Ίσως δεν υπάρχει άλλος τομέας της κυβερνητικής πολιτικής (πλην της φορολογίας) όπου διαχρονικά γίνεται τόσο τακτικά του Κουτρούλη ο γάμος, όσο η Εκπαίδευση (για Παιδεία ας μη γίνεται λόγος). Ήδη έχουν ξεκινήσει ή ξεκινάνε τις επόμενες μέρες τα μαθήματα στα ΑΕΙ όλης της χώρας και η (βάλτε όποιο επίθετο θέλετε) κυβέρνηση του ΝΔΣΟΚ φέρνει νέο νόμο, που διορθώνει τις προηγούμενες δικές της (απαράδεκτες) εξαγγελίες του περασμένου Ιουνίου, για τις μετεγγραφές φοιτητών.
Τραγικό και γελοίο, ταυτόχρονα.
Ο νέος νόμος για τις μετεγγραφές. Αυστηρότερα τα κριτήρια για τους φοιτητές – NEWS247.
3 Σχόλια
Comments feed for this article
28 Σεπτεμβρίου, 2014 στις 10:41 πμ
σχολιαστης
Γι’ αυτό πρέπει και η αντιπολίτευση να είναι σοβαρή. Να παίρνει το πολιτικό κόστος και να λέει «τι μαλακίες είναι αυτές».
Επι της ουσίας, όταν βάζεις τα παιδιά να δηλώνουν σχολές επιλογής με βάση ψηφισμένο νόμο και μετά το αλλάζεις θέλεις πολύ ξύλο.
28 Σεπτεμβρίου, 2014 στις 1:00 μμ
xberliner
Τεράστιο μπάχαλο.
Η πρώτη συνέπεια είναι ότι ουσιαστικά το εξάμηνο χάθηκε για όσους μεταγραφούν (αιτήσεις μέχρι 10 Οκτ., βάλε 2 βδομάδες να βγουν τα αποτελέσματα, βάλε άλλες 2 βδομάδες περιθώριο εγγραφής στη νέα σχολή πιάσαμε μέσα Νοεμβρίου).
Προσπαθώ να καταλάβω τί επέτρεπε ο προηγούμενος νόμος για τις μεταγραφές; Διαβάζω: «Οι μεταφορές θέσεων αφορούν: σχολές ή τμήματα αντίστοιχα των σχολών ή τμημάτων εισαγωγής εφόσον βρίσκονται σε διαφορετική πόλη υπό την προϋπόθεση λειτουργίας αντίστοιχων εξαμήνων.»
Δηλαδή σύμφωνα με τον προηγούμενο νόμο μπορεί κάποιος να περνούσε μαθηματικός στα Γιάννενα και να έκανε μεταγραφή στους ηλεκτρολόγους μηχανικούς στην Αθήνα; Και υπάρχει κόσμος που πίστευε ότι κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει;
Είμαι εναντίον των μεταγραφών εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων που αφορούν μόνο σοβαρότατα προβλήματα υγείας. Σχετικά με φοιτητές χωρίς οικονομική δυνατότητα υπάρχει η λύση εστιών με μικρό ενοίκιο (π.χ. 100 ευρώ το μήνα που να περιλαμβάνει ενοίκιο, ρεύμα, ίντερνετ).
Δεν είναι όλες οι πανεπιστημιακές σχολές και τμήματα το ίδιο. Π.χ. σε δύο τμήματα φυσικής μπορεί μεγάλο του προγράμματος σπουδών να είναι διαφορετικό που να αντικατοπτρίζει τον ή τους τομείς που το καθένα έχει ισχυρή εξειδίκευση. Κάτι τέτοιο κανονικά θα έπρεπε να το λαμβάνουν υπόψιν τους οι φοιτητές όταν επιλέγουν τμήματα. Τα πανεπιστήμια δεν είναι μέση εκπαίδευση που το πρόγραμμα σπουδών να είναι το ίδιο παντού.
28 Σεπτεμβρίου, 2014 στις 1:17 μμ
Νίκος Π
Με το θέμα των μετεγγραφών έχει στηθεί και μια όμορφη κομπίνα με υιοθεσίες. Αν μπει ο υποψήφιος σε μια σχολή, τον υιοθετεί μια οικογένεια με παιδί που σπουδάζει στην Αθήνα και η δουλειά γίνεται. Όλο το πρόβλημα πάντως υπάρχει λόγω της ίδρυσης μεγάλων επαρχιακών σχολών για την ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών.