Δεκτή έκανε ο Άρειος Πάγος την αίτηση αναίρεσης του υπουργείου Οικονομικών κατά της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, το οποίο έκρινε παράνομη την απομάκρυνση των καθαριστριών του ΥΠΟΙΚ και των ΔΟΥ και παράλληλα διέτασσε την επαναπρόσληψή τους.
Δεν επαναπροσλαμβάνονται οι καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ – Ειδήσεις – Ελλάδα – in.gr.
191 Σχόλια
Comments feed for this article
12 Ιουνίου, 2014 στις 4:57 μμ
Πάνος
Ένταση επικρατεί έξω από το υπουργείο Οιικονομικών, καθώς οι δυνάμεις των ΜΑΤ προσπαθούν να απομακρύνουν τις συγκεντρωμένες καθαρίστριες, οι οποίες συνεχίζουν να διαμαρτύρονται, μετά και την απόφαση του Αρείου Πάγου να αναστείλει την απόφαση για την επαναπρόσληψή τους.
Υπενθυμίζεται ότι ο Άρειος Πάγος έκανε, τελικώς, δεκτό το αίτημα του υπουργείου Οικονομικών και ανέστειλε προσωρινά την υπ. αριθμ. 1584/2014 απόφαση του μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, που διέταζε την επανατοποθέτηση των καθαριστριών που απασχολούνται με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου στο υπουργείο Οικονομικών και στις ΔΟΥ.
Το υπουργείο έχει καταθέσει και αίτηση αναίρεσης κατά της απόφασης του Πρωτοδικείου, με την εκδίκαση της οποίας τον Σεπτέμβριο θα κλείσει αμετάκλητα το θέμα.
Κατά τη συζήτηση της αίτησης αναστολής εκτέλεσης της πρωτόδικης απόφασης την Τρίτη, οι δικηγόροι του υπουργείου Οικονομικών υποστήριξαν, μεταξύ άλλων, ότι η απόφαση του μονομελούς Πρωτοδικείου εκδόθηκε από αναρμόδιο δικαστήριο και πως οι απολύσεις των καθαριστριών, έγιναν για λόγους υπέρτερου δημοσίου συμφέροντος.
Οι δικηγόροι των καθαριστριών από την πλευρά τους επεσήμαναν ότι το καθεστώς διαθεσιμότητας έχει ήδη παραταθεί για τρεις μήνες, ενώ οι καθαρίστριες απολύθηκαν χωρίς να λάβουν αποζημίωση. Χαρακτήρισαν επίσης απαράδεκτη την αίτηση αναίρεσης της δικαστικής απόφασης, καθώς το δικονομικό αυτό μέτρο, επιτρέπεται μόνο κατά οριστικών αποφάσεων.
Μετά την αποδοχή του αιτήματος του ΥΠΟΙΚ από τον Άρειο Πάγο, ο δικηγόρος των καθαριστριών Γιάννης Καρούζος σημείωσε ως η απόφαση του Αρείου Πάγου δεν μπήκε στην ουσία της υπόθεσης, κάτι, όπως είπε, που θα κριθεί τον Σεπτέμβριο. Πρόσθεσε όμως πως ασφαλώς και δεν είναι ευχάριστη απόφαση. «Δυστυχώς πλέον αμφισβητείται το δικαίωμα των εργαζομένων στη ζωή, όχι απλώς στην εργασία, και αυτό ίσως να αποτελεί ένα ορόσημο για τους μετέπειτα αγώνες τους» συμπλήρωσε.
Απολυμένες καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών ξεσπάνε σε κλάματα μετά την αρνητική απόφαση του Άρειου Πάγου για την επαναπρόσληψή τους.
http://voria.gr/index.php?module=news&func=display&sid=182721
12 Ιουνίου, 2014 στις 5:09 μμ
Πάνος
http://www.protothema.gr/economy/article/386731/tha-epanatopothetithoun-perissoteroi-apo-800-dioikitikoi-upalliloi/
12 Ιουνίου, 2014 στις 5:31 μμ
Πάνος
adiasistos @adiasistos 2m
Ας έκαναν και οι καθαρίστριες λαθρεμπόριο πετρελαίου να μην τις κυνηγήσει δικαστικά η κυβέρνηση.
12 Ιουνίου, 2014 στις 5:32 μμ
Πάνος
.
12 Ιουνίου, 2014 στις 5:34 μμ
Αφώτιστος Φιλέλλην
«ο Ολυμπιακός και το Αιγάλεω να κερδάνε και οι άλλοι να πάνε να γ@μ…»
http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=289922
Η παραγκα και εις τας επιχειρησεις.
12 Ιουνίου, 2014 στις 5:35 μμ
Πάνος
Τρείς καθαρίστριες και η φωτορεπόρτερ Τατιάνα Μπόλαρη τραυματίστηκαν στα επεισόδια που έγιναν νωρίτερα έξω από το υπουργείο Οικονομίας στο Σύνταγμα, όταν τα ΜΑΤ προσπάθησαν να απομακρύνουν από την είσοδο του υπουργείου τις καθαρίστριες που διαμαρτύρονταν. Εν τω μεταξύ ΕΔΕ διέταξε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε ένορκη διοικητική εξέταση για την υπόθεση του αστυνομικού ο οποίος εμφανίζεται σε βίντεο να χτυπά καθαρίστρια έξω από το υπουργείο Οικονομικών κατά τη διάρκεια των επεισοδίων της Τρίτης. Όπως φαίνεται και στο video ο άνδρας των ΜΑΤ χτυπά πισώπλατα τη γυναίκα με γροθιά στο κεφάλι. Πηγή: http://www.lifo.gr
12 Ιουνίου, 2014 στις 5:45 μμ
Πάνος
ΣΥΡΙΖΑ: Ο αγώνας των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών θα είναι νικηφόρος!
Ανακοίνωση Τμήματος Εργατικής Πολιτικής
Οι πρωτοφανείς σκηνές βίας που εκτυλίχθηκαν για μια ακόμη φορά ενάντια στις καθαρίστριες του ΥΠ.ΟΙΚ, αλλά και σε αλληλέγγυους πολίτες, σε δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ, που είχαν ως συνέπεια τη μεταφορά τραυματισμένων αγωνιστριών στο νοσοκομείο, καταδεικνύει τον αυταρχικό κατήφορο μιας κυβέρνησης όμηρο των μνημονιακών απαιτήσεων των δανειστών. Το μόνο μέσο που τους έχει απομείνει είναι η ωμή βία απέναντι σε αυτούς και αυτές που αντιστέκονται και υπερασπίζονται τα δικαιώματά τους.
Ο ηρωικός αγώνας των καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών που παλεύουν για το ψωμί και την αξιοπρέπεια στέλνει σε όλους τους εργαζόμενους το μήνυμα της αδιαπραγμάτευτης αντίστασης ενάντια στις απολύσεις, ενάντια στις ακραία νεοφιλελεύθερες πολιτικές τρόικας-κυβέρνησης που μετατρέπουν τη χώρα σε εργασιακή και κοινωνική «έρημο».
Η σημερινή απόφαση του Αρείου Πάγου με την οποία έγινε δεκτό το αίτημα του υπουργείου Οικονομικών και ανέστειλε προσωρινά την ιστορικής σημασίας απόφαση του μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, που διέταζε την επανατοποθέτηση των καθαριστριών που απασχολούνται με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου στο υπουργείο Οικονομικών και στις ΔΟΥ δεν θα λυγίσει τις αγωνιζόμενες καθαρίστριες.
Οι αποφάσεις των δικαστηρίων δεν είναι αλήθεια ότι δεν κρίνονται. Κρίνονται όχι μόνο με βάση το δίκαιο και τις γενικές αρχές του Συντάγματος, αλλά κυρίως ηθικά και κοινωνικά, ιδιαίτερα όταν πλήττουν θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζομένων, απειλώντας την ίδια τους την επιβίωση.
Οι αγώνες των εργαζομένων θα συνεχιστούν μέχρι την ανατροπή της μνημονιακής βαρβαρότητας! ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ!
– See more at: http://left.gr/news/syriza-o-agonas-ton-katharistrion-toy-ypoyrgeioy-oikonomikon-tha-einai-nikiforos#sthash.PlS2idbb.ffUrKzsF.dpuf
12 Ιουνίου, 2014 στις 6:01 μμ
j95
http://tinyurl.com/plw9vcg
12 Ιουνίου, 2014 στις 6:05 μμ
Πάνος
http://www.slang.gr/lemma/show/skatopsuxos_3695
12 Ιουνίου, 2014 στις 6:17 μμ
Πάνος
Η κυβέρνηση επιχειρεί μείωση ποινών για τους καταχραστές του Δημοσίου
Νομικό πόλεμο έχει προκαλέσει η πρόθεση της κυβέρνηση να μειώσει τις προβλεπόμενες ποινές για τους καταχραστές του Δημοσίου, σύμφωνα με Τα Νέα. Το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους ζητάει από την πολιτεία να μην προχωρήσει στην κατάργηση, ούτε στην ευνοϊκότερη ποινική αντιμετώπιση για τους δράστες των εγκλημάτων κατά του δημοσίου.
Τα μέλη της ένωσης του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους επικαλούνται, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας, μία πρόσφατη αποστροφή του Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και προέδρου της Αρχής για το ξέπλυμα του μαύρου χρήματος Παναγιώτη Νικολούδη, ο οποίος τοποθετούμενος ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής είπε πει: «Κανείς δεν μπορεί να κλέβει και να κοιμάται ήσυχος».
Σήμερα ο νόμος προβλέπει ισόβια κάθειρξη για πλαστογραφία, παθητική και ενεργητική δωροδοκία, ψευδή βεβαίωση, νόθευση εγγράφου, υπεξαίρεση, υπεξαίρεση στην υπηρεσία, απάτη και κλοπή εφόσον τα αδικήματα στρέφονται κατά του Δημοσίου ή Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και το όφελος που επιδίωξε ή πέτυχε ο δράστης ή η ζημιά που προκάλεσε στο δημόσιο ξεπερνά το ποσό των 150.000 ευρώ.
Η προσπάθεια της μείωσης των ποινών σύμφωνα με το δημοσίευμα προβλέπει:
Αντί για ισόβια, φυλάκιση μέχρι 5 χρόνια για αδικήματα όπως η ενεργητική δωροδοκία προς κρατικούς αξιωματούχους και δικαστικούς λειτουργούς
Αντί για ισόβια κάθειρξη μέχρι 10 χρόνια για παθητική δωροδοκία
Αντί για ισόβια, φυλακή για πλαστογραφία, υπεξαίρεση, απιστία και διακεκριμένη κλοπή όταν συντρέχουν επιβαρυντικές περιστάσεις.
http://tvxs.gr/news/ellada/i-kybernisi-epixeirei-meiosi-poinon-gia-toys-kataxrastes-toy-dimosioy
12 Ιουνίου, 2014 στις 6:33 μμ
xberliner
Πάνο
Οι αποφάσεις όλων των δικαστηρίων πρέπει να είναι αποδεκτές, άσχετα αν μας αρέσουν ή όχι. Στη συγκεκριμένη βέβαια περίπτωση το δικαστήριο δεν έβγαλε απόφαση σχετικά με το νόμιμο της απόλυσης των καθαριστριών, αλλά το νόμιμο της μη επαναπρόσληψης μέχρι να βγει η τελική απόφαση. Η επιλογές που είχαν ήταν είτε να μετατρέψουν το θέμα σε πολιτικό είτε σε νομικό. Επέλεξαν το δεύτερο. Αν χάσουν τη δίκη το Σεπτέμβριο, τότε υποχρεωτικά το βουλώνουν και ψάχνουν αλλού για δουλειά.
Το ότι το κράτος επέλεξε να αθωώσει υπάλληλο του φίλου του πρωθυπουργού για λαθρεμπόριο ΔΕΝ δικαιώνει τις καθαρίστριες. Δικαιώνει όσους λέμε ότι αυτή η ακροδεξιά κυβέρνηση είναι επικίνδυνη και πρέπει να ξεκουμπιστεί χθες ακόμα και αν το τίμημα είναι η αβεβαιότητα του συριζα.
12 Ιουνίου, 2014 στις 6:36 μμ
Πάνος
Δεν ειπα κατι διαφορετικο, μπερλινερ.
12 Ιουνίου, 2014 στις 6:39 μμ
Πάνος
Υπενθυμιζω απλα την παροιμια της Οθωμανικης περιοδου: αν σε γαμησει κι ο κατης, αντε το δικιο σου να βρεις…
12 Ιουνίου, 2014 στις 6:46 μμ
Εγκεφαλικό κύτταρο
Είχα επισημάνει ότι η απόφαση του ΑΠ θα κρίνει το ζήτημα καθαρά νομικά (όπως νομικά κρίνοντας την πρωτόδικη απόφαση τη βρίσκω γεμάτη λάθη) και ότι θα κριτικαριστεί πολιτικά.
Αυτό είναι το ένα ζήτημα.
Το άλλο είναι ότι οι ποινές που προβλέπεται να αλλάξουν για τα αδικήματα των καταχραστών του δημοσίου, τις δωροδοκίες κλπ, δεν είναι κάποιο όψιμο σχέδιο της κυβέρνησης αλλά έργο της επιτροπής Μανωλεδάκη (πρέπει να πω ποιος ήταν ο Μανωλεδάκης; ελπίζω όχι) που στοχεύει στη συνολική αναμόρφωση του Ποινικού Κώδικα και μακάρι να περάσει μπας και δούμε το ποινικό μας σύστημα να λειτουργεί επιτέλους.
Ας μη βαράμε στα τυφλά.
12 Ιουνίου, 2014 στις 9:05 μμ
Αναγνώστης ο αθηναίος
Να το πεις (άμα βρεις χρόνο και διάθεση) Εγκεφαλικό κύτταρο, διότι στο τέλος ..διάφοροι θα μας πείσουν ότι προοδευτικό και ..φιλολαϊκό είναι ότι συνεπάγεται η αντίληψη της μηδενικής ανοχής ή της αντιμετώπισης μέσω αυστηροποίησης των ποινών.
Έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου 🙂
Δηλαδή για να καταλάβω άμα ο καταχραστής τιμωρείται με ισόβια, ο δολοφόνος (εν ψυχρώ, πώς τα λένε αυτά) με τι πρέπει να τιμωρηθεί;;
Ο ειδεχθής και ..κατά συρροή;;
Μην μου απαντήσετε πάει μόνο του, κατά τα άλλα ο Βορίδης είναι ακροδεξιός και μετά βδελυγμίας αναφέρουμε ότι είχε μιλήσει για επαναφορά της θανατικης ποινής.
Εκτός αν εξαιρούνται οι περιπτώσεις των εκπροσώπων των ελίτ, οπότε εντάξει, συνεννοηθήκαμε.
12 Ιουνίου, 2014 στις 9:35 μμ
Πάνος
Εγκεφαλικό,
διάβασα (βλ. παραπάνω, 4.57 μμ) το εξής:
Θα ήθελα το σχόλιό σου στο τελευταίο σημείο: μπορεί να σταθεί αίτηση αναίρεσης κατά προσωρινών αποφάσεων ή οι δικηγόροι των καθαριστριών λένε βλακείες και πρέπει ν΄ αλλάξουν επάγγελμα;
Βεβαίως, αν θέλεις μπορείς να σχολιάσεις και τα προηγούμενα.
12 Ιουνίου, 2014 στις 9:47 μμ
Εγκεφαλικό κύτταρο
Η απόφαση είναι οριστική, δεν είναι προσωρινή. Προφανώς εννοούσαν (και το λάθος θα πρέπει να οφείλεται όχι στους δικηγόρους αλλά στην αναπαραγωγή της είδησης) οριστική αλλά όχι τελεσίδικη, εφόσον μπορεί να προσβληθεί με έφεση. Αν όμως το Δημόσιο ρητά παραιτηθεί από το ένδικο μέσο της έφεσης (και μάλλον αυτό έκανε) η απόφαση καθίσταται τελεσίδικη και παραδεκτά προσβάλλεται με αναίρεση.
Ο Άρειος Πάγος θα πρέπει να προέκρινε (πιθανολόγησε) την αναίρεση ως παραδεκτή γιατί αναστολή εκτέλεσης της απόφασης ενόψει ένδικου μέσου που ασκήθηκε εναντίον της, αλλά δεν είναι παραδεκτό, δεν δίνεται.
12 Ιουνίου, 2014 στις 9:54 μμ
Πάνος
Ώστε ο Άρειος Πάγος
Ενδιαφέρον! Μας λες δηλαδή ότι παίρνονται αποφάσεις που αφορούν τις ζωές εκατοντάδων ανθρώπων στη βάση μιας «πιθανολόγησης»; Γιατί (αν δεν κάνω λάθος, ως μη νομικός) ο Άρειος Πάγος δεν μπορεί να κάνει ο ίδιος τη δουλειά που πρέπει να κάνει ένα δικαστήριο.
Αν το κατάλαβα σωστά, υπήρξε ένα νομικό τρυκ εδώ. Από αυτά που συνηθίζονται (βλ. σχόλιό μου στις 6.39 μμ).
Μακάρι να μην είναι έτσι.
12 Ιουνίου, 2014 στις 9:57 μμ
Πάνος
Στο μεταξύ, οι αστυνομικοί της ΠΟΑΣΥ καταδικάζουν απερίφραστα την αδικαιολόγητη βία των ΜΑΤ
http://www.tovima.gr/society/article/?aid=605331
12 Ιουνίου, 2014 στις 9:58 μμ
Αφώτιστος Φιλέλλην
Συνοψιζοντας, υπαρχουν οι «φιλοι» του Δημοσιου (ρετιρε , ΣΑ, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ,..) και οι «εχθροι» του (καθαριστριες, σχολικοι φυλακες,…).
12 Ιουνίου, 2014 στις 10:15 μμ
Εγκεφαλικό κύτταρο
Γλωσσάρι:
Προσωρινές αποφάσεις είναι αυτές των ασφαλιστικών μέτρων. Επιλύουν προσωρινά μια κατάσταση μέχρι να αποφανθεί το δικαστήριο της κύριας δίκης με οριστική απόφαση.
Οριστική είναι κάθε απόφαση που τερματίζει μια δίκη.
Τελεσίδικες αυτές που δεν μπορούν να προσβληθούν με έφεση (και ανακοπή ερημοδικίας).
Αμετάκλητες είναι αυτές που δεν μπορούν να προσβληθούν ούτε με αναίρεση.
Στις προσωρινές αποφάσεις (η απόφαση του Αρείου Πάγου είναι προσωρινή γιατί λήφθηκε με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων και ενόψει της αναίρεσης που θα συζητηθεί το Σεπτέμβρη) η λέξη «πιθανολογώ» έχει την έννοια του «δέχομαι προσωρινά ως βέβαιο». Είναι τεχνικός όρος και σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει πλημμελή αξιολόγηση δεδομένων.
Δεν έγινε καδής ο Άρειος Πάγος στη συγκεκριμένη περίπτωση. Έγραψα και χθες για την ευθεία παραβίαση του νόμου από το πρωτοδικείο. Έκανε ένα κυριολεκτικό πραξικόπημα κηρύσσοντας την απόφαση προσωρινά εκτελεστή. Αυτή και μόνη η διάταξη προκάλεσε όλο το ζήτημα.
12 Ιουνίου, 2014 στις 10:15 μμ
σχολιαστης
Να λοιπόν που η φρασεολογία «να τσακιστεί ο υπουργός» δεν έπεισε τον ΑΠ. Τι θα πούμε τώρα, «να τσακιστεί» ο ΑΠ να εφαρμόσει την απόφαση που ακύρωσε;
12 Ιουνίου, 2014 στις 10:29 μμ
Πάνος
«Δέχομαι προσωρινά ως βέβαιο».
Μάλιστα. Αν η απόφαση δεν αφορούσε απολύσεις αλλά εκτελέσεις, υποθέτω ότι και πάλι δεν θα υπήρχε το παραμικρό πρόβλημα: οι εκτελέσεις θα γινόντουσαν κανονικά – και στον κατάλληλο χρόνο θα κρινόταν οριστικά αν αυτό ήταν σωστό ή λάθος.
12 Ιουνίου, 2014 στις 10:31 μμ
Γιάννης - 2
Πέρα από την ξεδιάντροπη κυβέρνηση του ΝΔΣΟΚ που βολεύει ακόμη εκατοντάδες και χιλιάδες φίλους, συγγενείς, και γκόμενες των κρατούντων, ενώ τα βάζει με τις καθαρίστριες, λάθος (την πιό μαλακή λέξη που βρίσκω) ήταν και ο δικαστής που έβγαλε την πρωτόδικη απόφαση γιατί ΕΠΡΕΠΕ να γνωρίζει ότι έβαζε τις καθαρίστριες σε μεγαλύτερη πάλη από αυτή που είχαν να πάρουν πίσω τις θέσεις τους.
Τις έρριξε σε μιά νέα και άνιση μάχη εναντίον του ΝΔΣΟΚ και στα χέρια απατεώνων «χασοδίκων» γιά εκτέλεση της απόφασης που δεν μπορούσε αυτός να επιβάλλει!
12 Ιουνίου, 2014 στις 10:33 μμ
Εγκεφαλικό κύτταρο
Αναγνώστη,
Στις 26 του μηνός συμπληρώνονται τρία χρόνια από το θάνατο του Μανωλεδάκη:
«Το έσχατο μέσο εξαναγκασμού για τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και τη διαφύλαξη βασικών εννόμων αγαθών του ατόμου και του συνόλου κατέληξε στα χέρια ανίκανων και χωρίς φαντασία προσώπων, ν’ αποτελεί το συνηθισμένο μέσο για την προώθηση και εξασφάλιση της εφαρμογής των κυβερνητικών μέτρων, υποκαθιστώντας την εφευρετικότητα (σε επίπεδο σχεδιασμού) και την αποτελεσματικότητα (σε επίπεδο εκτέλεσης) του κρατικού μηχανισμού».
Αυτή ήταν η θέση του για την κατάχρηση του ποινικού δικαίου στην πράξη.
12 Ιουνίου, 2014 στις 10:37 μμ
Εγκεφαλικό κύτταρο
Πάνο,
Ασφαλιστικά μέτρα στο ποινικό δίκαιο δεν έχει, έχει τεκμήριο αθωότητας.
Γιάννη – 2,
Έτσι ακριβώς.
12 Ιουνίου, 2014 στις 10:38 μμ
bas
«κατέληξε στα χέρια ανίκανων και χωρίς φαντασία προσώπων,»
Ποιούς εννοούσε; Τους δικαστικούς;
12 Ιουνίου, 2014 στις 10:42 μμ
Εγκεφαλικό κύτταρο
Τους νομοθέτες. Προηγούνται των δικαστικών.
12 Ιουνίου, 2014 στις 11:25 μμ
Πάνος
Το έχω υπόψη μου. Εκ του αποτελέσματος προκύπτει ότι οι καθαρίστριες στερούνται αυτού του τεκμηρίου, είναι ένοχες και πρέπει να απολυθούν πάραυτα. Εξάλλου δεν θα φύγουν εντελώς παραπονεμένες, μερικές ξυλοφορτώθηκαν κιόλας ενώ διεκδικούσαν φορτικά δικαίωση στο βαρύτατο, ειδεχθές έγκλημά τους.
Ο Άρειος Πάγος απέδωσε Δικαιοσύνη εις βάρος αυτών των αδίσταχτων εγκληματιών που δεν άξιζαν ούτε καν μια προσωρινή επάνοδο στην εργασία τους, ώσπου να κριθούν τελεσίδικα από τον φυσικό τους δικαστή.
Έτσι εμπεδώνεται στους Έλληνες πολίτες η εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη της χώρας τους!
12 Ιουνίου, 2014 στις 11:31 μμ
Πάνος
.
12 Ιουνίου, 2014 στις 11:33 μμ
j95
Ναι αλλα δεν αφορα εκτελεσεις αφορα απολυσεις οι οποιες οσο εξωφρενικο και αν σας φαινεται εσας των ΔΥ δεν ειναι εγκλημα.
12 Ιουνίου, 2014 στις 11:35 μμ
j95
..ουτε ποινη. Αντε πια.
12 Ιουνίου, 2014 στις 11:44 μμ
Πάνος
Βελτιώνεσαι – αυτή τη φορά δε χρησιμοποίησες τα πλαστικά πέη για να εκφραστείς 😉
12 Ιουνίου, 2014 στις 11:46 μμ
Εγκεφαλικό κύτταρο
Ο Άρειος Πάγος απέδωσε δικαιοσύνη γιατί εφάρμοσε το νόμο και γιατί αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος για να αποδοθεί δικαιοσύνη.
Δεν έχει άλλον.
12 Ιουνίου, 2014 στις 11:48 μμ
Πάνος
.
12 Ιουνίου, 2014 στις 11:58 μμ
Πάνος
ΑΝ τον εφάρμοσε σωστά (το νόμο). Με όλο τον (υποχρεωτικό) σεβασμό, κάτι δεν πάει καλά. Δεν ξέρω σε ποιο επίπεδο έγινε το λάθος αυτή τη φορά, αλλά η εμπιστοσύνη στο σύστημα της Δικαιοσύνης έχει μπει σε… διαθεσιμότητα. Για να μη θυμηθώ (εκτός από τον κατή) και αυτό που είπε κάποτε ο Ηλίας Πετρόπουλος (όποιος έχει διαβάσει το «εγχειρίδιον του καλού κλέφτη» το γνωρίζει).
12 Ιουνίου, 2014 στις 11:59 μμ
Mitsos
Προφανώς είπε η τροικα στους δικαστές ότι τα έξοδα των μισθών των καθαριστριών θα αφαιρεθούν από τους μισθούς τους, όπως το έχει ξανακάνει στο παρελθόν και απεφασισαν αβίαστα.. Οσο για τον άλλο το μαλάκα με τη σιδερογροθιά, σε ένα κράτος σοβαρό θα τον καλούσαν σε ΕΔΕ και θα τον απέλυαν με συνοπτικές διαδικασίες, αλλά εδώ μάλλον είμαστε ακόμα αιώνες φωτός πίσω από την Ευρώπη στην οποία θέλουμε υποτίθεται να μοιάσουμε.. Το έχει λοιπόν καταλάβει ο κος αυτός αυτό το απλό γεγονός και φωτογραφίζεται καμαρώνοντας με τις σιδερογροθιές.
13 Ιουνίου, 2014 στις 12:12 πμ
Εγκεφαλικό κύτταρο
Δεν το πιασες Μήτσο.
Η Τρόικα έχει πει το αντίθετο. Διαμήνυσε στους ειδικών μισθολογίων πως οποιαδήποτε αύξηση τους δοθεί θα αντισταθμιστεί από τα δικά τους εισοδήματα (κοινώς θα τα δώσουν πίσω). Οι πιο ζορισμένοι οικονομικά είναι οι πρωτοδίκες (στεγαστικά δάνεια, συχνές μεταθέσεις, παιδιά). Τρίζουν τα δόντια τους στο κράτος κι αυτό θεωρείται έκδοση αποφάσεων ιστορικής σημασίας .
13 Ιουνίου, 2014 στις 12:24 πμ
Πάνος
Τα ΜΑΤ και οι καθαρίστριες
Μεταρρύθμιση, 13/06/2014
http://www.metarithmisi.gr/el/readText.asp?textID=31810&sw=1366
Τα τελευταία 24ωρα έκανε το γύρο του διαδικτύου ένα βίντεο της 10ης Ιουνίου που δείχνει άνδρα των ΜΑΤ να χτυπά πισώπλατα μια απολυμένη καθαρίστρια. Χθες έγιναν άγρια επεισόδια έξω από το υπουργείο Οικονομικών, μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου, που παγώνει την επαναπρόσληψη των απολυμένων καθαριστριών. Καταγέλθηκε υπερβολική βία και αναφέρθηκαν τραυματισμοί.
Δεν μένει καμία αμφιβολία ότι πρέπει να επιβάλλεται σεβασμός στο δημόσιο χώρο και είναι έργο της αστυνομίας αυτό, όμως δεν υπάρχει τίποτα που να δικαιολογεί μια καταστολή που προσβάλλει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και το δημοκρατικό μας πολιτισμό.
Και ναι, έχει σημασία ότι αντιμετωπίστηκαν με αυτόν τον τρόπο καθαρίστριες που βρίσκονται στην ανεργία και αλέθονται στο μύλο της κρίσης. Εχει επίσης σημασία ότι για τον άνδρα των ΜΑΤ που χτύπησε στο κεφάλι την καθαρίστρια (και αυτό αποδεικνύεται από την πεντακάθαρη εικόνα στο βίντεο) γίνεται απλώς μια ΕΔΕ, όπως τόσες άλλες στο παρελθόν.
Την ίδια ώρα, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδας εξέφραζε την ανησυχία της για «την τάση άρρυθμης, ασυνεπούς και αποσπασματικής νομοθέτησης, με επάλληλες τροποποιήσεις, ακόμη και των βασικών ποινικών νόμων (Κωδίκων), με τρόπο που ενίοτε υποθάλπει ευλόγως την υποψία ότι εξυπηρετούν σκοπούς κείμενους πέραν της διασφάλισης του δημοσίου συμφέροντος».
Αναφέρονται σε ρυθμίσεις ευνοϊκές για πιθανούς καταχραστές του Δημοσίου που προωθήθηκαν πρόσφατα.
Εχει σχέση το ένα με το άλλο; Μεγάλη. Και δεν χρειάζεται εξήγηση.
13 Ιουνίου, 2014 στις 12:38 πμ
Mitsos
Πώς δεν το πιασα, το πιάσα το θέμα. Το έχουν ξανακάνει το σχέδιο αυτό με τους δικαστές.. Πάει η πολιτική ηγεσία στον ΑΠ και λέει κοιτάξτε, αν δικαιώσετε τις καθαρίστριες θα σας κόψουμε τόσα από τους μισθούς. Αποφασίστε λοιπόν τι θα κάνετε κύριοι αρεοπαγίτες. Απλά είναι τα θέματα, τα έχουν ξανακάνει οι κύριοι αυτοί.
Εδώ νομιμοποίησαν πρώτοι και καλύτεροι την γερμανική εισβολή και την πρώτη κατοχική κυβέρνηση την οποία ο τότε αρχιεπισκοπος Αθηνών δεν ήθελε να ορκίσει και αντικαταστάθηκε απο τον Δαμασκηνο. Για μένα οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν ούτε ίχνος ελληνικού αίματος στις φλέβες τους. Το έχουν αποδείξει επανειλημένως αυτό και οι πράξεις τους μιλάνε για την ποιότητα τους ως άτομα, ως επιστήμονες και ως δικαστικοί λειτουργοί. Αλλά ούτως ή άλλως είναι γνωστόν πώς και με ποιες διαδικασίες γίνονται δικαστές του ΑΠ. Ολοι τους έχουν υπάρξει κομματόσκυλα, και δεν με αφορά αν τύχει κανένας Αρεοπαγίτης να διαβάζει τα γραφόμενα μου. Στην Ελλάδα η διαπλοκή εκκλησίας, κράτους, δικαιοσύνης είναι χειρότερη από κράτη ισλαμικού τύπου Χομεινί και Σαυδικής Αραβίας. Οι μισές δικαστίνες είναι θεούσες και ένα τηλέφωνο ενός μητροπολίτη φτάνει για να αλλάξει πολλές φορές μια δικαστική απόφαση. Οι άλλες μισές θέλουν καμιά καλή καρέκλα σε κανένα υπουργείο δικαιοσύνης ή να ανέλθουν στην ιεραρχία και διαπλέκονται με οποιοδήποτε κόμμα εξουσίας προκειμένου να το επιτύχουν. Δυστυχώς στην Ελλάδα ακόμα δεν έχουμε καταλάβει ότι τα κριτήρια για να είναι κανείς δικαστής έπρεπε να είναι τα εξής απλά:
Να μην έχει περάσει ούτε έξω από τις πόρτες οποιασδήποτε νεολαίας κόμματος.
Να είναι δηλωμένος άθεος και να μην έχει καμία απολύτως σχέση με εκκλησιαστικούς φορείς.
Να περάσει τις εξετάσεις με το σπαθί του.
Κανένα από αυτά τα κριτήρια δεν εφαρμόζεται όπως εφαρμόζεται στα υπόλοιπα δυτικά κράτη για αυτό και η Ελλάς είναι κράτος μουσουλμανικού τύπου με τη διαφορά ότι επιτρέπεται το χοιρινό, το αλκοολ, το μίνι, τα gay pride και δεν φοράνε οι γυναίκες μαντήλα. Κατά τα άλλα είμαστε ακριβώς οι ίδιοι με τους Τούρκους από διπλα και τους Αραβες από κάτω και ακομα χειρότεροι. Το απέδειξε προσφάτως ο ΣΑΜ που είπε ξεκάθαρα: Eκλεισα τη ΧΑ στη φυλακή.. Από εκεί φαίνεται ξεκάθαρα πόσο ανεξάρτητα λειτουργεί η δικαιοσύνη στην Ελλάδα. Ακόμα και εγώ που είμαι αγροτης το καταλαβα, ακόμα δεν το έχουν καταλάβει εδώ μερικοί που έχουν τελειώσει και πανεπιστήμιο. Μάλλον δεν το έχουν καταλάβει γιατί ποτέ δεν έχουν βρεθεί σε δικαστήριο και τους εύχομαι να μην ανέβουν ποτέ τα σκαλιά των δικαστηρίων.
13 Ιουνίου, 2014 στις 9:04 πμ
skipper
Εγκεφαλικό κύτταρο …δηλαδή αν κατάλαβα καλά -αν όχι θα ήθελα να μου πεις… γιατί επρόκειτο για ερμηνεία .
Το κράτος δεν έκανε έφεση εξαρχής -επειδή θεωρεί το πρωτομελές αναρμόδιο για την απόφαση- , έτσι ώστε μετά από τόσους μήνες να πάει την υπόθεση στον ΑΠ ζητώντας αναίρεση …για να κερδίσει επιπλέον χρόνο?
Θα ήθελα να σε ρωτησω επίσης , πως κρίνεται εάν ένα δικαστήριο είναι αρμόδιο για μια υπόθεση ή όχι? (δεν αμφισβητώ αυτό που υποστηρίζει το κράτος , απλά ρωτάω)
Διότι αν όντως είναι …οι δικηγόροι των καθαριστριών ΚΑΙ ο δικαστής δεν το ήξεραν εκ των προτέρων?
13 Ιουνίου, 2014 στις 9:36 πμ
j95
το δικαστήριο μπορεί να είναι αρμόδιο για μια υπόθεση αλλά όχι για να επινοήσει δικαιώματα και προϋποθέσεις ούτε για να επινοήσει πραγματολογικά γεγονότα. Μπορούσε ας πούμε να τις δικαιώσει αποδεικνύοντας ότι ο υπουργός τα πήρε από τον εχθρό τους για να απολύσει αυτές και όχι κάποιον άλλον που έπρεπε.
Όμως επέλεξε να αποφασίσει βάση μιας παράλληλης πραγματικότητας. Ουσιαστικά έγραψε το δικό του σύνταγμα και τους δικούς του νόμους, ξεπερνώντας κατά μερικά έτη φωτός την οποιαδήποτε αρμοδιότητά του. Δηλαδή τι να κάνουμε δεν είναι αρμόδιος ένας πρωτοδίκης να επινοεί θεμελιώδη δικαιώματα ούτε διαδικασίες προκειμένου να ασκείται η διοίκηση (άκου «πρέπει να προηγείται μελέτη από διοικητικό επιστήμονα για να αλλάξει μια θέση»), αυτό το κάνει μόνο η συντακτική βουλή.
13 Ιουνίου, 2014 στις 9:38 πμ
j95
και κάπου βλέπετε όλοι τον χαμηλόβαθμο υπαλληλίσκο που σήκωσε το χέρι και σφαλιάρισε τη θείτσα (πάρα πολύ κακώς) αλλά δεν καταλαβαίνετε ότι την ίδια ακριβώς αντίληψη είχε ο χαμηλόβαθμος υπαλληλίσκος που πήρε την πένα και διέταζε μέχρι να του πιαστεί το χέρι.
13 Ιουνίου, 2014 στις 10:01 πμ
j95
επίσης nikiple αυτό που λες δε γίνεται γιατί τα δικαστήρια συστηματικά αντιμετωπίζουν το προσδοκώμενο εισόδημα από σύνταξη σαν ήδη κεκτημένη ιδιοκτησία, μια και οι δικαστές είναι πάνω απ’ όλα Έλληνες.
13 Ιουνίου, 2014 στις 10:01 πμ
j95
γαμώτο λάθος ποστ αλλά από την άλλη ψιλοσχετικό λόγω δικαστών 🙂
13 Ιουνίου, 2014 στις 10:22 πμ
Πάνος
Ζ. Κωνσταντοπούλου: «Υπάρχει πλέον ανάγκη στοίχισης της Δικαιοσύνης με το δίκαιο»
«Υπάρχει ανάγκη στοίχισης της δικαιοσύνης με το δίκαιο» δήλωσε στο Κόκκινο η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου προσθέτοντας πως «η αδικία είναι μη ανεκτό πράγμα σε μια δημοκρατία και η δικαιοσύνη πρέπει να την αποκαταστήσει όταν η πολιτεία ισοπεδώνει την ανθρώπινη ύπαρξη».
Τόνισε πως η χθεσινή απόφαση του Αρείου Πάγου ενάντια στις καθαρίστριες «δικαιώνει ως μη όφειλε μια άκρως καταχρηστική και παράνομη κυβερνητική πρακτική καθώς επιβραβεύει τη κυβερνητική παρανομία» ενώ χαρακτήρισε την απόφαση εξόφθαλμα άδικη.
«Η κυβέρνηση αναζητά πρόθυμους να παραβιάζουν τη νομιμότητα προκαλεί ντροπή στη συνείδηση των δημοκρατικών δικαστών» πρόσθεσε η Ζ. Κωνσταντοπούλου.
– See more at: http://stokokkino.gr/article/9164/Z-Konstantopoulou-Uparxei-pleon-anagki-stoixisis-tis-Dikaiosunis-me-to-dikaio#sthash.lv4KlSPa.dpuf
(Όποιος θέλει να ακούσει τη συνέντευξη, ας ανοίξει το σύνδεσμο)
13 Ιουνίου, 2014 στις 10:26 πμ
Πάνος
Τ. Μπόλαρη: «Οι αστυνομικοί δεν υπακούν στις εντολές τους και κλωτσούν άοπλες γυναίκες που θα μπορούσαν να είναι μανάδες τους»
Ελλάδα Η φωτογράφος Τατιάνα Μπόλαρη που χτυπήθηκε χθες απο τα ΜΑΤ περιγράφει στο Κόκκινο τα γεγονότα και την επίθεση κατά των καθαριστριών στο ΥΠΟΙΚ.
– See more at: http://stokokkino.gr/article/9163/T-Mpolari-Oi-astunomikoi-den-upakoun-stis-entoles-tous-kai-klotsoun-aoples-gunaikes-pou-tha-mporousan-na-einai-manades-tous#sthash.Tz23YIt8.dpuf
13 Ιουνίου, 2014 στις 10:26 πμ
skipper
«και κάπου βλέπετε όλοι τον χαμηλόβαθμο υπαλληλίσκο που σήκωσε το χέρι και σφαλιάρισε τη θείτσα (πάρα πολύ κακώς) αλλά δεν καταλαβαίνετε ότι την ίδια ακριβώς αντίληψη είχε ο χαμηλόβαθμος υπαλληλίσκος που πήρε την πένα και διέταζε μέχρι να του πιαστεί το χέρι.»
Έχεις μία τάση …να θες να παραλληλίσεις ηλεκτρομηχανή ρυμουλκού με ηλεκτρομηχανή αντιτορπιλικού.
Φιλόδοξη προσπάθεια…αλλά αδύνατη.
13 Ιουνίου, 2014 στις 10:33 πμ
johnyflowmotion
Live your MAT in Greece… http://projectantisystem.wordpress.com/2014/06/13/live-your-mat-in-greece/
13 Ιουνίου, 2014 στις 11:18 πμ
σχολιαστης
Τι προτείνει η Ζωή; Κατάλληλους στον ΑΠ ώστε οι αποφάσεις να της αρέσουν;
13 Ιουνίου, 2014 στις 11:26 πμ
Πάνος
Η Ζωή λέει το (πολιτικά) αυτονόητο, ότι αυτού του είδους η δικαστική διαμάχη των καθαριστριών με το «κράτος» δεν έπρεπε να υπάρξει, in the first place. Κακώς υπήρξε – και ενός κακού μύρια έπονται. Γιατί και οι δικαστές βρίσκονται στην άκρως άβολη θέση να πρέπει να καθαρίζουν τα σκατά των πολιτικών – και ό,τι και να κάνουν θα τα ακούσουν. Βλέπεις ΔΕΝ διαθέτουν το τεκμήριο της αντικειμενικότητας – το έχουν χάσει με δική τους ευθύνη, ως σώμα.
13 Ιουνίου, 2014 στις 11:30 πμ
Ενη
Απο την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
«Πειθαρχικό έλεγχο θα περάσει ο αστυνομικός που χτύπησε πισώπλατα καθαρίστρια του ΥΠΟΙΚ, καθώς σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, τα γάντια που φορούσε δεν αποτελούν εξάρτημα σχολής.
Διευκρίνισεις για τη φωτογραφία αστυνομικού που φαίνεται να φορά γάντι με ειδική επένδυση κατά τα χθεσινά επεισόδια με τις καθαρίστριες έδωσε η ΕΛΑΣ.
Όπως αναφέρει, από την έρευνα προέκυψε ότι το γάντι δεν έχει μεταλλικές απολήξεις και πως πρόκειται για γάντι με ελαστικές κοκκάλινες απολήξεις που κυκλοφορεί στο εμπόριο για αναβάτες μοτοσικλετών.
Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας αστυνομικών υπαλλήλων, Χρήστος Φωτόπουλος, μιλώντας στo Mega, ανέφερε πως «δυστυχώς υπάρχουν και αυτοί οι ανεγκέφαλοι, οι εγκληματικές φυσιογνωμίες».
Ο κ. Φωτόπουλος καταδίκασε την αστυνομική βία σε βάρος των καθαριστριών ενώ αναφορικά με την επίμαχη φωτογραφία του αστυνομικού με τη σιδηρογροθιά στο χέρι, είπε: «τα έχω δει και με πεισμώνουν γιατί δεν έχουν αντιμετωπιστεί με τρόπο παραδειγματικό».
Τέλος, είπε πως πρόσφατα αντιπροσωπεία της ομοσπονδίας επισκέφτηκε τις απολυμένες καθαρίστριες καθώς μεσολάβησαν και άλλα γεγονότα «βίαιων συμπεριφορών» ενώ τάχθηκαν και στο πλευρό τους στο αίτημα για επαναπρόσληψή τους»
υγ.
Ομως, πως βρεθηκε αναμεσα στους αστυνομικους και ο μοτοσυκλετιστης;
Συμπεραινεται οτι συμφωνα με τον προεδρο της πανελληνιας ομοσπονδίας αστυνομικων υπαλληλων, «δυστυχώς υπαρχουν και αυτοι οι ανεγκεφαλοι, οι εγκληματικες φυσιογνωμιες» (οπως δηλωσε), οι οποιοι ομως
παρεισφρυουν, ανεμποδιστα, μεσα στις αστυνομικες δυναμεις.
13 Ιουνίου, 2014 στις 11:34 πμ
Πάνος
Θα τα διορθώσει όλα αυτά ο Κικίλιας…
13 Ιουνίου, 2014 στις 12:22 μμ
j95
Η Ζωή λέει το (πολιτικά) αυτονόητο, ότι αυτού του είδους η δικαστική διαμάχη των καθαριστριών με το “κράτος” δεν έπρεπε να υπάρξει, in the first place
ναι γιατί θα έπρεπε το κράτος όταν κλείνει το κτίριο της ΔΟΥ στην Άνδρο να μπορεί να πει στην καθαρίστρια που απασχολούσε με σύμβαση ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ότι δεν έχει πια αντικείμενο εργασίας και γεια σας χωρίς να διανοείται καν ότι ένα δικαστήριο θα μπορούσε να κάνει παραδεκτή αίτηση να αναιρεθεί η απόφαση μόνο ως προς το κομμάτι της σύμβασής της.
13 Ιουνίου, 2014 στις 12:34 μμ
j95
και εντάξει το επίθετο «πολιτικά» στα ελληνικά σημαίνει «σύμφωνα με ό,τι γουστάρω και σε βάρος οποιουδήποτε γραπτού νόμου και λογικής».
13 Ιουνίου, 2014 στις 2:04 μμ
johnyflowmotion
Ασύμμετρες συγκυρίες http://projectantisystem.wordpress.com/2014/06/13/%CE%B1%CF%83%CF%8D%CE%BC%CE%BC%CE%B5%CF%84%CF%81%CE%B5%CF%82-%CF%83%CF%85%CE%B3%CE%BA%CF%85%CF%81%CE%AF%CE%B5%CF%82/
13 Ιουνίου, 2014 στις 2:26 μμ
δεξιος
Τι συμβάίνει στην άλλη άκρη της Μεσογείου.
http://lykavitos.gr/archives/113241
13 Ιουνίου, 2014 στις 4:37 μμ
zepos
Μέσα στην άφατη συγκίνηση για το δράμα των καθαριστριών, οι εφοριακοί έκαναν για συμπαράσταση τρίωρη στάση εργασίας την Τρίτη, μία ημέρα μετά την αργία του Αγ.Πνεύματος, δηλαδή έως τις 10,30 το πρωί…
Γιόρτασαν την αγία ημέρα ανά την ύπαιθρο οι «συγκινημένοι» υπάλληλοι των ΔΟΥ να μην πάνε μες’τα άγρια χαράματα στην δουλειά την επομένη..
Μια ίδια συνεχής προσπάθεια αποτελμάτωσης και κοπάνας…
13 Ιουνίου, 2014 στις 4:43 μμ
zepos
Στο ίδιο επαναστατικό μοτίβο, δεν λέει να σοβαρευτεί:
«Τσίπρας: Ελπίζω να μη βρεθεί ένας νέος Τσιριμώκος για Πρόεδρος Δημοκρατίας»
13 Ιουνίου, 2014 στις 5:05 μμ
Μαρία
13 Ιουνίου, 2014 στις 5:32 μμ
j95
λυπόμαστε τις φτωχές αυτές γυναίκες αλλά αηδιάζουμε με τη βιομηχανία ελπίδας που έχει στηθεί στις πλάτες τους.
13 Ιουνίου, 2014 στις 6:14 μμ
Πάνος
Σιγά ρε και δεν έχουμε πρόχειρα χαρτομάντιλα για τα δάκρυα…
13 Ιουνίου, 2014 στις 6:16 μμ
Πάνος
Στο ευρωπαϊκό δικαστήριο για τη μη εφαρμογή της πρωτόδικης απόφασης θα προσφύγουν οι καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ. Διαμηνύουν ότι αν και αρχικά απογοητεύτηκαν από την απόφαση του Αρείου Πάγου που έκανε δεκτό το αίτημα της κυβέρνησης για αναστολή της πρωτόδικης απόφαση περί επιστροφής τους στις θέσεις τους δεν σκοπεύουν να κάνουν πίσω. Συγκέντρωση συμπαράστασης στις απολυμένες καθαρίστριες αυτή την ώρα έξω από το υπ. Οικονομικών.
Για το θέμα της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο να ασκήσουν έφεση οι ίδιες οι καθαρίστριες κατά της απόφασης, προκειμένου να μην γίνει η νέα εκδίκαση στις 19 Σεπτεμβρίου και έτσι να μην έχει πλέον καμία βάση στήριξης η απόφαση του Αρείου Πάγου.
Για την απόφαση του Αρείου Πάγου που δεν τις δικαίωσε, οι καθαρίστριες υποστήριξαν ότι το υπ. Οικονομικών δεν προσκόμισε στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι το δημόσιο υπέστη βλάβη από την μισθοδοσία των καθαριστριών. Παράλληλα κατήγγειλαν ότι αυτή τη στιγμή είναι σε διαθεσιμότητα και τους καταβάλλεται το 70% του μισθού τους και παράλληλα το υπ. Οικονομικών έχει κάνει σύμβαση με ιδιωτικό συνεργείο για την καθαριότητα πληρώνοντας έτσι περισσότερα χρήματα.
Ζητούν τη διαγραφή Κικίλια από τον ιατρικό σύλλογο
Μεταξύ άλλων οι καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ ανακοίνωσαν ότι θα ζητήσουν από τον ιατρικό σύλλογο την διαγραφή του νέου υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Βασίλη Κικίλια γιατί επί υπουργίας του χτυπήθηκαν βάναυσα οι καθαρίστριες. Μάλιστα την ερχόμενη Δευτέρα θα καταθέσουν μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα για τα χθεσινά βίαια επεισόδια. Παρούσα στη σχετική συνέντευξη Τύπου ήταν η μια από τις δυο τραυματισμένες καθαρίστριες, ενώ η άλλη ακόμα νοσηλεύεται.
http://tvxs.gr/news/ellada/kinitopoiisi-sti-nikis-gia-tin-epithesi-stis-katharistries
13 Ιουνίου, 2014 στις 6:20 μμ
Πάνος
«Για το θέμα της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο να ασκήσουν έφεση οι ίδιες οι καθαρίστριες κατά της απόφασης, προκειμένου να μην γίνει η νέα εκδίκαση στις 19 Σεπτεμβρίου και έτσι να μην έχει πλέον καμία βάση στήριξης η απόφαση του Αρείου Πάγου».
Υποθέτω ότι θα συμμαζευτούν οι ταλιμπάν του ΝΔΣΟΚ και θα δώσουν πολιτική λύση στο θέμα (που οι ίδιοι βλακωδώς δημιούργησαν) γιατί ακόμα και αν το κερδίσουν δικαστικά, πολιτικά και επικοινωνιακά πρόκειται για Βατερλώ.
13 Ιουνίου, 2014 στις 6:45 μμ
Εγκεφαλικό κύτταρο
Η έφεσή τους θα είναι απαράδεκτη. Ο διάδικος που νίκησε δεν μπορεί να στραφεί με έφεση κατά της απόφασης που τον δικαίωσε. Δεν χρειάζονται νομικά γι αυτό, αρκεί απλή λογική.
13 Ιουνίου, 2014 στις 6:51 μμ
Εγκεφαλικό κύτταρο
Και επί του πιεστηρίου: Ο Φαήλος ανακοινώνει στο Σκάι την αναγκαία υπέρβαση που θα κάνει ο πρωθυπουργός, με τη δημιουργία προσωποπαγών θέσεων όπου θα απασχοληθούν μέχρι να συνταξιοδοτηθούν οι καθαρίστριες.
13 Ιουνίου, 2014 στις 6:55 μμ
Πάνος
Xo!
13 Ιουνίου, 2014 στις 6:57 μμ
Εγκεφαλικό κύτταρο
Αυτό το ξέσκισμα της νομιμότητας ήταν αναμενόμενο. Δεν έλειψε απ το πάρτι κανείς.
13 Ιουνίου, 2014 στις 7:02 μμ
Εγκεφαλικό κύτταρο
Μη χαίρεσαι Πάνο. Είναι καλό για τις καθαρίστριες είναι μπουρδέλο για όλους τους υπόλοιπους. Δεν περιμένεις βέβαια να κάνει προσωποπαγείς θέσεις για κάθε απολυμένο…. με ότι συνεπάγεται αυτό για ισονομία, δικαιοσύνη και δε συμμαζεύεται.
13 Ιουνίου, 2014 στις 7:02 μμ
σχολιαστης
Ισχύουν αυτά που έγραψα εδώ!
https://panosz.wordpress.com/2014/06/13/cleaners-4/#comment-235605
Οι Πασόκοι και οι ΝΔτες δεν θέλουν να απολύσουν κανένα ΔΥ. Και το κάνουν. Κάτι λίγοι την πλήρωσαν και θα τους επαναπροσλάβουν σιγά σιγά.
Πρέπει να τελειώνει αυτή η ιστορία με τους ελάχιστους απολυμένους που δεν παράγουν ουσιαστικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα και να ασχοληθούν με σοβαρά πράγματα.
13 Ιουνίου, 2014 στις 7:34 μμ
Ενη
Ενα θεμα που απασχολησε ακομα και το διεθνη τυπο, δεν εχει ομως δωσει επαρκη πληροφορηση στο κοινό.
π.χ. για ποιο αριθμό καθαριστριων μιλαμε, ποιες ηταν οι αμοιβές τους, ηταν μονιμες υπαλληλοι του ελληνικου δημοσίου, η με σχεση εργασίας αοριστου χρονου.
Και το κυριότερο αφορά ολες τις υπαλληλους-καθαριστριες ολων των υπηρεσιών του ΥΠΟΙΚ, σε ολη την επικρατεια δηλαδή εφορίες και αλλες υπηρεσίες η
προκειται μονο για τις καθαρίστριες του κτηρίου του ΥΠΟΙΚ στο Σύνταγμα;
Εαν προκειται μονο για την ομαδα καθαριστριων ενος κτηρίου τοτε προφανως ο αριθμος τους πρεπει να ειναι ελαχιστος.
Αρα και το οικονομικό μεγεθος της δαπανης του κρατους σχεδόν αμελητέο.
Γιατί εγινε μειζον δικαστικο θεμα;;
13 Ιουνίου, 2014 στις 7:36 μμ
Ενη
Τώρα βλεπω οτι αφορουν και στις ΔΟΥ.
13 Ιουνίου, 2014 στις 7:42 μμ
Πάνος
Που την είδες τη χαρά;
14 Ιουνίου, 2014 στις 11:15 πμ
j95
Δεν υπαρχει η παραμικρη περιπτωση να σταθει νομος που λεει ‘προκηρυσσεται θεση για τη Μαρια Ταδε’.
14 Ιουνίου, 2014 στις 11:54 πμ
Ενη
Σωστα Τζευ.
Ισως ομως μπορει να λεει οτι «προκηρυσσονται θεσεις που θα αφορουν μονο σε οσες ηταν ηδη εργαζομενες στο ΥΠΟΙΚ, το συγκεκριμενο διαστημα’.η κατι παρομοιο.
Οι νομικοι ειναι ασσοι στα «παραθυρα.».
14 Ιουνίου, 2014 στις 12:12 μμ
Άγγελος
ναι και άμα το κάνουν αυτό ή θα είναι άκυρο, διότι τι σκατά προυπόθεση είναι αυτή ή θα είναι ομολογία πως κακώς τις απολύσαμε διότι αυτές ακριβώς χρειαζόμασανε.
από όπου και να το πιάσεις ζέχνει.
ας τους κάνουν μια ΜΚΟ.
14 Ιουνίου, 2014 στις 12:19 μμ
spiral architect
Η κρίση γεννά ευκαιρίες.
14 Ιουνίου, 2014 στις 1:09 μμ
Ενη
spiral architect
Ηδη εχουν παρατηρηθει φαινομενα σεξισμου σε ορισμενα σχολια, μη τα επαυξανεις. με το παραδειγμα σου. 🙂
π.χ. υποστηριχθηκε ηδη εδω οτι καποιες «δυσλειτουργιες» στη δικαστικη εξουσία οφειλεται σ΄αυτές τις δικαστινες (γυναικες) που δεν εχουν καμια «δικαστικη κριση» αλλά αγονται και φερονται απο μητροπολιτες και αλλους «ισχυρους».
Αλλοι ειπαν οτι επι 50 χρονια πολλες γυναικες που βρεθηκαν σε θεσεις του δημοσιου η στην πολιτικη ειναι αποτελεσμα μιας «πληρωμενης λιμπιντο» !!!!!!
Αλλοι υποστηριξαν οτι οι διοικητικοι υπαλληλοι των ΑΕΙ, για τους οποιους εχει προκυψει θεμα, ειναι γυναικες και μαλιστα καποιες «δακτυλογραφοι»
που πηραν διαφορες θεσεις ακομα και στο διδακτικο προσωπικο!!!!!
Αν δε υπαρξει καποια αντιδραση απο γυναικεια φωνή, ε αυτή ανηκει στον «αστικο καθωσπρεπισμο».
Τι να πει κανεις και τι να μολογήσει;;;
υγ.
Δεν ειναι και πολυ παραδοξο που δεν υπαρχουν γυναικες σχολιαστριες παρα ελαχιστες.
14 Ιουνίου, 2014 στις 1:46 μμ
j95
Αλλοι υποστηριξαν οτι οι διοικητικοι υπαλληλοι των ΑΕΙ, για τους οποιους εχει προκυψει θεμα, ειναι γυναικες και μαλιστα καποιες “δακτυλογραφοι”
που πηραν διαφορες θεσεις ακομα και στο διδακτικο προσωπικο!!!!!
εμένα σχεδόν όλοι οι καθηγητές μου είναι παντρεμένοι με πρώην φοιτήτριες που χώσανε σε θέσεις διοικητικών ή και ερευνητριών (αν και συνήθως σε αυτό το επίπεδο αν έχεις στοιχειώδες τακτ χώνεις κάπου άσχετα, π.χ. στο υπουργείο κάποιου άλλου καθικιού που σου χρωστάει χάρη) και συνήθως αφού χωρίσανε με τις προηγούμενες γυναίκες τους που ήταν το ίδιο ακριβώς πράγμα αλλά 15-20 χρόνια πιο γριές.
14 Ιουνίου, 2014 στις 1:48 μμ
j95
είναι απλά αφελές να πιστεύουμε ότι σε μια χώρα που ο γιατρός (έστω και σαν ισχυρή μειοψηφία) χρησιμοποιεί τον ιερό του ρόλο για να εκβιάσει φακελάκι, θα διστάσει η γκόμενα να χρησιμοποιήσει το μουνί της για να βολευτεί.
14 Ιουνίου, 2014 στις 2:08 μμ
j95
βέβαια αυτό δεν ισχύει αντιστρόφως, δηλαδή δε μπορούμε να πούμε ότι κάποια που ανέβηκε στην κοινωνία το κατάφερε καλά και σώνει με αυτόν τον τρόπο όπως δε μπορούμε να πούμε ότι κάποιος που είναι γιατρός εκβιάζει υποχρεωτικά για φακελάκια. Αλλά όχι και να λέμε ότι δε γίνονται αυτά επειδή είναι «σεξιστικό», ναι είναι σεξιστικό αλλά αυτό εξ ορισμού δεν απασχολεί όσες το κάνουνε.
14 Ιουνίου, 2014 στις 2:12 μμ
spiral architect
Ενη, δεν ετέθη σαν θέμα φύλου, σαν θέμα «χωσίματος» ετέθη.
Τι να πιάσει μια «αγράμματη» καθαρίστρια μπροστά σε μια «μορφωμένη» και χωμένη μάνατζερ;
Δεν λέγανε κάποτε ότι, οι καθαρίστριες παίρνουν μεγαλύτερους μισθούς απ’ τους ΓΓ των υπουργείων;
Δεν συνεχίζουν να το λένε ακόμα οι νεοφιλελέρες;
Ε, να λοιπόν τις τιμωρήσαμε τώρα!
Είστε ευχαριστημένοι;
Αρκεί που δεν υπάρχουν υπάλληλοι που ζμπρώχνουν χαρτιά και καθαρίζουν βεσέ και γραφεία.
Αμ, έλα όμως που δεν υπάρχει και παραγωγή, πραγματική και χειροπιαστή παραγωγή!
14 Ιουνίου, 2014 στις 2:30 μμ
Ενη
Το σεξιστικό Τζευ, προκυπτει απο το αποτελεσμα.
Σε ολες τις περιπτωσεις ειναι γυναικες που στηλιτευονται ειτε ως πουτανες ειτε ως χαζες.
15 Ιουνίου, 2014 στις 1:07 μμ
Εγκεφαλικό κύτταρο
Αυτό εδώ είναι γυναικεία αλληλεγγύη:
http://www.iefimerida.gr/news/159331/%CE%B2%CF%8C%CE%B6%CE%B5%CE%BD%CE%BC%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%BA-%CE%BF%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CE%B8%CE%B1%CF%81%CE%AF%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%B5%CF%82-%CE%AD%CF%87%CE%B1%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CF%84%CE%B7-%CE%BC%CE%AC%CF%87%CE%B7-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%AC-%CF%8C%CF%87%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%80%CF%8C%CE%BB%CE%B5%CE%BC%CE%BF
15 Ιουνίου, 2014 στις 1:34 μμ
Αφώτιστος Φιλέλλην
«Αλλοι ειπαν οτι επι 50 χρονια πολλες γυναικες που βρεθηκαν σε θεσεις του δημοσιου η στην πολιτικη ειναι αποτελεσμα μιας “πληρωμενης λιμπιντο” !!!!!!»
Εγραψα οτι επι 30 (και οχι 50) χρονια αρκετες γυναικες βρεθηκαν σε υψηλες θεσεις του δημοσιου η στην πολιτικη ως αποτελεσμα μιας “πληρωμενης λιμπιντο»
Επαναλαμβανω αναπαντητο σχολιο μου προς εσας κα Ενη….
«Κυρια Ενη
Γραψατε “Και αλλο η” αποπλανηση” ( με ερωτικα κριτηρια), οπως εσυ θελεις να εντοπισεις .
Αλλά και παλι, η δικη σου αποψη εντασσεται στον τομεα της δυσφημισης και προσβολης.”
Κια απαντα ο ΑΦ » Το συντομο διαστημα που σας γνωριζω, εχετε μια …μονιμη λατρεια στους πολιτικους και μια εντελως απαξια στους σχολιαστες οταν αναφερονται σε σκανδαλα διαφορων ειδων και χρηματικης αξιας.
Τα ερωτικα κριτηρια δεν ειναι κυριαρχα στις περιπτωσεις που αναφερθηκα, αλλα προφανως ειναι ανταλλαγη sex εναντι χρηματων/δημοσιας θεσης.
Να μην αναφερω ονοματα αλλα σε ολους ειναι πασιγνωστα, ποιες και πως επωφεληθηκαν. Βεβαια υπαρχουν και ανδρες που επωφεληθηκαν απο ισχυρες κυριες της πολιτικης.
Οταν τα γεγονοτα ειναι γνωστα σε ολους, που βρισκετε την δυσφημιση και την προσβολη;
Μηπως προσβολη των αξιων ειναι η – με αθεμιτους τροπους- καταληψη θεσεων στον Δημοσιο Τομεα ;
Δεν ομιλω για μενα, …… Ουτως ή αλλως δεν θα μπορουσα ουτε μια βδομαδα να αντεξω την ιντριγγα και την κουτοπονηρια ως υπαλληλος του Δημοσιου/ΝΠΔΔ/ΝΠΙΔ.
Ομως μιλω γιατι πολλοι συναδελφοι μου, πολυ ικανοι , ικανοτεροι απο μενα, με διδακτορικο απο εγκριτα Ιδρυματα ΜΙΤ, Imperial,…αδικηθηκαν καταφωρα σε διαφορες περιπτωσεις.
Αυτο δεν ειναι δημοκρατια, ειναι εν μερει γκομενοκρατια :).
Το παρηγορο ειναι οτι αυτα συμβαινουν και εις τας Ευρωπας.
Τελειωνοντας, νομιζω οτι ο….(αστικος;) καθωσπρεπισμος σας ειναι -μετα συγχωρησεως- απαραδεκτος.»
¨https://panosz.wordpress.com/2014/06/11/sxoliasths-2443-11/#comment-235474
15 Ιουνίου, 2014 στις 1:48 μμ
Αφώτιστος Φιλέλλην
Προφανως, μεταρρυθμιση δεν γινεται με την απολυση ολων των καθαριστριων (αλλα μερικων που περισσσευαν ή δεν εκαναν καλα την δουλεια τους) .
Μεταρρυθμιση ομως γινεται με αλλαγη της νομοθεσιας για διαφανεια και οικονομικη δημοκρατια , αλλα και με τη απολυση ολων αυτων των υπαλληλων κια στελεχων που συνεργουσαν να μειωθουν δραστικα προστιμα και αλλοι καταλογισμοι κολλητων του συστηματος, χρηματιζονταν για επιδοτησεις, ,…., πηγαιναν στην Ερμου για ψωνια, πολουσαν ασγφαλειες ή καλλυντικα στους συναδελφους τους,…
15 Ιουνίου, 2014 στις 2:32 μμ
Ενη
Ιουνίου 12, 2014 στις 6:50 μμ
Αφώτιστος Φιλέλλην
Θανασης_χανια+++
“ο δρόμος της αποπλάνησης” ωραιων κορασιδων/γυναικων με ανταλλαγμα τον διορισμο τους σε υψηλομισθες θεσεις και ενδεχομενως την ανακηρυξη τους σε υποψηφια βουλευτη/ευρωβουλευτη .
ΥΓ Θελω να γραψω ενα σρακαστικο δοκιμιο/αφηγημα με τιτλο
“Η γκομενοκρατια στην Ελλαδα (1974-2013) 50 χρονια πληρωμενη λιμπιντο”
Το ρευμα που ανηκει ειναι μεσογειακο νουαρ/sex&pol
Ιουνίου 12, 2014 στις 7:25 μμ
Αφώτιστος Φιλέλλην
40 χρονια πληρωμενη λιμπιντο, φυσικα.
15 Ιουνίου, 2014 στις 2:37 μμ
Ενη
Συνεχεια
scripta manent
15 Ιουνίου, 2014 στις 2:39 μμ
Εγκεφαλικό κύτταρο
ΑΦ,
Άσε κάτι και για την άλλη μας ζωή. Μη τα θες όλα τώρα.
Διάβασε αυτό για να καταλάβεις τι εννοώ:
http://www.kathimerini.gr/771797/article/epikairothta/ellada/polynomia-o-aoratos-ex8ros-ths-xwras
Και μη συνερίζεσαι την κα ‘Ενη που είναι μόνη.
15 Ιουνίου, 2014 στις 2:44 μμ
Εγκεφαλικό κύτταρο
Μόνη σταθερή γυναικεία παρουσία στο μπλογκ εννοώ.
Αλλά κα Ενη
Μη ξεχνάτε σας παρακαλώ ότι ζείτε σε μια χώρα που ευτύχησε να έχει κα πρωθυπουργού την κα Λιάνη.
μιλάμε για το 50% της ευθύνης φυσικά.
15 Ιουνίου, 2014 στις 2:52 μμ
Αφώτιστος Φιλέλλην
κα Ενη
Το απομειωσα απο 40 σε 30 ετη,διοτι πρακτικα απο το 1977 λαμβανοντας 25% , κατεστη μαζικο κομμα εξουσιας κυριως του μεσο επαρχιωτη. Κατι ως ο ΣΥΡΙΖΑ του 27% , του 6/2012, με χρονολογικες διορθωσεις.Και απο το 1981 που το ΠΑΣΟΚ πηρε την εξουσια, αρχιζει ουσιαστικα να αναπτυσσεται και η γκομενοκρτια στην χωρα μας, οι γυναικες οπως ισως εχετε ακουσει τρελαινονται για πολιτικους…., διοτι η εξουσια ειανι αφροδιασιακη 🙂
Για τα πρωτα 10 ετη απο τα 40 εκτος απο καποια μελαγχροινη οικονομολογο του ΑΓΠ., δεν μπορω να θυμηθω αλλα στοιχεια. Αφηστε που εκεινη την περιοδο…σπουδαζα, εκανα φροντιστηρια , ταξιδευα και αλητευα (1973-1980).
Αν δυνασθε, σας θερμοπαρακαλω βοηθηστε με ωστε να μην εχει μεγαλα κενα η γκομενοκρατια στην Ελλαδα (1974-1981), ή αν δεν επιθυμειτε, ας μου πειτε τουλαχιστον που να ψαξω στον Κατσιφαρα, στον Κιμωνα, στην ΕΓΕ, στον ωραιο Μπρουμελ,…. ΄;)
με φεμινιστκους χαιρετισμους
15 Ιουνίου, 2014 στις 2:59 μμ
Αφώτιστος Φιλέλλην
Ας αφησουμε τις θλιβερες ιστοριες του σεξ με ανταλλαγμα δημοσια θεση και επ ευκαρια των 20 ετων απο το πεταγμα του Μανου Χατζηδακι στον ουρανο, ας ασχοληθουμε με τον Ερωτα….
Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΡΩΤΙΚΟΣ- ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ (ΟΛΟ ΤΟ ΕΡΓΟ)
15 Ιουνίου, 2014 στις 3:06 μμ
Ενη
» ΥΓ Θελω να γραψω ενα σρακαστικο δοκιμιο/αφηγημα με τιτλο
“Η γκομενοκρατια στην Ελλαδα (1974-2013) 50 χρονια πληρωμενη λιμπιντο
Εσυ τα εγραψες αυτά ΑΦ, πρέπει καποτε να αναλαμβανονται με θαρρος και οι ευθυνες για οσα γραφει κανεις, γιατί μενουν ουτε σβηνονται ουτε …..τροποποιουνται.
15 Ιουνίου, 2014 στις 3:14 μμ
Αφώτιστος Φιλέλλην
Η αιτια, κατα την γνωμη μου
Οι φυτευτοι του ΑΓΠ, του Ντορο-μητσοτακ, του Σημιτ, του ΚΚ του Β,…. (διορισμενοι νομαρχες, διοκητες σε ΔΕΚΟ,…), αφου εγινα γνωστοι στους ψηφοφορους και μετα απο ετη ρουσφετιων, εκλεχθηκαν βουλευτες και μετα υφυπουργοι, υπουργοι,…
Απο σχολιο μου (Δεκ 2011)
«…Αν το 1973 ως επαρχιωτης φοιτητης εμενες σε υπογειο, ετρωγες το αθλιο φαγητο της λεσχης, εβλεπες τα φωτα της πολης και ζαλιζοσουν, γραφοσουν σε καποια παραταξη για να γλυτωσεις απο την μοναξια, και ζηλευες τα αριστερα κολοπαιδα με το μονγκομερυ, τις 2 ξενες γλωσσες, την κοινωνικη ανεση, ε δεν θελει και πολυ να κανεις οτι περνα απο το χερι σου να ανεβεις στον 1ο οροφο και μετα στα … ρετιρε.
Η δε εξουσιομανια, η επιπολαιοτητα και η τρελλα του μικρομεγαλειου που πιθανολογω , λογω της ξαφνικης επιτυχιας μετριων πολιτικων και ανθρωπων να αφορα τους τεσσερεις (4)γαμους που εχει ο υποψηφιος ηγετης κ. Μ.Χ.
Ομως …. παρα την αλλαζονια και την εξουσιομανια…. ως «φυτευτο στελεχος», το τραυμα της παιδικης ηλικιας παραμενει…
Ας αναμενουμε λοιπον μια ομογενοποιηση παιδικων ηλικιων στους επιγονους μας, καπου το 2025 εως 2030. Στην χωρα, πολλα θαχουν αλλαξει ως τοτε : Θα εχει δημιουργηθει παραγωγικη βαση με εξαγωγες. Θα εχει βελτιωθει η α-βαθμια και β-θμια εκπαιδευση, αρα και οι ανωτερες και ανωτατες σπουδες. Θα εχει καταπολεμηθει σημαντικα ο νεποτισμος, η μετριοκρατια, η γκομενοκρατια, …»
http://politicalreviewgr.blogspot.gr/2011/12/blog-post_06.html
15 Ιουνίου, 2014 στις 3:38 μμ
Αφώτιστος Φιλέλλην
» Θελω να γραψω ενα σρακαστικο δοκιμιο/αφηγημα με τιτλο
“Η γκομενοκρατια στην Ελλαδα (1974-2013) 50 χρονια πληρωμενη λιμπιντο
Εσυ τα εγραψες αυτά ΑΦ, πρέπει καποτε να αναλαμβανονται με θαρρος και οι ευθυνες για οσα γραφει κανεις, γιατί μενουν ουτε σβηνονται ουτε …..τροποποιουνται.»
Ι. Μου λεπιει θαρρος 😉
II. Φυσικα τροποιουναι αν εχεις κανεις λαθος.
Ας το ξανα-κανω «λιανα»
1. Το 50 ειναι λαθος . 40 ειναι τα χρονια.
2. Επι της ουσιας τα γραφομενα σας δειχνουν το επιπεδο των ψηφοφορων του ΑΓΠ αστικης προελευσης (φεμινιστικες υστεριες, ΕΓΕ,…), οταν ειμαι στην πραξη απο τους λιγους προοδευτικους φεμινιστες,δινοντας στο παιδι μας και τα δυο επιθετα μας.
3. Δεν με βοηθατε που να ψαξω για την πρωτη επταετια, οποτε θα κανω μονος μου την ερευνα των γκομενων (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΚΚΕ, ΚΚΕεσ.,…)
4. Εννοειται οτι εσεις, οταν βοουσε η οικουμενη, η Ευρωπη, η Ελλαδα με τα σεξουαλικα καμωματα των πολιτικων μας , εσεις πηγαινατε στο Μεγαρο, στην Λυρικη, στο…,Ηρωδειο.
5. Αναλαμβανω πληρως την ευθυνη να γραψω ενα σαρκαστικο δοκιμιο/αφηγημα με τιτλο “Η γκομενοκρατια στην Ελλαδα (1974-2013) 7+33 χρονια πληρωμενη λιμπιντο «
15 Ιουνίου, 2014 στις 6:09 μμ
j95
Να μην πουλιοντουσαν να μη στηλιτευονταν.
15 Ιουνίου, 2014 στις 7:04 μμ
Αφώτιστος Φιλέλλην
Γουγλαρα το «Η γκομενοκρατια στην Ελλαδα» 😉
18 αποτελεσματα τα 13 ΑΦ , πλεον 1 σχετικο, 4 ασχετα
Αρα δηλωνω copyriht στην λεξη και στην εκφραση 🙂
15 Ιουνίου, 2014 στις 7:23 μμ
Αφώτιστος Φιλέλλην
«Growth Strategies
Why Mixing Business With Pleasure Is Your Recipe For Success
Matt Eldridge
October 11, 2013
Have you wondered why we’re told not to mix business with pleasure? Or worse, why so many have come to accept this as the social norm?
For me, being an entrepreneur has always been about freedom. Not just the freedom from, but freedom to — the freedom to pursue what I love and spend my time the way I want. Mixing business with pleasure is precisely the mentality behind my startup, Foursum Golf.
Like most people, over the years, I had come to believe there was a time for work and a time for play. Although I’ve always loved technology and problem solving, these chapters in my life highlighted the difference between loving what you’re doing (being an entrepreneur) but not doing what you love (playing golf). I still wasn’t convinced work and play had to be mutually exclusive.»
http://www.entrepreneur.com/article/229342
ΥΓ Εφ’ οσον πολυ συχνα μια/ενας πολιτικος ειναι entrepreneur (επιχειρηματίας) της κοινωνιας του θεαματος, ως υποκρινομενη/ος οτι εκπροσωπει και προστατευει τα συμφερονατ των εκλογεων του και του λαου γενικοτερα, μπορει να παραβιασθει η κλασσικη αρχη που συνοψιζεται στην ρηση «not to mix business with pleasure»
15 Ιουνίου, 2014 στις 8:09 μμ
Εγκεφαλικό κύτταρο
Κατηγορηματική δήλωση Ντινόπουλου (με το ύφος που διδάχθηκε στο κατηχητικό).
«Δεν θα απολυθεί κανείς».
15 Ιουνίου, 2014 στις 8:19 μμ
sissa ben dahir
Κατακρίνουνε πολλοί το καθεστώς Σαμαρά ως ανάλγητο και ότι μειώνει συνεχώς το κοινωνικώς παρεχόμενο έργο.
Δεν εκτιμούν καθόλου ότι έχει προσφέρει τόσες θέσεις εργασίας στο υπουργικό συμβούλιο σε ΑΜΕΑ.
15 Ιουνίου, 2014 στις 8:51 μμ
j95
Μολις προσεφερε εξακοσιες θεσεις σε ξεφτιλισμενους γλειφτες.
15 Ιουνίου, 2014 στις 9:02 μμ
Πάνος
Ποιος είναι ο ξεφτιλισμένος σηκώνει κουβέντα… Πάντως οι θέσεις είναι 600, με σαφή (σαφέστατη) προοπτική να αυγατίσουν.
15 Ιουνίου, 2014 στις 9:03 μμ
Πάνος
…που σημαίνει ότι μάλλον θα έχουμε εκλογές το Σεπτέμβρη / Οκτώβρη.
15 Ιουνίου, 2014 στις 9:05 μμ
j95
Δεν παιζει να το δεχτει η τροικα, δεν ειναι καν αληθινες θεσεις ειναι τρικ για να παγωσουν οι απολυσεις οσο εκκρεμουν οι αιτησεις.
Ξεφτιλισμενοι ειναι και αυτοι και οι πελατες τους.
15 Ιουνίου, 2014 στις 10:20 μμ
Πάνος
Ικανοποιημένος ο Α. Λοβέρδος απο τη λύση που βρέθηκε στους διοικητικούς των ΑΕΙ
Συζητησεις εχει προκαλέσει στο γαλάζιο στρατόπεδο πως ο Ανδρέας Λοβέρδος κατάφερε και μεσα σε μια εβδομαδα υπουργός παιδείας και κέρδισε τη μάχη που εδωσε απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη που για τους γαλάζιους βουλευτές στην πλειοψηφία αποτελεί τη πρωτη γραμμή του νεοφιλελευθερισμού ενω για αλλους απλα και μονο εσωκομματικός αντίπαλος της Β´ Αθήνας.
Τελικά, στη κόντρα που δημιουργήθηκε ανάμεσα στους δυο υπουργούς παιδείας και διοικητικής μεταρρύθμισης, για τους διοικητικούς υπαλλήλους των ΑΕΙ και τη διαθεσιμοτητα τη λύση έσωσαν οι κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος που συμφώνησαν στην προκήρυξη 600 θεσεων και οχι 500 που ήθελε ο κ. Μητσοτάκης απο τους 1140 υπαλλήλους και αξιολόγηση του υπ. Παιδείας. Ενω οσο διαρκούν αυτες οι διαδικασίες δεν θα απολυθεί κανείς εργαζόμενος στα ΑΕΙ.
Την απόφαση των δυο πολιτικών αρχηγών ο υπουργός παιδείας τη θεωρεί εξαιρετική γιατι ετσι δεν θα απολυθούν εργαζομενοι μονο και μονο επειδη το θέλει η τροικα, αλλά θα γινει αξιολογηση πρώτα και στη συνέχεια αν χρειαστει επαναπροκήρυξε ενω θέσεων, ετσι, ωστε να μην μείνουν τα πανεπιστήμια σε κενό αέρος.
Σε πολιτικό επίπεδο ο κ. Λοβέρδος κέρδισε την πρωτη μάχη οσο και αν αυτο φαινεται να ενοχλεί αλλους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ που ειχαν ταυτιστεί πλήρως με τη νεοφιλελεύθερη πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη , ενω οι αντιδράσεις απο το γαλάζιο στρατοπεδο στην παρούσα φαση διευκολύνει και το ΠΑΣΟΚ που τοσο καιρό αποδεχοταν σχεδόν τα πάντα προς χάρην της κυβερνητικής συνοχής .
http://egiakoumis.gr/index.php/2014-02-13-07-20-48/item/8436-2014-06-15-17-58-47
*
Είδες ο Μανικετόκουμπος;
16 Ιουνίου, 2014 στις 11:01 πμ
j95
είχα πάντα την απορία γιατί μια καθαρίστρια των 325 ευρώ με τεράστια ανάγκη επιβίωσης προτιμά να κατασκηνώνει έξω από το υπουργείο παρά να πάει να δουλέψει δυο βδομάδες και να βγάλει τα ίδια, και τελικά όπως υποψιαζόμουν ΚΑΙ σε αυτήν την περίπτωση ο Βασιλάκης Καϊλας στην πραγματικότητα είναι Σάιλοκ:
http://www.antinews.gr/KOINONIA/apokalupsi-posa-lefta-pairnoun-oi-katharistries-tou-upourgeiou-oikonomikon/
16 Ιουνίου, 2014 στις 11:11 πμ
Πάνος
Φτου γμτ! Πάλι κορόιδο σε πιάσανε!
16 Ιουνίου, 2014 στις 11:14 πμ
Εγκεφαλικό κύτταρο
Κρύβε λόγια.
Το ενδιαφέρον στην απόφαση που τις δικαίωσε είναι ότι δέχθηκε πως αμείβονταν με απολαβές που κυμαίνονταν από 373 ευρώ ως 750 κι εκεί στήριξε (ως μη όφειλε – το ως μη όφειλε είναι νομικό ζήτημα) την παραδοχή ότι η απόλυσή τους συνεπάγεται «αμφίβολο ταμειακό όφελος».
16 Ιουνίου, 2014 στις 11:19 πμ
Εγκεφαλικό κύτταρο
Ο νόμος λέει ότι δεν μπορείς να ελέγξεις τις οικονομοτεχνικές αποφάσεις του εργοδότη. Ελέγχεις μόνο αν οι απολύσεις συνδέονται αιτιωδώς με αυτές.
Κοινώς, το δικαστήριο δεν έχει το δικαίωμα να πει στον εργοδότη βρες άλλο τρόπο να κάνεις οικονομία. Κοιτάει μόνο αν ο εργοδότης ψάχνει προσχήματα για να απολύσει και επικαλείται ψευδώς κακή οικονομική κατάσταση.
Κι αυτό για να μη μπούμε στο ζήτημα της διαθεσιμότητας ως απόλυσης που είναι και το μόνο που ερίζεται από νομική άποψη
16 Ιουνίου, 2014 στις 11:24 πμ
σχολιαστης
Αυτές είναι οι άτυχες καθαρίστριες.
Τα χρόνια που δέναμε τα σκυλιά με τα λουκάνικα, οδηγοί, καθαρίστριες και άλλοι πτυχιούχοι των οικονομικών είχαν με ρουσφέτι μεταταγεί στο υπουργείο οικονομικών όπου έγιναν μόνιμοι οικονομικοί παράγοντες παίρνοντας εκτός από διπλό μισθό και μεγάλη σύνταξη.
16 Ιουνίου, 2014 στις 11:24 πμ
Εγκεφαλικό κύτταρο
Μπορεί όμως να είναι από τα καλά της κρίσης το γεγονός ότι πλέον τα δικαστήρια παραβιάζουν το νόμο φανερά κι απροσχημάτιστα και όχι στα μουλωχτά.
Είναι ένα βήμα προς τη διαφάνεια.
16 Ιουνίου, 2014 στις 11:39 πμ
j95
στην τελευταία δουλειά επί ελληνικού εδάφους που είχα εργοδοτικό κόστος 2.500 (2.600 για την ακρίβεια) η απαίτηση ήταν για οχταμισάωρο συντήρησης πανάκριβης υποδομής (που άμα έπεφτε για μισή ώρα ο τύπος έχανε τουλάχιστον πέντε χιλιάδες ευρώ) με 24ωρη επιφυλακή (24h on call) 2 μέρες στις 6. Συνολικά καμιά τετρακοσαριά ώρες απασχόλησης το μήνα. Μιλάμε για εξωφρενικό συνδυασμό υψηλής εξειδίκευσης, εντατικότητας και απόλυτου αριθμού ωρών.
Και τελικά τι ήμουν; Απλά ο ένας από τους τέσσερις φορολογούμενους σκλάβους μιας μόνιμης καθαρίστριας.
Αυτό θα πει κοινωνία με προτεραιότητες.
16 Ιουνίου, 2014 στις 11:45 πμ
Εγκεφαλικό κύτταρο
και λοιπόν;
Μπορεί η οικονομική σου εκμετάλλευση να απέφερε περισσότερα, η αντίστοιχη πολιτική σου όμως ήταν ένα μηδενικό.
16 Ιουνίου, 2014 στις 11:46 πμ
Εγκεφαλικό κύτταρο
Επειδή ψάχνω το ηθικό δίδαγμα της όλης ιστορίας το λέω αυτό.
16 Ιουνίου, 2014 στις 11:49 πμ
Πάνος
Έτσι ακριβώς, σχο. Και για να αποδώσεις την πολιτική ευθύνη σε αυτούς που την έχουν (οι οποίοι εξακολουθούν να κυβερνάνε και να κάνουν το δημόσιο μπουρδέλο), τους υποστηρίζεις αντί να ζητάς το αυτονόητο: την κεφαλή τους επί πίνακι!
(Μεταφορικά ομιλώντας…) 😉
16 Ιουνίου, 2014 στις 11:49 πμ
Εγκεφαλικό κύτταρο
Δηλαδή το ότι
Μπορεί η οικονομική σου εκμετάλλευση να απέφερε περισσότερα, η αντίστοιχη πολιτική σου όμως ήταν ένα μηδενικό.
(περιμένει έγκριση το σχόλιο και χάθηκε η σειρά)
16 Ιουνίου, 2014 στις 11:53 πμ
σχολιαστης
Θα το κάνω όταν ακούσω τους …επερχόμενους να το καταγγέλλουν. Και να προτείνουν -αναδρομική- μέθοδο θεραπείας. Δεν το κάνουν όμως γιατί κάθε ψήφος είναι ιερή. Ας ήταν τα ρουσφέτια των άλλων. 🙂
16 Ιουνίου, 2014 στις 11:55 πμ
j95
Έτσι ακριβώς, σχο. Και για να αποδώσεις την πολιτική ευθύνη σε αυτούς που την έχουν (οι οποίοι εξακολουθούν να κυβερνάνε και να κάνουν το δημόσιο μπουρδέλο), τους υποστηρίζεις αντί να ζητάς το αυτονόητο: την κεφαλή τους επί πίνακι!
Εν πάση περιπτώσει τώρα αίρεται η αδικία, απολύονται αυτές, το κόστος καθαρισμού πέφτει στο μισό, κι εσύ τι κάνεις; Θεωρείς σκατόψυχο όποιον δεν βάζει τα κλάματα και επιδίδεσαι στο κυνήγι της πολιτικής ευθύνης.
Άσε μας ρε φίλε. Όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ «πολιτική ευθύνη» είναι, όπως οτιδήποτε έχει το πρόθεμα «πολιτικό», κάτι που μας επιτρέπει να συσκοτίσουμε την πραγματική ευθύνη. Την οποία στο πελατειακό σύστημα την έχει ο πελάτης. Κατά πάσα πιθανότητα δεν είναι πια στην εξουσία αυτοί που τις βολέψανε αυτές και κατά πάσα πιθανότητα αυτοί που τις υποστηρίζουν τώρα προσβλέποντας στις ψήφους τους ήταν εντελώς άσχετοι με τους αρχικούς διορισμούς. Όμως αυτές είναι εκεί. Και απαιτούν η καθεμία από έναν έως τέσσερις φορολογούμενους σκλάβους. Γιατί έτσι.
16 Ιουνίου, 2014 στις 11:59 πμ
Πάνος
Οι επερχόμενοι θα κάνουν αυτό που τους ζητάει η κοινωνία. Μην περιμένεις να κάνουν ούτε τόσο δα παραπάνω.
Η δική σου συνεισφορά (στους επερχομένους) είναι να τους ενθαρρύνεις να μην κάνουν απολύτως τίποτα!
Γιατί πως ζητάς προκαταβολικά κάτι από αυτούς που ΘΑ, όταν δεν το απαιτείς πιεστικά και φορτικά από αυτούς που είναι τώρα και οι οποίοι άλλωστε ευθύνονται; 😉
16 Ιουνίου, 2014 στις 12:02 μμ
σχολιαστης
Δεν τους …θέλω τους επερχόμενους γιατί ισχύουν οι λόγοι για τους οποίους αποχώρησα από το χώρο πριν κάμποσα χρόνια. 🙂
16 Ιουνίου, 2014 στις 12:04 μμ
j95
Περιμένω παραδοχή ότι ενώ παίζεται χρήμα (και άδικα κερδισμένο χρήμα) εσύ την πάτησες σα γυναικούλα με τους ηλίθιους συμβολισμούς και τάχθηκες με τους θύτες της υπόθεσης βρίζοντας το θύμα.
16 Ιουνίου, 2014 στις 12:04 μμ
Πάνος
«Εν πάση περιπτώσει τώρα αίρεται η αδικία, απολύονται αυτές…»
Εάν το πιστεύεις αυτό, είσαι ηλίθιος με περικεφαλαία.
16 Ιουνίου, 2014 στις 12:06 μμ
Εγκεφαλικό κύτταρο
Θα λύσει ο Τζέυ το πρόβλημα που δημιουργήθηκε επειδή το δικαστήριο αποφάσισε να ασκήσει πολιτική αντίνα περιοριστεί να δικάσει σύμφωνα με το νόμο; Με τι φόντα;
16 Ιουνίου, 2014 στις 12:09 μμ
j95
«Εάν το πιστεύεις αυτό, είσαι ηλίθιος με περικεφαλαία.»
Δεν είναι διόρθωση αδικίας να απολύεται κάποιος που υπεραμοίβεται σε βάρος του φορολογουμένου; Αλλά ΕΙΝΑΙ αδικία όταν προσλαμβάνεται ρουσφετολογικά;
Πόσων χρονών είσαι;
Και για να έχουμε καλό ερώτημα, γιατί ποστάρεις στο ωράριό σου;
16 Ιουνίου, 2014 στις 12:10 μμ
Πάνος
Ο Τζέυ χρειάζεται επιπλέον φορολόγηση διότι, λόγω ασχετίλας με την ελληνική πραγματικότητα, δεν ήξερε ότι οι καθαρίστριες στο ΥΠΟΙΚ πληρώνονται περισσότερο από τις συναδέλφους τους – όπως και όλο το προσωπικό του ΥΠΟΙΚ (το οποίο πρέπει πάραυτα να επιστρέψει από εκεί που ήρθε, αν ήρθε με μετατάξεις του ΝΔΣΟΚ ακριβώς για να κονομάει περισσότερα). Κάτι το οποίο είναι απαράδεκτο (για τις καθαρίστριες λέμε) αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας. Το θέμα είναι οι απολύσεις.
16 Ιουνίου, 2014 στις 1:05 μμ
Αλικη
@ Πανο: Δεν βγάζουν νόημα αυτα που λες.
Τι ισχυρίζεσαι; Οτι πρεπει να απαιτούμε απο την κυβερνηση να πατάξει το φαινόμενο των ρουσφετολογικων προσλήψεων/μονιμοποιησεων/υπέρογκων χαριστικων αμοιβών ΕΝΩ παραλληλα θα στηρίζουμε την αντιπολίτευση στον αγωνα της εναντίον της κυβέρνησης που το κανει αυτο;
Η προσπαθεια δικαιολόγησης των αδικαιολογητων οδηγεί σε άτοπο.
16 Ιουνίου, 2014 στις 1:21 μμ
Πάνος
Αλίκη,
είναι όντως παράλογα αυτά που μου αποδίδεις, μόνο που δεν έχουν καμιά σχέση με αυτά που έχω πει εγώ.
Ανακεφαλαιώνω: καμιά διαφορετική οικονομική μεταχείριση για το ΥΠΟΙΚ, σε σχέση με το υπόλοιπο δημόσιο. (Ισχύει για όλα τα κομματόσκυλα που επωφελούνται – και, φυσικά, για τις καθαρίστριες). Καμιά «οριζόντια» (τυφλή) απόλυση μόνο και μόνο για να ικανοποιηθούν οι ιδεοληψίες του Τόμσεν.
Επιπλέον, δεν μιλάω εξ’ ονόματος καμιάς αντιπολίτευσης, πάντα τη δική μου άποψη γράφω.
Όποιος «χαίρεται» επειδή απολύονται καθαρίστριες ή εύχεται να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα λόγω ηλιθιότητας ή χαιρεκακίας ή σκατοψυχιάς, περαστικά του!
16 Ιουνίου, 2014 στις 1:48 μμ
bas
Τώρα, αυτό με την κατσίκα του γείτονα έχει παραφορεθεί και έχει κουράσει.. Οταν η κατσίκα του γείτονα τρώει απ’ την αυλή μου γιατί να μείνω άπραγος;
Όταν ακούω για την κατσίκα του γείτονα από αυτούς που μπήκαν γλύφοντας, με κακοεξυπηρέτησαν σε παρά πολλές περιπτώσεις της ζωής μου, είχαν προνόμια που κανένας εργαζόμενος δεν είχε, πέρασαν τα 6 χρονιά της κρίσης έχοντας κάποια δουλειά, με το παραμικρό κατέβαιναν σε απεργία και όλα αυτά ξαναλέω όχι γιατί το άξιζαν αλλά γιατί είχαν δόντι που εγώ δεν είχα, συγγνώμη αλλά μου έρχεται να ξεράσω έτσι άπλα.
Tουλάχιστον κρατήστε χαμηλό προφίλ και κάντε το σταυρό σας. Δεν αναφέρομαι σε όλους τους ΔΥ με απαξιωτικό τρόπο, σε αρκετούς όμως ναι, σε κάθε περίπτωση και από όσους ξέρω προσωπικά, μπήκαν με μέσο, και για την δουλειά που έκαναν ακόμα και εάν ήταν άξιοι αναλογικά χρυσοπληρώθηκαν και τα συνταξιοδοτικά προνομία τους, με τα εφ’α(ρ)παξ…
Για το επίπεδο της χώρας μας ήταν εξόφθαλμα υπερβολικά.
Και στο φινάλε λίγοι, ελάχιστοι ΔΥ μπήκαν με γνώσεις, ταλέντο, μέσου διαγωνισμού.
Η μεγάλη πλειοψηφία ήταν αφισοκολλητές και μπήκαν σε μια νύχτα.
16 Ιουνίου, 2014 στις 1:50 μμ
Αλικη
Προσπαθείς -χωρις επιτυχία- να αρεις τον παραλογισμό χαρακτηρίζοντας την συγκεκριμένη απόλυση -η διαθεσιμότητα- ως ιδεοληψια του Τομσεν. Φαντάζομαι οτι αυτο θα ισχύει για καθε απόλυση η διαθεσιμότητα προκειται να επιχειρηθεί.
Κανεις δηλαδη το γνωστο πέταγμα της μπαλας στην ιδεολογική/θυμικη εξέδρα. Ειναι η εύκολη λύση σε επίπεδο συζήτησης, και ο πλέον σίγουρος τρόπος για να μην δίνεται ποτε καμια λύση στην πραξη. Δεν ξέρω αν εκφράζεσαι εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ η οχι, πάντως συμπλεεις απολύτως μαζί του σε ο,τι αφορά την αντιμετώπιση που αναφέρω πιο πάνω.
Εχω τη γνώμη οτι μια απο τις μεγάλες παθογένειες της πολιτικής ζωής της χωρας μας ειναι το οτι η συζητηση για το καθε πρόβλημα μετατρέπεται σε πάλη στα μαραμαρενια Αλώνια της ιδεολογίας και καταλήγει σε ανταλλαγή μεγαλοστομιων. Το τελευταίο που απασχολεί τους εμπλεκόμενους ειναι να δοθεί μια ρεαλιστική, προσφορη, λειτουργική και οσο γινεται δικαιότερη λύση στο πρόβλημα. Ετσι καταληξαμε να εχουμε αυτη την άθλια, αναποτελεσματικη, πολυ δαπάνη, ανασταλτικη, άδικη, φαύλη και απολύτως αντί λειτουργική Δημόσια Διοίκηση. Δηλαδη, μια Δημόσια Διοίκηση απολύτως ΑΝΤΙΛΑΙΚΗ.
16 Ιουνίου, 2014 στις 2:09 μμ
Αναγνώστης ο αθηναίος
Κάποιος είχε γράψει ότι όταν συμβαίνουν σημαντικά ιστορικά γεγονότα που επηρεάζουν τον τρόπο που θα ..ιστορούμε την περίοδο αργότερα (όταν η Ιστορία διορθώνει το ρολόι της το είχε πει ..ποιητικά) καλό είναι να μην είσαι εκεί κοντά.
Υπάρχουν πολλοί τρόποι να δει κανείς το θέμα με τις καθαρίστριες, σίγουρα όμως οι 99 στους 100 θα έχουν να κάνουν με ζητήματα που αφορύν πώς και πόσο επηρεάζεται το ευρύτερο περιβάλλον από τη διαχείριση του θέματός τους και μόνον ο ένας θα αφορά το θέμα αυτό καθεαυτό και άντε άλλος ένας που θα περιλαμβάνει τη διάσταση του ..αουτσόρσινγκ ή της ..αυτεπιστασίας στους δημόσιους οργανισμούς.
Οι 98 θα ανάγουν ( και αυτό γίνεται) το ζήτημα σε επίπεδο της λεγόμενης μεγάλης εικόνας, σχεδόν στον ίδιο παρανομαστή με γεγονότα που αποσταθεροποιούν (ή σταθεροποιούν) το πολιτικό σύστημα, γεγονότα στις τράπεζες ή τις επιχειρήσεις που θέτουν σε ρευστό περιβάλλον την οικονομική σταθερότητα εν όλω, βάζουν ή βγάζουν τη χώρα παό διεθνείς οργανισμούς και ..τέτοια.
Από αυτήν την άποψη είναι άτυχες γιατί είναι εκεί κοντά που λέγαμε.
Έτσι ο δημόσιος διάλογος γίνεται με βάση το πώς η απόφαση για επαναπρόσληψη ή ..μη επαναπρόσληψη θα εγγραφεί στο σχέδιο δράσης που έχει εκπονηθεί και αφορά από την ..επανίδρυση του Κράτους που ευαγγελίζεται ο καθένας μέχρι και το αν η χώρα θα βαδίσει με το ευρώ ή με τη δραχμή.
Από τη μία η απόφαση για επαναπρόσληψη θα ..ξηλώσει το πουλόβερ της μνημονιακής πολιτικής και από την άλλη αν δεν επαναπροσληφθούν θα βαδίσει η χώρα στην ..ανάπτυξη και τον εξορθολογισμό.
Δηλαδή ένας δημόσιος διάλογος όπου τίποτε το συγκεκριμένο δεν μπορεί να συζητηθεί ..συγκεκριμένα και όλα είναι ..κομόντιτυ μεγάλων (τρομάρα τους) αφηγη΄σεων και στοχεύσεων.
Είναι λογικό λοιπόν ότι γίνονται όλα αχταρμάς και άλλες φορές προτάσσεται η νομική διάσταση, άλλες φορές η ..οικονομοτεχνική, η πολιτική, η πολιτικάντικη, η κοινωνική και ιδεολογική μέχρι και η ψυχολογική (ο Τζέη στη ψυχαναγκαστική της εκδοχή).
Πότε η κάθε μία έναντι της άλλης;;
Μα κατά το δοκούν (κατά βούληση που λένε και στη ..σκοποβολή σε πραγματικές συνθήκες πολέμου)
Πώς θέλουμε να το συζητήσουμε το θέμα;;
Μέχρι να το σκεφτείτε 🙂 να σας πω τη δική μου στο επίπεδο του συγκεκριμένου.
Να τσακιστούνε να αποσύρουν (με ευσχημο και εντός ορίων θεσμικού πλαισίου τρόπο) τη διεκδίκηση και να επαναπροσλάβουν τις καθαρίστριες.
Παράλληλα να τσακιστούνε (πάλι, δεν παθαίνουνε τίποτα μπορούνε) να βγάλουν τεκμηριωμένα πόσες θέσεις χρειάζονται και πού και τις υπόλοιπες να τις εντάξουν σε άλλες θέσεις που προβλέπονται.
Μην μου πει κανείς ότι δεν διότι το πλαίσιο και τέτοια, γιατί θα του πώ ότι κάτι δεν έχει καταλάβει (με την καλή έννοια).
Φυσικά αν κάποια δεν δέχεταο το παραπάνω δεν υπάρχει λόγος να παραμείνει στη θέση, απολύεται.
Στο κάτω κάτω ας χαλαρώσουμε, δεν παιζεται εκεί η ..τιμή του εξορθολογισμού της δημόσιας διοίκησης, μπορεί και αυτή να διαφυλαχθεί και λύση στους ανθρώπους να βρεθεί.
Α!! και κάτι τελευτάιο, δεν είναι καλό για την υπόθεσή τους αυτή η ..προσφορά πολιτικών κομμάτων να τις συνδράμει.
16 Ιουνίου, 2014 στις 11:19 μμ
σχολιαστης
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=64023362
17 Ιουνίου, 2014 στις 8:08 πμ
zepos
ΑΠ: «Τα δικαστήρια δεν έχουν τη δυνατότητα να κρίνουν την οικονομική πολιτική»
Πάνε κι’αυτοί σχο.. προσεχώρησαν στην μερκελική παράταξη των προσκυνημένων, αφού απεφάνθησαν οτι ΔΕΝ μπορεί ένας δικαστής μονομελούς δικαστηρίου (αλλά και περισσότεροι) να απορρίπτει τις κυβερνητικές αποφάσεις..
Που βαδίζομεν..
17 Ιουνίου, 2014 στις 3:28 μμ
Αναγνώστης ο αθηναίος
Μα το ζήτημα δεν είναι αν μπορεί ένας δικαστής να κρίνει ή να ερμηνεύει ή να απορρίπτει τις κυβερνητικές αποφάσεις, ο συγκεκριμένος διάλογος είναι προσχηματικός, καθόσον μας αφορά πρέπει να τοποθετηθούμε πολιτικά επί της συγκεκριμένης κυβερνητικής απόφασης.
Τη θεωρούμε σωστή και την υπερασπίζουμε;;
Διότι τέτοια ήταν, μια απόφαση και εμείς δεν έχουμε δεσμεύσεις λόγω λειτουργήματος, όπως οι δικαστές στο να κρίνουμε και να αξιολογούμε πολιτικά.
ΣΥμφωνούμε λοιπόν ή όχι;; Δηλαδή δεν θα έπρεπε να επιλεγεί μια άλλη εναλλακτική;;
17 Ιουνίου, 2014 στις 3:49 μμ
j95
«Μα το ζήτημα δεν είναι αν μπορεί ένας δικαστής να κρίνει ή να ερμηνεύει ή να απορρίπτει τις κυβερνητικές αποφάσεις»
τι λες καλέ που δεν είναι; Μιλάμε για θεμελιώδη διαφορά στο πολίτευμα. Ο δικαστής διεκδίκησε εξουσία που δεν του ανήκει και μάλιστα στη βάση των προσωπικών του πολιτικών πεποιθήσεων (και όχι κάποιας νομικής διάταξης), θα ήταν το ίδιο φυσιολογικό με το να επέβαλε ένας υπουργός ποινή κάθειρξης 25 ετών σε μια υπόθεση κτηματικής διαφοράς επειδή του τη σπάει το χρώμα μαλλιών του εναγομένου.
17 Ιουνίου, 2014 στις 3:55 μμ
bas
j95
++++++++++++++++
17 Ιουνίου, 2014 στις 3:57 μμ
Αναγνώστης ο αθηναίος
Δεν είναι δικό σου ζήτημα Τζέη εννοώ, εκτός αν μετά τους ..γεωστρατηγικούς αναλυτές αποκτήσαμε και εμπειρικούς συνταγματολόγους, όπως λέμε ναιφ καλλιτέχνης, οπότε εντάξει, εδώ είμαστε να νομοθετήσουμε 🙂
Eν πάσει περιπτώσει φυσικά μπορούμε να έχουμε μια άποψη επί των νομικών, αλλά αυτή δεν πρέπει να γίνεται φερετζές για να να καλύπτεται η θέση για το ζήτημα από την πολιτική άποψη και επί του συγκεκριμένου.
Πριν μπλεξουμε με τα νομικά.
17 Ιουνίου, 2014 στις 4:08 μμ
Εγκεφαλικό κύτταρο
Δεν είναι μια άποψη επί των νομικών και ούτε πρόκειται περί εμπειρικής συνταγματολογίας.
Είχες μια θεσμική εκτροπή (με την πρωτόδικη απόφαση) την οποία έχεις καθημερινά σχεδόν σε όλα τα πρωτοδικεία της χώρας, ασχέτως αν δεν παίρνει δημοσιότητα το ζήτημα και δεν την αντιλαμβάνεσαι.
Αυτό είναι ένα σοβαρό ζήτημα εντελώς ανεξάρτητο από οποιαδήποτε κυβερνητική επιλογή.
Επειδή είμαστε Υποσαχάριοι Αφρικανοί ως κοινωνία τέτοια ζητήματα δεν τα αξιολογούμε παρά μόνο τη στιγμή που θα γίνουμε διάδικοι, οπότε αντιλαμβανόμαστε ότι οι δικανικές κρίσεις είναι τόσο ασφαλείς όσο και η οδική κυκλοφορία στους ελληνικούς δρόμους.
17 Ιουνίου, 2014 στις 4:12 μμ
j95
Δεν υπάρχει τίποτα το πολιτικό, καταργήθηκαν θέσεις ιδιωτικού δικαίου, τους δόθηκε αποζημίωση σε μορφή 70% μισθού, κάποιες μάλιστα θα επαναπροσληφθούν, ΣΙΓΑ ΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ. Είναι γελοίο να καθόμαστε να συζητάμε αν η κατάργηση θέσεων ιδιωτικού δικαίου (για λόγους περιορισμού κόστους ή αναδιοργάνωσης) μπορεί να υπάρχει στο ρεπερτόριο ενός εργοδότη, ιδιαίτερα όταν συμβαίνει 800.000 φορές το χρόνο ακόμα και στις καλές χρονιές!
Το μόνο πολιτικό ζήτημα είναι ότι όσοι μισθοδοτούνται από το δημόσιο (δηλαδή από το υστέρημα αυτωνών που οι θέσεις τους είναι ευάλωτες) φαίνεται να θεωρούν ότι έχουν μια σειρά από έξτρα δικαιώματα στα οποία μάλιστα αποδίδουν στάτους θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ισάξιων της αξιοπρέπειας και της ζωής. Με δυο λόγια θεωρούν ότι όλοι εμείς οι υπόλοιποι είμαστε ΥΠΑΝΘΡΩΠΟΙ σε σχέση με αυτούς.
17 Ιουνίου, 2014 στις 4:14 μμ
j95
Και κάτι ακόμα: ΕΝΑΙ δικό μου ζήτημα όταν η παραβίαση του συντάγματος είναι τόσο εξόφθαλμη και προκλητική. Το λέει η ακροτελεύτια διάταξη. Επιτέλους πια δε χρειάζεται να είσαι καθηγητής νομικής για να καταλάβεις ότι η απόφαση του πρωτοδίκη ήταν εξόφθαλμα πραξικοπηματική.
Χρειαζόταν μόνο να μην έχεις χρηματικό ή πολιτικό συμφέρον από αυτήν.
17 Ιουνίου, 2014 στις 4:18 μμ
bas
«Είχες μια θεσμική εκτροπή (με την πρωτόδικη απόφαση) την οποία έχεις καθημερινά σχεδόν σε όλα τα πρωτοδικεία της χώρας, ασχέτως αν δεν παίρνει δημοσιότητα το ζήτημα και δεν την αντιλαμβάνεσαι.
Αυτό είναι ένα σοβαρό ζήτημα εντελώς ανεξάρτητο από οποιαδήποτε κυβερνητική επιλογή.»
Σύμφωνα με τη γνώμη σας που το αποδίδετε; Στην άγνοια του νόμου, στην ανικανότητά τους να εξηγήσουν τον νόμο, σε συμφέρον (τους), Που;
17 Ιουνίου, 2014 στις 4:27 μμ
Εγκεφαλικό κύτταρο
Στο ότι για τους δικούς τους λόγους αποφάσισαν να κάνουν πολιτική.
Δεν είναι άγνοια νόμου ούτε ανικανότητα.
Οι αντιφάσεις στις αποφάσεις μεταξύ πρώτου και δεύτερου βαθμού (εφετεία) κάνουν αρκετούς να μιλούν για δικαστικό εμφύλιο.
17 Ιουνίου, 2014 στις 4:31 μμ
Εγκεφαλικό κύτταρο
Για να γίνω πιο σαφής: Οι πρωτοδίκες ήταν αυτοί που θίχτηκαν περισσότερο από τους άλλους βαθμούς από τις περικοπές στους μισθούς.
17 Ιουνίου, 2014 στις 4:53 μμ
Αναγνώστης ο αθηναίος
Ένα, ένα!
Καταρχήν δεν αναφέρθηκα σε όλους ή σε όλα τα σχόλια, αναφέρθηκα συγκεκριμένα και εγκάλεσα συγκεκριμένα (το Τζέη).
Ο λόγος δεν είναι γιατί έχω τίποτα μαζί του, ίσα ίσα, αλλά γιατί με τα συγκεκριμένα σχόλιά στο νήμα θεωρώ ότι έκανε αυτό που ανέφερα παραπάνω, στο μοναδικό μου σχόλιο έως εκείνη τη στιγμή στο νήμα αυτού του ποστ.
Δηλαδή
«Είναι λογικό λοιπόν ότι γίνονται όλα αχταρμάς και άλλες φορές προτάσσεται η νομική διάσταση, άλλες φορές η ..οικονομοτεχνική, η πολιτική, η πολιτικάντικη, η κοινωνική και ιδεολογική μέχρι και η ψυχολογική (ο Τζέη στη ψυχαναγκαστική της εκδοχή).
Πότε η κάθε μία έναντι της άλλης;;
Μα κατά το δοκούν (κατά βούληση που λένε και στη ..σκοποβολή σε πραγματικές συνθήκες πολέμου)»
Από αυτήν την άποψη είπα ότι είναι υπεκφυγή (φερετζές) το να χρησιμοποιούμε τη νομική και παρεμπίπτουσα ως προς το συγκεκριμένο θέμα νομική διάσταση, όχι για να τη συζητήσουμε ως προς τις συνέπειές της, αλλά για να δικαιολογήσουμε έμμεσα την άποψή μας περί του συγκεκριμένου.
Και επίσης η χρήση ερμηνειών περί των νομικών διαστάσεων και των συνεπειών τους όταν γίνεται με πρόδηλο (για μένα τουλάχιστον) σκοπό να ενισχύσει πολιτικούς ισχυρισμούς, δεν μπορεί παρά να πέφτουμε στον αστερισμό της ..εμπειρικής συνταγματολογιας.
Δηλαδή τον εγκάλεσα ότι δεν το αντιμετωπίζει ως
«Αυτό είναι ένα σοβαρό ζήτημα εντελώς ανεξάρτητο από οποιαδήποτε κυβερνητική επιλογή.» ,
όπως λες Εγκεφαλικό κύτταρο,
αλλά ως κομόντιτυ για ισχυροποιήσει την άποψή του για το πώς πολιτικά έπρεπε να έχει επιλυθεί το ζήτημα ΠΡΙΝ μπλέξουμε με τα νομικά.
Και μάλιστα τον κάλεσα να τοποθετηθεί επί της ουσίας στο ζήτημα, δηλαδή ποια είναι κατά την άποψή του η ενδεδειγμένη αντιμετώπιση του ζητήματος με τις καθαρίστριες.
Και όντως το έκανε στο παρακάτω σχόλιό του (σιγά το ζήτημα).
Προφανώς το θέμα του ποστ δεν είναι αυτό που ανέδειξα εγώ (άλλωστε δεν είχα σχολιάσει μέχρι τότε), αλλά η αξιολόγηση ή η κριτική στη δικαστική απόφαση.
Από την άλλη όμως συνηθίζεται και μάλλον καλώς να συζητούνται και αλλες πλευρές του θέματος ενός ποστ.
Καλώς λέω εγώ και μάλλον ..μοιραίως.
Πάει αυτό 🙂
Κατά τα λοιπά συμφωνώ με το πώς θέτεις το ζήτημα για την απόφαση, καθώς και για τη σοβαρότητα του ζητήματος των συνεπειών στην καθημερινή μας ζωή.
17 Ιουνίου, 2014 στις 5:14 μμ
Εγκεφαλικό κύτταρο
Οκ, παρεξήγησα, συγνώμη.
Ενδεδειγμένη λύση δεν υπάρχει πλέον.
Αν επιχειρήσει να τις ικανοποιήσει για λόγους πολιτικού κόστους θα τα κάνει τρισχειρότερα.
κι αυτό που λέει ο Τζέυ ότι δικαιώνοντάς τις, αδικεί άλλους είναι η αλήθεια.
17 Ιουνίου, 2014 στις 5:44 μμ
zepos
Κάποια στιγμή θα κατανοήσουμε οτι χωρίς τα δανεικά να χρησιμοποιούνται για πελατειακή πολιτική ικανοποίησης αιτημάτων, το συνολικό ποσό που εισπράτει το κράτος από τον ιδιωτικό τομέα, τρέφει και συντηρεί τον δημόσιο σε όλες του τις εκφράσεις.
Αρα αφού η συρρίκνωση της οικονομικής και φοροδοτικής ικανότητας του ιδιωτικού τομέα και χωρίς να μπορούν πλέον οι πολιτικοί να δανείζονται όσα και όπως θέλουν, αναγκαστικά θα συρρικνωθεί και ο δημόσιος τομέας.
Η οικονομική σχέση πρέπει να γίνει ευθέως ανάλογη αναγκαστικά και με οποιαδήποτε κυβέρνηση.
Σήμερα αυτό που συνέβη είναι το αντίθετο. Την ώρα που έχασαν τις δουλειές τους εκατοντάδες χιλιάδες εργάτες, υπάλληλοι και αυτοαπασχολούμενοι στον Ι.Τ. άρα και η φοροπαροχές προς τον δημόσιο μειώθηκαν, δεν συνέβη το ίδιο και στον Δ.Τ. ή συνέβη σε πολύ μικρότερο βαθμό. Υπολογίζεται οτι έχασαν την δουλειά τους στον Δ.Τ (μαζί με τους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου), ΜΟΝΟ ένα 12% του αριθμού των απολυμένων του Ι.Τ.
Το γιατί είναι προφανές και ακούγονται τα κλάματα ακόμη και για τους ελάχιστους επίορκους που απολύθηκαν.
Το μεγαλύτερο κόστος της κρίσης το σήκωσε ο Ι.Τ. και αυτό δεν συγκινεί κανένα υπερασπιστή του κρατικισμού χωρίς όρια..
17 Ιουνίου, 2014 στις 6:35 μμ
Αναγνώστης ο αθηναίος
Ζέπο είναι μάλλον απλουστευτική η σύγκριση Δημόσιου με Ιδιωτικό Τομέα να γίνεται μονον με την παράμετρο του κόστους της λεγόμενης εξαρτημένης εργασίας.
Αν το κάνουμε αυτό νομίζω ότι βγάζουμε λάθος συμπεράσματα, ειδικά όσον αφορά τι πρέπει να κάνουμε για να ..αναταχθούμε ως οικονομία.
Θέλω να (σου) πω ότι υπάτχουν πολλές παράμετροι ακόμη, ας πούμε ακόμη και στη φωτογραφία της κατάστασης που επιχειρείς να περιγράψεις το συμπέρασμα θα είναι στο αέρα αν δεν συνυπολογίσουμε το κατά πόσο βάρυνε στην ανεργία των εργαζομένων του ΙΤ η …δημοσιοτραφης φυσιογνωμία των ελληνικών επιχειρήσεων.
Ας πούμε αν δούμε πόσο από το τζίρο των ιδιωτικών επιχειρήσεων σε κλάδους που επλήγησαν αφορούσε συμβάσεις του δημοσίου, το συμπέρασμα που τόσο απόλυτα εκφράζεις θα αρχίσει να τροποποιείται.
Το κάτι σε
«η έλλειψη υγιούς επιχειρηματικής αντίληψης, το βόλεμα και η ατολμία μεγάλου μέρους των ελλήνων επιχειρηματιών, έστρεψε ολόκληρους κλάδους να ζουν αποκλειστικά από το Δημόσιο και δεν δημιούργησε τις απαραίτητες εναλλακτικές όπως εξαγωγική δραστηριότητα.
Απότέλεσμα ήταν όταν αναγκαστήκαμε να μπούμε σε δημοσιονο0μικούς περιορισμούς και προφανώς σε δραστική μείωση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, ολόκληροι κλάδοι κατέρρευσαν, πολλές επιχειρήσεις δε που άντεξαν είναι απλώς περιφερόμενα ζόμπι που κατατρώγουν οτιδήποτε ζωντανό πάει να δημιουργηθεί.»
Βράστα, είμαστε εγκλωβισμένοι, οπότε αναζητείται ..χάρυ πότερ.
Οι αναλογικές απολύσεις ΔΥ σε τι θα βοηθήσει;;
Αν μου πεις ότι πρέπει να δούμε το ζήτημα του περιορισμού του κόστους των Δημόσιων Οργανισμών, να συμφωνήσω, αλλά το επιχείρημα της σύγκρισης δεν βοηθάει, κατά τη γνώμη μου είναι αυθαίρετο και δεν στηρίζεται σε κάτι πλην του εντυπωσιασμού που προκαλούν οι απλουστευτικές παρουσιάσεις ενός …φαινομένου
17 Ιουνίου, 2014 στις 6:39 μμ
Πάνος
Ermippos Ermippiou
Εκεί που η νομική σκέψη των τσικιρικιτζίιδων που παριστάνουν τους ανώτατους δικαστές της χώρας αγγίζει πλέον τα δυσθεώρητα ύψη επαρχιακού μπακάλικου.
«Η μη κοινοποίηση στον οφειλέτη οφείλεται στον προφανή λόγο ότι, αν αυτός επληροφορείτο την επικειμένη λήψη του μέτρου, θα έσπευδε να εισπράξει από τον τρίτο (σ.σ.: Τράπεζα) τα οφειλόμενα σ’ αυτόν χρήματα ή απαιτήσεις ή θα ανελάμβανε τα εις χείρας τρίτου κινητά του, με συνέπεια, βεβαίως, να καθίσταται αδύνατη η εξ αυτών ικανοποίηση της αξιώσεως του Δημοσίου». (από την «απόφαση» υπ΄ αριθμ. 2082/2014)
Η κατάσχεση δηλαδή χρημάτων από λογαριασμούς, χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση, μας λένε τα ανθρωπάρια του ΣτΕ, είναι καθόλα συνταγματική, επειδή αν το κράτος ειδοποιούσε το θύμα του τότε αυτό θα έσπευδε να αδειάσει τον λογαριασμό του, πριν προλάβει να το κάνει η εφορία. Ο εξ ορισμού απατεών πολίτης και με την βούλα του «ανωτάτου ακυρωτικού».
Και υποτίθεται ότι ο μόνος λόγος της ύπαρξης αυτού του ξεφτιλισμένου δικαστηρίου είναι η υπεράσπιση των πολιτών απέναντι στην αυθαιρεσία της κρατικής διοίκησης.
Ίσως στην επόμενη συνταγματική αναθεώρηση να πρέπει να ονομαστεί και επίσημα ως αυτό που είναι, ένα κατώτερης βαθμίδας παράρτημα της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων. Τουλάχιστον να μας τα πάιρνουν αλλά να μην μας κοροϊδεύουν από πάνω. Ότι πληρώνουμε, δήθεν μου, για να έχουμε μέσα σε όλα και διοικητική δικαιοσύνη.
17 Ιουνίου, 2014 στις 6:47 μμ
Αναγνώστης ο αθηναίος
Υπερβάλλει ο Ερμίππου, είναι απλώς μια ..άτυχη στιγμή του ΣτΕ, ξεχνάει σε πόσες περιπτώσεις το εν λόγω όργανο προάσπισε το δημόσιο συμφέρον απέναντι σε αποφάσεις της κεντρικής διοίκησης και της εξουσίας γενικότερα.
Μάλιστα με εκφράσεις σαν αυτές που χρησιμοποιεί και την πλήρη απαξίωσή του, πρακτικά συντάσσεται με όλους αυτούς που ζητούν την κατάργησή του ( ή μάλλον την εξουδετέρωσή του) ώστε όλα να γίνονται ..φαστ τρακ.
Λάθος προσέγγιση κατά τη γνωμη μου η γενίκευση, η ..στηλίτευση της εν λόγω απόφασης θα μπορούσε να γίνει, αλλά με προσοσχή όταν …επεκτεινόμεθα.
17 Ιουνίου, 2014 στις 6:55 μμ
Πάνος
Έβαλα το σχόλιο του Έρμιπππου μπας και ξεκολλήσετε από τις καθαρίστριες…
(Με αφορμή τις οποίες έχουν γραφτεί αμέτρητες σαχλαμάρες, σε αυτό εδώ το νήμα) 😉
17 Ιουνίου, 2014 στις 6:57 μμ
Πάνος
Δώσε πόνο…
http://www.thepressproject.gr/article/63936/Pliris-misthos-kai-asfalisi-sta-stage
Πλήρης μισθός και ασφάλιση στα stage
Απόφαση-σταθμός του Αρείου Πάγου για χιλιάδες εργαζομένους στα προγράμματα stage ανοίγει το δρόμο για την καταβολή πλήρους μισθοδοσίας σε όλους, όπως και αναγνώρισης των ασφαλιστικών δικαιωμάτων καθ΄ όλη την περίοδο που απασχολούνταν σε φορείς και υπηρεσίες του Δημοσίου
Χιλιάδες εργαζόμενοι στα προγράμματα stage του Δημοσίου και των φορέων του θα μπορούν από εδώ και στο εξής να διεκδικήσουν αναδρομικά κανονικό μισθό και ασφάλιση.
Με την απόφαση 885/14 και εισηγητή τον αρεοπαγίτη Δημ. Μουστάκα, αναγνωρίζεται ότι δεν επρόκειτο περί συμβάσεων απόκτησης εργασιακής εμπειρίας, όπως ισχυρίζονταν ο ΟΑΕΔ και το υπουργείο Εργασίας στην προσπάθειά τους να δικαιολογήσουν τις συμβάσεις πρόσληψης με το σκεπτικό ότι οι απασχολούμενοι θα αποκτούσαν προσόντα για τη μετέπειτα εξέλιξη στην εργασία τους.
Δεν αναγνωρίζεται, επίσης, ότι επρόκειτο περί συμβάσεων μαθητείας, δηλαδή εξοικείωσης του συμβασιούχου με τη λειτουργία των υπηρεσιών του Δημοσίου, απορρίπτοντας και τον ισχυρισμό περί παροχής κατάρτισης.
Σημειώνεται πως με αυτό τον τρόπο το Δημόσιο επιχειρούσε να δικαιολογήσει ότι δίνει σχεδόν μισό μισθό στους εργαζομένους στα προγράμματα stage, παρότι αρκετοί ήταν απόφοιτοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (κατηγορίας ΠΕ ή ΤΕ), ακόμη και κάτοχοι μεταπτυχιακών τίτλων. Στα προγράμματα stage εκτιμάται ότι απασχολήθηκαν πάνω από 120.000 εργαζόμενοι.
Με την ίδια απόφαση διαπιστώνεται ότι πρόκειται περί συμβάσεων εργασίας -όχι μαθητείας ή εργασιακής εμπειρίας- ορισμένου χρόνου, οι οποίες συνάφθηκαν επανειλημμένως με το ίδιο πρόσωπο, αλλά δεν αποτελούν περιεχόμενο ενιαίας σύμβασης αορίστου χρόνου. Αναγνωρίζει ότι η απασχόλησή τους έφερε τα χαρακτηριστικά εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου και ουδέποτε εργάστηκαν ως μαθητευόμενοι. Κατά συνέπεια παρείχαν εργασία αντίστοιχη με αυτή των τακτικών υπαλλήλων και έπρεπε να αμείβονται με τους αντίστοιχους μισθούς.
Ταυτόχρονα δεν τίθεται ζήτημα επαναπρόσληψης, αλλά αναγνωρίζεται ότι θα έπρεπε να αμείβονται με μισθό αντίστοιχο των τακτικών υπαλλήλων των ίδιων θέσεων σε δήμους, περιφέρειες και δημόσιες υπηρεσίες.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την απόφαση οι εργαζόμενοι με stage θα έπρεπε να παίρνουν 14 μισθούς, να έχουν ασφάλιση, επιδόματα και οδοιπορικά. Μάλιστα μπορούν να αναγνωρίσουν στο IKA το διάστημα που εργάστηκαν.
17 Ιουνίου, 2014 στις 7:06 μμ
σχολιαστης
Εγραψα προχθές ότι έλεγε μαλακίες ο δικαστής και με επέπληξες. 🙂
17 Ιουνίου, 2014 στις 7:09 μμ
σχολιαστης
Προτείνω κάθε ποσό που δίνεται στο δημόσιο με απόφαση δικαστηρίου να λαμβάνεται από το συνολικό ποσό του προϋπολογισμού για το δημόσιο που προβλέπεται για τη χρονιά. Και μάλιστα αναλογικά, δηλ. πρώτα από τους μισθούς των δικαστών κλπ.
Ετσι ίσως να είναι πιο σεμνοί με τα χρήματα που πληρώνουν οι άλλοι.
17 Ιουνίου, 2014 στις 9:25 μμ
zepos
Αναγνώστης: «Αν μου πεις ότι πρέπει να δούμε το ζήτημα του περιορισμού του κόστους των Δημόσιων Οργανισμών, να συμφωνήσω, αλλά το επιχείρημα της σύγκρισης δεν βοηθάει»
Συμφωνείς με την μείωση του κόστους, αλλά πως; Κόβοντας το νερό πχ που πίνουν ή τους καφέδες;
Η συνεχής προσπάθεια μετεωρισμού περιέχει κινδύνους πτώσης!
17 Ιουνίου, 2014 στις 9:59 μμ
Αναγνώστης ο αθηναίος
Ζέπο σε διαβεβαιώ με όλη την εκτίμηση που σου έχω (και δεν κάνω δημόσιες σχέσεις) ότι η πραγματική ζωή δείχνει ότι ο περιορισμός του κόστους που αφορά το προσωπικό δεν ταυτίζεται με τη μείωση του αριθμού των εργαζομένων.
Συνδέεται, συνήθως δεν αποφεύγεται τελείως, αλλά αν πάει κάποιος με αυτά τα μυαλά να δώσει λύση σε μια επιχείρηση, ας πούμε προβληματική, ή δεν είναι σοβαρός ή κοροϊδεύει (τον επιχειρηματία) ή έχει σκοπό να την κλείσει.
Στην τρίτη περίπτωση εντάσσονται και μέτοχοι που δεν τους χρειάζεται πια το μαγαζί και θέλουν να ξεμπερδεύουν.
Εμείς όμως (και ενννοώ όλοι, πολιτικοί, πολίτες κλπ κλπ) δεν ανήκουμε σε κάποια από τις παραπάνω κατηγορίες ή δεν πρέπει να ανήκουμε
17 Ιουνίου, 2014 στις 10:13 μμ
Αλικη
@ Ζεπο: Αυτος ο μετεωρισμος ειναι χαρακτηριστικο κουσουρι που αφηνει μια νέοτητα αριστερής στράτευσης.
Μπορει αργότερα να ξεπερνιουνται οι δογματισμοι, μενει ομως μια εσωτερική λογοκρισία που επιβάλλει ο,τι «μη αριστερό» λέγεται να αντισταθμιζεται αμέσως απο κατι που δεν υπερβαινει τα ορια που επιβάλλει η αριστερή ορθότητα. Αυτο επιτυγχάνεται και με τη μέθοδο της υπέρ ανάλυσης.
Αποτέλεσμα: χάνεται το νόημα -βλ και ΔΗΜΑΡ.
17 Ιουνίου, 2014 στις 10:25 μμ
Πάνος
«Ο ζήτουλας τηράει των αλλουνώνε τα σακούλια, τα δικά του δεν τα γλέπει»
Παροιμία του Μοριά, που έλεγε (όποτε ταίριαζε) η γιαγιά μου.
17 Ιουνίου, 2014 στις 11:01 μμ
Αναγνώστης ο αθηναίος
Το βασικό κουσούρι που ..μένει από μια αριστερή στράτευση είναι η εμμονή να αναλύονται τα πάντα αφού πρώτα σηματοδοτηθούν με βάση την ιεράρχιση εκείνης της περιόδου.
Ένα είδος ψυχαναγκασμού δηλαδή.
Σύμφωνα με αυτόν κάτι είναι ή αριστερό ή δεξιό και αν δεν είναι, είναι κάτι ..γενικότερο, ο τέως αριστερός θα προσπαθήσει να το εντάξει στο επίπεδο της ..διαπάλης των δύο πόλων όπως έκανε κάποτες
Έτσι βλέπουμε (με συμπάθεια είναι η αλήθεια) ακόμη και στην πραγματική ζωή να αγχώνονται διάφοροι να ερμηνέυσουν μια οποιαδήποτε στάση ή θέση, ακόμη και αν αυτή έχει να κάνει με απλά τεχνικά ή ακόμη και διεκπεραιωτικά ζητήματα, με βάση το παραπάνω.
Η ζωή βέβαια είναι πιο απλή, αλλά τι να κάνουμε είναι και η παράδοση στη μέση
18 Ιουνίου, 2014 στις 7:21 πμ
Εγκεφαλικό κύτταρο
Απ τη μια οι Χριστιανοί απ την άλλη οι αριστεροί κι ο ορθολογισμός στη μέση να τρώει σφαλιάρες. Όπως είπε κι η Αλίκη, όταν πετάμε την μπάλα στο θυμικό η λογική πάει περίπατο. Μόνο που αυτό αποδεικνύεται ότι ήταν και είναι το ζητούμενο σε όσους μας διοικούν κι όσους τους αντιπολιτεύονται. Συστηματική ανατροφή του θυμικού του Έλληνα πολίτη σε βαθμό υπερτροφίας. Η ανάδειξη της ανατολίτικης πλευράς του εαυτού μας (το εκρηκτικό αίσθημα της αδικίας) και η δαιμονοποίηση της δυτικής του (η αναζήτηση της προσφορότερης λύσης) είναι το διαχρονικό τους εργαλείο.
Μια βόλτα στα δικαστήρια, στο αντικείμενο και στην ποιότητα των δικών θα σας πείσει.
18 Ιουνίου, 2014 στις 7:55 πμ
zepos
@Αλίκη, δεν το είχα σκεφτεί αυτό το περί «πεπλανημένου» αριστερού! Γνωρίζω λίγους πρώην αριστερούς που από την ώρα που έριξαν την πέτρα πίσω τους, έγιναν δεξιότεροι των ακροδεξιών.. Η σταθερή πολιτική τοποθέτηση ενός χαρακτήρα, αποδεικνύεται οτι είναι μια δύσκολη υπόθεση. Φυσικά και το αντίθετο! Μάλιστα και εδώ μέσα υπάρχουν λαμπρά παραδείγματα. 😉
Βέβαια, η αριστερή πολιτική δεν περιέχει κατ’ανάγκη και ως όρο παρουσίας την προσπάθεια ισορροπίας σε δυο και τρία επιπλέοντα αντικείμενα. Αυτό ΑΚΡΙΒΩΣ έχει εφαρμόσει ως «φαεινή ιδέα» και κεντρική πολιτική ο σύριζας και κατά την άποψή μου ΔΕΝ έχει καιμία σχέση με την πραγματική αριστερή ιδεολογία, η οποία οφείλει να είναι οχι μόνο κατανοητή και σαφής, αλλά να έχει εφικτούς και καθαρά προσδιορισμένους στόχους.
Ο αξιότιμος συνομιλητής μας «αναγνώστης», έχει βάλει την σφραγίδα του εδώ ως σχολιαστής που κρατάει ίσες αποστάσεις, πρακτική που πηγάζει μάλλον από την φύση του χαρακτήρα του και οχι από οτιδήποτε πολιτικό παρελθόν ή παρόν.
Καλημέρα
18 Ιουνίου, 2014 στις 8:07 πμ
zepos
@Αναγνώστη, η μείωση του κόστους λειτουργίας μιας οποιασδήποτε επιχείρησης, περιλαμβάνει ως βασικό όρο την μείωση του προσωπικού. Αυτό είναι μια διεθνής πρακτική που δεν αμφισβητείται πουθενά, εκτός από εδώ μέσα! Όσο και να συμπιέσεις τα λειτουργικά έξοδα, το κόστος της εργατοώρας είναι καθοριστικό.
Είχα επιχειρήσεις με εργαζομένους και το ξέρω από πρώτο χέρι. Κάθε επιχείρηση που δεν θέλει να πέσει σε περιπέτειες, όταν βλέπει τα κέρδη της να συμπιέζονται, αρχίζει να κόβει πρώτα το λειτουργικό και στην συνέχεια το εργατικό κόστος μειώνοντας το προσωπικό. Αυτό είναι μια κακή εξέλιξη για όσους χάνουν την δουλειά τους, αλλά μπορεί να αποδειχθεί σωτήρια για την επιχείρηση και το υπόλοιπο εργατικό δυναμικό.
Τώρα κάθομαι και σου γράφω ζητήματα γνωστά, αλλά….
18 Ιουνίου, 2014 στις 8:46 πμ
j95
δείχνει ότι ο περιορισμός του κόστους που αφορά το προσωπικό δεν ταυτίζεται με τη μείωση του αριθμού των εργαζομένων.
Δε μειώθηκαν οι εργαζόμενοι, το πιο πιθανό είναι ότι με τις υπεργολαβίες αυξήθηκαν. Αυτό που μειώθηκε ήταν το κόστος ανά καθαριζόμενο τετραγωνικό το οποίο όσο και αν σου προκαλεί έκπληξη φαίνεται ότι είναι λίγο πιο φτηνό να το καθαρίζει κάποιος με ιδιωτικά κριτήρια παρά κάποιος που αμοίβεται (σε χρήμα και άδειες και σύνταξη) καλύτερα από νεοδιοριζόμενο γιατρό.
Αν σε ένα τεχνικό γραφείο είχες την καθαρίστρια να στοιχίζει όσο ενάμισης μηχανικός, δεν παίζει να μην ήταν το πρώτο που θα άλλαζες και βασικά δεν παίζει καν να υπήρχε τέτοιο σενάριο.
Με δυο λόγια αυτό που παραβλέπει τελείως η ανάλυσή σου είναι ότι δεν καταργούνται απλά θέσεις, αλλά θέσεις με εντελώς δυσανάλογες απολαβές σε χρήμα και είδος και μάλιστα από το υστέρημα του λαού, κι αυτό σε μια περίοδο που όλο ο πλανήτης έχει να λέει για την τεράστια οικονομική καταστροφή που πάθαμε ακριβώς επειδή μοιράζαμε το δημόσιο χρήμα με αυτόν τον τρόπο.
Προφανώς δε λύνεται εξ ολοκλήρου το πρόβλημα του σπάταλου δημοσίου αλλά μη μπαίνουμε τώρα στη διεστραμμένη λογική του ελληναρά ότι επειδή δε μπορούμε να εξαλείψουμε το βιασμό από τον κόσμο αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε το δικαίωμα να του κόψουμε τη μικροσκοπική ψωλή του αν δεν τη βγάλει πάραυτα από τον κώλο μας.
18 Ιουνίου, 2014 στις 1:41 μμ
zepos
Πόσο «μακριά» στην πολιτική και οχι στην δικονομική θεωρία μπορεί να φτάσει ένας – ξαναλέω ένας – δικαστής; Μπορεί να φτάσει στο σημείο να βγάλει φιρμάνι που να ορίζει την εργασία στο δημόσιο ως περιουσιακό στοιχείο;
Μπορεί και παραμπορεί. Αυτό συνέβη πρόσφατα στο σκεπτικό της απόφασης 1240/2014 του μονομελούς πρωτοδικείου Αθηνών, με την οποία διατάχθηκε η επαναπρόσληψη των σχολικών φυλάκων στον Δήμο Αγίων Αναργύρων.
«Μπορεί η εποχή της προίκας να πέρασε, αλλά μια θέση στο Δημόσιο ακόμη λογίζεται ως περιουσιακό στοιχείο του κατόχου της. Οχι μεταξύ συναινούντων ενηλίκων, όπως ήταν πριν από σαράντα χρόνια, αλλά με την επίσημη βούλλα της ελληνικής Δικαιοσύνης, η οποία παρήγαγε έναν εντελώς νέο ορισμό για την περιουσία. Στην αιτιολογία της απόφασης 1240/2014 του μονομελούς πρωτοδικείου Αθηνών, με την οποία διατάχθηκε η επαναπρόσληψη των σχολικών φυλάκων στον Δήμο Αγίων Αναργύρων, διαβάζουμε τα εξής: «Στο άρθρο 1 του Πρώτου Πρόσθετου Πρωτοκόλλου της Ευρωπαϊκής Συμβάσεως για την προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων του ανθρώπου και των θεμελιωδών ελευθεριών (ΕΣΔΑ)… ορίζεται ότι “παν φυσικό ή νομικό πρόσωπο δικαιούται σεβασμού της περιουσίας του…”. Με τις διατάξεις αυτές κατοχυρώνεται ο σεβασμός της περιουσίας του προσώπου, το οποίο μπορεί να τη στερηθεί μόνο για λόγους δημόσιας ωφέλειας. Στην έννοια της περιουσίας… περιλαμβάνονται όχι μόνο τα εμπράγματα δικαιώματα, αλλά και όλα τα δικαιώματα “περιουσιακής φύσεως”, καθώς και τα κεκτημένα “οικονομικά συμφέροντα”. Καλύπτονται κατ’ αυτόν τον τρόπο και τα ενοχικής φύσεως περιουσιακά δικαιώματα και, ειδικότερα, απαιτήσεις που απορρέουν από έννομες σχέσεις του δημόσιου ή ιδιωτικού δικαίου, είτε απλώς γεννημένες κατά το εθνικό δίκαιο… Ενόψει των ανωτέρω, περιουσία κατά το άρθρο 1 του Πρώτου Πρόσθετου Πρωτοκόλλου (της Ευρωπαϊκής Συμβάσεως για την προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων του ανθρώπου και των θεμελιωδών ελευθεριών) αποτελεί και η αξίωση για καταβολή προβλεπόμενων από τη νομοθεσία του συμβαλλόμενου κράτους αποδοχών… και η υπόσταση μιας σύμβασης εργασίας…».»
18 Ιουνίου, 2014 στις 1:44 μμ
zepos
«Με άλλα λόγια, η Δικαιοσύνη λέει ότι βρέξει, χιονίσει, χρεοκοπήσει, δεν χρεοκοπήσει το κράτος, η «καταβολή προβλεπόμενων από τη νομοθεσία του συμβαλλόμενου κράτους αποδοχών» θα συνεχιστεί, ενώ ταυτοχρόνως δικαιώνει αναδρομικώς τον Κώστα Βουτσά που έλεγε ότι «το παν είναι να τρουπώσεις…». Αμα «τρουπώσεις» κατοχυρώνεις μέχρι και περιουσιακό δικαίωμα ως «κεκτημένο οικονομικό συμφέρον».
Τι κρίμα που 1,5 εκατομμύριο άνεργοι του ιδιωτικού τομέα δεν έχουν πού να προσφύγουν για την παραβίαση των δικών τους περιουσιακών στοιχείων, δηλαδή του «κεκτημένου οικονομικού συμφέροντος». Εκτός εάν υπάρχουν περιουσιακά δικαιώματα δύο ταχυτήτων…»
18 Ιουνίου, 2014 στις 1:59 μμ
j95
Η αιτιολογία της απόφασης αυτού του δικαστή παραβιάζει απόφαση του ΕΔΔΑ το οποίο απέρριψε προηγούμενη προσφυγή (συνταξιούχων για την κατάργηση του δώρου), το οποίο λέει:
το άρθρο 1 του πρώτου πρόσθετου Πρωτοκόλλου δεν μπορεί να ερμηνευθεί με τρόπο που να αναγνωρίζει δικαίωμα σε ένα συγκεκριμένο ποσό σύνταξης
(καπάκια με 1-2 άλλα πράγματα που θα έπρεπε να μη χρειάζεται να εξηγήσεις σε άτομα άνω των 2 χρονών, όπως ότι οι πόροι του κράτους δεν είναι άπειροι και ότι η κρίση της Ελλάδας ήταν η χειρότερη της τελευταίας δεκαετίας)
το ερώτημα είναι για ποιο λόγο δεν αντιμετωπίζει την παραμικρή πειθαρχική κύρωση ο αρχικός δικαστής που αποφάσισε κάτι τόσο εξόφθαλμα λανθασμένο, ενώ ας πούμε ένας γιατρός που θα επέμενε ότι το βιτριόλι θεραπεύει τον πονοκέφαλο την άλλη μέρα θα του είχαν αφαιρέσει την άδεια.
18 Ιουνίου, 2014 στις 2:04 μμ
δεξιος
Ρε παιδιά είναι πολιτικό το ζήτημα.Πολιτικότατο μάλιστα και έχει προκαλέσει έναν εμφύλιο και όλη την πολιτική ιστορία της Ελλάδος στα τελευταία 70 χρόνια.
Εάν ρωτήσεις τους υπερασπιστές των καθαριστριών θα απαντήσουν στον Τζέυ ότι δεν θέλουν αυτός να πληρώνει από τους φορους του τις καθαρίστριες αλλά να πληρώνει το «μεγάλο κεφάλαιο».Και ζητούν και για τον Τζέυ παρόμοια δικαιώματα στον ιδιωτικό τομέα.
Επειδή όμως κανένα μεγάλο κεφάλαιο ή ιδιωτικός τομέας δεν προτίθεται να χορηγήσει ανάλογα δικαιώματα και μισθούς η λύση είναι η κρατικοποίηση και της εταιρίας του Τζέυ αντί της ιδιωτικοποίησης των συνεργείων καθαρισμού.Και επειδή στο τέλος αυτό δεν θα το δεχθούν οι εταίροι μας στην ευρωζώνη που τελικά τα σκάνε για το «απεχθές χρέος» που προκαλούν τα ελλείμματα η τελική λύση είναι η αποχώρηση από αυτήν και η δημιουργία μιας δικιάς μας λαικής δημοκρατίας για να πλησιάσουμε σε βιοτικό επίπεδο αυτούς που αποφύγαμε,τους Ανατολικοευρωπαίους δηλαδή.
http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231327954
Εάν ο Σόιμπλε έχει χιούμορ,κατι αμφίβολο θα έστηνε μια ωραία φάρσα στις προοδευτικές δυνάμεις : μόλις βγει ο Σύριζα και ζητήσει διαγραφή χρέους θα τη δεχόταν με έναν όρο – την απόλυση 100.000 δημοσίων υπαλλήλων.Άλλωστε θα του έλεγε πολύ σωστά λες ότι δεν «κυβέρνησες ποτέ» και για όλα φταίνει αυτοί που κυβέρνησαν και έκαναν ρουσφέτια.
Απόλυσε λοιπόν 100.000 «ρουσφέτια του δικομματισμού» και σου διαγράφω το μισό χρέος αλλιώς πλήρωνε.
18 Ιουνίου, 2014 στις 2:15 μμ
Lavrentij
Ηρεμία, για πρωτοδίκες μιλάμε, οι οποίοι νιώθουν ότι είναι οι πιο ριγμένοι, καθώς και αισθάνονται ότι ο φόρτος και οι συνθήκες εργασίας τους δεν αρμόζουν στην ιδιότητα του δικαστή και ότι μισθολογικά είναι αδικημένοι. Οπότε βρίσκουν ευκαιρία για να πάρουν το αίμα τους πίσω από τον εργοδότη τους. Άλλωστε ξέρουν ότι αργότερα θα καθαρίσει ο ΑΠ ή το ΣτΕ.
18 Ιουνίου, 2014 στις 2:17 μμ
bas
«το ερώτημα είναι για ποιο λόγο δεν αντιμετωπίζει την παραμικρή πειθαρχική κύρωση ο αρχικός δικαστής που αποφάσισε κάτι τόσο εξόφθαλμα λανθασμένο»
Εδώ θα ήθελα να ρωτήσω το Εγκεφαλικό Κύτταρο (αν γνωρίζει) αν οι δικαστικοί υπόκεινται σε κάποιον έλεγχο για τις αποφάσεις τους ή είναι εντελώς ανεξέλεγκτοι; Εδώ γίνονται πράματα και θάματα: Παιδόφιλος καθηγητής αφήνεται ελεύθερος, ο άλλλος καταδικασμένος με 11 κακουργήματα αφήνεται ελεύθερος (ως μη ύποπτος φυγής!!!), οι άλλοι με το ομόλογο καταδικασμένοι για κακούργημα με 25 χρονάκια αφήνονται με αναστολή!!! Της πουτάνας γίνεται…
18 Ιουνίου, 2014 στις 2:22 μμ
bas
«Ηρεμία, για πρωτοδίκες μιλάμε, οι οποίοι νιώθουν ότι είναι οι πιο ριγμένοι, καθώς και αισθάνονται ότι ο φόρτος και οι συνθήκες εργασίας τους δεν αρμόζουν στην ιδιότητα του δικαστή και ότι μισθολογικά είναι αδικημένοι.»
Στα τέτοια μας. Αν δεν μπορούν να κάνουν την δουλειά τους ας παραιτηθούν. Οχι να εκβιάζουν παραποιόντας τον Ποινικό Κώδικα επειδή δεν τους δίνουν τα αναδρομικά. Ημαρτον… (που λέει κι΄ο Γεωργίου)
18 Ιουνίου, 2014 στις 2:24 μμ
j95
Ηρεμία, για πρωτοδίκες μιλάμε, οι οποίοι νιώθουν ότι είναι οι πιο ριγμένοι, καθώς και αισθάνονται ότι ο φόρτος και οι συνθήκες εργασίας τους δεν αρμόζουν στην ιδιότητα του δικαστή και ότι μισθολογικά είναι αδικημένοι. Οπότε βρίσκουν ευκαιρία για να πάρουν το αίμα τους πίσω από τον εργοδότη τους. Άλλωστε ξέρουν ότι αργότερα θα καθαρίσει ο ΑΠ ή το ΣτΕ.
Το να χρησιμοποιείς τη δικαστική σου έδρα σαν μορφή ψυχοθεραπείας θα έπρεπε να συνεπάγεται άμεση απόταξη. Το ίδιο και η έμμεση ομολογια ότι η ευθυκρισία σου εξαρτάται από το πόσο πολλά σου σκάνε.
18 Ιουνίου, 2014 στις 2:35 μμ
Lavrentij
Σύμφωνοι, αλλά όταν το κάνεις απλά ερμηνεύοντας το ισχύον δίκαιο και επικαλούμενος την ανεξαρτησία σου είναι σχεδόν αδύνατο να ελεγχθείς πειθαρχικά από τους προϊσταμένους σου. Οπότε συνεχίζεις να σπας τα τέτοια του άλλου γνωρίζοντας καλά ότι κι αυτόν τελικά τον συμφέρει να σε ανεχθεί και να περιμένει από τα ανώτατα δικαστήρια να καθαρίσουν.
18 Ιουνίου, 2014 στις 3:01 μμ
Αλικη
Η δικαστικη κριση δεν ελέγχεται πειθαρχικά. Ελέγχεται αναιρετικα, ως προς τη νομιμότητα της, απο τον Αρειο Πάγο, στο πλασιο των λόγων αναιρεσης που ορίζονται ρητα και περιοριστικά απο τον Κώδικα Πολιτικής -η Ποινικής, αντίστοιχα- Δικονομιας.
18 Ιουνίου, 2014 στις 3:09 μμ
Αλικη
Συμπλήρωση: Η κριση των διοικητικών δικαστών ελέγχεται αναιρετικα απο το Συμβουλιο της Επικράτειας.
18 Ιουνίου, 2014 στις 7:03 μμ
Εγκεφαλικό κύτταρο
Τα είχε πει ο Ματθίας το 1993 (Ολομέλεια Αρείου Πάγου 18/1993, όπου εισηγείται μαζί με άλλους δυο αρχαιότερους συναδέλφους του αλλιώς η γλώσσα θα ήταν πιο βατή) κι όποιος έχει κουράγιο ας τα διαβάσει, ειδικά τα δυο τελευταία εδάφια.
Εν όψει όμως των διατάξεων του άρθρου 87 παρ.
1, 2 του Συντάγματος που προαναφέρονται και της επαυξημένης, ως
διατάξεων Συντάγματος, δυνάμεώς τους, οι περί πειθαρχικού παραπτώματος δικαστικού λειτουργού γενικές ως άνω διατάξεις (των άρθρων 91 παρ. 1, 93 παρ. 4, 99 παρ. 2, 4 του Κώδικα), λαμβανόμενες σε συνδυασμό, πρέπει ειδικώς αναφορικά με πράξεις δικαστικού λειτουργού ως μονοπροσώπου ή μέλους συλλογικού οργάνου απονομής της δικαιοσύνης, ενέχουσες δικαιοδοτική κρίση, να νοηθούν προοριζόμενες, δυνάμει των ανωτέρω διατάξεων του Συντάγματος, ως προς το περιεχόμενο ή την έκταση της iσχύος τους, αναλόγως, ούτως ώστε να μην αντίκεινται ουσιαστικώς αλλά να εναρμονίζονται προς την κατοχυρωμένη συνταγματικώς δικαστική ανεξαρτησία.
Ανεξαρτησία, όμως, η οποία, συνοδευόμενη με δέσμευση των δικαστών από το Σύνταγμα και τους νόμους που δεν αντίκεινται σ` αυτό, δεν εκτείνεται στον χώρο της μη δικαιολογούμενης από τον Νόμο, βάσει συγκεκριμένου πραγματικού, δικαστικής πράξεως.
Τέτοια πράξη πρέπει να θεωρηθεί αντικειμενικώς αυθαίρετη εφόσον η σχετική δικαστική κρίση, στερούμενη νομιμότητος, δύναται, υπό την άποψη αντικειμενικής αιτιότητος, να στηριχθεί σε μόνη τη βούληση του δικάζοντος. Είναι δε και υποκειμενικώς αυθαίρετη, όχι μόνο στην περίπτωση αντίστοιχου δόλου (άμεσου ή ενδεχομένου), οπότε πρόκειται για ενεργητική αυθαιρεσία, αλλά και στην περίπτωση αμέλειας βαριάς, που ενέχει έντονη αφροντισία του δικάζοντος για την πραγμάτωση, στη συγκεκριμένη περίπτωση, του κατά τον νόμο ορθού και δικαίου, οπότε πρόκειται για αυθαιρεσία παθητική.
18 Ιουνίου, 2014 στις 7:18 μμ
Εγκεφαλικό κύτταρο
Από την εποχή που διαβάζαμε κάποιες γραφικές αποφάσεις που επιχειρούσαν να εμποδίσουν την κυκλοφορία βιβλίων, επειδή το περιεχόμενό τους σοκάριζε το χριστεπώνυμο πλήθος και τον βαθειά θρησκευόμενο δικαστικό λειτουργό, δεν έχει περάσει πολύς καιρός.
Τώρα βιώνουμε την περίοδο της ριζοσπαστικής ανατροπής, αλλά το πρόβλημα έχει την ίδια ταυτότητα και ονομάζεται δικαστική αυθαιρεσία και ανασφάλεια δικαίου.
Το έχω ξαναγράψει ότι οι αποφάσεις είναι πολλές απλώς δεν είναι γνωστές.
18 Ιουνίου, 2014 στις 7:24 μμ
Εγκεφαλικό κύτταρο
Και τέλος
αν ενεργοποιήσει ο ΑΠ την πειθαρχική διαδικασία σε βάρος των δικαστών σύμφωνα με όσα νομολογιακώς έχει κρίνει ότι συνιστούν πειθαρχικό αδίκημα φαντάζεστε τι θα γίνει;
Οπότε το αφήνει να περάσει προσωρινά για να το ελέγξει αρμοδίως (και πριν από αυτόν το εφετείο) σε καθαρά δικονομικό επίπεδο, όπως έγραψε η Αλίκη.
18 Ιουνίου, 2014 στις 7:27 μμ
nikiplos
http://www.eleftheriaonline.gr/ellada-kosmos/item/39667-pagkalos-prepei-na-apolythoyn-oi-misoi-dimosioi-ypalliloi
Δεν είναι τα λόγια του Θόδωρου, είναι η τρελή συγκυρία που από κάτω βάζει διαφήμιση: «Βόθρος ή Βιο-Επεξεργασία;»
🙂
18 Ιουνίου, 2014 στις 7:35 μμ
Εγκεφαλικό κύτταρο
Μπας,
στην περίπτωση του παιδόφιλου των Ιωαννίνων έχω την εντύπωση ότι το πλαίσιο της προβλεπόμενης ποινής για τη συγκεκριμένη περίπτωση παιδικής πορνογραφίας δεν επέτρεπε την προφυλάκιση του γιατρού. Θα ήταν παράνομη. Οπότε τού έβαλαν επίτηδες μια πολύ υψηλή εγγύηση (50.000 ευρώ) για να μην μπορέσει να την πληρώσει και να τον συλλάβουν για παραβίαση περιοριστικού όρου, όπως κι έγινε.
Μα άλλη παράμετρος (αλλά εξίσου σημαντική) είναι ότι στην Ελλάδα η δικαιοσύνη ψέγεται και όταν κάνει σωστά τη δουλειά της. Τα ΜΜΕ τη βγάζουν φάουλ όπου μπορούν γιατί αυτό πουλάει περισσότερο.
18 Ιουνίου, 2014 στις 7:54 μμ
nikiplos
http://www.eleftheriaonline.gr/ellada-kosmos/item/39714-gia-11i-fora-anavlithike-i-diki-tis-skordeli
Πάντως το παραδικαστικό, η Αντωνία Ηλία και ο Εισαγγελέας με το υποδεκάμετρο σε τούτη τη χώρα υπήρξαν… 🙂
18 Ιουνίου, 2014 στις 7:55 μμ
Πάνος
Πάντως ο κόσμος τόχει τούμπανο… 😉
18 Ιουνίου, 2014 στις 11:25 μμ
Αναγνώστης ο αθηναίος
Ζέπο και Τζέη, λέω να αφήσουμε τις απολυτότητες περί διεθνών πρακτικών που ισχύουν παντού ..εκτός από την Καλύβα, μπας και συζητήσουμε τοπρόβλημα, διότι καταλαβαίνεις Ζέπο (ελπίζω και ο Τζέη) ότι αυτές οι διεθνείς πρακτικές δεν είναι σε επίπεδο ρετσέτας ή μότο.
Ξαναλέω ότι η μείωση του προσωπικού (μπορεί να) περιλαμβάνεται ως μέτρο για τη μείωση του λειτουργικού κόστους, αλλά το πότε, πώς και σε ποια έκταση θα εφαρμοστεί (ως αναγκαστικό λές και εσύ) εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και όχι απλώς γιατί έιναι το πιο αποτελεσματικό.
Που δεν είναι πάντα. Ας πούμε ότι η μείωση των δαπανών για μισθοδοσία είναι πολύ πιο αποδοτικό γιατί ..μπαίνει η μείωση κατευθείαν κάτω από τη γραμμή και χωρίς άλλα έξοδα.
Τέλος πάντων, το ζήτημα δεν έιναι να κάνουμε θεωρία περί ..ντάουνσάιζινγκ, αλλά να συνεννοηθούμε σε κάτι απλό νομίζω για το συγκεκριμένο.
Λες σωστά Ζέπο (και ..από κοντά συμφωνεί και ο Τζέη) ότι το ζήτημα είναι το κόστος του ανθρωποχρόνου (εργατοώρα είπες).
Το ρπώτο που συζητάμε σε αυτές τις περιπτώσεις είναι η μείωση των διοικητικών βαρών που φορτώνουν την ανθρωποώρα με κόστη και την κάνουν ακριβή.
Μάλλον το δεύτερο, το πρώτο είναι ..να βγάζει τα λεφτά της, αλλά οκ ας μείνουμε στη μείωση.
Θέλω να σου πω ότι αν έχεις μια επιχείρηση όπου στην ανθρωποώρα φορτώνεις και ότι της αναλογεί σε γραφειάρες γιατί είσαι και ..κιμπάρης και γουστάρεις μέγαρα, αυτοκινητάρες για σένα τη γυνάικα σου και ..το αίσθημα ή τα παιδιά σου, αν πληρώνεις σε πάγιο εξοπλισμό κερατιάτικα κλπ κλπ, είναι λογικό αυτή (η ώρα λέμε) να κοστίζει πολύ ακριβά.
Πες μου εσύ τώρα τι έχουμε κάνει σχετικά με τα ενοίκια των κτιρίων του υπ. οικ για να πω ένα παράδειγμα και τι μειώσαμε.
Τους συμβούλους, γραμματείς και φαρισαίους πού τους υπολογίζεις;;
Στο εργατικό κόστος;; (δεν θα ήταν σωστό αν ήσουν επιχειρηματίας, εκτός αν θέλεις να δουλεύεις τους ..μετόχους που δεν εργάζοντια και δεν είναι σωστό να πάιρνουν τα ίδια με τους μετόχους που εργάζονται πούλεγαν και στην ταινία 😉 ) .
Δεν θα σου πω κάνε αυτό (κόψε τις σπατάλες και τις ..τρυφηλότητες) και άσε τα άλλα (συμπίεση εργατικού κόστους) αλλά θα σου πω ότι δεν έχει νόημα το δεύτερο άμα δεν κάνεις το πρώτο.
Δεν θα λύνεις προβλήματα δηλαδή και θα πετάς όσα κερδίζεις από τη μείωση στο ..πηγάδι.
Α!! και είναι βασικό το ταμείο της επιχείρησης να είναι ταμείο της επιχείρησης και όχι ..συγκοινονούν δοχείο με άλλα 😉
Αλλά ακόμη και αν μετά από άλλα αυτά αναγκαστείς να μειώσεις αποδοχές των εργαζομένων (μας ενδιαφέρουν αυτές που απασχολούνται στις λεγόμενες παραγωγικές δραστηριότητες) προσπαθεί ςνα μην το κάνεις οριζόντια και αν αναγκαστείς και μετά από αυτό να μειώσεις προσωπικό το κάνεις πολύ προσεκτικά.
Προσεκτικά σημαίνει ότι αφενός υπολογίζεις το κέρδος που θα έχεις σε απόλυτρες μονάδες και κυρίως υπολογίζεις τη ζημιά σε επίπεδο συνεπειών στημ ψυζολογία όσων θα μείνουν και τέτοια (δηλαδή δεν έχει νόημα να κάνεις φασαρίες για ποσά που δεν έχουν νόημα).
Αυτά τα απλοϊκά, όπως τα είπα παραπάνω νομίζω ότι ένας άνθρωπος που δέχεται απλώς τον ορθό λόγο, ακόμη και αν δεν έχει υποδομή στο ζήτημα τα αποδέχεται ως χοντρές γραμμές έστω.
Έλα και πες μου τώρα τι νόημα έχει σε ένα δημόσιο σαν το ελληνικό εν μέσω κρίσης και ανεργίας στο ..θεό να ξεκινάς την εφαρμογή των όσων θεωρητικά μου λέει ο Τζέη, μη ανανεώνοντας τις συμβάσεις στις καθαρίστριες (είπαμε πώς, άσε τι λέει ο συριζα ή η ΓΣΕΕ).
Εδώ υπάρχει κάτι που είναι επικίνδυνο.
Να δούμε το ζήτημα υπό την έννοια του παραδείγματος, του συμβολισμού και της ..θρυαλίδος που θα σπάσει τη νοοτροπία των δημοσίων που νοιώθουν ακούνητοι.
Εδώ συγγνώμη και με κάθε σεβασμό, αλλά κάτι τέτοιο στο συγκεκριμένο ζήτημα είναι απλώς ΚΟΥΚΟΥΡΟΥΚΟΥ και από πολιτική, ακόμη και από οικονομική ή επιχειρησιακή ήπώς τα λένε αυτά ..δειθνώς άποψη.
ΥΓ Αλίκη θέλω να δώσεις ιδιαίτερη προσοχή ότι στον όλο συλλογισμό μου χρησιμοποίησα τις αρχές του ..Σικάγου (της σχολής) για να μην σου μπάινουν ιδέες και αγχώνεσαι με την αριστερά και τα ρέστα 🙂
18 Ιουνίου, 2014 στις 11:58 μμ
Εγκεφαλικό κύτταρο
Το χει τούμπανο εδώ και έξι μήνες; Πολύ δυσδιάκριτο τούμπανο.
19 Ιουνίου, 2014 στις 12:12 πμ
Αναγνώστης ο αθηναίος
Ζέπο τώρα τόδα 🙂
Ίσες αποστάσεις σε σχεση με τι κρατάω;; (υποψιάζομαι από κάποια σταθερά ..άκρα, αλλιώς δεν όρίζεται ισότητα)
19 Ιουνίου, 2014 στις 12:14 πμ
Πάνος
«Το χει τούμπανο εδώ και έξι μήνες; Πολύ δυσδιάκριτο τούμπανο».
Το χει τούμπανο εδώ και έξι δεκαετίες. 😉
19 Ιουνίου, 2014 στις 12:22 πμ
Εγκεφαλικό κύτταρο
Οκ και μ αυτά τα σοβαρά επιχειρήματα κλείνουμε την ορέα βραδιά.
19 Ιουνίου, 2014 στις 12:24 πμ
j95
εχεις χασει επεισοδια αναγνωστη, κατρεγηθηκαν οι μισες δου της χωρας και σε περιπτωσεις οπως της αγιας παρασκευης η εξοικονομηση ηταν εκατονταδες χιλιαδες το χρονο πολλες απο τις απολυμενες δεν εχουν καν αντικειμενο γιατι εκλεισε το κτιριο που καθαριζαν. Επ’ ουδενι δεν ειναι το πρωτο που τους ηρθε στο μυαλο των κυβερνωντων, ισα ισα το νδσοκ αντισταθηκε λυσσασμενα στις απολυσεις (τεχνικα μαλιστα δεν εχουν σπολυθει αλλα απολαμβανουν 70% μισθου και προτεραιοτητα σε νεες θεσεις).
απλως, για τεταρτη φορα, το να εχεις καθαριστρια με προνομια λειτουργου ειναι και αυτο ηλιθια σπαταλη και δε μπορουμε να την προσπερναμε ετσι γιατι ειναι στρεβλη αντιληψη για το ρολο του δημοσιου και πανακριβη αθροιστικα.
19 Ιουνίου, 2014 στις 12:43 πμ
Αναγνώστης ο αθηναίος
Ορέ Τζέη θα με τρελλάνεις ;; , όλο μου τα γυρίζεις ανάλογα με το πώς σε συμφέρει (εννοώ ανάλογα με τα επιχειρήματά σου τη συγκεκριμένη στιγμή).
Πόσοι υπάλληλοι των εφοριών έχουν απολυθεί;;
Το ότι μειώθηκαν τα κτίρια προφανώς μειώνει το κόστος, αλλά αυτό έλεγα και εγώ παραπάνω.
Ποιος μίλησε για καθαρίστριες με προνόμια λειτουργού (εννοείς μισθό φαντάζομαι)
Δεν σε ρωτάω πόσο κόστιχαν οι καθαρίστριες επί συμβάσεως και πόσα τώρα το κόστος για καθαρισμό κτιρίου, αντιλαμβάνεσαι τις ..τάξεις των μεγεθών.
Το πρόβλημα Τζέη είναι ότι συζητάμε επί ιδεολογικών η ιδεολογικοφανών επιχειρημάτων και παρακάμπτομε το συγκεκριμένο και συγκερκιμένο είναι η τοποθέτηση του θέματος στο επιχειρησιακό περιβάλλον που αυτό ανήκει.
Αν το έκανε κάποιος αυτό με τις καθαρίστριες σε μια ιδιωτική επιχείρηση που είναι υγιής με καπιταλιστικούς όρους θα τον στέλνανε για ..τσάι
19 Ιουνίου, 2014 στις 3:46 μμ
Αλικη
@ Αναγνώστη: Την απάντηση στο ερώτημα «τι νόημα εχει να ξεκινήσει η εξοικονόμηση απο την μη ανανέωση των συμβάσεων των καθαριστριών» την έχεις δώσει μόνος σου σε προηγούμενη παράγραφο του σχολιου σου: προκειται για κοστος που επιβαρύνει την εργατοωρα του δημοσίου υπαλλήλου.
Το καθάρισμα των κτιρίων δεν ειναι δουλειά του Δημοσίου, ΔΕΝ ανήκει στην παραγωγικη δραστηριότητα του, αποτελει λειτουργικό έξοδο, αντίστοιχο της ενοικίασης γραφείων κλπ.
Τα περι επιχειρησιακού περιβάλλοντος κλπ., που επικαλείσαι στην απάντηση προς τον Τζεη ειναι μαλλον συγχυτικα και δυσκολεύεται κανεις να τα παρακολουθήσει.
19 Ιουνίου, 2014 στις 3:51 μμ
bas
Στην Αυστρία που τυχαίνει να γνωρίζω π.χ στο Νοσοκομείο οι μόνοι κρατικοί υπάλληλοι είναι αυστηρά το ιατρικό προσωπικό. Ολοι οι άλλοι, μαγειρεία, καθαρισμός, τεχνικές υπηρεσίες κ.λ.π. είναι ιδιώτες που προσλαμβάνονται με σύμβαση έργου ορισμένου χρόνου μέσω διαγωνισμού. Τα ίδια συμβαίνουν και στην Γερμανία.
19 Ιουνίου, 2014 στις 4:59 μμ
Αναγνώστης ο αθηναίος
Αλίκη, άμα τα χρειστεί να τα ασκήσει ή να τοποθετηθεί στην πραγματική ζωή επ’ αυτών, δηλαδή στο πεδίο που οι ..αποφάνσεις έχουν αποτέλεσμα και συνέπειες, θα αναγκαστεί να εξοικειωθεί και μετά φρονώ ότι δεν θα δυσκολεύεται να τα παρακολουθήσει.
Όλοι έτσι κάναμε στην αρχή, αλλά μετά και προϊόντος του χρόνου τα βλέπουμε λίγο αλλιώς (πλην αυτών που κόλλησαν στην πρώτη ματιά, αλλά τέλος πάντων δεν μας αφορούν αυτοί 🙂 )
Όσο τα αντιμετωπίζει ..γενικότερα ως μέσα για ενίσχυση ισχυρισμών που αφορούν άλλα πεδία (πολιτική, …επανίδρυση του κράτους και βελτιστες πρακτικές επ’ αυτού) καλαβαίνω ότι υπάρχει ένας συντελεστής δυσκολίας.
Η ένταξη στο περιβάλλον, προφανώς για να καταταχθεί σε μια ιεραρχική δομή είναι το βασικό, αλλά μη με βάζεις να λέω πράγματα που είμαι σίγουρος, από όσο σε διαβάζω, ότι κατέχεις.
Παρακάτω, τι εννοείς ότι δεν είναι δουλειά του Δημοσίου ο καθαρισμός των κτιρίων;;
Μπορεί να είναι μπορεί και να μην είναι, πάρε τα οργανογράμματα (οργανισμούς τα λένε στους φορείς του δημοσίου) και θα δεις.
Η λογιστική παρακολούθηση, η νομική είναι, η πληροφορική είναι;;
Η λεγόμενη παραγωγική δραστηριότητα ας πούμε τα έργα πρέπει να γίνονται με αυτεπιστασία ή μπορεί και αουτσόρσινγκ;;
Το αν είναι ή δεν είναι είναι θέμα απόφασης, για την οποία θα προσμετρηθούν πολλοί παράγοντες και πάντα επί του συγκεκριμένου.
Αν θέλεις να συζητήσουμε αν πρέπει να είναι ή όχι, το συζητάμε, αλλά εδώ έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα ζήτημα που μεταβάλλει ένα στάτους και φυσικά μιλάμε για μια διαχείριση που πρέπει να γίνει από το Κράτος σε κεντρικό επίπεδο.
Μιλάμε για την κεντρική διοόκηση ως εργοδότη, ο οποίος και ανάγκες έχει για καθαρισμούς και δυνατότητες έχει (αν δουλέψει στοιχειωδώς ο αραμπάς) να βρει λύσεις.
Το λέω ελπίζω για τελευταία φορά 🙂 .
Αν δεν το αντιμετωπίζει κάποιος ιδεοληπτικά, ας πουμε ως σύμβολο για να περάσει η άλφα ή η βήτα πολιτική, αν μετρήσουμε κόστος και όφελος με βάση τις εναλλακτικές, θα μπορούσε και θα έπρεπε να έχει βρεθεί λύση και να μην χρειαστεί η διαμάχη να φτάσει στα δικαστήρια.
Και η λύση να τεκμηριώνεται και ..οικονομοτεχνικά και ..αναπτυξιακά και τα πάντα όλα 🙂
Αλλά βλέπεις έχουμε κολλήσει με τους ορίτζιναλ βολουντάρες (πχ σταλίνες) και δεν βλέπουμε ότι η αντίληψη σε επίπεδο διακυβέρνησης .διαπερνά όλο ο χάρτη
19 Ιουνίου, 2014 στις 5:19 μμ
Αλικη
Αναγνώστη, η όλη συζητηση γινεται για μια συγκεκριμένη περιπτωση, με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά -μισθολογικο κοστος, αναγκες υπηρεσιών κλπ. Και προεκυψε η συζητηση ακριβως διοτι, κατα τα συνήθη στη χώρα μας, το ζήτημα εχει ιδεολογικοποιηθει πλήρως και του εχουν αποδοθεί χαρακτηριστικά μελοδραματος.
Οι περισσοτεροι απο εμάς τους σχολιαστες προσπάθησαν να βγουν απο αυτη τη λογικη και να αντιμετωπίσουν το ζητημα ορθολογικά και συγκεκριμένα. Βάζω και τον εαυτό μου μεσα σε αυτούς. Δεν με αφορούν, λοιπόν, οι σχετικές νουθεσιες.
Με αυτα τα δεδομένα, νομίζω οτι η συζητηση, σε ο,τι με σφορα εχει εξαντληθεί και δεν εχει νόημα να συνεχίζεται στο βρόντο. Δεν μου αρέσει η άσκοπη υπέρ ανάλυση.
Την καλησπέρα μου.
ΥΓ: Ευχαριστώ για τις οδηγίες περι του πως θα αυξησω τη αντιληπτικη μου ικανότητα, ομως να σου επισημάνω οτι η σχετική αναφορα στο σχολιο μου ηταν σχήμα λόγου. Δεν φανταζόμουν οτι θα το προσλαμβανες στην ονομαστική του αξια.
19 Ιουνίου, 2014 στις 5:33 μμ
Αναγνώστης ο αθηναίος
Και εμένα τέτοιο (σχήμα) ήταν και ειλικρινά νόμιζα ότι επειδή ήταν απάντηση στο δικό σου, μπαλάκι δηλαδή, ήταν φανερό.
Εν πάσει περιπτώσει, αν δεν ήταν (φανερό), δεν έχω κανένα πρόβλημα να αναλάβω εγώ την ευθύνη για τον ας πούμε κακό χειρισμό για το πώς εκλήφθηκαν ένθεν ..κακείθεν.
Ειδικά οι «νουθεσίες» θεώρησα προφανές ότι αυτού του στυλ
Τέλος πάντων με την επισήμανση ότι το γεγονός είναι συγκεκριμένο μόνο στα όρια που θέτει η παραδοχή ότι εργοδότης είναι η κεντρική διοίκηση και όχι κάποια αυτόνομη μονάδα και αυτό είναι το μείζον για να δούμε όρια και δυνατότητες παρέμβαση, συμφωνώ και εγώ μαζί σου ότι δεν έχει νόημα η συζήτηση.
Ότι είχαμε να πούμε το είπαμε, καλά ή κακά, σαφώς ή ασαφώς, αλλά το είπαμε.
Αντεύχομαι δια μία καλήν εσπέρα