Η Γερμανία περιφρονεί με σκαιό τρόπο τη βούληση των Ελλήνων, όπως εκφράστηκε στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και κυριολεκτικά κοροϊδεύει και προσβάλλει την Ελληνική κυβέρνηση. Αγνοεί επιδεικτικά το πρωτοφανές κύμα στήριξης της Ελλάδας που εκδηλώθηκε από τη μια άκρη της Ευρώπης ως την άλλη. Δεν λαμβάνει υπόψη τους αναλυτές και τους οικονομολόγους που στα μεγαλύτερα ΜΜΕ προειδοποιούν ότι η πολιτική που έχει επιβάλει η Γερμανία στην ΕΕ είναι όχι μόνο αναποτελεσματική και αδιέξοδη, αλλά και επικίνδυνη για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ευρώ. Δεν διστάζει (δια του κ. Σόιμπλε) να υποτιμά δημοσίως ακόμα και τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, ως «μη καλά πληροφορημένο».

Η Γερμανία και ο κ. Σόιμπλε τα ξέρουν όλα και τα θέλουν όλα. Τορπιλίζουν με τη γνωστή τους συνέπεια κάθε πιθανότητα για έναν έντιμο συμβιβασμό, επιδιώκοντας την απόλυτη εξουθένωση και την εξευτελιστική παράδοση «άνευ όρων» της χώρας μας, επειδή αυτή τόλμησε να αμφισβητήσει τη Γερμανική επικυριαρχία στην ΕΕ – αναγκασμένη να το κάνει, για να σώσει τους ανθρώπους και την οικονομία της.

Με λίγα λόγια, η Γερμανία ξεπερνάει προκλητικά τα θεμιτά όρια, αυτά που της επιτρέπει η εξέχουσα θέση της στη Ευρώπη και επιχειρεί στα όρια της ύβρεως, την οποία είναι γνωστό τι ακολουθεί.

Η ελληνική κυβέρνηση οδηγείται σε αδιέξοδο, χωρίς άλλη δυνατότητα εκτός από την παράδοση άνευ όρων. Οι Γερμανοί φαίνεται ότι δεν έχουν υπόψη μια από τις βασικές αρχές της στρατηγικής, όπως διατυπώθηκε από τον θεωρητικό  Σουν Τζου: Όταν περικυκλώνεις έναν εχθρό, άφηνέ του μια διέξοδο φυγής. Ίσως γι’ αυτό κερδίζουν τη μια μάχη μετά την άλλη – και στο τέλος χάνουν πάντοτε τον πόλεμο.

Μπλόκο Σόιμπλε στο αίτημα της Αθήνας για παράταση πριν καν… το καταθέσει ο Βαρουφάκης! – «Δεχόμαστε μόνο παράταση του Μνημονίου» – Απειλεί με Grexit | Οικονομία – NewsIt.gr.