Τον Οκτώβριο του 2014 ο εισαγγελέας διαφθοράς Θεσσαλονίκης διέταξε έρευνα, την οποία ανέθεσε στο… ΣΔΟΕ, για το δάνειο, ύψους 13 εκατομμυρίων ευρώ, που πήρε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του δήμου Θεσσαλονίκης, Χασδάι Καπόν, τον Ιούλιο του 2011 από την Proton Bank, της οποίας ήταν συνιδρυτής, μέτοχος και μέλος, μέχρι τα τέλη του 2007, του διοικητικού της συμβουλίου. Η υπόθεση είναι 100% δεμένη, κανένα στοιχείο της δεν μπορεί να αμφισβητηθεί και το μεγάλο ερώτημα έχει να κάνει με το γιατί ο Καπόν δεν μπήκε, μέχρι την περασμένη Παρασκευή, στο κάδρο της κεντρικής έρευνας για το σκάνδαλο της Proton Bank, με τα 700 και πλέον εκατομμύρια ευρώ που «χάθηκαν» σε μετοχοδάνεια/θαλασσοδάνεια, ένα σκάνδαλο πολύ μεγαλύτερο από αυτό της Τράπεζας Κρήτης του Κοσκωτά.

Την περασμένη Παρασκευή έγινε το αυτονόητο, η δικαιοσύνη άσκησε δίωξη, για κακούργημα, στον Καπόν και ο Μπουτάρης αναγκάστηκε να ζητήσει την παραίτηση του από τη θέση του αντιδημάρχου Οικονομικών του δήμου Θεσσαλονίκης. Να θυμίσουμε πως όταν ο εισαγγελέας διαφθοράς Θεσσαλονίκης διέταξε την έρευνα για το δάνειο των 13 εκατομμυρίων ευρώ, ο Καπόν δήλωσε πως «καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται» και ο Μπουτάρης υποστήριξε πως γνωρίζει  τα πάντα(!) για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του ανθρώπου που είχε στα χέρια του όχι μόνο το ταμείο του δήμου Θεσσαλονίκης, αλλά και το ταμείο της παράταξης, της «Πρωτοβουλίας για τη Θεσσαλονίκη». Παράξενα πράγματα…

Όλο αυτό το διάστημα ο τοπικός Τύπος της Θεσσαλονίκης, η «Μακεδονία» και ο «Αγγελιοφόρος», δεν έγραψαν ούτε λέξη για την υπόθεση Καπόν/Proton Bank. Μάλιστα η «Μακεδονία», το Σάββατο, δεν είχε ούτε καν χτύπημα στην πρώτη της σελίδα την παραίτηση Καπόν… ενώ υποτίθεται ότι βρίσκεται σε «σταυροφορία» ενάντια στη διαφθορά όσων κλέβουν συνδετήρες από δημόσιες υπηρεσίες και αγοράζουν ακριβά πλακάκια για τις τουαλέτες τους. Η υπόθεση Καπόν/Proton Bank είναι μία από τις απαντήσεις στο γιατί το άθροισμα των φύλλων που πουλάνε, μαζί, ο «Αγγελιοφόρος» και η «Μακεδονία» δεν ξεπερνάνει αυτά που πουλάει ο «Πρωινός Λόγος» των Τρικάλων. Μία άλλη απάντηση είναι ότι και οι δύο εκδότες, Μπακατσέλος, Ρήγας, είναι χωμένοι μέχρι το λαιμό στο σκάνδαλο της Proton Bank. Μπορεί πολλά να λείπουν, μάλλον τα περισσότερα, αλλά χέρια υπάρχουν για μία συνεταιριστική/πολυμετοχική λαϊκής βάσης εφημερίδα στη Θεσσαλονίκη.

O alterthess ιανός

Πηγή: http://www.alterthess.gr/content/i-thessaloniki-hreiazetai-mia-efimerida

Advertisements