Ανταρτοπόλεμος αμηχανίας από τη ΝΔ, η οποία προσπαθεί να αποφύγει την ουσία του ερωτήματος  που θέτει η πραγματικότητα, για τον χαρακτήρα της συμφωνίας (Μνημονίου) που προσπάθησαν να επιβάλλουν στη Ελλάδα οι δανειστές. Δυστυχώς, εκτός των άλλων, λείπει τραγικά από τη πολιτική σκηνή μια σοβαρή και υπεύθυνη αντιπολίτευση. 

Ο πρόεδρος της ΝΔ θα θέσει την κάθετη διαφωνία του για την διενέργεια δημοψηφίσματος και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στη μία το μεσημέρι. 

Σύμφωνα με πληροφορίες θα υποστηρίξει ότι υπάρχει ζήτημα αντισυνταγματικότητας, από την στιγμή που οι δανειστές απέσυραν την πρόταση, η οποία δεν ήταν ένα επίσημο έγγραφο αλλά ένα «non paper» των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης, και γι’ αυτό δεν υπάρχει λόγος να πραγματοποιηθεί. 

Παράλληλα, ο Αντώνης Σαμαράς θα σημειώσει πως δεν απειλείται η εθνική κυριαρχία που είναι και ο κύριος λόγος για την διεξαγωγή ενός δημοψηφίσματος. 

Επίσης, θα αναφερθεί και στους κινδύνους που υπάρχουν μετά την Τρίτη το βράδυ, όπου ολοκληρώνεται και το ελληνικό πρόγραμμα.

Real.gr – Πολιτική – Στον Πρόεδρο ο Σαμαράς – Θέτει θέμα αντισυνταγματικότητας.