???????????

Ο ελληνικός λαός ψήφισε σοφά: ανάδειξε τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτη δύναμη, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά για αριστερό κόμμα από το 1821 και μετά. Και για δεύτερη στην Ευρώπη μετά την πρωτιά του PCI στα 1984, αν θυμάμαι καλά – και αν δεν λάβουμε υπόψιν τις εκλογικές επιδόσεις του ΑΚΕΛ του μακαριστού Εζεκία.

.
Παράλληλα, οι ψηφοφόροι έδωσαν στους συριζαίους ένα σαφέστατο μήνυμα: προετοιμαστείτε καλύτερα αν θέλετε να κυβερνήσετε! Που σημαίνει ότι, σύμφωνα με τον ελληνικό λαό, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ακόμα έτοιμος να αναλάβει τις ευθύνες της διακυβέρνησης της χώρας.

.
Ο χρόνος κυλάει γρήγορα. Η αλλαγή (οι συριζαίοι τη λένε ανατροπή) δεν θ’ αργήσει πολύ. Αλλά δεν θα έρθει ποτέ αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνει πρώτα τις απαραίτητες αλλαγές στο εσωτερικό του και τη φυσιογνωμία του.

.
Αυτό, κατά τη γνώμη μου, είναι το βασικό μήνυμα της σημερινής αναμέτρησης, το αποτέλεσμα της οποίας θα λειτουργήσει ευεργετικά και στον μετριασμό της νεοφιλελεύθερης αλαζονείας του ΝΔΣΟΚ. Γιατί τώρα οι σαμαροβενιζέλοι γνωρίζουν ότι υπάρχει έμπρακτα και όχι θεωρητικά μια εναλλακτική λύση για την κυβέρνηση.

.
Τα υπόλοιπα (που δεν είναι λίγα) θα τα πούμε τις επόμενες μέρες.

 

 

Advertisement