Για πρώτη φορά διαπραγματευόμαστε με τέτοια επιτυχία 

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=113459041

ΨΥΧΡΟ ΚΛΙΜΑ

Ρουκέτα Ολάντ: «Κανένα πρόβλημα εάν η Ελλάδα έφευγε από την Ευρωζώνη»

Ψυχρό κλίμα για την Ελλάδα επικρατεί και στη Γαλλία, παρά τις φιλικά διακείμενες δηλώσεις που έχουν γίνει τον τελευταίο καιρό.

Η γαλλική κυβέρνηση εμφανίζεται τώρα να κρατά σαφείς αποστάσεις από την ελληνική κυβέρνηση, ενόψει της συνεδρίασης του Eurogroup, όπως μεταδίδει το γαλλικό ραδιόφωνο E1, παραθέτοντας δηλώσεις του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ ο οποίος φαίνεται να είπε στην Γερμανίδα καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ, ότι δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα εάν η Ελλάδα έφευγε από την Ευρωζώνη.

«Εάν η Ελλάδα έφευγε από την Ευρωζώνη πριν από πέντε χρόνια, δεν θα είχαμε προβλήματα με την Ισπανία, την Ιταλία, την Πορτογαλία. Σήμερα δεν θα συνέβαινε κάτι τέτοιο», είπε χαρακτηριστικά στην Μέρκελ, σύμφωνα με το Ε1.

Αυτό που έχει επίσης προκαλέσει προβλήματα είναι η προσωπικότητα του Έλληνα υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη, για τον οποίο υπάρχει εκνευρισμός στις Βρυξέλλες, αφού, όπως λέει ο καθηγητής δίνει διαλέξεις στους αξιωματούχους.

«Είναι σε άλλον πλανήτη», είπε χαρακτηριστικά ένας Γάλλος αξιωματούχος που συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις για τον Έλληνα υπουργό.