Μπα, γίνονται αυτά στην Αργεντινή; 

ar-660_0

Απίστευτη βία στην Αργεντινή -Ξύλο και πλαστικές σφαίρες σε δημόσιους υπαλλήλους που διαδήλωναν [βίντεο]

http://www.iefimerida.gr/node/154076#ixzz31A14CuJZ

Τον γύρο του κόσμου κάνουν οι εικόνες βίας που έρχονται από την Αργεντινή, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης δημοσίων υπαλλήλων, στη βόρεια επαρχία Τσάκο.

Η στρατιωτική αστυνομία της Αργεντινής άνοιξε πυρ με σφαίρες από καουτσούκ κατά των εργαζομένων, οι οποίοι είχαν βγει στους δρόμους, ζητώντας αύξηση των μισθών.

Οπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, εκατοντάδες δημόσιοι υπάλληλοι είχαν συγκεντρωθεί στην κεντρική πλατεία της περιοχής και επιχείρησαν να φτάσουν στο κτίριο της τοπικής κυβέρνησης. Ωστόσο, όταν πλησίασαν στον φραγμό που είχε δημιουργήσει οι αστυνομικοί, εκείνοι επιχείρησαν να τους απωθήσουν, αρχικά, με χρήση δακρυγόνων. Στη συνέχεια, άνοιξαν πυρ με πλαστικές σφαίρες κατά των διαδηλωτών.

Η περιοχή μετατράπηκε σε πεδίο μάχης, με τους εργαζόμενους να απαντούν με πέτρες. Για τα επεισόδια, σύμφωνα με τα ξένα πρακτορεία, συνελήφθησαν αρκετά άτομα, χωρίς, ωστόσο να έχει γίνει γνωστός ο ακριβής αριθμός των συλλήψεων.

Οι εργαζόμενοι έχουν απορρίψει την πρόταση της τοπικής κυβέρνησης για αύξηση 25% καθώς ο πληθωρισμός «τρέχει» με πολύ μεγαλύτερο ποσοστό και έτσι η όποια αύξηση θα εκμηδενιστεί.