Αχα!

imerisia.gr

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ FAZ ΓΙΑ ΤΟ FRANKFURT DINNER GROUP
Αποκάλυψη: Μυστικές επαφές Τσίπρα με Λαγκάρντ, Γιούνκερ, Ντράγκι

Μυστικές επαφές της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές με σκοπό την εξεύρεση λύσης στο ελληνικό πρόβλημα, αποκαλύπτει η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung. Μάλιστα, σύμφωνα με την FAZ, τα «κλειδιά» της διαπραγμάτευσης κρατά πλέον ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος συνομιλεί με την  επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ και τους προέδρους της Κομισιόν και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και Μάριο Ντράγκι.

Αυτή η.. μυστική διαπραγματευτική ομάδα συζητά σε ένα δεύτερο στάδιο ώστε ακόμη κι αν υπάρξει ναυάγιο στις επίσημες συζητήσεις να παρέμβει και να ξεκαθαρίσει την κατάσταση

«Μυστικά και ήσυχα οι διεθνείς πιστωτές και η Ελλάδα έχουν δημιουργήσει μία νέα διαπραγματευτική ομάδα. Ονομάζεται »Frankfurt Dinner Group» (ομάδα δείπνου της Φρανκφούρτης). Αν υπάρξει ατύχημα, οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν εκεί» γράφει χαρακτηριστικά η FAZ.
Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα, το περίφημο Frankfurt Dinner Group δημιουργήθηκε πριν από τέσσερις εβδομάδες στην έδρα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στη Φρανκφούρτη, όπου είχαν την πρώτη τους συνάντηση (δείπνο) ο Μάριο Ντράγκι, ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, η Κριστίν Λαγκάρντ και ο Αλέξης Τσίπρας.
«Αυτή η συνάντηση ήταν το αποτέλεσμα της μίνι συνόδου στις Βρυξέλλες, στα μέσα Μαρτίου. Και είχε στόχο τη δημιουργία ενός νέου επιπέδου συνεννόησης μεταξύ των υπευθύνων και των τεχνικών κλιμακίων, ώστε να συνεχιστεί η διαπραγματευτική διαδικασία, στην περίπτωση ναυαγίου στα ανώτερα ή κατώτερα κλιμάκια. Ένα ενδιάμεσο μέσο για να απορροφήσει τους κραδασμούς» αναφέρεται χαρακτηριστικά.
«Από την πρώτη συνάντηση, το Frakkfurt Dinner Group συνεδρίαζε κάθε εβδομάδα τρεις ή τέσσερις φορές, κυρίως μέσω τηλεδιάσκεψης ή τηλεφωνικών συνομιλιών. Η ομάδα είχε επαφές και την περασμένη εβδομάδα. Η ομάδα ενεργούσε με πλήρη μυστικότητα, ωστόσο, η επιρροή της ήταν ορατή» γράφει το δημοσίευμα, που επισημαίνει ότι, έπειτα από μία σειρά δηλώσεων από Έλληνες αξιωματούχους, ο πρωθυπουργός Τσίπρας υποστήριξε πως εξακολουθούν να υφίστανται διαφωνίες σε τέσσερις τομείς -μεταρρυθμίσεις στα εργασιακά, το σύστημα κοινωνικής πρόνοιας, την αύξηση του ΦΠΑ και το πλεόνασμα του προϋπολογισμού-, επιμένοντας, ωστόσο, πως η κυβέρνησή του δουλεύει σκληρά για να επιτευχθεί ένας έντιμος συμβιβασμός με τους εταίρους.
«Το Frankfurt Dinner Group επεξεργάζεται μία συμβιβαστική εναλλακτική» γράφει το άρθρο.
Προς το παρόν, επισημαίνεται, η ομάδα επεξεργάζεται εναλλακτικές για συμβιβασμό, παρέχοντας τεχνική βοήθεια στην Αθήνα, συνεχίζει το δημοσίευμα, το οποίο μεταφέρει την επικρατούσα στην Ευρώπη άποψη ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει εποικοδομητικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις, τη στιγμή που ο Γιάνης Βαρουφάκης τις καθυστερεί, αναζητώντας δικαιολογίες.

«Οι Ευρωπαίοι ελπίζουν να έχουν ένα σαφές μήνυμα από τον Τσίπρα, ώστε μέχρι τις 11 Μαϊου, στην επόμενη συνάντηση του Eurogroup, να υπάρξει στο τραπέζι συγκεκριμένη πρόταση» καταλήγει η FAZ.