Αφιερωμένο σε όσους μεγάλωσαν σ’ εκείνα τα μέρη…

Ένα από τα πιο όμορφα κομμάτια της Μεσσηνίας – μια περιοχή στο Διβάρι της Γιάλοβας του Δήμου Πύλου-Νέστορος, έκτασης 535 περίπου στρεμμάτων – ετοιμάζεται να περάσει σε ιδιωτικά χέρια, με αποκλειστικά δικαιώματα χρήσης για πενήντα (50) χρόνια!

  Ρεπορτάζ του Αντώνη Πετρόγιαννη για το tharrosnews.gr

Αποτελεί μνημονιακή δέσμευση, απαντά ο αρμόδιος Ευρωπαίος επίτροπος.

Ο περίφημος φάκελος του ΤΑΙΠΕΔ άνοιξε και στο πρώτο κύμα ιδιωτικοποιήσεων δημόσιων παραλιών υπάρχει και μια περιοχή στο Διβάρι της Γιάλοβας του Δήμου Πύλου-Νέστορος, έκτασης 535 περίπου στρεμμάτων.

eikona 31401286008

Ένα από τα ωραιότερα, δηλαδή, κομμάτια της Μεσσηνίας ετοιμάζεται να περάσει σε ιδιωτικά χέρια, με αποκλειστικά δικαιώματα χρήσης για πενήντα (50) χρόνια! Αν βρεθεί αγοραστής για την παράκτια αυτή έκταση, μπορεί και να διεκδικήσει και να αποκτήσει την αποκλειστική χρήση της παραλίας μπροστά του, χωρίς δικαίωμα χρήσης από κάποιον άλλο.

Ο νόμος δεν απαγορεύει τη δυνατότητα να βλέπει όποιος θέλει την παραλία από μακριά και μόνο, καθώς η πρόσβαση δε θα είναι επιτρεπτή παρά μόνο στους πελάτες του «επενδυτή».

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Ιδιωτικοποιήσεις: Λουκέτο στις παραλίες της Μεσσηνίας.

*

Ανανέωση, από το φ/μπ:

10322741_10204102290857245_1661173876525923272_n

Πλησιάζει η ώρα που η πρόσβαση των κατοίκων της Πυλίας στον όρμο του Ναβαρίνου θα είναι απαγορευμένη. Η πράσινη γραμμή δείχνει βραχώδεις ακτές, μαρίνες, περιοχές δυσπρόσιτες,μαρίνες κλπ, η κόκκινη γραμμή δείχνει μη προσβάσιμες ήδη ακτές λόγω costa navarino, camping & άλλων εγκαταστάσεων, η μωβ γραμμή είναι το τμήμα που βγήκε προς 50χρονη ενοικίαση από το ΤΑΙΠΕΔ. Σε μεγάλα τμήματα του όρμου οι κάτοικοι δεν έχουν πλέον ούτε οπτική πρόσβαση ( μπορεί να έχω κάνει μικρά λάθη ως προς το ακριβές μήκος της μωβ γραμμής, αλλά πάντως μικρά)..