματος. Με άλλα λόγια, άλλη πολιτική από άλλη κυβέρνηση, που θα χαράξει με σοβαρότητα μιαν άλλη πορεία.

(Στο σημείο αυτό ο μπλόγκερ σταματάει διότι αντιλαμβάνεται που σταματάει ο ρεαλισμός και που αρχίζει η αισιοδοξία τύπου Ζούλα) 😉

Advertisements