ΕΚΡΙΝΕ «ΑΝΕΠΑΡΚΗ» ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Βαλς: Το Παρίσι αναμένει από την Ελλάδα «μια λίστα με βαθύτερες μεταρρυθμίσεις»
Η Γαλλία αναμένει από την Ελλάδα «μια λίστα με βαθύτερες μεταρρυθμίσεις», εάν θέλει να λάβει νέα ευρωπαϊκή βοήθεια, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς στην πορτογαλική εφημερίδα Diario Economico, κρίνοντας «ανεπαρκή» την πρόοδο της Αθήνας.
«Η θέση της Γαλλίας ουδέποτε άλλαξε: πρέπει να ληφθεί υπόψη η ψήφος του ελληνικού λαού, αλλά υπάρχει επίσης ένα θεσμικό πλαίσιο και δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί. Αυτά πρέπει να τηρούνται», σχολιάζει ο Βαλς στην οικονομική εφημερίδα.
«Όπως το γνωρίζετε, ο χρόνος πιέζει. Το ελληνικό δημόσιο αναμένεται σύντομα να αντιμετωπίσει την εκπνοή προθεσμιών αποπληρωμής δόσεων. Και τα πράγματα είναι απλά: προκειμένου η ευρωπαϊκή χρηματοπιστωτική βοήθεια να μπορεί να παίζει κανονικά, η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να ορίσει γρήγορα μια λίστα με βαθύτερες μεταρρυθμίσεις», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας.
«Υπάρχει πρόοδος, ωστόσο ακόμη δεν είναι αρκετή. Οφείλουμε συνεπώς να καλέσουμε τις ελληνικές αρχές να επιμείνουν στις προσπάθειές τους», δηλώνει ο Βαλς, ο οποίος υποστηρίζει μια «λύση αποδεκτή για όλους», προσθέτοντας ότι για τη Γαλλία, μια έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη δεν αποτελεί «επιλογή».
4 Σχόλια
Comments feed for this article
10 Απριλίου, 2015 στις 11:08 πμ
Πάνος
Μερντ – για να μη πω κανένα άλλο Γαλλικό…
10 Απριλίου, 2015 στις 11:14 πμ
σχολιαστης
Θέλουν να βγεί …μπρουστούρα, που λένε και στο χωριό μου 🙂
10 Απριλίου, 2015 στις 12:19 μμ
kapetanios
έτσι είναι αυτά τα πράματα με τους «εταίρους» .Όλα μέσα– και πιο βαθειά που λέει και ο Βαλς. Για το καλό μας
10 Απριλίου, 2015 στις 12:33 μμ
physicist
Θυμάμαι ακόμα την αγαλλίαση πολλών μετά την εκλογική ήττα του κοντοπίθαρου σχετικά με το τέλος της εποχής Μερκοζύ και την ανάδυση της Γαλλίας ως αντιπάλου δέους στην και καλά νεοφιλελεύθερη γερμανική Ευρώπη.
Πραγματικά, θα είχε τεράστιο ενδιαφέρον ένα σάιτ ή μπλογκ το οποίο, χωρίς παρεμβάσεις και σχόλια, θα δημοσίευε προβλέψεις-εκτιμήσεις-αναλύσεις προ πενταετίας σε σύγκριση με το πώς εξελίχθηκε η πραγματικότητα. Πώς και δεν το έχει επιχειρήσει ακόμα κανείς;