Αναφερθήκαμε στο  ζήτημα της  νωπής εντολής  εδώ. Και έγινε πλούσια ανταλλαγή απόψεων στα σχόλια.

xeimerina-anaktora-300x234

Ας πάμε στην πιο θετική εκδοχή για το συριζά και στην πιο αρνητική για τη χώρα. Αντε ότι σπάζει ο διάολος το ποδάρι του και με σύμμαχο τους ΑΝΕΛ ή με οριακή αυτοδυναμία,  ανεβαίνει στην εξουσία.

Με ποιες συμμαχίες στην  Ευρώπη και τον κόσμο θα καταφέρει να υλοποιήσει πολιτικές που θα ευχαριστήσουν τους ψηφοφόρους στους οποίους έχουν καλλιεργηθεί μεγάλες προσδοκίες;

Για τις Ελληνικές συνεργασίες τι να πούμε.  Οι ΑΝΕΛ είναι πάρε τον ένα και βάρα τον  άλλο, ψεκασμένοι όνομα και πράμα, εκτός αν η είσοδος του Νικολόπουλου τους αναβάθμησε ποιοτικά.   Τα κόμματα που βρίσκονται αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ έχουν διακυρηγμένες  αντιδημοκρατικές –σταλινικές, ολοκληρωτικές – απόψεις και ακόμα και υποψία συνεργασίας  μαζί τους  θα ήταν μείζον ζήτημα.

Πάμε λοιπόν μια βόλτα στον κόσμο.

Χθές ο κ. Τσίπρας  έβαλε στη θέση της  την κυρία Μέρκελ:

«Τώρα πια ο χρόνος μετρά αντίστροφα και ο φόβος έχει περάσει στην άλλη πλευρά» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. «Τώρα πια δε ρωτάνε τον ΣΥΡΙΖΑ τι θα κάνει αν η κ. Μέρκελ του πει ‘Όχι’ στο σχέδιό του. Αλλά ρωτάνε την καγκελάριο τι θα κάνει όταν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Podemos σχηματίσουν προοδευτικές κυβερνήσεις στην Ελλάδα και στην Ισπανία και ακυρώσουν τη λιτότητα»

Είναι πολύ σκληρό να γράψω ότι δεν πρέπει να σου κόβει ιδιαίτερα για να λές  τέτοιες  σοφίες;

Και ο σ. Λαφαζάνης  απαντά σε ερώτηση  για το πώς θα τα καταφέρει απέναντι στους ξένους:

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι όμηρος των αγορών, οι οποίες δεν είναι παρά το άλλο προσωνύμιο του διεθνούς χρηματιστικού κεφαλαίου. Τα δικά μας μεγάλα όπλα για να αντιμετωπίσουμε τις αντιδράσεις και να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα μας είναι : η κατάκτηση της εθνικής μας ανεξαρτησίας, η στήριξη μας στη θέληση και τους αγώνες του ελληνικού λαού και η προσφυγή μας στη διεθνή εργατική και λαϊκή αλληλεγγύη. Μην έχετε καμιά αμφιβολία ότι αυτά τα όπλα μας δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητα.

Τι λέτε, είναι όπλα που θα φέρουν αποτέλεσμα;

Με βάση τις συμμαχίες στην Ευρώπη με τα ορφανά του Χόνεκερ στη Γερμανία και με ομάδες και ομαδούλες  τρεις κι ο κούκος στην υπόλοιπη ευρώπη ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στην ουσία χωρίς στηρίγματα.   Τώρα που ανέβηκαν οι Podemos  στην Ισπανία βρήκαν την ευκαιρία να δημιουργήσουν εχθρούς που βρίσκονται στην εξουσία, στην Ιβηρική.

Και με την έπαρση  της ανοησίας που τους χαρακτηρίζει σήμερα λένε στον πρόσφατα εκλεγμένο πρωθυπουργό της Ιταλίας, κοίτα άλλαξε γιατί θα γίνεις  ένα μικρό κόμμα όπως το ΠΑΣΟΚ.

Πολύ φοβάμαι ότι με τέτοιες απόψεις και με την ικανότητα δημιουργίας  αντιπάλων που θέλουν να σου δώσουν μια κλωτσιά στο καλάμι, θα πάμε άκλαφτοι αν αυτά τα παιδιά που βγήκαν από το σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας  αναλάβουν την εξουσία.