Μετά την (όντως πετυχημένη) επιχείρηση διασποράς καχυποψίας, αντιπάθειας και μίσους μεταξύ των εργαζομένων του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, νέα  επιχείρηση διάσπασης των εργαζομένων εν όψει: Θα κόψουν λέει από τους μισθούς των μισών εργαζομένων του δημοσίου για να ενισχύσουν τους άλλους μισούς – δήθεν για να αποκαταστήσουν τις… αδικίες. Είναι πολύ χοντροκομμένο, αλλά δεν αποκλείεται να το περάσουν, στις συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί. 

Αντιμέτωποι με μια νέα ανατροπή των αποδοχών τους θα βρεθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι, καθώς η κυβέρνηση πιεζόμενη από την τρόικα αλλά και από τις μεγάλες ανισότητες που εξακολουθούν να υπάρχουν στο Δημόσιο και στην οικονομία, προτίθεται να αλλάξει ώς το τέλος του έτους το ενιαίο μισθολόγιο.

Όπως αναφέρει το «Βήμα της Κυριακής», το αίτημα της τριμερούς είναι οι μισθοί των υπαλλήλων υποχρεωτικής εκπαίδευσης – δηλαδή των αποφοίτων Γυμνασίου – και αυτών που έχουν τελειώσει μόνο το Λύκειο, να υποχωρήσουν στα επίπεδα των αμοιβών του ιδιωτικού τομέα.

Από τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν θα πριμοδοτηθούν οι αποδοχές των εργαζομένων ανώτερης και ανώτατης εκπαίδευσης και των εργαζομένων στην εκπαίδευση και την υγεία.

Πηγή:www.reporter.gr

Pressing από την τρόικα για αλλαγές στο ενιαίο μισθολόγιο του δημοσίου.