Μεταφρασμένο, για να το καταλάβουν και οι ημέτεροι… ανεπίδεκτοι μαθήσεως 😉
Τελευταια σχολια
Πάνος στη Το νησί της Καλυψώς | |
Πάνος στη Παπαλάμπραινα | |
Απόστολος Χριστόπουλ… στη Παπαλάμπραινα | |
Άδεια για γεμάτα στο… στη Το σκυλάδικο, παλιά αριστερή… | |
Αφώτιστος Φιλέλλην στη Σημειώσεις: Διαδικτυακή παρουσ… | |
Αφώτιστος Φιλέλλην στη Θοδωρής Τσιμπίδης: στις ελληνι… | |
Πάνος στη ΝΔΣΟΚ κλπ (18) | |
Πάνος στη Σημειώσεις για τον Εμφύλιο, Τό… | |
Δημήτρης Γρηγοριάδης στη Σημειώσεις για τον Εμφύλιο, Τό… | |
Αφώτιστος Φιλέλλην στη ΝΔΣΟΚ κλπ (18) | |
Αφώτιστος Φιλέλλην στη 4 λεπτά για τις «Σημειώσεις γι… | |
papoylis στη 4 λεπτά για τις «Σημειώσεις γι… | |
Αφώτιστος Φιλέλλην στη 4 λεπτά για τις «Σημειώσεις γι… | |
Αφώτιστος Φιλέλλην στη ΣΔΙΤ… Τι είναι πάλι τούτο… | |
Αφώτιστος Φιλέλλην στη ΣΔΙΤ… Τι είναι πάλι τούτο… |
Προσφατη παραγωγη
- Το νησί της Καλυψώς – Έκθεση γλυπτικής
- Το νησί της Καλυψώς
- Σημειώσεις: Διαδικτυακή παρουσίαση
- Σφηνάκια
- 4 λεπτά για τις «Σημειώσεις για τον Εμφύλιο»
- Σημειώσεις για τον Εμφύλιο, Τόμος Α
- 25 «μουσικές» αναρτήσεις στο Academia.edu
- Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις μου στο Academia.edu
- Academia.edu
- ΚΑΖΑΜΙΑΣ 2021
- Ρεμπέτικο και αυτοκτονία
- Στιχηρά Ιδιόμελα
- Οι τελευταίες αστακομακαρονάδες (2006-2009)
- Ο παπάς
- Αυτοί που μιλούσαν με το Θεό
Τα πλεον δημοφιλη
- Σφηνάκια
- 65 Χρόνια (1944-2009) από την Ομαδική Σφαγή στον Μελιγαλά
- Το νησί της Καλυψώς
- About
- Οι 25 ωραιότερες γυναίκες σε ασπρόμαυρες φωτογραφίες
- Μόλις 36 χρόνια ήταν η μέση διάρκεια ζωής στην Ελλάδα τον 19ο αιώνα
- Σημειώσεις: Διαδικτυακή παρουσίαση
- Σημειώσεις για τον Εμφύλιο, Τόμος Α
- Θ. Κολοκοτρώνης: Παράτησε το κάπνισµα νωρίς
Kατηγορίες
Αρχείο
Δημοσιεύσεις που μου αρέσουν
Καλύβα International
Προστεθείτε στους 527 εγγεγραμμένους.
Blog Stats
- 9.559.242 hits
22 Σχόλια
Comments feed for this article
3 Απριλίου, 2015 στις 1:33 μμ
Πάνος
Εσείς, κ. Λαγκάρντ ρισκάρετε το «κύρος» σας – Οι Έλληνες το μέλλον μας
Η Αθήνα εξετάζει το ενδεχόμενο να αναβάλει την επόμενη καταβολή της δόσης στο ΔΝΤ. Κάτι τέτοιο θα σήμαινε για το ταμείο και την επικεφαλής της μεγάλη απώλεια κύρους.
Το τι λέγεται στο τηλέφωνο μεταξύ δύο πολιτικών το γνωρίζουν κατά κανόνα μόνον οι μυημένοι. Στα ΜΜΕ φθάνουν τελικά κενά διπλωματικά λόγια τα οποία δεν λένε τίποτα.
Αυτό έγινε και με την τελευταία συνομιλία Τσίπρα-Λαγκάρντ. “Είχαν μια εποικοδομητική συνομιλία”, είπε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Μπιλ Μάρεϊ. Στην πραγματικότητα άστραψε και βρόντηξε στο τηλέφωνο : O Tσίπρας πρέπει να της ζήτησε την αναβολή της καταβολής της επόμενης δόσης προς το ΔΝΤ μετά την έγκαιρη καταβολή της προηγούμενης. Το αίτημα, όμως, δεν ικανοποιήθηκε, και έτσι από το ιδιωτικής φύσεως αίτημα μετατράπηκε μια πολύ δημόσια απειλή.
Αν μέχρι της 9 Απριλίου δεν εισρεύσει χρήμα, ο υπουργός εσωτερικών Νίκος Βούτσης ζητά την κατανόηση, αλλά δεν πρόκειται να καταβληθούν τα 450 εκ. Ευρώ στο ΔΝΤ, δήλωσε στο Spiegel.
Πόσο σοβαρά εννοεί την απειλή του ο Βούτσης;
Πρόκειται για μια τολμηρή πρόκληση διότι αυτό δεν θα αποτελούσε απλώς παραβίαση του καταστατικού του ΔΝΤ, αλλά είναι και μια πολιτική προσβολή την οποία δεν τόλμησε μέχρι τώρα καμιά χώρα. Για μια εξέλιξη, η οποία δεν κάνει καλό ούτε στο ίδιο το ΔΝΤ, ούτε στην ολοένα και πιο δυνατά επικρινόμενη, όχι μόνο από την έναρξη της ευρωκρίσης, Κριστίν Λαγκάρντ. Η Ελλάδα απλώς φέρνει στο φως αυτές τις εσωτερικές ρήξεις.
Η πρώην Γαλλίδα υπουργός οικονομικών αμφισβητείται ήδη από την ανάληψη των καθηκόντων της το 2011. Είναι νομικός, όχι οικονομολόγος και ορισμένοι αρνούνται να της αναγνωρίσουν επάρκεια στη διαχείριση των παγκόσμιων οικονομικών κρίσεων.
Η ομάδα Λαγκάρντ υπήρξε στην περίπτωση της Ελλάδας -στην καλύτερη περίπτωση- πολύ αισιόδοξη, είναι η τελευταία κατηγορία που της καταλογίζεται. “Γαντζώνεται στην πλασματική κατασκευή ότι μέχρι τώρα κανένας δεν καθυστέρησε την καταβολή δόσεων και επομένως αυτό δεν θα συμβεί και τώρα”, χρησμοδότησε ο πρώην αντιπρόεδρος του ΔΝΤ Ντέσμοντ Λάχμαν ήδη το Φεβρουάριο στους Financial Times.
O οικονομολόγος Πίτερ Ντόϊλ, επίσης ένα πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος του ΔΝΤ και σφοδρός επικριτής της Λαγκάρντ έγραψε σε μπλογκ για την “διστακτική” στάση της Λαγκάρντ, ότι αυτή φανερώνει “την διαρκή παραίτηση” του ΔΝΤ. Η κρίση αποκαλύπτει “την θεσμική αδυναμία του ΔΝΤ”.
Νευρικότητα εξαπλώνεται εντωμεταξύ σε ολόκληρο το κτίριο του ΔΝΤ μέχρι τους τελευταίους ορόφους. “Οι κίνδυνοι του ελληνικού προγράμματος είναι τεράστιοι”, προειδοποίησε πριν την τελευταία καταβολή της Ελλάδας ο βραζιλιανός οικονομολόγος Πάουλο Νογκουέιρα Μπατίστα , ο οποίος εκπροσωπεί 11 χώρες στο ΔΝΤ. Δεν φαίνεται ως μια διάσωση της Ελλάδας, “αλλά ως διάσωση ιδιωτών δανειστών της Ελλάδας, κυρίως των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων της Ευρώπης”. Και σε μια τηλεοπτική εκπομπή έγινε πιο συγκεκριμένος : “των γερμανικών και γαλλικών τραπεζών”, είπε.
Θα χάσει το ΔΝΤ με την ελληνική αποτυχία το καθεστώς του μάλλον προτιμώμενου δανειστή του κόσμου;
Το πόσο σημαντικά είναι τέτοια ερωτήματα, ρωτήθηκε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Μάρεϊ ο οποίος απάντησε στωικά: “Είμαστε ο δανειστής τελευταίου βαθμού” και “αναλαμβάνουμε τέτοια έσχατα ρίσκα “.
Η Ελλάδα θα μπορούσε να αποδειχθεί ως το έσχατο ρίσκο για πολλά.
nonews-news
3 Απριλίου, 2015 στις 1:41 μμ
physicist
Από πού είναι αυτό το κακομεταφρασμένο άρθρο;
3 Απριλίου, 2015 στις 1:43 μμ
physicist
Να και το πρωτότυπο, για να μην το παιδεύουμε.
http://www.spiegel.de/wirtschaft/soziales/griechenland-und-iwf-lagardes-ultimatives-risiko-a-1026819.html
Το πόσην αηδία μου φέρνει όταν κάτι νιουζ πορταλς ο Θεός να τα κάνει βάζουν κάποιον σκιτζή να ψευτομεταφράσει και αποσιωπούν την πρωτογενή πηγή, δεν χρειάζεται να το πω, νομίζω.
3 Απριλίου, 2015 στις 6:25 μμ
aftercrisis
Τα greek Μου ΜούουουουουουΈ, τηλεοπτικά και διαδικτυακά, τελευταία χρησιμοποιούν μεταφραστές που έμαθαν γερμανικά στο μαγαζί του …Γερμανού.
Θέλουν το Γερμανό τους και αυτοί.
3 Απριλίου, 2015 στις 6:47 μμ
Mitsos2
«Πόσο σοβαρά εννοεί την απειλή του ο Βούτσης;
Πρόκειται για μια τολμηρή πρόκληση διότι αυτό δεν θα αποτελούσε απλώς παραβίαση του καταστατικού του ΔΝΤ, αλλά είναι και μια πολιτική προσβολή την οποία δεν τόλμησε μέχρι τώρα καμιά χώρα.»
Καμιά χώρα? Μόνο τώρα πρόσφατα η Ουκρανία δεν πληρωσε τη δόση της και αντί να την κάνουν ντα ντά της δώσανε ακόμα 17δις για να μην φαληρίσει και χάσουνε και τα προηγούμενα.
Τίποτα απολυτως δεν μπορεί να σου κάνει κανένα δντ. Απλά δεν σε ξαναδανείζει αν δεν το πληρώσεις. Η Ελλάς είναι μέλος του δντ από το 45 και μάλιστα συμμετείχε και σε όλες τις αυξήσεις κεφαλαίου κανονικότατα χωρίς ποτέ να προβάλει ενστάσεις.
3 Απριλίου, 2015 στις 7:02 μμ
aftercrisis
Απειλούν το ΔΝΤ; Ποιός; Ο Βούτσης;
Ποιός είναι ο Βούτσης;
Ο …Ινδός είναι εδώ,
ψυχωμένος, δυνατός…
(ο Ινδός του ΔΝΤ βεβαίως βεβαίως – αγοράκια και κοριτσάκια του νηπιαγωγείου Μοντεσόρι, κόψτε την πλάκα)
3 Απριλίου, 2015 στις 7:21 μμ
Πάνος
Η Ελλάδα είναι έτοιμη να αποπληρώσει την δόση του δανείου στο ΔΝΤ στις 9 Απριλίου, δήλωσε την Παρασκευή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας μιλώντας στο Σκάι.
«Για τις 9 του μηνός είμαστε έτοιμοι να πληρώσουμε», σημείωσε ο κ. Μάρδας.
Αναφερόμενος στα φορολογικά έσοδα του Μαρτίου είπε ότι αυτά «είναι υψηλότερα των στόχων με την πρόσφατη ρύθμιση των οφειλών προς την εφορία να ενισχύει τα κρατικά ταμεία. Δήλωσε αισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας με τους δανειστές».
http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=691832
3 Απριλίου, 2015 στις 7:24 μμ
Πάνος
Τσίπρας προς τον τοτε Πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου
Είναι αλήθεια και το Παραδέχομαι και εγώ… πως η Νέα Δημοκρατία οδήγησε την χώρα στα τάρταρα, και ο κ. Καραμανλής σηκώθηκε και έφυγε και εσείς βρεθήκατε με την πλάτη στον τοίχο.
3 Απριλίου, 2015 στις 7:55 μμ
Πάνος
WSJ: «Η Ιταλία, όχι η Ελλάδα, το βασικό ερώτημα για το ευρώ»
«Αν η ελληνική κρίση είναι οξεία, τότε η ιταλική είναι χρόνια»
«Αν η ελληνική κρίση είναι οξεία, τότε η ιταλική είναι χρόνια, αφού η οικονομία της χώρας μετά βίας έχει σημειώσει κάποια ανάπτυξη από τότε που εντάχθηκε στην ευρωζώνη», αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η Wall Street Journal.
Η αμερικανική εφημερίδα αναφέρει πως η «Ελλάδα μπορεί να είναι το καναρίνι στο ανθρακωρυχείο της ευρωζώνης, όμως η Ιταλία είναι ο ελέφαντας στο δωμάτιο». Στο δημοσίευμα (Italy, Not Greece, at Heart of Euro Question) σημειώνεται πως η νέα ελληνική κυβέρνηση έχει υποβάλει νέες προτάσεις πολιτικής στην ευρωζώνη, προκειμένου να ξεκλειδώσει την χρηματοδότησή της και ότι αν και οι επενδυτές εξακολουθούν να περιμένουν την Ευρώπη να καταλήξει σε κάποιου είδους συμφωνία που θα κρατά την Ελλάδα στην ευρωζώνη, ωστόσο είναι νευρικοί λόγω της έλλειψης προόδου στο θέμα.
Ο συντάκτης του άρθρου αναφέρει πως μακροπρόθεσμα σίγουρα σημαντικότερο ζήτημα από αυτός της Ελλάδας είναι το τι θα γίνει με την τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης, την Ιταλία. «Αν η ελληνική κρίση είναι οξεία, τότε η ιταλική είναι χρόνια, αφού η οικονομία της χώρας μετά βίας έχει σημειώσει κάποια ανάπτυξη από τότε που εντάχθηκε στην ευρωζώνη», σημειώνεται χαρακτηριστικά.
Η Wall Street Journal παραθέτει ακόμη στοιχεία σύμφωνα με τα οποία η ιταλική οικονομία επιβραδύνεται για δεκαετίες. Τη δεκαετία του 1980 ο μέσος ρυθμός ανάπτυξης ήταν 2,1%, τη δεκαετία του 1990 υποχώρησε στο 1,4%, ενώ από το 2010 ο μέσος όρος είναι στο -0,5%.
Αν και όπως σημειώνεται «υπάρχουν ελπίδες για την Ιταλία», λόγω της βοήθειας από την ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ, τις χαμηλότερες τιμές του πετρελαίου και την αποδυνάμωση του ευρώ, ωστόσο τα θεμελιώδη δεδομένα δεν είναι τόσο ενθαρρυντικά, καθώς η βιομηχανική παραγωγή και η ανεργία δεν βαίνουν καλώς. Πάντως, η εφημερίδα χαρακτηρίζει αξιέπαινες τις προσπάθειες του Ιταλού πρωθυπουργού Ματέο Ρέντζι για εφαρμογή μεταρρυθμίσεων και ειδικά για τη βελτίωση της αγοράς εργασίας.
«Στις 13 Μαΐου θα πρέπει να ανακοινωθεί η έξοδος της Ιταλίας από την τριετή ύφεση. Αν όχι, τότε θα πρέπει να αναμένονται περισσότερα ερωτήματα ως προς το τι προσφέρει η νομισματική ένωση στα μέλη της», καταλήγει το δημοσίευμα.
http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=691771
3 Απριλίου, 2015 στις 8:05 μμ
kapetanios
μα perque ?! Πέφτουν λεφτά από τον ουρανό αφού–και η Ιταλία δεν κρατά ομπρέλα(όπως εμείς πχ)Να ρωτήσουμε τον δεξιό
3 Απριλίου, 2015 στις 8:19 μμ
σχολιαστης
«Τσίπρας προς τον τοτε Πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου
Είναι αλήθεια και το Παραδέχομαι και εγώ… πως η Νέα Δημοκρατία οδήγησε την χώρα στα τάρταρα, και ο κ. Καραμανλής σηκώθηκε και έφυγε και εσείς βρεθήκατε με την πλάτη στον τοίχο.»
Εχει πει αυτό και κάνει εξεταστική από το 2010? Γουάου 🙂
3 Απριλίου, 2015 στις 8:41 μμ
Πάνος
http://tvxs.gr/news/ellada/16-ekat-eyro-mpikan-sta-asfalistika-tameia-me-ti-rythmisi-ton-100-doseon
3 Απριλίου, 2015 στις 10:55 μμ
Πάνος
Δημοσκόπηση (εταιρείας… θολής)
http://www.protothema.gr/politics/article/465170/dimoskopisi-gia-to-proto-thema-stis-116-monades-i-diafora-suriza-nd/
3 Απριλίου, 2015 στις 11:05 μμ
δεξιος
Έλληνες είστε και φαίνεστε (σύνθημα σε τοίχους των Αθηνών από τους «αλληλέγγυους» που κάποτε υποστήριζαν οι νυν κυβερνώντες).
Καπετάνιε πριν αρχίσει η κρίση έγραφα εδώ ότι το καλύτερο που έχει να κάνει η Ελλάδα είναι να μην υπολείπεται στους αριθμούς ελλειμμάτων της Ιταλίας που είναι η πιο επιβαρυμένη χώρα αλλά είναι too big to fail.
Aυτό δεν έγινε και οι τύχες των δύο χωρών διαχωρίσθηκαν.Με τις νέες εξυπνάδες του σύριζα θα διαχωρισθεί η Ελλάδα και από τους υπόλοιπους 18.
3 Απριλίου, 2015 στις 11:15 μμ
Πάνος
Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μαξίμου – Spiegel: «Τέλος με τις λίστες»
Ελλάδα Οι διαπραγματεύσεις με τους εταίρους και το θέμα της ρευστότητας στο επίκεντρο της σύσκεψης του οικονομικού επιτελείου υπό τον πρωθυπουργό νωρίτερα στο Μέγαρο Μαξίμου.
«Το θέμα της ρευστότητας της ελληνικής οικονομίας είναι διαχειρίσιμο», τόνισε ο Γιώργος Σταθάκης. Ο υπουργός Οικονομίας διέψευσε ότι υπάρχει ζήτημα με την καταβολής δόσης 450 εκατομμυρίων ευρώ στις 9 Απριλίου στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Παράλληλα, για συγκρατημένη αισιοδοξία από την Ευρώπη σε ό,τι αφορά τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα κάνει λόγο το γερμανικού περιοδικού Spiegel.
«Τέλος με τις λίστες», γράφει συγκεκριμένα σε δημοσίευμά της η ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού. Μετά από τις σκληρές επικρίσεις που δέχτηκε η Ελλάδα στο EWG, η ελληνική πλευρά διέρρευσε κείμενο 26 σελίδων με νέες μεταρρυθμίσεις.
Μετά από αυτό, ακόμα και μερικοί από τους πιο σφοδρούς επικριτές των προηγούμενων καταλόγων με μεταρρυθμίσεις, δηλώνουν τώρα πιο αισιόδοξοι, αναφέρει η ιστοσελίδα.
«Υπάρχουν πρόοδοι» σημείωσε επίσης ένας εκπρόσωπος των θεσμών που διεξάγουν τους ελέγχους, συμπληρώνοντας όμως ότι «ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς».
Τέλος, «ακλόνητη η συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη», τόνισε από τη Θεσσαλονίκη ο εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς.
http://www.stokokkino.gr/article/1000000000007165/Oloklirothike-i-suskepsi-sto-Maksimou—Spiegel-Telos-me-tis-listes
3 Απριλίου, 2015 στις 11:18 μμ
Πάνος
ΔΕΝ ΖΗΤΑΜΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ
Η κυβέρνηση αλλάζει ρότα: Δεν καιγόμαστε για ρευστό, θα περιμένουμε το τακτικό Eurogroup
Στη σκιά των απειλών περί Grexit αλλά και των πιέσεων λόγω της φημολογίας ότι τα ταμειακά διαθέσιμα επαρκούν μέχρι τις 9 Απριλίου, η ελληνική κυβέρνηση φαίνεται ότι αλλάζει τακτική.
Η απόφαση ελήφθη στην έκτακτη σύσκεψη που είχε το απόγευμα ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, όπου συζητήθηκαν η πορεία της διαπραγμάτευσης και των ανταλλαγών στοιχείων μεταξύ των τεχνικών κλιμακίων αλλά και το περιρρέον κλίμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, εκεί αποφασίστηκε να μην ζητήσει η Ελλάδα έκτακτο Eurogroup αλλά να περιμένει το τακτικό που έχει προγραμματιστεί για τις 24 Απριλίου.
Αυτό γίνεται, προφανώς, για συγκεκριμένους λόγους: Η κυβέρνηση δεν θέλει να πάει σε ένα έκτακτο Eurogroup με την πλάτη στον τοίχο, συρόμενη από την πίεση των ανεπαρκών ταμειακών διαθεσίμων.
Ετσι, ενώ μέχρι τώρα διαμήνυε ότι «καίγονταν» για λύση το δυνατόν συντομότερα, τώρα αφήνει να διαφανεί ότι έχει ελάχιστες υποχρεώσεις μέσα στον Απρίλιο και μπορεί να ανθέξει μέχρι την τακτική συνεδρίαση στις 24 του μηνός.
Κυβερνητικές πηγές υποστηρίζουν ακόμη, ότι θα υπάρξουν νέες πρωτοβουλίες στο επίπεδο της διαπραγμάτευσης καθώς υπάρχουν «οριοθετημένες συγκλίσεις και διαφωνίες στο ανώτατο πολιτικό επίπεδο».
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, βγαίνοντας από την σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό έσπευσε να διαβεβαιώσει πως «η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη».
Πηγή: Η κυβέρνηση αλλάζει ρότα: Δεν καιγόμαστε για ρευστό, θα περιμένουμε το τακτικό Eurogroup | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/199842/i-kyvernisi-allazei-rota-den-kaigomaste-gia-reysto-tha-perimenoyme-taktiko-eurogroup#ixzz3WHO5Xj9w
3 Απριλίου, 2015 στις 11:39 μμ
Πάνος
Και το ΔΝΤ διαψεύδει το Spiegel για τα περί ανάκλησης στελεχών http://tinyurl.com/qdhdfn3
4 Απριλίου, 2015 στις 9:07 πμ
Μιχάλης Μιχελής
Όταν ακούω διάφορους αστείους σχολιασμούς, δεν ξέρω αν πρέπει να γελάσω ή να τσαντιστώ, από την ασχετοσύνη και τον μικρομεγαλισμό που δείχνουν μερικοί πολυπράγμονες καθοδηγητές, που προσπαθούν να βοηθήσουν την περίπτωση της Ελλάδας.
Είχα πάει σε συγκέντρωση για το χρέος που οργάνωσαν οι «βαθιά κόκκινοι» του Σύριζα.
1. Η Ιαπωνία χρωστάει ως κράτος πολλά περισσότερα από την Ελλάδα και δεν την κυνηγούν, γιατί την φοβούνται.
2. Η Ισλανδία είναι φτωχότερη της Ελλάδας και παρ’ όλο που πέρασε κρίση, δεν υπέστη τα ίδια που κάνουν οι δανειστές σ’ εμάς.
3. Θέλουν να μας οδηγήσουν στην φτώχεια, για να μας πάρουν όσο όσο, τον υποθαλάσσιο πλούτο που είναι σε κέρδη 5 φορές περισσότερα από τα χρωστούμενα της χώρας μας. Αν μας δώσουν και τις γερμανικές αποζημιώσεις, θα είμαστε μέσα στις πέντε πρώτες χώρες της Ε.Ε σε πλούτο, με ένα κατά κεφαλήν εισόδημα 60.000 ευρώ καθ’ έτος.
4. Αν ο χρυσός της Χαλκιδικής ήταν στα χέρια του ελληνικού κράτους, δεν θα είχαμε περιβαλλοντικές καταστροφές κι όλοι οι σημερινοί διαμαρτυρόμενοι θα μας σιγοντάριζαν.
Νομίζω ότι δεν χρειάζονται απαντήσεις, πέρα από το χαμόγελο της συμπαράστασης. Το κατανοώ, είναι δύσκολο να φτιάχνεις λογικά επιχειρήματα.
4 Απριλίου, 2015 στις 9:30 πμ
Πάνος
«Με βάση τα δεδομένα που έχουμε, μπορούμε να πληρώσουμε. Ως Γενικό Λογιστήριο μας ενδιαφέρει να αποπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας, την ώρα που πρέπει. Μέχρι τώρα, τα πράγματα πηγαίνουν καλά. Ό,τι είναι προγραμματισμένο να πληρωθεί, θα πληρωθεί», δήλωσε ο Δημήτρης Μάρδας. Μάλιστα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε ότι αν οι διαπραγματεύσεις δεν αποδώσουν τότε υπάρχουν και άλλες λύσεις, τις οποίες η κυβέρνηση γνωρίζει αλλά δεν τις ξέρουν στο εξωτερικό.
Χαρακτήρισε δε «εικονική πραγματικότητα» τα σενάρια περί Grexit.
Σημείωσε ότι η κυβέρνηση θα φέρει νέο μεσοπρόθεσμο που θα προσαρμόζει δαπάνες και έσοδα στα δεδομένα της νέας συμφωνίας.
Ο κ. Μάρδας επίσης απέκλεισε το ενδεχόμενο να ανοίξουν οι θυρίδες για να φορολογηθούν, ωστόσο, είπε πως αν οι κάτοχοί τους θέλουν να απαλλαγούν από το άγχος καλό θα είναι να βγουν να δηλώσουν και να νομιμοποιήσουν τα χρήματά τους.
Τέλος μιλώντας στον ΑΝΤ-1 επισήμανε επίσης ότι τα συμπεράσματα που εξάγονται από το εξωτερικό για την ελληνική οικονομία «χρησιμοποιούν άλλες υποθέσεις και έρευνες, από αυτές που χρησιμοποιούμε εμείς» και πως το Γενικό Λογιστήριο γνωρίζει τα πραγματικά δεδομένα.
http://metarithmisi.gr/%CE%BC%CE%AC%CF%81%CE%B4%CE%B1%CF%82-%CE%B1%CE%BD-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%B4%CF%8E%CF%83%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%BF%CE%B9-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%80%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%BC%CE%B1%CF%84/
4 Απριλίου, 2015 στις 10:40 πμ
Πάνος
2,65 εκατομμύρια Γερμανοί είδαν την εκπομπή για το Δίστομο – Κι ένας λέει «Efharisto para poli!»
http://www.komistes.gr/265-%CE%B5%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%BC%CE%BC%CF%8D%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CE%B3%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%AF-%CE%B5%CE%AF%CE%B4%CE%B1%CE%BD-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BA%CF%80%CE%BF/
4 Απριλίου, 2015 στις 12:29 μμ
elias
Όπως υπάρχουν στην Ελλάδα φανατικοί ηλίθιοι έτσι υπάρχουν και στη Γερμανία. Η ανθρώπινη φύση είναι ίδια παντού. Το θέμα είναι κατά πόσο οι φανατικοί μονοπωλούν τις συζητήσεις. Το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι τόσο το χρέος όσο η κακές νοοτροπίες που κυριαρχούν και οι κακές πρακτικές.
4 Απριλίου, 2015 στις 8:12 μμ
Don Johnson
Το video αφορά τους γερμανούς κι όχι τους έλληνες, Πάλι σκάβουμε τρύπες για να κρύψουμε το κεφάλι μας και να φύγει το πρόβλημα.