Αν ήταν να απαντήσω με μια λέξη θα έλεγα σε αδιέξοδο. Αλλά η πολιτική, η οποία δημιουργεί τα αδιέξοδα, έχει πάντα τη δυνατότητα να τα ξεπερνά – έστω και την τελευταία στιγμή. Τα υπόλοιπα δείτε τα μόνοι σας στο πλήρες και (μάλλον) αντικειμενικό ρεπορτάζ του «ΕΘΝΟΥΣ».
Από κόσκινο οι ελληνικές προτάσεις με τη συμμετοχή όλων των θεσμών | πολιτικη | ethnos.gr.
31 Σχόλια
Comments feed for this article
14 Ιουνίου, 2015 στις 6:29 μμ
Πάνος
Τα… hot:
– Συνομιλούν και για το χρέος (προϋπόθεση για να πείσει ο Τσίπρας τους δικούς του και τον κόσμο να καταπιούν το πικρό χάπι)
– Υπάρχει διαφορά 800 εκ στο «πρωτογενές πλεόνασμα» η οποία θα καλυφθεί με νέους φόρους
– Ο ΕΝΦΙΑ… βράχος ακλόνητος. Η έκτακτη εισφορά υπάγεται οριστικά στο νόμο «ουδέν μονιμότερον του προσωρινού» και αυξάνεται αναλογικά (ευτυχώς…)
– Στο ασφαλιστικό (τη μαύρη τρύπα της χώρας και της κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις) γίνονται σημαντικές υποχωρήσεις, οι οποίες πιθανότατα δεν επαρκούν. Θα δείξει.
– Οι δανειστές ζητάνε διάφορα ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ μέτρα, σε διάφορα επιμέρους αντικείμενα (πχ κατασχέσεις) και θανατηφόρα φορολόγηση των επιχειρήσεων. Κυρίως όμως μείωση κατά 1,8 δις της συνταξιοδοτικής δαπάνης.
ΑΝ οι πληροφορίες (μαζεμένες από διάφορα ΜΜΕ) είναι ακριβείς.
14 Ιουνίου, 2015 στις 6:39 μμ
σχολιαστης
Με 25 χρόνια παράταση του χρόνου αποπληρωμής και σταθερό επιτόκιο στα χαμηλά επίπεδα του σημερινού κυμαινόμενου, το χρέος μειώνεται ουσιαστικά.
Αυτή η ριμάδα πρόβλεψη ήταν από το 2012.
14 Ιουνίου, 2015 στις 6:46 μμ
Πάνος
Ήταν. Τώρα την τορπίλισε ο Σόιμπλε και έγιναν Τούρκοι στο ΔΝΤ. Ήταν μια από τις βασικές αιτίες που σούρνονται οι διαπραγματεύσεις τόσους μήνες.
Προσωπικά δεν θα πόνταρα πολλά στο ότι θα υπάρξει οποιαδήποτε συμφωνία για το χρέος, στην παρούσα φάση.
Το κρατάνε για τις… ορέες εποχές που αναμένονται, μετά το νέο κύμα ύφεσης και φόρων.
14 Ιουνίου, 2015 στις 7:04 μμ
σχολιαστης
Κάποια υπόσχεση σίγουρα θα δοθεί!
14 Ιουνίου, 2015 στις 7:04 μμ
Santiliana
Eαν μιλουν πραγματικα για χρεος εκτος απο επιτυχια της κυβερνησης πρεπει να κατανοηθει πως μονο για κουρεμμα μιλουν ανεξαρτητα απο τι λεει ο Σοιμπλε.
Σε αυτη την περιπτωση χαδι θα ειναι για ελαχιστο χρονικο διαστημα οιαδηποτε δημοσιονομικη προσαρμογη αναμενομενη ομως.
14 Ιουνίου, 2015 στις 7:07 μμ
σχολιαστης
Οι αλλαγές στο ΦΠΑ που θα μας γονατίσουν – Μέχρι και 10% αυξήσεις στα τρόφιμα, πλήγμα για τουρισμό και εστίαση
http://www.newsit.gr/ellada/forologikos-xartis-allazei-ellines-1406/409916
14 Ιουνίου, 2015 στις 7:35 μμ
Santiliana
Eν τω μεταξυ στην (σοβαρη) ΕΕ το εχουν τερματiσει.
Νο νε ποσιμπιλε, Μαντονα μια.
http://news.in.gr/perierga/article/?aid=1500004106
Οι ανθρωποι δεν πανε καλα ψυχολογικα.
Αυτοτρολαρονται αγριως λες και τους ριξαν αεριο της τρελλας.
Γελοια ανρωπακια κατωτερα των περιστασεων που κανουν τον Τσιπρα να δειχνει ο πλεον σοβαρος. 🙂
14 Ιουνίου, 2015 στις 7:45 μμ
Πάνος
Ο ΦΠΑ είναι η μεγάλη ανοησία/ κτηνωδία της τρόικας, σχο. Όπως η προστασία των (υφιστάμενων) πρόωρων / υψηλών / πολλαπλών συντάξεων είναι η μαλακία των δικών μας.
Αμφότερες είναι κουτές εμμονές. Γιατί υπερβολικός ΦΠΑ θα οδηγήσει σε ΜΕΙΩΣΗ των εσόδων, ενώ τις εν λόγω συντάξεις θα τις πάρει ο διάολος ούτως ή άλλως. Τι τώρα, τι σε λίγους μήνες / ένα χρόνο.
14 Ιουνίου, 2015 στις 7:51 μμ
Πάνος
Κυβέρνηση: Μη αποδεκτές οι απαιτήσεις του ΔΝΤ για μισθούς, συντάξεις και ΦΠΑ
(TVXS)
Η κυβέρνηση δεν θα δεχτεί ποτέ καμία μείωση σε συντάξεις και μισθούς ή αυξήσεις μέσω του ΦΠΑ σε προϊόντα πρώτης ανάγκης, όπως το ηλεκτρικό ρεύμα, διαμηνύουν κυβερνητικές πηγές, οι οποίες επίσης σημειώνουν ότι η ελληνική αντιπροσωπεία που βρίσκεται στις Βρυξέλλες από το Σάββατο παρέδωσε στους θεσμούς συμπληρωματικές προτάσεις που καλύπτουν πλήρως το δημοσιονομικό κενό και τα πρωτογενή πλεονάσματα.
Με τον νέο σκληρό γύο διαπραγματεύσεων να είναι σε εξέλιξη στις Βρυξέλλες όπου η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα συναντά τους συνεργάτες του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ αλλά και εκπροσώπους των θεσμών, οι κυβερνητικές πηγές τονίζουν προτάσεις αυτές ανοίγουν το δρόμο για την τελική συμφωνία που θα καλύπτει το δημοσιονομικό, χρηματοδοτικό και αναπτυξιακό ζήτημα.
Παράλληλα, ξεκαθαρίζουν ότι δεν θα γίνει δεκτό κανένα υφεσιακό μέτρο που θα υπονομεύει την ανάπτυξη, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι «το πείραμα αρκετά κράτησε».
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές το ΔΝΤ επιμένει να ζητά περικοπές συντάξεων ύψους 1% του ΑΕΠ, δηλαδή 1,8 δισ. ευρώ το χρόνο και άλλο ένα 1% [ακόμα, δηλαδή, 1,8 δισ. ευρώ από την αύξηση του ΦΠΑ], μέτρα που δεν είναι αποδεκτά όμως από την ελληνική πλευρά, καθώς θίγουν τα λαϊκά στρώματα και τους εργαζόμενους και αποδεδειγμένα οδηγούν σε νέο κύκλο ύφεσης.
Η αντιπροσωπεία της ελληνικής κυβέρνησης παραμένει σε ετοιμότητα για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων και την επίτευξη της αμοιβαίας επωφελούς συμφωνίας, καταλήγουν.
14 Ιουνίου, 2015 στις 8:00 μμ
Πάνος
Οι FT εκπλήσσουν: «Αλέξη θα κερδίσεις αν δεν υποχωρήσεις στους δανειστές»
Εκπλήσσουν οι «Financial Times», οι οποίοι καλούν στην ουσία τον Αλέξη Τσίπρα να μην υποχωρήσει στις αξιώσεις των πιστωτών. Η βρετανική εφημερίδα αναλύει με στοιχεία γιατί δεν πρόκειται να χάσει τίποτα η Ελλάδα αν πει «όχι» κηρύσσοντας πτώχευση, ακόμα και αν υπάρξει Grexit.
Ο συντάκτης του άρθρου στους» FT» Wolfgang Münchau εξηγεί αναλυτικά τα δεδομένα τα οποία έχει να αντιμετωπίσει η ελληνική οικονομία και στην περίπτωση του «ναι» και στην περίπτωση του «όχι» και καταλήγει στο συμπέρασμα πως δεν έχει να χάσει τίποτα, ενώ Γερμανία και Γαλλία μόνο, θα χάσουν 160 δισ. ευρώ σε περίπτωση ελληνικής χρεοκοπίας.
Αυτό είναι το άρθρο των «FT»:
«Ωστε εδώ είμαστε. Είπαν στον Αλέξη Τσίπρα «take it or leave it». Τι πρέπει να πράξει;
Ο Ελληνας Πρωθυπουργός δεν έχει να αντιμετωπίσει εκλογές μέχρι τον Ιανουάριο του 2019. Οποια πορεία και αν αποφασίσει τώρα, θα πρέπει να αποδώσει καρπούς μέσα σε τρία χρόνια ή και λιγότερο.
Κατ ‘αρχάς, τα δύο ακραία σενάρια: αποδέχεται την τελική προσφορά των πιστωτών ή αποχωρεί από τη ζώνη του ευρώ. Αποδεχόμενος την προσφορά, θα πρέπει να συμφωνίσει σε μια δημοσιονομική προσαρμογή της τάξης του 1,7% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος, εντός έξι μηνών.
Ο συνάδελφός μου Martin Sandbu υπολόγισε πώς μια προσαρμογή τέτοιας κλίμακας θα μπορούσε να επηρεάσει την ελληνική ανάπτυξη. Εγώ τώρα επεκτείνω αυτό τον υπολογισμό, για να συμπεριλάβω το συνολικό τετραετές πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, όπως ζητούν οι πιστωτές. Βασισμένος στις ίδιες παραδοχές που κάνει για το πώς η δημοσιονομική πολιτική και το ΑΕΠ αλληλοεπηρεάζονται – μια αμφίδρομη διαδικασία – φτάνω σε ένα συμπέρασμα ότι θα υπάρξει πλήγμα του επιπέδου του ΑΕΠ της τάξης του 12,6% σε διάστημα τεσσάρων ετών.
Ο λόγος του ελληνικού χρέους προς το ΑΕΠ θα αρχίσει να προσεγγίζει το 200%.
Το συμπέρασμά μου είναι πως η αποδοχή των προγραμμάτων της τρόικας θα αποτελούσε διπλή αυτοκτονία – για την ελληνική οικονομία, καθώς και για την πολιτική σταδιοδρομία του Έλληνα πρωθυπουργού.
Θα μπορούσε το αντίθετο – ακραίο σενάριο – ενός Grexit να έχει καλύτερο αποτέλεσμα;
Μπορείτε να στοιχηματίσετε ότι θα ήταν, για τρεις λόγους.
1. Το πιο σημαντικό αποτέλεσμα θα ήταν πως η Ελλάδα θα είναι σε θέση να απαλλαγεί από τις τρελές δημοσιονομικές προσαρμογές.
Η Ελλάδα θα μπορούσε να έχει ανάγκη να «τρέξει» με ένα μικρό πρωτογενές πλεόνασμα, το οποίο μπορεί να απαιτήσει μια εφάπαξ προσαρμογή αλλά αυτό είναι.
Η Ελλάδα θα κήρυττε πτώχευση έναντι όλων των επίσημων πιστωτών της: Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, καθώς και για τα διμερή δάνεια από τους ευρωπαίους πιστωτές της.
Αλλά θα εξυπηρετεί όλα τα δάνεια του ιδιωτικού τομέα με το στρατηγικό στόχο να ανακτήσει την πρόσβαση στην αγορά λίγα χρόνια αργότερα.
2. Ο δεύτερος λόγος είναι η μείωση του ρίσκου. Μετά από ένα Grexit,κανείς δεν θα φοβάται τον κίνδυνο μετατροπή νομίσματος. Και η πιθανότητα μιας χρεοκοπίας θα ήταν πολύ μειωμένη, καθώς η Ελλάδα θα είχε ήδη κηρύξει στάση πληρωμών στους επίσημους πιστωτές της και θα ήταν πολύ πρόθυμη να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη μεταξύ των ιδιωτών επενδυτών.
3. Ο τρίτος λόγος είναι ο αντίκτυπος στην θέση της οικονομίας στο εξωτερικό. Σε αντίθεση με τις μικρές οικονομίες της Βόρειας Ευρώπης, η Ελλάδα είναι μια σχετικά κλειστή οικονομία.
Περίπου τα τρία τέταρτα του ΑΕΠ είναι εγχώρια. Το υπόλοιπο 1/4 που δεν είναι εγχώριο, τα περισσότερα προέρχονται από τον τουρισμό, κλάδος ο οποίος θα επωφεληθεί από την υποτίμηση. Η συνολική επίδραση της υποτίμησης δεν θα ήταν τόσο ισχυρή όσο θα ήταν για μια ανοικτή οικονομία, όπως η Ιρλανδία, αλλά θα ήταν επωφελής, ωστόσο. Από τις τρεις επιπτώσεις,η πρώτη είναι η πιο σημαντική βραχυπρόθεσμα, ενώ η δεύτερη και η τρίτη θα κυριαρχήσουν μακροπρόθεσμα.
Ενα Grexit, ασφαλώς, έχει παγίδες, ως επί το πλείστον βραχυπρόθεσμες.
Μια ξαφνική εισαγωγή του νέου νομίσματος θα ήταν χαοτική. Η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να επιβάλει ελέγχους στην κίνηση κεφαλαίων και να κλείσουν τα σύνορα. Αυτές οι απώλειες χρόνου, θα είναι σημαντικές, αλλά όταν το χάος υποχωρήσει η οικονομία θα ανακάμψει γρήγορα.
Συγκρίνοντας τα δύο αυτά σενάρια, θυμάμαι την παρατήρηση Σερ Ουίνστον Τσώρτσιλ ότι η μέθη, σε αντίθεση με την ασχήμια, είναι μια κατάσταση που υποχωρεί. Το πρώτο σενάριο είναι απλά άσχημο, και θα παραμείνει πάντα έτσι. Το δεύτερο, σου δίνει ένα hangover, αλλά ακολουθεί η νηφαλιότητα.
Επομένως, εάν αυτό ήταν η επιλογή, οι Έλληνες θα είχαν έναν λογικό λόγο να προτιμούν Grexit. Αυτό, ωστόσο, δεν είναι η επιλογή που πρέπει να ληφθεί αυτή την εβδομάδα. Η επιλογή είναι μεταξύ της αποδοχής ή απόρριψης προσφοράς των πιστωτών. Το Grexit είναι πιθανό, αλλά όχι βέβαιο.
Αν ο κ Τσίπρας επρόκειτο να απορρίψει την προσφορά και να χάσει την τελευταία προθεσμία – το Eurogroup της 18ης Ιουνίου – θα κατέληγε να αθετήσει την αποπληρωμή του χρέους τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Σε εκείνο το σημείο, η Ελλάδα θα παραμένει στη ζώνη του ευρώ και θα αναγκαζόταν να αποχωρήσει μόνο αν η ΕΚΤ θα μείωνε τη ροή της ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες κάτω από το ανεκτό όριο. Αυτό μπορεί να συμβεί, αλλά δεν είναι δεδομένο.
Οι πιστωτές της ευρωζώνης, μπορεί επίσης να αποφασίσουν ότι είναι προς το συμφέρον τους να μιλήσουν για την ελάφρυνση του χρέους για την Ελλάδα σε αυτό το σημείο. Απλά φανταστείτε τη θέση τους.
Εάν η Ελλάδα επρόκειτο να χρεοκοπήσει έναντι όλων των χρεών του επίσημου τομέα, η Γαλλία και η Γερμανία μόνο θα χάσουν περίπου 160 δισ. €. Η Άνγκελα Μέρκελ και ο Φρανσουά Ολάντ θα μείνουν στην ιστορία ως οι μεγαλύτεροι οικονομικοί «losers».
Οι πιστωτές απορρίπτουν μεν τώρα κάθε συζήτηση σχετικά με την ελάφρυνση του χρέους, αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει όταν η Ελλάδα αρχίσει την πτώχευση. Αν διαπραγματευτούν, όλοι θα ωφεληθούν. Η Ελλάδα θα παραμείνει στη ζώνη του ευρώ, εφόσον η δημοσιονομική προσαρμογή εξυπηρετεί ένα χαμηλότερο βάρος του χρέους το οποίο θα ήταν πιο ανεκτό. Οι πιστωτές θα είναι σε θέση να καλύψουν μερικές από τις – αλλιώς – σίγουρες – απώλειες.
Η κεντρική ιδέα είναι ότι η Ελλάδα, δεν έχει στην πραγματικότητα τίποτε να χάσει, απορρίπτοντας την προσφορά αυτής της εβδομάδας».
http://www.koutipandoras.gr/article/143275/oi-ft-ekplissoyn-alexi-tha-kerdiseis-den-ypohoriseis-stoys-daneistes-diavaste-arthro
14 Ιουνίου, 2015 στις 8:02 μμ
Πάνος
Alert! Κομισιόν: Ολοκληρώθηκαν χωρίς επιτυχία οι συνομιλίες στις Βρυξέλλες http://www.protothema.gr/politics/article/484509/alert-komision-oloklirothikan-horis-epituhia-oi-sunomilies/#.VX2zLq0hRLI.twitter …
14 Ιουνίου, 2015 στις 8:04 μμ
Πάνος
Peter Spiegel @SpiegelPeter 4m4 minutes ago
As I suspected, short meeting a bad sign. @EU_Commission spox says differences too wide. Talks now move to Thursday’s #Eurogroup in Lux.
14 Ιουνίου, 2015 στις 8:09 μμ
Πάνος
Aggeliki Spanou @AggelikiSays
Διακοπή συνομιλιών στις Βρυξέλλες. Αγνωστο το επόμενο βήμα κ η επόμενη μέρα. Νέα προθεσμία η 30/6. Το Eurogroup 18/6 δεν είναι πια ορόσημο.
14 Ιουνίου, 2015 στις 8:13 μμ
σχολιαστης
Τι θα κάνει η ΕΚΤ την Τετάρτη;
Εν το μεταξύ τις επόμενες μέρες θα γίνει της κολάσεως στις τράπεζες και το ΧΑΑ
14 Ιουνίου, 2015 στις 8:27 μμ
Πάνος
Peter Spiegel @SpiegelPeter
A @EU_Commission spokesman says differences total about €2bn per year. Time now out for a «positive assessment» before Thurs #eurogroup.
14 Ιουνίου, 2015 στις 8:29 μμ
Πάνος
Δεν θα είναι κακό να γίνει της Κολάσεως σε τράπεζες και χρηματιστήρια (όχι μόνο στο ΧΑΑ), σχο. Μπας και σοβαρευτούν κάπως – και οι έξω και οι μέσα.
14 Ιουνίου, 2015 στις 8:37 μμ
σχολιαστης
«Σημαντικά χάσματα» βλέπει η Κομισιόν.
Reuters: «το Eurogroup θα εξετάσει το ενδεχόμενο ελληνικής χρεοκοπίας.»
Απο το ΤΕΧΤ του Protagon
14 Ιουνίου, 2015 στις 8:44 μμ
Πάνος
Ανακοίνωση για το αρνητικό αποτέλεσμα των διαβουλεύσεων που η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα είχε στις Βρυξέλλες με εκπροσώπους των εταίρων της χώρας, εξέδωσε η κομισιόν.
«O Πρόεδρος Γιούνκερ έκανε μια τελευταία απόπειρα αυτό το Σαββατοκύριακο να βρεθεί μέσω των προσωπικών του εκπροσώπων και σε στενή συνεργασία με τους εμπειρογνώμονες της Επιτροπής, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ, μια λύση με τον Πρωθυπουργό Τσίπρα που θα επιτρέψει τη θετική ολοκλήρωση της αξιολόγησης εγκαίρως για το Eurogroup της Πέμπτης 18 Ιουνίου», αναφέρει η ανακοίνωση της Κομισιόν.
«Ενώ έχει σημειωθεί κάποια πρόοδος, οι συνομιλίες δεν έχουν καταφέρει το στόχο τους καθώς εξακολουθούν να υπάρχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ των σχεδίων των ελληνικών αρχών και των κοινών απαιτήσεων της Επιτροπής, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ της τάξης του 0,5-1% του ΑΕΠ, που ισοδυναμεί με 2 δισ. ευρώ μόνιμων δημοσιονομικών μέτρων σε ετήσια βάση. Επιπλέον, οι ελληνικές προτάσεις παραμένουν ημιτελείς. Σε αυτή τη βάση, περαιτέρω συζήτηση θα πρέπει τώρα να λάβει χώρα στο πλαίσιο του Eurogroup», συνεχίζει η Κομισιόν.
«O Πρόεδρος Γιούνκερ παραμένει πεπεισμένος ότι με την ενίσχυση των μεταρρυθμιστικών προσπαθειών από την ελληνική πλευρά και την πολιτική βούληση από όλες τις πλευρές, η λύση μπορεί ακόμα να βρεθεί πριν από το τέλος του μήνα, καταλήγει.
TVXS
14 Ιουνίου, 2015 στις 8:50 μμ
σχολιαστης
ΑΡΘΡΑ
Κυριακή, 14-Ιουν-2015 00:03
«Ματ σε δύο κινήσεις» από Ντράγκι, αν δεν υπάρξει συμφωνία
http://www.capital.gr/story/3032094
14 Ιουνίου, 2015 στις 8:52 μμ
Πάνος
Δήλωση Δραγασάκη
Η ελληνική αντιπροσωπεία, που βρίσκεται στις Βρυξέλλες από το Σάββατο, παρέδωσε σήμερα στους θεσμούς συμπληρωματικές προτάσεις όπως είχε συμφωνηθεί, που καλύπτουν πλήρως το δημοσιονομικό κενό και τα πρωτογενή πλεονάσματα. Προτάσεις που ανοίγουν το δρόμο για την τελική συμφωνία που θα καλύπτει τους τρεις πυλώνες –δημοσιονομικό, χρηματοδοτικό και αναπτυξιακό.
Οι προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης καλύπτουν πλήρως το δημοσιονομικό κενό
όπως το προσδιορίζουν οι εκπρόσωποι των θεσμών. Ωστόσο παραμένει η επιμονή τους η κάλυψη του κενού να γίνει αποκλειστικά με περικοπές συντάξεων κατά 1% του ΑΕΠ και από αύξηση του ΦΠΑ επίσης κατά 1% του ΑΕΠ.
Παρά την παραμονή της ελληνικής αντιπροσωπείας στις Βρυξέλλες δεν υπήρξε ανταπόκριση από τη πλευρά των θεσμών για συζητήσεις σε εκείνο το επίπεδο και με εκείνες τις εξουσιοδοτήσεις που θα επέτρεπαν την επίλυση των θεμάτων που παραμένουν ανοιχτά.
Η αντιπροσωπεία της ελληνικής κυβέρνησης παραμένει σε ετοιμότητα για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων και την επίτευξη μιας αμοιβαίας επωφελούς συμφωνίας.
– See more at: http://left.gr/news/g-dragasakis-apo-tis-vryxelles-oi-thesmoi-epimenoyn-se-perikopes-syntaxeon-kai-ayxisi-fpa#sthash.netOAYHu.dpuf
14 Ιουνίου, 2015 στις 8:55 μμ
Πάνος
Paul Mason @paulmasonnews 7m7 minutes ago
My snap take on Brussels talks breakdown. Greeks did offer to do 2% of fiscal austerity, which they had not done before. EU wants 0.6% more.
14 Ιουνίου, 2015 στις 8:56 μμ
Πάνος
Peter Spiegel @SpiegelPeter 28s28 seconds ago
As other tweeters have noted, the next big event in #Greece saga will be @ecb decision Wed on ELA and haircuts for sovereign bonds.
14 Ιουνίου, 2015 στις 10:32 μμ
aftercrisis
Καλώς δεν υποχωρούν οι της ελληνικής κυβερνησης για τον ΦΠΑ. Δεν είναι απλά υφεσιακό και άδικο (ως οριζόντιο) είναι οικονομετρική ανοησία.
Κακώς μουλαρώνουν οι της ελληνικής κυβερνησης και διατηρούν απαράδεκτες πρόωρες συντάξεις (πλην πραγματικών βαρέων και ανθυγιεινών) και κάκιστα δεν προτείνουν οι ίδιοι τη συμπίεση συνταξιοδοτικών κλιμακίων αλά Βαρουφάκη 2012.
Συμπερασμα: Δύο μισότυφλοι ψάχνουν την τρύπα της βελόνας. Τη θέλουν. Θα τη βρούν όμως στο Eurogroup;
Μέχτι τότε (Πέμπτη) το «ατύχημα» γινεται πιθανό μόνον στις τράπεζες (bank run). Αν συμβεί, θα αποφασίσουν μαζί capital controls. Η επόμενη (καπως) πιθανή κίνηση θα είναι του Ντράγκι και της Κομισιόν: Αποδέσμευση των 10 δις της ανακεφαλαιποιησης με ταυτόχρονο bail in των 4 συστημικών.
Ξαφνικά, λεφτά θα χαθούν και έτσι «λεφτά θα υπάρχουν»…
14 Ιουνίου, 2015 στις 10:42 μμ
Δύστροπη Πραγματικότητα
Ίσως ήταν κάπως διαφορετικά τα πράγματα στην σημερινή σύσκεψη.
http://tvxs.gr/news/ellada/pol-meison-sto-twitter-oi-ekprosopoi-ton-thesmon-den-eixan-entoli-diapragmateysis
Με σειρά αναρτήσεων ο Πολ Μέισον αναφέρει ότι οι Έλληνες διαπραγματευτές αποχώρησαν από τις συζητήσεις γιατί οι εκπρόσωποι του Γιούνκερ τους διαμήνυσαν ότι η διαπραγμάτευση έχει τελειώσει. Τους μετέφεραν μάλιστα ότι δεν είχαν εντολή για διαπραγμάτευση αναφορικά με το δημοσιονομικό κενό. Συμπληρώνει μάλιστα, πως σύμφωνα με την ελληνικη πλευρά δεν πρόκειται για αποχώρηση των Ελλήνων. Τους ανακοινώθηκε πως δεν υπάρχει βάση για διαπραγμάτευση. Ωστοσο όπως λέει εκείνοι παραμένουν στις Βρυξέλλες.
14 Ιουνίου, 2015 στις 10:43 μμ
Δύστροπη Πραγματικότητα
.
.
.
14 Ιουνίου, 2015 στις 10:44 μμ
Δύστροπη Πραγματικότητα
.
.
.
14 Ιουνίου, 2015 στις 10:44 μμ
Δύστροπη Πραγματικότητα
.
.
.
14 Ιουνίου, 2015 στις 10:45 μμ
Δύστροπη Πραγματικότητα
.
.
.
14 Ιουνίου, 2015 στις 10:45 μμ
Δύστροπη Πραγματικότητα
.
.
.
14 Ιουνίου, 2015 στις 10:58 μμ
Πάνος
Dim. Papadimoulis @papadimoulis
Παρά την εμπλοκή και ο Δραγασάκης κ ο Γιούνκερ, μιλούν στις δηλώσεις τους για την ανάγκη συμφωνίας.Όσοι προβλέπουν οριστική ρήξη, βιάζονται.
15 Ιουνίου, 2015 στις 1:47 πμ
Δύστροπη Πραγματικότητα
Από ότι φαίνεται τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα.
Εαν δεν συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις τότε δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει κάποια συμφωνία στο γιουρογκρουπ, στις 18 Ιουνίου. Μετά όμως απο αυτή την ημερομηνία τα περιθώρια πλέον στενεύουν πολύ.
http://tvxs.gr/news/ellada/epistrefei-apo-tis-brykselles-i-elliniki-antiprosopeia
Στην Αθήνα επιστρέφει η ελληνική αντιπροσωπεία που συναντήθηκε στο Σαββατοκύριακο στις Βρυξέλλες με εκπροσώπους των θεσμών, χωρίς να καταλήγει σε συμφωνία.
Η επιστροφή του ελληνικού επιτελείου σημαίνει ότι δεν θα υπάρξει επανάληψη των συζητήσεων.